Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Angelique Otten en Wim Oudejans

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Stilte en onthaasten in de Morvan. Als u van puur en karakter houdt is dit een bijzonder vakantiehuis.
Onze Historische vakantiewoning De Bijzondere Herenboererij in de Morvan is een klein 'Maison de Maitre' gebouwd rond 1700 gebouwd. Het was het hoofdhuis van een kleine boeren gemeenschap in Preporche in de Bourgone en heeft daardoor een rijke bouw met een bijzondere natuurstenen trap.

Door zijn grote hoge ruimtes, de natuurstenen trappen, oude stijlkenmerken en de muur naar de moestuin, heeft de gite de Bijzondere Herenboererij het karakter van een klein ‘kasteeltje’. Een unieke ervaring om hier uw vakantie door te brengen.
Het vakantiehuis is gerestaureerd tot een sfeervolle woning met behoud van alle originele details. Een grote schouw, houten balken plafonds, pierre apparante gestucte muren, antieke tomettes op de vloer en mooie oude deuren. Vanuit het huis heeft u een prachtig uitzicht over de groen beboste heuvels van de Morvan. In uw tuin kunt u genieten van de stilte in de ochtend,middag en avondzon. Overal heeft u een schitterend uitzicht. Een ideale plek om te onthaasten. Het kan zijn dat u ’s ochtends een ree ziet. Een unieke ervaring om in zo’n mooi historisch huis uw vakantie door te brengen.

Indeling vakantiewoning de Bijzondere Herenboerderij
Begane grond:
Binnenkomst via de natuurstenen trap. Grote woonkeuken, houtkachel en open keuken, grote slaapkamer met een 2-persoons bed, 2e slaapkamer met twee 1-persoons bedden, hal, grote salon met open haard, badkamer met douche, wastafel en toilet.
Natuurstenen trap naar verdieping

grote tuin 2000m met schitterend uitzicht.

Het huis ligt aan een doodlopend weggetje.
Al de weilanden rond ons huis worden door de boer gebruikt voor koeien.

Alle nodige voorzieningen zijn op 4km in het dorp Saint-Honore-les-Bains.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Geschikt voor grote groepen
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Bijzondere Herenboerderij'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Herenboerderij ligt op een schitterende lokatie met adembenemend uitzicht. Op 5 minuten wandelen is een prachtig meer. Ongekende stilte in dit plekje van de Morvan. Uw vakantie in een Historisch huis. Rust en ruimte, zijn de sleutelwoorden van dit huis.

Alle nodige voorzieningen zijn op 4km in het dorp Saint-Honore-les-Bains

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Culinair en wijn

Op 2km lopen is het dorp Preporche met een klein restaurantje waar u 's avonds van een heerlijk 3 gangen menu kunt genieten.
Er zijn tal van andere gezellige franse restaurants waar u Bourgondisch kunt eten in de omgeving. Ook zijn er mogelijkheden om wijn te proeven en ’en vrac’ te kopen. De wijnbourgogne met als hoogtepunt Beaune ligt op ca. 1 uur rijden.

Wat is er te doen

In de directe omgeving vind u de plaatsen Chateau Chinon, Moulins Engilbert, St. Honoré-les-Bains en Luzy met musea, zwem-en watersportmogelijkheden, paard/ponny rijden,(mini)-golf, tennis. Er zijn diverse wandel en fietsmogelijkheden vanuit Préporché. De Romaanse oude steden Autun, Nevers, Vezelay, la Charité-sur-Loire met veel kunst en cultuur zijn een bezoek meer dan waard. Evenals de opgravingen op de Mont Beuvray met zijn archeologisch museum. Enkele chateau’s kunnen in de omgeving bezocht worden en in de Morvan worden diverse brocantes/vide-greniers het gehele jaar door georganiseerd. Kortom voor jong en oud is er veel te beleven.

Wandelen vanuit het huis naar het meertje waar ook met een vergunning gevist mag worden.

Op 2 km is het dorp Preporche. In het Atelier van Angelique en Wim. Mei-juni en september-oktober mogelijkheid op afspraak tot het volgen van Keramiek/Schildercursus gegeven door Angelique en Wim.
Zie onze website: www.souslarange.nl

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

De Herenboerderij is uniek in zijn soort, een belevenis om in zo'n klein "Kasteeltje" tijdelijk te kunnen wonen en de grandeur van het huis en de plek te ervaren.

Er zijn in de buurt fietsen te huur per dag of per week.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Wij brengen een eindschoonmaak van 50 euro in rekening.
Wij hanteren een borg van 100 euro.

Het huis wordt verwarmd met een houtkachel en electrische kachels
In voor en naseizoen wordt electra apart in rekening gebracht.
Hout voor de houtkachel wordt apart in rekening gebracht.

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Bijzondere Herenboerderij heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Floortje uit Breda

    10 sterren

    Wij hebben ontzettend genoten van dit bijzondere huis en de prachtige plek. Twee weken compleet onthaasten en bijkomen in de stilte. Mooi ingericht met stijl in de sfeer van het huis. Echt een aanrader.

    Angelique en Wim bedankt

  • Karin en Patrick uit Breda

    9 sterren

    Geweldig
    Wat een mooi huis de Herenboerdeij. Echt een plaatje van binnen en van buiten. Lekker veel privacy en vooral dus rust en ruimte.
    Mooie meubels gebruikt om het huis in te richten en leuke spulletjes. Echt gezellig en een mooie houtkachel voor de wat koudere avonden.
    Een sterrenhemel zo helder en mooi dat zie je niet veel meer. Onthaasten is echt gelukt deze vakantie. We hebben ook mooie wandelingen gemaakt vanuit het huis. We komen hier zeker terug. Karin en Patrick.

  • Max en Sjoerd uit Amsterdam

    10 sterren

    Helemaal Top

    Bij aankomst vonden we het al een heel mooi huis. Na een week wilden we niet meer weg. Een zalige tuin een mooi huis en een heel mooi uitzicht.
    Alles functioneerde goed in het huis. Het is niet zoals in een park ingericht maar dat wilde wij ook niet. Wij houden van de eenvoudige stijl met respect voor de charme van het huis.
    In het dorpje Preporche vlakbij hebben we een hele mooie expositie gezien in Atelier Preporche. En we hebben natuurlijk Vezelay bezocht. Schitterend.
    Thanks voor een heerlijke week.

Prijs per week vanaf

€ 495

Prijs per week vanaf

€ 495