Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Het huis wordt verhuurd voor 2 tot 4 personen. Huisdieren zijn ook welkom. Er zijn twee slaapkamers op de begane grond. .
Op de begande grond is de eetkamer, met originele franse plavuizen en schouw met houtkachel. De modern ingerichte keuken (2011) heeft een royaal gevulde servieskast en is voorzien van kook benodigdheden. Daarnaast is een sfeervolle badkamer met ruime douche, wastafelmeubel en toilet. Op de eerste verdieping is de voormalige hooizolder veranderd in een ruime woonkamer met ouderwetse eikenhoutenbalken, een houtkachel en prachtig uitzicht op de schitterende omgeving. Er staan banken, salontafel, en een eettafel. Een TV met glasvezel internet, boeken, spelletjes en een verrekijker zijn aanwezig. In de tuin, de boomgaard en op het terras of onder de veranda zijn vele zitplekjes met tuinmeubels .

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Morvandelle'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De vakantiewoning Morvandelle ligt in Arringes, een gehucht bij Montigny en Morvan (3 km.) in een heuvelachtig gebied rond het meer Lac de Panneciére. Vanuit het huis, de tuin (2500m2) en de boomgaard zie je het meer glinsteren in de zon. Het is een vrijstaande authentieke boerderij die de laatste jaren volledig is gerenoveerd en voorzien van alle hedendaagse comfort. De dichtsbijzijnde stad in Chateau Chinon (8 km.) met restaurants, supermarkten, winkeltjes, benzinestations, postkantoor, bioscoop, cafés met terrasjes, etc.
Er loopt een wandelpad naar het Lac de Panneciére (2 km.) het (stuw)meer waar u in de zomer heerlijk kunt zwemmen, vissen of genieten van de rust en het uitzicht.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

Morvandelle heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Wij zijn 2 weken in Morvandelle geweest, van 18 juni tot 2 juli 2022. Gelukkig …...het kon dit jaar doorgaan!!! (vorig jaar mislukt door code oranje i.c.m. 10 dagen quarantaine bij thuiskomst). Wij hebben een heerlijk tijd in Arringes gehad. Wat een fijne plek en wat een rust. Morvandelle is duidelijk een huis dat de eigenaren zelf ook gebruiken; alles is er: goed uitgeruste gezellige keuken, veel opbergruimte in de badkamer, kasten in de slaapkamers, overal kledinghaken en een kapstok, goede bedden en (tuin)meubilair, om maar wat te noemen. Echt fijn. En een heel gezellig ingericht huis (zeker geen Ikea-huis, wat wij veel meemaken). Ook heerlijk dat op korte afstand leuke eetgelegenheden zijn: wij zijn bij Auberge du Goupil in Montigny-en Morvan en bij Les Terrasses du Lac in Vauminot Chaumard geweest. En het meer de Pannecière zo dichtbij, heerlijk om na een wandeling even in te duiken om weer op te frissen. De Morvan is een echt wandelparadijs, zoveel wandelmogelijkheden, je kunt van alles aan elkaar verzinnen, zoveel kleine weggetjes en paden zijn er. Voor onze poezen was het ook superfijn in de grote tuin met bomen om in te klimmen, heggetjes om onder te verstoppen en ruimte om te rennen. Kortom: Morvandelle met zijn grote tuin met overal plekken om te zitten in zon of schaduw, de rust, het knusse huis en de prachtige omgeving zijn voor ons zeker reden om terug te willen komen.

  • 9 sterren

    Maandag 15 juni begon onze vakantie in Morvandelle. Een bijzondere datum, want het was de eerste dag waarop Frankrijk toeristen uit Nederland weer toeliet, nu het gelukkig weer de goede kant opging in de Coronacrisis. Het was tot kort daarvoor nog spannend, maar gelukkig kwam zaterdagmiddag 13 juni het officiële positieve bericht dat we konden gaan. We waren dus de eerste gasten in Morvandelle dit jaar. Kort tevoren waren de woning en de tuin door de buren in gereedheid gebracht en toen we bij hen de sleutel ophaalden, was dit voor hen ook een bijzonder moment (geen handen schudden, blijft raar). Voordat je de woning in gaat, ga je eerst door een hek en loop je een stukje in de tuin. Daar ging onze hond meteen al in de genietstand; hij zag het helemaal zitten. Wij voelden ons ook welkom door de verzorgde tuin en de recent met zomerbloeiers gevulde plantenbakken. Binnengekomen zagen we een heel gezellige, nette en schone woning, die meteen goed aanvoelde. En de ervaring leerde inderdaad dat het een heel goede vakantiewoning is. Alles wat je nodig hebt is van goede kwaliteit aanwezig. Om een paar dingen te noemen: uitstekende tuinmeubels, 2 prachtige houtkachels en hout, goede bedden, keuken zeer compleet uitgerust. We hadden een heel relaxte tijd in Morvandelle en houden er een heel fijne herinnering aan over. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de Morvan? Wij zouden deze stek zeker aanraden. Ook omdat je met een leuke wandeling (20 minuten) bij het mooie Lac de la Panneciere uitkomt.

  • Linda en Ed uit De Bilt

    10 sterren

    Wat een fijn en compleet huis! Werkelijk alles is aanwezig. Zeer schoon en netjes. We hebben alleen beneden gewoond want we hadden prachtig weer en leefden vooral buiten. We hebben genoten van de stilte, de zingende vogeltjes en de af en aan vliegende vogelouders die hun jongen in het vogelhuisje van eten voorzagen. Prachtige grote en goed onderhouden tuin. Hier is het 's avonds nog echt donker dus een prachtige sterrenhemel te zien. Mooie wandelingen gemaakt en gezwommen in het meer. Kortom een heerlijke vakantie! In principe gaan we nooit terug naar hetzelfde huisje... maar hier komen we graag nog eens terug!

Culinair en wijn

De Bourgogne is hét gebied van lekker eten en wijn. Chablis, Sancerre, Pouilly en de caves van de Cote d'Or zijn dichtbij.
De restaurants in de dorpen en stadjes in de omgeving lopen uiteen van zeer eenvoudig, de 'simpele Morvan keuken' tot de bekende Bourgondische keuken. De huurders stoppen de kaartjes met openingstijden van de restaurants langs de spiegelrand in de woonkamer. We krijgen veel waardering van huurders voor de volledig ingerichte keuken voorzien van vele kookboeken.

Wat is er te doen

Het huis ligt in het Parc Naturel Regional du Morvan, een natuurgebied met vele wandel- en mountainbikepaden. Vanuit het huis kunt u aan een wandeling beginnen over het pad van St. Martin. Er zijn een aantal (stuw)meren, waarvan Lac de Panneciére heel dichtbij is en Lac Settons, het meest toeristische met diverse uitgaansmogelijkheden en restaurants, op een half uurtje autorijden.
In de omgeving kunt u dagbezoekjes brengen aan de steden Nevers, Autun, Dijon en Beaune. En aan Bribracte, een historisch museum met opgravingen van Galliërs uit de tijd van Asterix.
Dichterbij liggen Vezelay ( schitterende basiliek in een sfeervol stadje uit de tijd van de kruistochten), Avallon
( gezellige markt met streekproducten), Corbigny, Lormes en Saulieu ( met een drie sterren restaurant). In de zomer zijn er elke week wel ergens rommel- en/of antiekmarkten in de directe omgeving. In de buurt kunt u verder: golfen, paardrijden, karten, qaudrijden, kanaovaren op de Yonne, zeilen en vissen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

zie www.morvandelle.nl voor de huurvoorwaarden ,de reservering en een kijkje in het gastenboek met reacties van huurders

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

In het hoogseizoen in juli en augustus is de prijs €595,- per week.
Laagseizoen overige maanden van het jaar kost €495,- per week
Vooraf €150,- borg betalen. Minimale verblijfsduur 14 nachten.
De huurprijs is inclusief electra, toeristen belasting en draadloos internet.
U kunt zelf schoonmaken, of ons voor €75,- laten schoonmaken
Huisdieren zijn welkom.
Zie www.morvandelle.nl voor reservering en huurvoorwaarden.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 75,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 495

Prijs per week vanaf

€ 495