Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

La Cabane de Chasse is een knus vrijstaand huis midden in de natuur van de mooie Morvan, gelegen aan een rustig weggetje. In dit huis verzamelden de boeren zich vroeger voor de jacht en werd de buit verdeeld. Inmiddels is het huis verbouwd tot een comfortabel vakantiehuis. Rond het huis is een beschut terras en via de tuintrap kom je in een grote bostuin (2500m2) met prachtig uitzicht over het glooiende landschap en de witte koeien (CharoIais) in de wei. Wie goed oplet kan soms een ree of en vos zien rondlopen onder de bomenrand langs het riviertje de Challaux.

De tuin staat vol met grote eikenbomen en biedt veel privacy. Er is een beschutte buitenkeuken in de tuin, met een vuurplaats waar je kunt koken, een schuur (met tuinmeubelen en twee fietsen) en een houthok. Het huis heeft een gezellige woonkamer met een houtkachel. Vanaf 2 comfortabele bankstellen kun je s'avonds een DVD bekijken, of naar de radio/cd luisteren, onder genot van cognac, pastiche, een goed glas wijn of een vruchtensap. Door de schuifdeuren met glas in lood kom je in de ruime woonkeuken met alle basis voorzieningen: 4-pits gaskookplaat, elektrisch oventje, filterkoffie-apparaat, koelkast (met ruime vriesvak). Vanuit de keuken is er toegang tot het terras en de trap naar de tuin.

Via een wenteltrap kom je op de eerste verdieping, waar zich de badkamer/toilet en drie slaapkamers bevinden. Voor alle bedden zijn dekbedden en hoofdkussens aanwezig. U dient zelf voor linnengoed te zorgen. (1 slaapkamer met tweepersoonbed (1 matras), 1 slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en 1 slaapkamer met twijfelaar).

In het huis is informatie te vinden over wandelroutes, museums, uitstapjes en de omgeving.

Een perfecte bestemming voor een fijne vakantie!

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'La cabane de chasse'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het huis ligt in een rustig agrarisch gebied, omgeven door bossen en weilanden. Een heerlijk gebied om te wandelen of te fietsen (vooral voor mountainbiken, de heuvels zijn er talrijk en soms best pittig). Op 10 minuten afstand liggen de grote meren: Lac de Setton, Lac Panneciere, Lac de Chaumard, waarin je kunt vissen (visrijk gebied, let op: wel visvergunning nodig!), zwemmen of boottochtjes maken. Of huur er een waterfiets en trap het meer over. 's Avonds geen lichtvervuiling maar een spectaculaire sterrenhemel!

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

La cabane de chasse heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Maison très agréable et fraîche quand il fait chaud. Ajoutez un rideau occultant côté porte de la cuisine et un sèche- cheveux et je mets la note de 10

  • 9 sterren

    Wij hebben een heel fijne vakantie gehad in dit zeer rustig gelegen huisje. De natuur is er werkelijk prachtig en het fijne is dat je gewoon overal kan wandelen. We hebben nog nooit zoveel paddenstoelen en roofvogels gezien!
    Hoewel het een oud huisje betreft - wat natuurlijk de charme is - hebben de huiseigenaren alles goed doordacht zodat het toch heel praktisch en gerieflijk is. Ook was het netjes schoongemaakt bij aankomst.
    De kachel zorgde voor gezelligheid 's avonds en de internetverbinding werkte voor ongeveer 70% van de tijd.
    Een correcte prijs-kwaliteit naar onze mening.

  • 9 sterren

    Wat hebben we het fijn gehad in het huisje in la Maison. We zijn er 3 weken geweest. Alles is aanwezig en prima om te vertoeven met z'n vijven. In de boventuin heb je een heel mooi uitzicht over de bergen en de koeien die er grazen.
    We hebben heel warm weer gehad waardoor we alleen hebben kunnen zwemmen in een van de meren. Toch hebben we nog een aantal kleine uitstapjes in de ochtend gedaan. Helaas hebben we geen kampvuurtje of bbq aan kunnen steken vanwege de droogte. Misschien komen we een keertje terug om nog mooie wandelingen te kunnen maken. Het gebied is namelijk uitermate geschikt om mooie wandelingen te maken.

    En niet te vergeten we hebben genoten van het heerlijke stokbrood en de croissants van de plaatselijke bakkertjes.

Culinair en wijn

In de nabije omgeving zijn een aantal opmerkelijk goede restaurants te vinden, in Ouroux-en-Morvan, maar ook in het lievelijk dorpje Brassy, het charmante stadje Saulieu of het schilderachtige Lormes. Elke zondagmorgen is er markt in Ouroux-en-Morvan, waar regionale producten zoals verse zuivelwaren, verse groenten direct-van-het-land en echte bijenhoning kan worden gekocht. Voor wijn is een bezoek aan het wijnhuis "Maison du Vin et de la Tonnellerie" de moeite waard. Of maak een tocht langs de wijngaarden van wijnstad Beaune.

Wat is er te doen

In de omgeving is van alles te doen, zowel op sportief gebied als cultureel gebied. Het dorpje La Maison (gemeente Ouroux-en-Morvan) ligt temidden van de natuur in een heuvelachtig gebied omringd door een drietal meren. Kortom, wandelen, zwemmen, fietsen! Ouroux-en-Morvan is een bekend startpunt van vele wandeltochten in de omgeving, ga voor wandelroutes naar het Bureau voor Toerisme (in het postkantoor).

Voor liefhebbers van kunst, muziek en film worden er verschillende activiteiten georganiseerd door de locale verenigingen. Er is een culturele agenda te verkrijgen bij het Bureau voor Toerisme in Ouroux-en-Morvan of op de "site web" (spreek uit: siet web) van de gemeente Ouroux-en-Morvan.

Er is een bioscoop in Ouroux-en-Morvan, waar elke week een franse film wordt gedraaid. Rond "14 juillet" (nationale feestdag) wordt in Ouroux-en-Morvan het inmiddels internationaal befaamde korte film-festival "Partie(s) de campagne" georganiseerd. Drie dagen lang, in boerenschuren en garages, erg leuk.

Waar je ook gaat, elk weekend wordt er wel ergens een "vide-grenier" ofwel 'zolderopruiming' georganiseerd: laat je verrassen door een koopje. Let op de bordjes langs de weg.

Er zijn veel museums in de regio. Laat je informeren bij het Bureau voor Toerisme. Een interessant museum is museum Bibracte, vlakbij het hoogste punt van de Morvan (ongeveer 1000 m.), een Romeinse nederzetting, dat een aantal malen door Julius Caesar werd bezocht. Leuk en interessant. Verbazingwekkend is het Museum Septennat-museum in Chateau-Chinon. President Mitterand schonk het museum alle geschenken die door staatshoofden van over de hele wereld meebrachten aan hun gastheer, waar opmerkelijke giften bij zitten. Naast het Septennat-museum zit het Costume-museum, een overzicht van mode in verschillende periodes.

In de omgeving is een hoop historie te vinden zoals in de historische stad Autun (romeinse geschiedenis), pelgrimsoord Vezelay, pittoresk Avallon.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De prijzen zijn inclusief water, electra- en gasverbruik en toeristenbelasting.
Huisdieren zijn van harte welkom. Wij berekenen geen extra kosten voor het verblijf van uw hond.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 375

Prijs per week vanaf

€ 375

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie