Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Esther van der Maarel en Paul Berghegen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Volledig rustig natuur- en stiltegebied

Deze vakantiewoning maakt deel uit van een boerderij die in 1830 is gebouwd. Aan de ene kant van de boerderij ligt Grand Vouas en aan de andere kant ligt Petit Vouas, van elkaar gescheiden door een schuur. Zij ligt in Les Vouas, een gehucht van de gemeente Corancy, midden in de Morvan.
Het vakantiehuis ligt aan het meer "Lac Pannecière" op minder dan een minuut loopafstand. Een terras en tuin en een ruime parkeergelegenheid zijn tot uw beschikking. Het natuurpark van de Morvan ligt aan uw voeten. De dichtstbijzijnde stad is Chateau Chinon (9 km), waar voorzieningen zijn zoals supermarkten, benzinestation, postkantoor, cafés, restaurants, enz. Op 4 km afstand ligt het dorpje Chaumard met een restaurant en een klein supermarktje waar de belangrijkste levensmiddelen te koop zijn. Ook is daar een winkel voor vissers benodigdheden. Een bakker komt 2 keer per week langs. Voor foto's zie de diapresentatie.

Petit Vouas is een vakantiewoning voor 4 personen. Woonkamer met openslaande deuren op het zuiden en een "Frans balkon", uitzicht op omliggend landschap, open keuken voorzien van gasfornuis met oven, koffiezetapparaat, waterkoker en koelkast. In de woonkamer staat een 2-persoons slaapbank , en twee stoelen. Verder vindt u op deze verdieping een douche met WC.
Via een wenteltrap komt u op de verdieping met een 2-persoonsbed en een Ikea Hemnes-bedbank. De bedbank boven bestaat uit 2 bedden, 1 bed kunt u er deels onderuit trekken, maar niet helemaal.
Aanwezig: kinderledikant (op aanvraag), kinderstoel (op aanvraag), houtkachel (voor het hout rekenen wij € 7,50 per mand), elektrische radiatoren, TV met Nederlandse zenders, dvd-speler en een radio/cd-speler.
Er is en aparte waskeuken met wasmachine, wasdroger, diepvries en extra koelkast. Deze voorzieningen zijn ook beschikbaar voor Grand Vouas.

Er is een Nederlandssprekende beheerder die op nog geen half uur rijden in de Morvan woont.. Wel kan er in noodsituaties met de Vlaamse buren contact worden opgenomen.

Deze woning kan ook in combinatie met Grand Vouas gehuurd worden voor een groep van 10 personen.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Petit Vouas'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het vakantiehuis ligt aan de oever van het Lac Pannecière, in Les Vouas, gemeente Corancy, midden in de Morvan, een natuurpark in Bourgogne.
Sinds 1970 is het gebied beschermd als Parc naturel régional. De Morvan is bedekt met uitgestrekte gemengde bossen van vooral loofbomen, met daartussen weide-gebieden. In de Morvan zijn veel stuwmeren zoals het Lac de Pannecière, Lac de Saint-Agnan en het Lac des Settons. Er ontspringen enkele grotere rivieren zoals de Yonne, de Chalaux en de Cure en heel veel kleine beekjes. Doordat industrie ontbreekt, is er geen luchtvervuiling. Omdat er weinig grote steden in de buurt zijn heb je 's avonds, bij een wolkeloze hemel, een adembenemende blik op op de Melkweg en sterrenstelsels. Voor iedereen die van de natuur houdt en ook voor diegenen die van actieve vakanties houden is dit een prachtig gebied om weer tot jezelf te komen, samen met familie of vrienden.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Recensies

Petit Vouas heeft de afgelopen 4 jaar 6 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.833333333333334 sterren
  • 10 sterren

    We hebben een geweldig leuke week gehad in Petit Vouas. Prachtige omgeving waar je heerlijk kunt genieten van de rust aan het meer die in de achtertuin ligt. Mooie wandelgebieden en voor de fietsliefhebber is deze omgeving ook prachtig. Huis en tuin waren top met alle voorzieningen aanwezig. In het huisje naast ons “Grand Vouas” zat ook een hele aardige familie, zeer vriendelijk. Esther en Paul, hartelijk dank voor de fantastische week. We komen graag nog een keer terug.

    Reactie van Esther van der Maarel en Paul Berghegen

    Beste familie Van Egmond,
    Wij zijn heel blij te horen dat u een geweldige vakantie heeft gehad in onze gite in de prachtige Morvan. Hartelijk dank voor uw mooie recensie en wij hopen u in de toekomst nog eens te mogen ontvangen.
    Hartelijke groeten van Paul en Esther

  • 9 sterren

    Prima huisje, zeer compleet. Mooi en rustig gelegen, met een fijne tuin.
    Ondanks de lage waterstand van het meer, toch kunnen zwemmen
    vlakbij het huisje. Prachtige omgeving, heerlijk rustig overal.
    Gastvrije en behulpzame eigenaren. Helemaal top.
    Bedankt Paul en Esther

  • 9 sterren

    Omdat ons verblijf vorig jaar zo fijn was, zijn we dit jaar weer naar Petit Vouas gegaan. En het was weer super! Het huis met terras is gezellig en alles is aanwezig voor een prettige vakantie. De omgeving is heel fijn: aardige mensen in de buurt, mooie natuur, mooie uitzichten en we hebben veel gezwommen in het heerlijke meer bij het huis. De straatlantaarns gaan 's avonds op tijd uit, zodat je bij helder weer goed naar de sterrenhemel kan kijken (veel vallende sterren gezien!). Deze keer waren de verhuurders zelf in Grand Vouas, het andere deel van het huis. Dat was een leuke kennismaking en het was mooi om te zien dat ze zelf ook zo genieten van de omgeving. Volgend jaar komen we terug!

    Reactie van Esther van der Maarel en Paul Berghegen

    Bedankt voor jullie mooie recensie! Wij vonden het ook erg leuk om jullie te ontmoeten. En Mide en Boris heel erg bedankt voor de mooie tekeningen! Tot volgend jaar!

Culinair en wijn

Bourgogne is bekend van zijn beroemde wijnen, door de eeuwen heen. Vergeet dan ook vooral niet een of meerdere wijnkelders te bezoeken en maak kennis met bekende wijnen zoals Meursault, Puligny-Montrachet, Corton-Charlemagne, Musigny, Clos-Vougeot, Chablis, Pouilly-Fuissé en Mercurey. Een uitstekende plek om wijn te proeven is de Marché aux Vins in Beaune. Het is gevestigd in een 13de eeuws gebouw. Ook de Loire wijnen zijn met een uur rijden bereikbaar. Wie van lekker eten houdt en er iets voor over heeft kan eens gaan lunchen in een 3-sterren restaurant in Saulieu, Bernard Loiseau. Maar er zijn ook veel lokale restaurants in de buurt voor een aantrekkelijkere prijs. En niet te vergeten binnenkort table d'hôtes bij onze Vlaamse buren.

Wat is er te doen

Het vakantiehuis leent zich bij uitstek om tot rust te komen van alle dagelijkse beslommeringen. Dit kunt u realiseren in en om het huis. Op nog geen 100 m afstand ligt het grootste stuwmeer van de Morvan (8km lang en ruim 500 ha oppervlak) het Lac Pannecière, dat via eigen tuin naar een eigen oever, te bereiken is.
Aan huis kunt u in de schuur gebruik maken van een tafeltennistafel en een tafelvoetbalspel, sjoelbak en dartbord.
Buitenshuis zijn er veel activiteiten te beleven: Voor de wandelliefhebber bestaan er meerdere wandelgidsen over de Morvan. Als u een korte pelgrimstocht tijdens uw verblijf in Les Vouas wilt maken dan is de wandeling naar de kapel van Faubouloin een aanrader. Zie daarvoor ook Points of Interest op deze site.
Behalve sportieve bezigheden zoals wandelen, fietsen, mountainbiken, vissen, paard rijden, raften en kanoën zijn er ook veel mogelijkheden voor ander vertier: brocantes, winkelen in de grotere steden, lokale festiviteiten, theater, muziekuitvoeringen, kunstworkshops en meditatie en inspiratieworkshops, lekker eten in de vele kleine restaurantjes of table d’hôtes in de streek. In Saint Honoré les Bains, een kuuroord, kunt u genieten van de geneeskrachtige warm water baden, er is een Casino, zwembad, bioscoop, tennisbanen enz.
Mooie stadjes in de buurt zijn St. Honoré les Bains, Moulins Engilbert, Corbigny, Saulieu.
Grotere steden die zeer de moeite lonen zijn Nevers op 60 km, Autun 40 km, Beaune 95 km, Vézelay en Avallon 60 km.
Vooral in de zomer zijn er tal van brocantes in de verschillende dorpen en stadjes die op zich al een dag vertier opleveren. De agenda van de brocantes is te vinden op Internet.
Voor de echte sportliefhebbers is raften op de Chalaux een aanrader of een mountainbike route via de op onze site uitgelegde Franse routeplanner "Openrunner".
Genoeg te doen dus om je werk even te vergeten!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

De vakantiewoning is door het Franse Ministerie geregistreerd als "Meublé de Tourisme" en gekwalificeerd met 3 sterren. Desgewenst kan de huurder inzage krijgen in de beoordelingscriteria en het formele document.
De vakantiewoning is ook geregistreerd bij de gemeente als vakantieaccommodatie.
Op grond van beide registraties voldoet de accommodatie aan wettelijke vereisten.

De Morvan (van het Keltisch: Mar = zwart en Vand = gebergte) is een bergachtig gebied in Bourgondië, midden Frankrijk. De hoogste top is de Haut-Folin met een hoogte van 901 meter. Ook de Mont Beuvray, waarop de oude Keltische stad Bibracte wordt opgegraven, hoort met zijn 821 meter tot de hoge toppen. Een bezoek is zeer de moeite waard. Bij helder weer kun je vanaf de top de Mont Blanc zien, op een afstand van ruim 220 km. Er is een fraai museum te bezoeken aan de voet van de Mont Beuvray, een van de laatste woonsteden van de Galliërs die uiteindelijk in 52 voor Chr. door de Romeinen, onder aanvoering van Vercingetorix, definitief verslagen werden in het nabij gelegen Alesia.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Het aangegeven bedrag is de all-in prijs voor de huur ( incl beddengoed, handdoeken en keukenlinnen). Er zijn bijkomende kosten voor de eindschoonmaak € 75,-, toeristenbelasting ( 0,91€ per persoon per nacht), elektra (€ 0,20/kWh) en gebruik van hout (€7,50 per mand). Deze worden met de borg verrekend. 1 Huisdier is toegestaan, bijkomende kosten voor 1 huisdier zijn € 50,- te betalen met de borg. Twee kleine huisdieren in overleg, kosten voor twee kleine huisdieren zijn € 75,- per verblijf, te betalen met de borg.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 550

Prijs per week vanaf

€ 550

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie