Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

La Bergerie

Bekijk album (24)
/
 

Beschikbaarheid van 'La Bergerie'

Barbara Stoet heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 25 nov 2021

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

La Bergerie heeft 5 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

9,4
Bezocht in september 2021

Wat moeten wij nog toevoegen aan de vier vorige recensies?
Het is een heerlijk, eenvoudig en sfeervol huisje, met een prachtig uitzicht vanaf het terras over de glooiende heuvels. Een heel mooi, simpel en warm houtkacheltje (we hadden al weer wat koudere avonden)
Een lekker gasfornuis en goede oven om een lekkere schotels met versgekochte groenten, creme fraiche en kaas te maken.
Je kan alle kanten op wandelen vanuit je rustig pleisterplek, zonder veel mensen tegen te komen en ook zijn er voldoende kleine weggetjes om mooie fietstochten te maken. Wel over soms pittige heuvels, maar ook langs het vlakke Canal de Nivernais.
Helemaal onthaasten in je Tiny house, petit pied-a-terre.
Alleen moet ik nog een cursus thee uitschenken volgen bij je, Barbara. Het lukte me niet zonder te morsen

10
Bezocht in september 2021

Mooi plekje, fijn huisje ver weg van massatoerisme. Prachtig uitzicht vanaf het terras, mooier dan de fotos doen vermoeden. Rijk aan vogels, vossen en reeen. En heerlijk gefietst en gewandeld op de stille weggetjes en onverharde paden.

9
Bezocht in september 2021

Wij hebben geen idee hoe het paradijs er uit ziet, maar dit is toch een mooie benadering. Wat een rust en natuur in deze omgeving. Het huisje is niet groot, maar wel kompleet, met in de woonkamer een keukengedeelte, en op de vide het slaapgedeelte. Meer heb je niet nodig. Alles schoon en overzichtelijk. Het terras achter het huisje geeft een prachtig uitzicht op de glooiende heuvels. Je wandelt zo naar St. Honorě les Bains voor wat boodschappen. Wel is het wat steil om te fietsen. Voor de natuur komen we graag in het voorjaar terug, voor meer vogels, planten en insecten, maar op het terras de zandhagedis en de smaragdhagedis is toch leuk. En dan op het grasveld grauwe vliegenvangers en roodstaarten, boven je hoofd een rode wou. Dat is toch niet slecht. Op een avond in de schemering een bosuil en vleermuizen. Dan zit je van
een glas te genieten en komen de sterren te voorschijn. Je voelt wel aan: hier komen we graag nog eens terug.

9
Reactie van Barbara Stoet

Beste Tom, wat leuk om te lezen! Hartelijk dank voor deze recensie! Barbara en Joris

Bezocht in juli 2021
Gerrit en Anita

Wij hebben het geluk gehad hier eind juni/begin juli ’21 een week te mogen zijn. Het pittoreske en knusse huisje ligt heerlijk afgelegen in een oase van rust. Hadden het idee in een soort vogelreservaat te zijn met maar liefst meer dan 40 soorten voornamelijk zangvogels. Daaronder enkele voor Nederlandse begrippen zeer bijzondere species zoals Hop, Wielewaal en Cirlgors gewoon in de tuin voor, waar ook de mooie vlinder, in Nederland zeer zeldzame, met de naam Dambordje zich mooi liet bewonderen, gewoon vanuit het zitje op het eigen terras. Vanaf de gites was er keuze uit drie soorten prachtige wandelroutes door de weides met het Franse rund Charolais en even mooie graanvelden. Ook daar weer verrast door Grauwe Klauwieren, Rode Wouwen en Kwartels. In de avond is het mooi wandelen op deze paden waar maar zelden iemand komt. We hadden het geluk nog een Das te zien die opsprong boven het hoge gras, en verder nog een Marter en Ree gezien. Voor de echte natuurliefhebber een waar paradijs dus. La Bergerie bevatte al het noodzakelijke wat we wilden, goede koelkast, gasfornuis en oven en lekkere douche. We misten de tv helemaal niet. Het prachtige uitzicht is immers veel mooier. Vanuit LA Bergerie is alles goed te benaderen in de Morvan, zoals Lac de Settons (voor o.a. de Waterspreeuw) en als klap op de vuurpijl nog een Zwarte ooievaar. Voor de dagelijkse boodschappen is Moulins Engilbert het plaatsje met een goede supermarkt om ’s avonds van de inkoop heerlijk buiten te kunnen genieten, in alle rust!

9
Bezocht in juli 2018

Met mijn gezin kom ik al vele jaren in de Bergerie. Vroeger toen onze zoon nog klein was sliep hij in een bedje aan ons voeteneind later in een tentje in de tuin. De Bergerie is een heerlijk, sfeervol ingericht huisje. Het is klein en knus en heeft alles wat nodig is. Het staat met zijn rug naar een rustige weggetje en heeft aan de andere kant een terras met een prachtig uitzicht, privacy en ruimte. De Bergerie is een prima uitvalsbasis voor bezoek aan de historische stadjes in de buurt, natuurwandelingen, zwemmen in Lac des Settons. Wij hebben altijd erg genoten van dit unieke plekje en hopen er nog vaak terug te komen. Gelukkig kunnen we dit jaar weer gaan 😀.

Josien van der Werf.

10

Hier geweest? Schrijf een recensie