Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
E.C. Bussink / E.J. Gerritsen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Het Poorthuis is een karakteristiek huis uit 1804,gelegen in een fraai ommuurd privèpark "Domaine La Croix Chatain" van 40.000 vierkante meter, met fruitbomen, Franse tuin met dromerige fontein, een boslaantje tussen de woudreuzen. Schitterend uitzicht vanuit het park op westerlijk Morvan tot 50 km ver. Het landgoed bevindt zich aan de rand van het oude stadje Lormes (ca 1500 inwoners) gelegen in het Parc National du Morvan, op 5 min. loopafstand (of enkele minuten meer als u het bospad neemt) van het centrum. Het meertje met strandje, een heerlijke zwemplek, ligt op 10 min loopafstand.
Op het landgoed een gerestaureerd Manoir, koetshuis en koetsiershuisje, daarnaast een voormalige fruiterie, bakkerij, paardenstallen, watertoren en grote wijnkelders.In het straatje lopen de kippen los. Op een groot buitenterras met schaakbord kunt u genieten van een wijds uitzicht. In het park met zijn eeuwenoude bomen , een geiten-en paardenweide. Buizerds hangen boven het huis, aan de bosrand een dassenburcht, soms een ree vlak voor de deur.

Het Poorthuis is in orginele staat gerestaureerd en sfeervol in art-deco stijl ingericht.
De woonkeuken, met dikke balken en rode plavuizen, heeft leren fauteuils rond de houtkachel; een ruime 6 persoons eettafel, een bankje en een goed geoutilleerde keuken (oven, 5 pits gastoestel,magnetron enz.). Een geluidsinsallatie en dvd-speler met scherm is aanwezig.
Een fraai trappenhuis voert u naar de beide ruime slaapkamers ( met hoge plafonds en oude spanten) met 2 persoons bedden. Halverwege het trappenhuis een comfortabele badkamer met een extra toilet. Trapafwaards komt u bij de studio, een koele ruimte met oude plavuizen en een zitje en een bureau.Vanuit de keukendeur een tuin gelegen aan de stille Reu Croix Chatain. Via de andere deuren een groot grasveld met fruitbomen, de gehele dag bereikbaar voor de zon. Uw auto parkeert u op het landgoed op de parkeerplaats.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Poorthuis'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het landgoed ligt aan de rand van het dorp Lormes in een rustige onmgeving. U loopt zo de natuur in. Tegenover het landgoed een Gorge met cascade waar u prachtige wandelingen kunt maken. Het dorp Lormes, met haar kenmerkende, vanuit de wijde omgeving zichtbare kerk, is een klein regionaal centrum (met supermarkt, bakkers, slagers, apotheek, cafe`s, restaurants, een hotel en een bank etc.) en ligt op de grens van de Morvanese "zwarte bergen"en het lager gelegen coulissenlandschap.Het stadje met ooit 2 rivaliserende kastelen, ademt de beslotenheid van vroegere boerengemeenschappen uit, met stugge kapitale panden in kleine straatjes.
Net buiten het stadje,( op 5 min lopen van het huis), is een lief strandje aan een meertje waar u heerlijk kunt zwemmen en waar u op het terrasje aan het water een drankje kunt nemen. De sleutel van de nabij gelegen tennisbaan kunt u bij de VVV of het cafe (daar tegen over) ophalen.Vele kastelen in de naaste omgeving, onaangetaste natuur en dorpjes, talrijke dromerige weggetjes en vooral stilte. Nergens treft u zo weinig inwoners aan als in dit natuurpark. De streek die zo fraai door de negentiende-eeuwse schilder Corot in beeld is gebracht.Ongekende sterrenhemel,adembenemende luchten en de lucht heet de zuiverste van Frankrijk te zijn....

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Culinair en wijn

De Morvan ligt in de Bourgogne, eten en wijn krijgen dan ook de vanzelfsprekende aandacht die bij deze streek hoort.De "cuisine morvandaise"is eerlijk, soms robuust, passend bij het plattelandsleven.En als u liever zelf kookt, dan zult u merken dat er in Lormes voortreffelijke slagers zijn, of u koopt uw vis op de wekelijkse markt. De wijnen van de Bourgogne zijn natuurlijk onovertrefbaar. Hiertoe behoren ook de wijnen van het, in de buurt gelegen, dorpje Tannay (probeert u de melon eens) en van het iets verder weg gelegen Vezelay. Een paar km buiten Lormes bevindt zich,in het dorpje Saugny, het Chateau van het geslacht Chabannes, dat al sinds de 15de eeuw door de familie wordt bewoond. De graaf laat u graag zijn wijn proeven en vermoedelijk zult u meteen een doosje van hem afnemen...

Wat is er te doen

Op het terrein bevindt zich een pingpong tafel en voetbalspel en wel in de boogruimtes tegenover het Koetsiershuisje.Ook liggen daar de spelletjes , zoals crocketspel, badminton, jeux de boules , tennisrackets ea. De Morvan is een wandelgebied bij uitstek. Via de achterpoort van het park bevind u zich meteen in de bossen. Binnen 15 min. rijden is een groot natuurmeer met strand en slechts weinig andere zwemliefhebbers. Enerverende kajaktochten in de buurt, tennissen kunt u om de hoek, een droomomgeving voor fietsen en paardrijden; u kunt natuurlijk ook uw paard meenemen .De beroemde Romaanse Basiliek te Vezelay, de kathedraal van de oude Romeinse nederzetting Autun, de geheimzinnige opgraving van het oppidum Bibracte van de oude Galliërs, het fraaie Chateau Bazoches, allemaal plaatsen om al mijmerend het verleden tot u te laten komen. De meeste stadjes hebben hun wekelijkse markt, hun jaarlijkse vide-grenier (rommelmarkt) en een enkel dorp een Brocante (antiekmarkt). Lokale feesten met (historische) muziek, soms met dans en aanschuiven aan lange eettafels naast de plaatselijke bevolking.
In juli het Festival van Lormes.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Kinderstoel graag tevoren reserveren. Prijzen incl. schoonmaakkosten (ervan uitgaande dat u het huis schoon achterlaat); uitbesteden kost 60 euro. Borg is 250 euro. Een zeer uitgebreide, informatieve en aantrekkelijke site over Lormes (haar historie, de omgeving, adressen, foto`s en dergelijke) is (in de nederlandse taal) opgezet door de heer Bernard Lecomte ( perso.wanadoo.fr / bernard.lecomte / lormes).

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Laagseizoen:nov t/m april (uitgezonderd kerstvakantie)
Halfseizoen: mei/juni en sept/oktober
Hoogseizoen: juli/augustus en de 2 weken waarin kerst en Nieuwjaar vallen

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Poorthuis heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Marijke van oppens uit Beemster

    10 sterren

    Ons verblijf in het Poorthuis was geweldig: hartelijk ontvangst, een heerlijk comfortabel huis en prachtig landgoed, veel te doen in de omgeving
    Kortom: wij komen graag weer terug!

  • Catharine van Dijk uit Arnhem

    9 sterren

    Afgelopen donderdag zijn wij weer thuisgekomen na een paar heerlijke dagen op het landgoed. Wat een prachtige en rustige plek zo aan de rand van het dorp. Het Poorthuis was zeer aangenaam en vooral zeer sfeervol ingericht, we voelden ons gelijk thuis! Jammer dat wij er maar een paar dagen konden verblijven ivm andere verplichtingen. Wij komen zeker een keer terug! Bedankt!

Prijs per week vanaf

€ 725

Prijs per week vanaf

€ 725