Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Marleen en Robby

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 10 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Even helemaal tot jezelf komen, op een bijzondere locatie in Frankrijk, midden in de natuur.
Verrast worden door de ruimte en de stilte, op een plek waar de tijd heeft stilgestaan.
Momella House ligt in het sfeervolle gehucht ‘Le Châtelet’. Een authentieke, romantische cottage uit 1880 die stijlvol en landelijk is ingericht met Afrikaanse accenten.
Een pittoreske plek met een mooie, zeer ruime tuin met uitzicht op de prachtige Bourgondische heuvels. Een uitzicht dat doet vergeten dat je in Frankrijk bent en niet in het Oost Afrikaanse heuvelland.

Momella House heeft 3 slaapkamers, een mezzanine, een badkamer met douche en toilet, een gezellige country keuken met een 4-pits ‘Lacanche’ fornuis en een sfeervolle woonkamer met eet- en zithoek en een comfortabele houtkachel.

De beneden slaapkamer heeft een romantisch hemelbed met een klamboe. De tweede slaapkamer op de eerste verdieping is voorzien van een dubbel bed, eveneens met een klamboe, evenals de twee aparte bedden in de 3de slaapkamer. Beddengoed is aanwezig. Er is ruimte voor 6 personen, en er kan eventueel kosteloos een extra kinderbed geplaatst worden.

Wij bieden ook in de tuin lekker veel ruimte om te relaxen. Op het overdekte buitenterras staat een lange tafel met comfortabele canvas stoelen die uitnodigen voor een heerlijk eetfestijn in de buitenlucht!
In onze zeer ruime omheinde tuin met uitzicht op de prachtige Bourgondische heuvels, die de ganse dag geniet van het zonnetje, staat eveneens een picknick tafel die garant staat voor een heerlijk landelijk ontbijt.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Table d'hôtes
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Momella House'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Momella House is omringd door weilanden en bossen.
Stilte in je hoofd, geen scherpe geluiden van het drukke stadsleven, maar een achtergrondkoor van vogelgeluiden, sprinkhanen en krekels, het gekwaak van kikkers, de schreeuw van een uil of roofvogel. Even ver weg van de alledaagse drukte en stress!

Voel de rust die over je neerdaalt. Wanneer je in de grote tuin zit met uitzicht op het prachtige Bourgondische heuvellandschap, besef je de rijkdom van deze bijzondere vakantie met beleving en ervaring van het natuurlijke ritme van het buitenleven. Geen notie van tijd, de dag stuurt zichzelf. Wees niet verrast als je plots een vos, das, wezel, of hert ziet wegschieten.

Vanuit onze cottage loop je via een weg tussen de weilanden naar een enorm groot bos, waar je haast niemand tegenkomt, behalve herten en everzwijnen.
Ideaal om te wandelen of te mountainbiken.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Momella House heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Wat een heerlijk huisjes,

    wij zochten een huisje om het oud en nieuw gebeuren te ontvluchten, en Momella house voldeed op voorhand al aan onze wensen, helemaal alleen, open haard rustig gelegen. In werkelijkheid overtreft het op bijna alle punten. Het is werkelijk een keurig huis en super gezellig het Africa thema is een hele leuke plus., Als ik een minpuntje zou moeten dan is de douche wat aan de kleine kant. Het huisje is prima gelegen om mooie wijn huizen te bezoeken of mooie wandelingen te maken. Deze vakantie was echt heerlijk.

    Bedankt Robby en Marleen.

  • 9 sterren

    Wat een heerlijke week hadden wij in het prachtige Momella House! Het huis is met veel zorg en liefde ingericht. De tuin is ruim en ligt helemaal vrij. Het was 's ochtends nog behoorlijk fris, maar met jas aan genoten we op het terras achter het huis van de eerste zonnestralen, de rust en de overvliegende kraanvogels. Momella ligt op een heel bijzondere locatie in een bijna Engels romantische omgeving: kronkelende weggetjes, weilanden met hagen en een heus chateau op loopafstand. Echt een aanrader om hier je vakantie door te brengen. Wij komen heel graag terug! Nogmaals dank voor het fijne verblijf!

Culinair en wijn

Bourgondië, het Hertogdom dat in de 15de eeuw één was met de Nederlanden. Liefst dertig procent bebost land maakt van Bourgondië het intiemste bosgebied van heel Frankrijk! En als het bos dan wijkt, lopen ritmische rijen wijnstokken naar heggetjes en dorpen. De Bourgondische gastvrijheid is ouder dan het toerisme. Hartelijk en welgemeend word je begroet in een regio die ook de middeleeuwse reiziger al aantrok. Want als brandpunt van een nog pril kloosterleven trok Bourgondië ontelbare pelgrims aan.
Een bezoek aan Vezelay, met zijn beroemde basiliek, is zeker de moeite waard. Dit is één van de beginpunten van de pelgrimstocht Santiago De Compostella, ook wel bekend als het Jacobspad. Bourgondië is bekend van de wijnen en het lekkere eten. Een gebied waar de tijd lijkt stil te staan en waar jachtigheid en stress geen voorrang heeft.

Een veemarkt bezoeken, naar een brocante in de buurt voor mooi antiek of even lekker op zijn Frans naar de lokale markt?
Een wijnkelder bezoeken, lekker Bourgondisch uit eten of gewoon met een fles wijn of champagne op je eigen terras genieten van de zonsondergang.

Heb je eens geen zin om zelf in de keuken te staan? Wij verwennen je graag!
Onze gasten van Momella House zijn eveneens welkom op Kimaro Farmhouse, dat zich op nog geen minuut rijden van Momella House bevindt.
Daar organiseren wij in de maanden juni, juli, augustus en september op maandag- en donderdagavond een table d’hôte waar je voor in kunt schrijven
Lekker smullen voor € 19.50 per persoon.
Kids van 2 t/m 8 jaar eten voor de helft van de prijs.

Uit eten
Wil je ook eens proeven wat de restaurantjes in onze omgeving te bieden hebben? Wij wijzen je graag de weg!

Elke woensdagavond organiseren wij een gezellig kampvuur met marshmallows voor de kids en een uitgebreide ‘bushbar’!

Wat is er te doen

Vissen en plezier in ons eigen meer op Kimaro farmhouse
Kanoën op de Loire of in de Morvan
Zwemmen in het buitenbad van Donzy
Elektrische fietsen huren in Cosne-sur-Loire
Golfen aan de Loire in Sancerre of in Magny-Cours, bij Nevers
Klimparcours in de bomen, Bois de la Folie, in Treigny
Watersporten op Etang de Baye
Cyclorail, fietsen op de oude spoorbaan in Cosne-sur-Loire
Voetballen op het veld in ons dorp Colméry
Birdwatching
Mountainbiken in de bossen rondom
Fietstochten langs kastelen, weilanden en door Franse dorpjes
Of wandelen vanaf de voordeur?
Het is allemaal mogelijk!
We hebben de routes voor je beschikbaar.

Gasten van Momella House zijn eveneens welkom op Kimaro farmhouse, het domein waar Marleen en Robby wonen, dat zich op nog geen minuut rijden van Momella House bevindt.
Daar kan je aan de rand van ons eigen meer genieten van de schoonheid van Kimaro, terwijl de kids lekker pret hebben in het meer en waar er ook gevist mag worden.
De kinderen mogen daar ’s ochtends uit het kippenhok eitjes verzamelen voor het ontbijt.
Wij maken op Kimaro 's avonds regelmatig een gezellig vuur. Een plek om weg te dromen met een glaasje wijn of champagne, en dit onder een prachtige sterrenhemel, luisterend naar de nachtelijke geluiden van een rijke dierenwereld.

Heb je eens geen zin om zelf in de keuken te staan? Wij verwennen je graag!
Wij organiseren op Kimaro Farmhouse (1 minuut rijden van Momella) in de maanden juni, juli, augustus en september op maandag- en donderdagavond een table d’hôte waar je voor in kan schrijven.
Lekker smullen voor € 19.50 per persoon.
Kids van 2 t/m 8 jaar eten voor de helft van de prijs.

Wil je ook eens proeven wat de restaurantjes in onze omgeving te bieden hebben? Wij wijzen je graag de weg!

Elke woensdagavond organiseren wij op Kimaro Farmhouse een gezellig kampvuur met marshmallows voor de kids en een uitgebreide ‘bushbar’!

Marleen geeft yogalessen bij Kimaro. Deze (Hatha) yoga lessen zijn geschikt voor alle niveau´s en leeftijden, vanwege de persoonlijke begeleiding die gegeven wordt. Een yogales duur ongeveer 1 1/2 uur en kost € 12,50 per les. De lessen worden op een groot houten platform in de tuin gegeven met weids uitzicht over de velden en de koeien. Helemaal tot rust komen, midden in de natuur!

  • Bij wandelpaden
  • Vissen
  • Yoga

Wat je ook moet weten...

'Momella' was de naam van een boerderij in de directe omgeving van Mount Meru in Tanzania en was het decor waar in 1962 de Hollywood film 'Hatari' werd opgenomen. Het was deze film die de Afrika passie van Robby in zijn jeugd heeft aangewakkerd.
Tijdens zijn vele safaris in Tanzania heeft hij telkenmale deze pittoreske plek bezocht.
Omdat 'Kimaro Farmhouse' doorweven is van 'safari nostalgie' hadden Marleen en Robby de cottage in Le Châtelet 'Momella House' genoemd.
Je zal in 'Momella House' dan ook tal van accenten terugvinden die verwijzen naar de Oostafrikaanse vintage periode en wordt landelijk wonen geassocieerd met wonen in warme koloniale stijl.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Bovenstaande prijzen zijn inclusief elektriciteit, water, gas, kachelhout, beddengoed en draadloze internetverbinding.
Onze cottage wordt verwarmd door elektrische verwarming en een houtkachel.
De toeristenbelasting bedraagt € 0,90 / volw / nacht en kan ter plaatse afgerekend worden.

Prijs is inclusief

Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 4,50

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 686

Prijs per week vanaf

€ 686

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie