Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Theo van Wijck

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Deze prachtige recent verbouwde boerderij dateert van 1840 en is een volledig ge-outilleerde sfeervolle gite. Gelegen in een klein gehucht aan de voet van het Nationaal Park de Morvan.
Voor uw oriëntatie: Montaron ligt in de buurt van de plaatsen, Moulins Engilbert, Saint-Honoré-les-Bains, Luzy, Autun en Dijon.
De boerderij ligt helemaal vrij en heeft een weids uitzicht, omgeven door een ruime tuin met onder andere oude fruitbomen. In de naastgelegen wei staan meestal koeien met kalfjes.
Het is een lust voor het oog om de veel voorkomende vogelsoorten te spotten vanuit onze tuin. De hop, de zwaluw, de bijeneter, de groene en de grote bonte specht laten zich regelmatig zien.
De tuin heeft de hele dag zon en er zijn diversen terrassen en zitjes. Waaronder een overdekt terras die ingericht is als zomerkeuken. Ook is een grote barbecue aanwezig.

De benedenverdieping van 100 m2 is drempelvrij en heeft een ruime leefruimte, een royale eetkeuken met openslaande deuren naar het terras, badkamer (douche, wastafel en toilet) en een slaapkamer met een tweepersoonsbed (160X200).

De bovenverdieping heeft 3 slaapkamers waarvan 2 met een tweepersoonsbed 160X200 en 1 met 2 éénpersoonsbedden (90X200), een vide die ook gebruikt kan worden als (slaap)kamer, ruime overloop, badkamer (douche en wastafel) en een separaat toilet.

Onze boerderij is rolstoeltoegankelijk..
De toilet beneden is voorzien van een inklapbare armsteun.
Er is een separate douche stoel aanwezig.
Parkeergelegenheid is er ruim voldoende.

Zowel voor 2 personen is er de intimiteit van een sfeervol, ruime boerderij als voor 6 personen.

In januari 2024 is het huis voorzien van een glasvezelkabel, voor een snelle internetverbinding!

Ons doel is dat iedereen een heerlijke, ontspannen vakantie heeft in deze fijne gite!
Het is hier heerlijk vertoeven in elk seizoen. In het voorjaar als alle fruitbomen in bloei staan, in de zomer met alle verse producten op de lokale markten, in de herfst met z'n fruit, noten en paddenstoelen. En de serene stilte in de winter, waarbij u na een lange wandeling thuiskomt in een warm huis waar de houtkachel brandt.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'Creule'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Onze boerderij is gelegen in het gehucht Creule, gemeente Montaron, omgeven door weilanden waar zo nu en dan een beek door stroomt. De directe omgeving is licht heuvelachtig en weids.
Voor wandelaars en fietsers een aanrader om dit gebied te gaan ontdekken.

In ongeveer 10 minuten ben je met je fiets aan het Canal de Nivernais waaraan een fietsroute is uitgezet.

In de buurt zijn historische steden, sfeervolle typisch Franse dorpjes, kastelen, weekmarkten en in de zomer volop brocante- en vlooienmarkten.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Creule heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.75 sterren
  • 10 sterren

    Voor de tweede keer in Creule onze zomervakantie doorgebracht, omdat het vorig jaar zo ontzettend goed is bevallen. Het huis is sfeervol ingericht en heeft alles wat wij belangrijk vinden. En in de tuin kun je heerlijk relaxen en kijken welke dieren je voorbij ziet komen. We voelden ons meteen weer thuis en welkom met een persoonlijk welkomstbericht, een fles bubbels en een schaal verse kerstomaatjes. Theo, het was weer genieten!!

  • 9 sterren

    Een warm welkom met rozen uit de tuin en een flesje bubbels. Wij kwamen hier voor de rust en dat is gelukt!
    Dit huis is zeer mooi en smaakvol ingericht en je komt werkelijk niets tekort. Echt alles is aanwezig. Voor natuur liefhebbers, wandelaars en (getrainde) fietsers is het hier heerlijk toeven. Weliswaar niet in de Morvan gelegen willen wij de plaats Moulins (56 km) van harte aanbevelen. Ook de Charolais rundvee veiling was leuk om mee te maken, zeker doen. De Wifi voorziening is matig, dus zorg voor voldoende bundel data. Theo bedankt voor alle goede zorgen, wij zullen jou huis in Creule zeker aanbevelen!
    vriendelijke groet,
    Frank & Jacqueline

  • 10 sterren

    Had the best family vacation in this place! We enjoyed every space inside the house. The rustic theme was so fascinating. It gave us a real country home experience. T & T (the owners) are so nice and generous for letting us consume whatever vegetable or fruit available in their garden. They gave us a warm welcome upon arrival. The house is equipped with everything you need for a good home stay. Basic condiments and cleaning stuff were all well provided which is very very helpful and nice. The do's and don't are reasonable and definitely won't spoil your vacation vibe. I recommend this place for a perfect family bonding holiday.
    We will definitely come back to this place!

    Thank You again T&T , best of everything for both of you! - Rose

Culinair en wijn

Er zijn diverse wijngebieden in de omgeving. Onder andere ten oosten van het Rhône-dal, ten westen van Sancerre/Pouilly Fumé en ten noorden de Chablis.

Wat is er te doen

De omgeving is heuvelachtig en biedt mogelijkheden voor wandelen, fietsen en zwemmen in meertjes en rivieren.
Op de Loire kunt u kanoën en zwemmen.

Lac de Panneciére is gelegen op 30 km afstand.
Lac de Panneciére heeft schoon zwemwater met strandjes met toezicht.

Het Nationaal Park de Morvan is gelegen op 10 km afstand.
De Morvan is een bergachtig gebied waar je nog ongerepte natuur kunt vinden. Het landschap wordt gekenmerkt door bergen, heuvels, uitgestrekte bossen, blauwe meren en kabbelende riviertjes.

Saint-Honoré-les-Bains is gelegen op 10 km afstand.
Een leuk stadje met vele kuurbaden en oude Jugendstil huizen.
Tegenover het kuurcentrum ligt een buitenzwembad waar het heerlijk vertoeven is op warme dagen.
Vanuit Saint-Honoré-les-Bains kun je een wandeling maken van ongeveer 7 kilometer langs gedateerde, maar toch imposante villa’s.

Cercy la Tour is gelegen op 11 km afstand.
De oude stad van Cercy-la-Tour is gevestigd in een rotspunt aan de samenvloeiing van drie rivieren. Een paradijs voor vissers en wandelaars. Voor de fietsliefhebber is er een mooie fietsroute uitgezet.

Moulins- Engilbert is gelegen op 14 km afstand.
Het mooie dorpje Moulins-Engilbert ligt tegen het Nationaal Park de Morvan en is het voormalig verblijf van de graven van Nevers.
Liefhebbers van wandelingen en oude gebouwen komen volop aan hun trekken. De mooie gebloemde straten, de oude schilderachtige huizen, de Heilige Johannes de Doper kerk (église Saint-Jean-Baptiste) en de overblijfselen van het feodaal kasteel zijn prachtig. Behalve het onroerend erfgoed, vindt er in Moulins-Engilbert iedere dinsdagochtend een wereldberoemde veiling voor Charolais koeien plaats.

Decize is gelegen op 24 km afstand.
Het vestingstadje Decize is gelegen op een rotseiland in de Loire op een kruising van vaarwegen.
Decize heeft een rijk erfgoed te bieden, zoals de torens van de stadsmuur en de overblijfselen van de middeleeuwse vesting, het mooie "Promenade des Halles", een lange weg onder prachtige platanen en lindebomen, de ruïnes van het voormalige kasteel van de graven van Nevers, de klokkentoren "tour de l'Horloge" en de Saint-Aré kerk.
Van juni tot eind september kunnen er boottochtjes gemaakt worden over de Loire. Vertrekpunt kade Vieille Loire, niet ver van het VVV kantoor van Decize.

Château-Chinon is gelegen op 32 km afstand.
Château-Chinon heeft al sinds de oudheid een strategische positie. Die dankt het mede aan een verhoging in het landschap waarvandaan je ver naar het westen kunt kijken. Het uitzicht vanaf de heuvel is prachtig.

Autun is gelegen op 65 km afstand.
Autun is gelegen in het midden van Bourgondië en is de toegangspoort naar de Morvan.
Tot op de dag van vandaag staat Autun bekend als een van de mooiste plaatsen. In het middeleeuwse centrum van deze plaats kunt u gerust een middag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Er is namelijk veel te zien en te beleven. In en rondom de plaats zijn de talloze sporen uit het rijke verleden nog goed zichtbaar. Zo is het Romeinse theater van Autun te bezichtigen, evenals de Romaanse tempel van Janus. Ook een bezoekje aan de indrukwekkende kathedraal kan uiteraard niet ontbreken. Daarbij heeft het centrum gezellige pleintjes en straatjes met leuke winkels.
Autun mag je zeker niet missen en is sterk aan te raden om te bezoeken.

Vézelay is gelegen op 82 km afstand.
Vézelay is mogelijk de bekendste “Plus Beaux de Village de France”. Het is ruim een uur rijden met de auto, maar zeker de moeite waard om dit dorp te bezoeken.
Vézelay is een bedevaartsoord met een middeleeuws karakter, vele steegjes, terrasje en winkels. De parel van de Morvan. U vindt hier volop cultuur, geschiedenis, religie en kunstgaleries.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

De wisseldag is op zaterdag.
Minimaal verblijf 7 nachten.

Mocht er na het boeken een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken of code rood/oranje komen, dan wordt het betaalde voorschot of de gehele huursom op uw bankrekening teruggestort.

De mobiele warme bakker komt tweemaal in de week in ons dorp.
Warme bakker op afstand van 2 km in Vandenesse.
Kleine supermarkt in Cercy la Tour op 11 km afstand.
In Decize op 24 km afstand zijn vele leuke winkels aan de Loire. Ook de grote supermarkten vindt u hier.

Wifi aanwezig.( glasvezelkabel vanaf januari 2024)
De keuken is ruim uitgerust met o.a. een 5 pits Smeg kook/ovencombinatie, vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker.
In de woonkamer is een TV aanwezig waarop u Nederlandse en Belgische zenders kunt ontvangen.
Wasmachine en droger staan in de badkamer beneden.
Voor de kleine kinderen is een kinderbedje en kinderstoel aanwezig.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Onze boerderij is geschikt voor 2 tot 6 personen.

Huurprijs per week:
2 personen € 795,00
3 personen € 870,00
4 personen € 945,00
5 personen € 1020,00
6 personen € 1095,00 euro

De eerste 200 Kwh per week voor energie is gratis. Dit is meestal voldoende.
Bij een hoger verbruik brengen wij 0,25 per KWH in rekening.

Bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen.
Als u aankomt zijn de bedden opgemaakt.

Verplichte schoonmaakkosten € 100,= per verblijf.

Toeristenbelasting ongeveer 1,70 euro per persoon boven 18 jaar.
In 2024 wordt het tarief door de overheid vastgesteld.
De toeristenbelasting wordt achteraf berekend.

De borg is 150 euro die wij na uw verblijf na een week terugstorten op uw bankrekening.

Uw huisdier is in overleg, bij ons van harte welkom! Wij vragen € 25,= extra schoonmaakkosten per verblijf.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 100,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Last-minute prijs van € 795 voor€ 525

€ 525

Last-minute prijs van € 795 voor€ 525

€ 525