Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

Le Détour

Bekijk album (20)
/
 

Beschikbaarheid van 'Le Détour'

hoogendoorn jan heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 25 jun 2022

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

Le Détour heeft 1 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

9,0
Bezocht in juni 2022

Rust en ruimte in Limanton
In de vroege zomer van 2022 waren wij in de gîte, een vakantiehuisje als onderdeel van een oude woonboerderij van de gastvrije Jan Hoogendoorn, in Limanton, departement Nièvre. Een uitstekend geoutilleerd vakantieverblijf voor twee personen met een frisse en functionele badkamer en een ruime slaapkamer met twee prima bedden. Het woongedeelte is voorzien van een keukenblok met keramische kookplaat. Er is een gezellige zitkamer met eethoek. De houtkachel maakt de rustieke uitstraling compleet, waarbij de originele broodoven nog extra sfeer biedt. In de zomer weten de dikke muren en luiken voor de ramen warmte prima buiten te houden. De voor de streek kenmerkende boerderij is omgeven door een glooiend landschap zonder enige dissonant; uitsluitend korenvelden en weides met vleeskoeien, de mooie Charolaise runderen.
Alle percelen zijn omgeven met houtwallen en boompartijen. In de gîte ligt volop documentatie om de omgeving te verkennen. Voor culturele uitstapjes is de stad Nevers een aanrader.
De gîte heeft een heerlijk zonneterras dat grenst aan een paradijselijke tuin, inclusief schaduw biedende bomen. Liefhebbers van een sterrenhemel kunnen hun hart ophalen, want hier ontbreekt de lichtvervuiling totaal.
Departement Nièvre is een ideaal oord om te onthaasten. In het fraaie natuurgebied Morvan bijvoorbeeld. Eenvoudige fietstochten zijn mogelijk langs het Canal du Nivernais met zijn vele sluizen. Prettige bijkomstigheid is dat het pad vrij vlak is en voor autoverkeer verboden. Elders is vanwege de pittige heuvels een e-bike of een fiets met veel versnellingen aan te raden. Ook de veemarkt van Moulins-Engilbert is een bezoekje waard.
Wij komen in elk geval graag een keer terug!

9

Hier geweest? Schrijf een recensie