Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Esther van der Maarel en Paul Berghegen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Grand Vouas is het oorspronkelijke woongedeelte van een boerderij uit ca. 1830. Aan de ene kant van het gebouw zit Petit Vouas en aan de andere kant zit Grand Vouas gescheiden door een schuur in het midden. Het interieur is vrijwel in originele staat met de grote granieten stenen schouw en de ingebouwde broodoven, de voor de Morvan kenmerkende vloer van Franse tommettes en het fraaie eiken balkenplafond. Voor het overige is het huis gemoderniseerd en voorzien van hedendaags comfort.

Op de begane grond bevindt zich de woonkamer met luxe open keuken met 6-pits gasfornuis met 90 cm brede oven, vaatwasser en koelkast (totaal ca. 7 x 7 m), en een bijkeuken met aparte wc en een badkamer met douche. In de woonkamer is een open trap naar de eerste verdieping.

In de woonkamer vindt u de zithoek bij de houtkachel (wij rekenen € 7,50 per mand hout), de goed gevulde boekenkast en de eethoek. Er is een DVD-speler, TV met Nederlandse zenders en u heeft de beschikking over een draadloze internetverbinding (WIFI). In de keuken vindt u een afwasmachine, 6-pits gasfornuis met oven/grill, uitgebreide pannenset, servies, bestek, filterkoffiezetapparaat, Senseo, broodrooster en een staafmixer.

Boven zijn drie slaapkamers waarvan twee met een 2-persoonsbed en één slaapkamer met 2 éénpersoonsbedden. Ook vindt u boven een tweede douche en WC. Verder zijn aanwezig: kinderledikant, kinderstoel, en elektrische radiatoren.
In de schuur staat een tafelvoetbalspel en een pingpongtafel. Er is en aparte was-keuken met wasmachine, wasdroger, diepvries en extra koelkast. Deze voorzieningen zijn ook beschikbaar voor Petit Vouas.

Deze woning kan ook in combinatie met Petit Vouas (4 personen) worden gehuurd voor een groep van 10 personen.
De dichtstbijzijnde stad is Chateau Chinon (9 km), waar voorzieningen zijn zoals supermarkten, benzinestation, postkantoor, cafés, restaurants, etc. Op 4 km afstand ligt het dorpje Chaumard met restaurant en een klein supermarktje waar de dagelijkse levensmiddelen te koop zijn. Op de nabij gelegen camping kunt u, mits vooraf besteld, dagelijks brood halen. Een bakker komt 2 keer per week langs.

Er is geen Nederlands sprekend lokaal contactpersoon. In noodgeval kan een beroep gedaan worden op de Vlaamse buurvrouw.

Zie voor foto’s het FOTOBOEK op deze pagina.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Grand Vouas'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het vakantiehuis ligt op 100 m afstand van het meer Lac Pannecière, bereikbaar via eigen terrein, in Les Vouas, gemeente Corancy, midden in de Morvan, een natuurpark in Bourgogne. Sinds 1970 is het gebied beschermd als Parc naturel régional. De Morvan is bedekt met uitgestrekte gemengde bossen van vooral loofbomen, met daartussen weide-gebieden. In de Morvan zijn veel stuwmeren zoals het Lac de Pannecière, Lac de Saint-Agnan en het Lac des Settons. Er ontspringen enkele grotere rivieren zoals de Yonne, de Chalaux en de Cure en heel veel kleine beekjes. Doordat industrie ontbreekt, is er geen luchtvervuiling. Omdat er weinig grote steden in de buurt zijn heb je 's avonds, bij een wolkeloze hemel, een adembenemende blik op op de Melkweg en sterrenstelsels. Voor iedereen die van de natuur houdt en ook voor diegenen die van actieve vakanties houden is dit een prachtig gebied om tot jezelf te komen, samen met familie of vrienden.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Recensies

Grand Vouas heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.75 sterren
  • 8 sterren

    Hele mooie plek. Prachtig meer. Huis heeft zeer goed ingerichte keuken.Fornuis top. Echt super landelijke omgeving. Heerlijk rustig. Natuur is onbeschrijflijk mooi.

  • 8 sterren

    Eind aug 2022 hebben we 2 weken doorgebracht in de Grand Les Vouas. Het is een compleet huis met een nieuwe keuken en fraai 6 pits fornuis. Verder is er ruime keuze in pannen (!) serviesgoed, bestek en andere accessoires. In de enorme (ietwat aflopende) tuin (vrijwel) rondom huis zijn diverse “zitjes”/terrassen. De eigenaren informeren je heel goed en ook tijdig. Wij zijn enigszins verwend qua ruimte en vonden daarom de huizen in het gehucht wat dicht op elkaar staan, iets wat Google maps ons niet liet zien

  • 9 sterren

    Heerlijk genoten in het prachtige Grand Vouas! Zeer comfortabel huis in een prachtige groene omgeving. Veel gewandeld, gelezen en heerlijk onthaast. Aanrader!

Culinair en wijn

Bourgondischer dan Bourgogne bestaat niet. Behalve het beroemde 3 sterren restaurant, Bernard Loiseau in het prachtige stadje Saulieu, waar je voor € 70,- een uitstekende lunch kunt nemen, zijn er dichter bij huis ook eenvoudige en goede restaurants te vinden zoals in Chaumard, Chateau Chinon, Moulin Engilbert of Ouroux waar je bij Chez Flo kunt aanschuiven aan de "table d'hôtes" of in Mhère "Chez Léonie" (Nederlands).
Een vakantie in Bourgogne is helemaal compleet als je kennis maakt met de uitstekende wijnen die hier vandaan komen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met Bourgognewijnen is in de Marché aux Vins in Beaune. Tussen € 9,- en € 27,-/pers mag je zelf in de kelders Bourgondische wijnen gaan proeven. Dagelijks geopend van 9.30 tot 11.30 en van 14.00 tot 17.30.

Wat is er te doen

Het vakantiehuis leent zich bij uitstek om tot rust te komen van alle dagelijkse beslommeringen. Dit kunt u realiseren in en om het huis. Op nog geen 100 m afstand ligt het grootste stuwmeer van de Morvan (8km lang en ruim 500 ha oppervlak) het Lac Pannecière, dat via eigen tuin naar een eigen oever, te bereiken is. Het meer dient als reservoir om het waterpeil van de Seine te beheersen. Dit betekent dat het niveau niet constant is en in de herfst kan, zeker bij droge zomers, het meer leeg zijn.
Aan huis kunt u in de schuur gebruik maken van een tafeltennistafel en een tafelvoetbalspel een sjoelbak en dartbord.
Buitenshuis zijn er veel activiteiten te beleven:
Behalve sportieve bezigheden zoals wandelen, fietsen, mountainbiken, vissen, paard rijden, raften en kanoën zijn er ook veel mogelijkheden voor ander vertier: brocantes, winkelen in de grotere steden, lokale festiviteiten, theater, muziekuitvoeringen, kunstworkshops en meditatie en inspiratieworkshops, lekker eten in de vele kleine restaurantjes of table d’hôtes in de streek. In Saint Honoré les Bains, een kuuroord, kunt u genieten van de geneeskrachtige warm water baden, er is een Casino, zwembad, bioscoop, tennisbanen enz.
Mooie stadjes in de buurt zijn St. Honoré les Bains, Moulins Engilbert, Corbigny, Saulieu.
Grotere steden die zeer de moeite lonen zijn Nevers op 60 km, Autun 40 km, Beaune 95 km, Vézelay en Avallon 60 km.
Vooral in de zomer zijn er tal van brocantes in de verschillende dorpen en stadjes die op zich al een dag vertier opleveren. De agenda van de brocantes is te vinden op Internet .
Voor de echte sportliefhebbers is raften op de Chalaux een aanrader of een mountainbike route via de op onze site uitgelegde Franse routeplanner "Openrunner".
Genoeg te doen dus om je werk even te vergeten!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

De vakantiewoning is door het Franse Minsterie van toerisme geregistreerd als "Meublé de Toeruisme" en gekwalificeerd met 3 sterren. Desgewenst kan de huurder inzage krijgen in de beoordelingscriteria en het formele document.
De vakantiewoning is ook geregistreerd bij de gemeente als vakantieaccommodatie.
Op grond van beide registraties voldoet de accommodatie aan wettelijke vereisten.

De Morvan is ook in cultureel opzicht een interessant gebied. Het was b.v. het laatste toevluchtsoord van de Galliërs voordat zij in 52 v. Chr. door de Romeinen in Alesia, aan de noordoost kant van de Morvan, verslagen werden. Op de Mont Beuvray kunt u een museum hierover bezoeken en een kijkje nemen bij opgravingen van vroegere nederzettingen. Hier heeft u ook een adembenemend uitzicht tot aan de Alpen, meer dan 200 km ver.
Maar ook de architectuur in de steden is de moeite waard om te bezichtigen evenals vele musea.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De aangegeven prijs is de all-in huurprijs. Beddengoed, handdoeken en keukenlinnen zijn inbegrepen in de huurprijs. Er zijn bijkomende kosten voor eindschoonmaak € 100,-, toeristenbelasting (0,91€ per persoon per nacht), elektra ( €0,20/kWh) en voor het gebruik van hout (€7,50 per mand). Huisdieren zijn toegestaan (maximaal 2), kosten voor 1 huisdier zijn € 50,-, kosten voor 2 huisdieren zijn € 75,-, Deze kosten dienen te worden betaald met de borg.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 100,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 850

Prijs per week vanaf

€ 850

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie