Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Geniet van het huis, en de vrije ligging met uitzicht rondom. Vanuit de tuin kunt u genieten van zowel zonnige- als schaduwrijke plekken. Vanaf het terras op de zuidkant is s'avonds de prachtige zonsondergang te bewonderen. Het is een sfeervolle oude boerderij welke van alle gemakken is voorzien, met ruime woonkamer en Godin houtkachel. Het huis heeft een autenthiek balkenplafond en is volledig ingericht met een eettafel en lounche gedeelte met televisie en radio. Op een honderd vijftig meter stroomt het riviertje de Dragne. Onlay ligt op loopafstand van het huis, Moulins Engilbert, met voorzieningen zoals supermarkt, winkeltjes en terrasjes ligt op 7 kilometer afstand.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'L’ancienne ferme'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Onze oude boerderij ligt 150 meter van Onlay, gelegen in het zuidwesten van het prachtige natuurpark ‘Parc Régional du Morvan, onderdeel van de Bourgogne. De Morvan is 243.000 hectare groot, en wordt gekenmerkt door een heuvelachtig landschap met bossen, weilanden, meren en pittoreske dorpen en steden. Een gebied waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.
Het huis is gelegen halverwege een heuvel waardoor je uitzicht hebt rondom en zons- opgang en ondergang kunt bewonderen. Op ongeveer 150 meter ten zuiden van het huis stroomt de Dragne (te voet bereikbaar via afslag ‘Brion’ in Onlay). Dit riviertje is te bewonderen vanaf de tuin.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

L’ancienne ferme heeft de afgelopen 4 jaar 9 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Heerlijke week gehad in dit fijne huis. Gezellig ingericht, goed voorzien en heel comfortabel. Het is heerlijk wandelen in de prachtige directe omgeving. We hebben genoten van de rust, de ruimte en de natuur. Fijne plek om nog eens terug te komen.

  • 8 sterren

    Heerlijke vakantie gehad in dit mooie huis. Mooie locatie om vandaar met de auto van alles te ondernemen. De tuin is goed omheind zodat ook de hond lekker buiten kan zijn. Herten vanuit het huis gezien, zeer leuk. Contact met de eigenaar en met de beheerder ging goed.
    We hebben gewoon een lekkere vakantie gehad.

  • 9 sterren

    Een fijn huis met alles erop en eraan. Van alle gemakken voorzien. Het huis heeft een mooie tuin met veel zon- en schaduwmogelijkheden. En heel veel privacy. Fijn dat je alles zelf kunt regelen met aankomst en vertrek. Een gite om zeker nog eens terug te keren.

Culinair en wijn

De Bourgogne en zijn wijnen.
Pommard, Meursault, Gevrey-Chambertin, Beaune…zijn namen die bekend staan voor topwijnen. Maar ook goedkopere wijnen zijn er ook te vinden. De wijnhuizen en wijngaarden zijn te vinden op zo’n drie kwartier rijden van ons huis, richting Beaune.
Leuk om te doen is het fietsen (of met de auto) van de Route des Grands Crus (De route (s) voeren door dit beroemde wijngebied, langs dorpen, steden en wijnhuizen.

Wat is er te doen

Mont Beuvray is hier de grote trekpleister. In de zomer kun je er met de bus naar de top of natuurlijk met de benenwagen. In de winter mag je er zelf naar boven rijden.
Er is een pre historisch museum genaamd ‘Bibracte’ en een omgeving met wandelpaden. De omgeving ligt vol met opgravingen uit de Romeinse tijd. In de vakanties worden er rondleidingen gegeven met gidsen en er zijn demonstraties met roofvogels.
Voor cultuurliefhebbers is Autun een interessante plaats, naast de historische binnenstad is er de tempel van Janus om te bezoeken.
Ook de kerken en de academie zijn mooie plaatsen om te gaan bezichtigen in Autun. In de zomer rijd er een treintje door de stad van waaruit je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.
Le Creusot is een gezellige stad waar ook een pretpark is (Parc des Combes), met vele attracties. Het is overigens ook een thermaal dorp waar je heerlijk kunt baden en relaxen ( wel op afspraak).

Zwemmen
Zwemmen kan in het zwembad in Moulins Engilbert of St Honoré les Baines. Maar natuurlijk ook in natuurwater zoals lac de Pannecière ( 35 km) en Lac de Settons ( 45 km) Beiden zijn zeer de moeite waard voor alle watersporten. Ook de barrages ( stuwdammen) zijn indrukwekkend.

Vissen
Voor vissers is Lac du Pannecière een echte aanrader. Het meer staat regionaal bekend als het grootste en meest visrijke meer. Vissoorten als baars, karper, snoek en meerval komen er veelvuldig voor. Op de camping naast Les-3-Soulins kunt u viskaarten kopen.

Fietsen
De Morvan is een fietsgebied bij uitstek, houdt u wel rekening met het heuvelachtige landschap. Enkele routes zijn;
- La Collancelle → 40.1 km, 75m hoogteverschil,
- Marcilly, Cervon, Vauclaix, Montreuillon → 36.3 km, 165m hoogteverschil,
- Lac du Pannecière → 50.5 km, 208m hoogteverschil

Mountainbiken
De Morvan lijkt wel het best bewaarde mountainbike geheim van Frankrijk. Nergens in Frankrijk vind je meer uitgezette mountainbike routes en daarnaast ook nog drie plaatsen met een down hill parcours: Autun, de Haut Folin en Breuil bij Dun-les-Places. In 2011 is aan de bestaande routes de Grande Traversée du Morvan toegevoegd. Deze Grande Traversée (afgekort tot GTM) doorkruist de Morvan van noord naar zuid: een traject van in totaal 300 kilometer.
In het noorden start je in het open en glooiende coulissenlandschap van Avallon. Daarna rijd je langs de grote stuwmeren zoals het Lac des Settons naar het dichte eiken- en beukenbos rond de Mont Beuvray. Dit is ook het hoogst gelegen deel van de Morvan. De route gaat verder naar eindpunt Autun. De GTM is een afwisselende route waarbij je het veranderende karakter van de Morvan ervaart.
Op 24 locaties in de Morvan zijn tochten uitgezet die variëren van erg makkelijk tot zeer moeilijk. De rondritten variëren van 7 tot 50 kilometer en beslaan in totaal een dikke 2000 kilometer aan routes. De vertrekpunten zijn mooi verspreid over de Morvan zodat je iedere keer door een ander landschap en andere omgeving fietst.
Kanotochten
Er zijn twee organisaties die kanotochten vanuit Saint Père organiseren met een parcours dat varieert van 4 tot 18 kilometer: Vanaf Saint Père wordt je naar het vertrekpunt gebracht en stroomafwaarts peddel je in één tot vijf uur terug. Daarnaast kun je tochten maken op de Chalaux met een eigen kano of kayak. Ook kun je via Angie raften op de Cure en Chalaux.
Wandelen
Het Parc naturel régional du Morvan is een prachtig heuvelachtig wandelgebied. Door de geringe hoogte van de heuvels is het ideaal voor wandelaars. Het is zeer dun bevolkt. De belangrijkste activiteiten zijn kleinschalige veeteelt en bosbouw.
Dit levert een fraai coulisselandschap op waarin weilanden met de witte Charolais koeien, grote stukken bos en talloze beekjes en meren elkaar afwisselen. De natuur is rijk en gevarieerd. In de heggen langs de weiden leven zeer veel vogels zoals o.a. de hop, de grauwe klauwier en de roodborstapuit. Boven de weilanden zweven veel verschillende roofvogels zoals o.a. de wespendief en de torenvalk. De bermen staan in het voorjaar vol orchideeën. U zult op uw wandeltochten de rust en ruimte zelf ervaren. Slechts af en toe komt u iemand tegen.
Brocante markten
Bourgondië staat in de zomer bol van de markten.
Ze zijn er in alle soorten en maten. Van bescheiden vlooienmarkten tot kleurrijke festivals, compleet met muziek, theater en attracties.
De traditie van markten stamt uit de middeleeuwen. De edelen gaven hun bedienden één keer per jaar toestemming alles wat ze op zolders van hun meesters vonden te verkopen en de opbrengsten zelf te mogen houden. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds de traditie die levendig gehouden wordt in heel Frankrijk.
De meest populaire rommelmarkten zijn de Vide Greniers ( zolder opruimingen).

  • Bij wandelpaden
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport
  • Langlaufen

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

- U kunt een bedlinnen pakket huren a Euro 7,50 per persoon per verblijf. Dit pakket bestaat uit, 1 dekbedovertrek, 1 kussensloop en 1 hoeslaken.
- U kunt een handdoeken pakket huren a Euro 7,50 per persoon per verblijf. Dit pakket bestaat uit, 1 groot badlaken, 2 handdoeken en 1 gastendoekje.
- Hout voor de kachel is aanwezig en inbegrepen in de prijs.
-Voor ieder huisdier geldt een tarief van Euro 2,00 per nacht.

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 7,50
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 7,50

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 534

Prijs per week vanaf

€ 534

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie