Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jeroen de Bruin

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Het is het leukste Ecohuis van de Morvan! Ja, dat vind ik natuurlijk… Maar ja, ik heb het dan ook helemaal zelf gebouwd. Van vergunning en ontwerp tot de realisatie. Een heel mooi proces. Als een vis in het water, zo heb ik mijn knusse huis genoemd. Een Ecohuis gebouwd van Douglas spar, wat gegroeid heeft in de Morvan en dus niet heeft hoeven reizen. De atmosfeer in het huis is buitengewoon prettig. Er is geen verf gebruikt, louter natuurlijke materialen en dat voel je. Een grote ruimte van 35m2 is woonkamer en open keuken. Een comfortabel bankstel, eettafel, uitgebreide kookvoorziening, allemaal binnen handbereik. Op de begane grond is er een slaapkamer met twee-persoonbed (140x200cm) en een badkamer met ruime douche, wastafel en eco toilet. Naast het huis een schuurtje met een wasmachine. Het huis wordt verwarmd d.m.v. een tegelkachel en de warmwatervoorziening is met een boiler. Er is een prima stereoinstallatie met de mogelijkheid van streamen en aansluiting voor mp3-speler. Er is wifi. De tuin is groot, 1000 m2 om het huis en nog eens 3000 m2 in het dal, waar een klein beekje stroomt en leuke zitjes zijn. Een mooi uitzicht over het dal. Er is enorm veel privacy en klassieke muziek luisteren met de openslaande deuren is een genot! Want je hebt van niemand last, alleen de bosuilen aan de overkant in het beukenbos geven wel eens commentaar, maar dat is wanneer de avond is gevallen. Het is werkelijk een schitterende plek. Kom er van meegenieten deze zomer!

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Wasmachine
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Comme un poisson dans l'eau'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Morvan is wonderschoon. Nog geen dag is de natuur en de stilte mij gaan vervelen. Altijd weer nieuw, in elk jaargetijde andere kleuren. De gasten die ik tot nu toe heb mogen ontvangen, genieten van de omgeving en komen letterlijk tot rust en op adem! Het weer is in de zomer meestal wel goed. Vaak een aantal graden warmer dan in Nederland. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het hier ook kan regenen…
Leuke weggetjes, prachtige stuwmeren en vele mooie plaatsjes, kortom genoeg te zien!
Stuur een e-mail voor de uitgebreide informatie over de omgeving.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

Comme un poisson dans l'eau heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.333333333333334 sterren
  • 9 sterren

    Bezocht in Juli 2023
    Wij kwamen aan, en onze hond Frax voelde zich meteen thuis, dat was alvast een goed teken. Het weer was niet goed genoeg om de hele dag in de tuin te liggen, dus konden we kortbije bezoekjes brengen (te voet en met de fiets) of verderafgelegen locatie aandoen (met de wagen). Fijn compact huisje met leuke inrichting en een interessante ervaring met een composttoilet; misschien moeten we nog eens teruggaan om er helemaal aan te wennen. Last but not least: leuke contacten met een fijne man (Jeroen) - Sophie en Paul

  • 9 sterren

    We hebben een heerlijke week gehad in het huis van Jeroen. We kwamen voor rust en natuur en dat is er volop! In de warme week hebben we heerlijk onder de bomen gezeten om een boek te lezen of gewoon voor je uit te staren. Om af te koelen is het nabij gelegen Lac de Chaumeçon een aanrader, heerlijk water en groot genoeg om een rustig plekje te vinden. Onze hond vond het geweldig om samen te zwemmen.

    Vanuit het huis kun je zo het bos in, waar we ook nog een vos hebben kunnen observeren en fotograferen. Heel gaaf! De "grote" wijngemeenten van de Bourgogne zijn vlakbij, Zo hebben we een aantal producenten in Vezelay, Auxey-Duresses en Givry bezocht voor een proeverij en wat mooie wijnen gekocht voor thuis.

    Heerlijke plek in de Morvan en een aanrader voor wie op zoek is naar rust en ruimte, met toch op korte afstand genoeg mogelijkheden voor cultuur en vermaak. Bedankt!

  • 10 sterren

    Wij waren voor de 4e maal te gast bij Jeroen in 3 jaar tijd, waarvan nu de 3e keer in Fonteny. En voor de eerste keer 3 weken op dezelfde plek onze vakantie doorgebracht (mede ingegeven door corona). Dit werden verrassende weken. Waar we de vorige keren schitterende wandelingen in de omgeving hebben gemaakt en dat ook nu gepland hadden, kwamen we ongepland tot stilstand. We hebben iedere dag laten komen zoals deze zich voordeed en zijn weinig op pad geweest. Echt vertraagd en genoten van de directe omgeving van het huis, de tuin, het uitzicht en de hier levende dieren, van elkaar en de mooie ontmoetingen met Jeroen. Het was zeker niet ons laatste bezoek. Hier kom je werkelijk tot rust als je het laat gebeuren. Als je hiervoor open staat is dit de prachtigste plek met een hele lieve, open en wijze gastheer (die langzamerhand meer een vriend wordt, die we blij zijn weer te mogen ontmoeten). Dank je wel Jeroen, dat we dit hebben mogen ervaren en tot snel!
    Jan & Jeanny

Culinair en wijn

Je kunt lekker eten in de Morvan. Leuke restaurantjes met menuutjes voor 15 euro zijn meer regel dan uitzondering. En het eten is redelijk tot goed. Ik kan u de nodige adviezen geven.
Voor wijn hoeft u ook al niet ver te reizen. We zijn hier immers in de bourgogne…
Bij aankomst staat er zeker een fles biologische rode wijn voor u klaar!

Wat is er te doen

Er is genoeg te doen, vooral in de zomer.
Festivals, brocantes en vide-greniers (rommelmarkten en antiekmarkten), markten en sportieve festiviteiten zijn er bijna elke week. Je kunt van het huisje uit ook heerlijke wandelingen maken, lekker fietsen en op een kleine 6 kilometer afstand heb je een prachtig zwemmeer Lac de Chaumecon en ook Lac de Panneciere en Lac de Settons zijn niet ver weg.
In de directe omgeving (3-5 km) zijn er ezels, pony’s en paarden te huur voor nog heel schappelijke prijzen. Ook kun je raften, bergklimmen en mountainbiken.
Culturele bezienswaardigheden zijn er ook. Kasteeltjes, oude kerkjes, kapelletjes en kloosters…
Musea… Wat dacht u van een museum waar alle geschenken van president Mitterand te zien zijn. Of Bribracte met allemaal romaanse opgravingen. Echt de moeite van een bezoekje waard!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Watersport
  • Bergsport

Wat je ook moet weten...

Omdat ik zelf ter plekke ben, kan ik veel voor u regelen. Dingen klaarzetten, iets organiseren of boodschappen voor u doen. Laat het mij maar weten!

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 10,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 400

Prijs per week vanaf

€ 400