Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Eveline Muller-Smulders

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

De charmante gîte "en pierre" met leistenen dak ligt in een klein gehuchtje van ongeveer tien huizen in het Zuidwesten van de Morvan en is rond 1890 gebouwd.

Op de benedenverdieping bevinden zich de woonkamer, de zitkamer, de keuken en de badkamer. Alle ruimtes zijn voorzien van de originele, zware eiken balkenplafonds. Je komt binnen in de woonkamer met een eettafel met zes stoelen. Er staat een boekenkast, die gevuld is met Nederlandse boeken (vooral thrillers) en informatie over de streek en een dressoir met daarin spelletjes en dvd's. Ook staat er een houtkachel. Vanuit de woonkamer ga je via twee traptredes naar de keuken. Deze is uitgerust met een inductie kookplaat, afzuigkap, grill/oven, koelkast en een apart diepvriesje. Tevens vind je hier een koffiezetapparaat, waterkoker, staafmixer, mixer, broodrooster en gourmetstel. Alle benodigde potten, pannen, bestek, glazen enz. zijn voldoende aanwezig. In de zitkamer staat een tweezitsbank, een hocker en twee fauteuils. Hier hangt een tv en ook in deze kamer staat een houtkachel. De badkamer is voorzien van een ligbad met douchescherm en een regendouche, een wastafelmeubel en een toilet. Ook een wasmachine is aanwezig.

Boven zijn er drie lichte slaapkamers, voorzien van Velux dakramen voorzien van horren, verduistering en zonwering. Hier liggen nog de originele tomettes op de vloer. Twee kamers hebben een bed van 140 x 200 cm (dekbedden 200 x 200 cm) en een kamer heeft een bed van 180 x 200 cm (dekbed 240 x 200 cm).

Nederlandse radio is te beluisteren via de internetradio, die tevens voorzien is van een USB-aansluiting. Wifi is via glasvezel en onbeperkt. De tuin is tot 120 cm omheind en het uitzicht over de rollende heuvels is prachtig. Er zijn verschillende terrassen met meubilair en ook een barbecue is aanwezig.

Registratienummer

58249000000AH (MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Le Coquelicot'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

In Chateau Chinon (10 kilometer), de hoofdstad van de Morvan, zijn supermarkten, winkeltjes, café's en restaurantjes te vinden.
Ook in Moulins Engilbert (8 kilometer) vind je een supermarkt, winkeltjes en terrasjes. Hier is wekelijks de veemarkt te bezoeken.
Zwembaden vind je in Villapourcon, Moulins Engilbert en Saint Honoré les Bains. Bij het Lac des Settons en Lac de Panneciere zijn vis- en watersportmogelijkheden.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Coquelicot heeft de afgelopen 4 jaar 10 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.2 sterren
  • 9 sterren

    Net een mooie week doorgebracht in ‘Le coquelicot’. Nog nooit in de Morvan geweest en we waren onder de indruk, wat een mooie omgeving! Het huis ligt in alle rust en stilte met een prachtig uitzicht over de glooiende heuvels. We hadden ook nog prachtig weer voor begin oktober. Overdag lekker zonnig, een mooie zonsondergang en daarna een schitterende sterrenhemel. De honden konden lekker rondsnuffelen in de omheinde tuin.
    We hebben genoten van jullie mooie huis en de omgeving, we komen graag nog terug, dankjulliewel!

    Reactie van Eveline Muller-Smulders

    Bedankt voor de mooie recensie, Randall en Abé.
    Jullie zijn van harte welkom om nogmaals terug te komen naar de mooie Morvan!

  • 10 sterren

    Een heerlijk vakantiehuis. Knus en heel gezellig. Het huisje werd zeer zorgvuldig ingericht, we konden het niet bedenken en het was aanwezig. Geweldige boekenkast!!!Een prachtig uitzicht over de glooiende velden, de koeien en de schapen vanuit de tuin. Een fijne tuin waar al het nodige te vinden is om zowel in de zon of als in de schaduw te verblijven. Dit alles in een zalige stilte en rust. De avonden waren prachtig, na een zeer mooie zonsondergang een drukke sterrenhemel!
    Het keukentje was supergezellig om in te kokkerellen.
    We voelden ons thuis, inclusief de honden!!
    Dank jullie!!!

    Reactie van Eveline Muller-Smulders

    En jullie bedankt voor jullie mooie woorden, Reinilde.
    Fijn dat jullie en jullie honden ervan genoten hebben!

  • 10 sterren

    Wat hebben we genoten in dit heerlijke huisje in de Morvan!
    Le Coquelicot is zó knus, ongelooflijk compleet met een fijne keuken, een spannende boekenkast en ruime slaapvertrekken met prima bedden.

    En dan de buitenruimte: ‘s Morgens met een kopje koffie in de voortuin in het gezelschap van de hagedisjes, die zich heerlijk kwamen warmen in de ochtendzon. We maakten regelmatig gebruik van de parasol, want de zon scheen van tijd tot tijd zeer uitbundig!

    ‘s Middags en ‘s avonds zaten we in de achtertuin waar we nooit genoeg kregen van het schitterende uitzicht over het prachtige golvende landschap en de nieuwsgierige Charolais-koeien.

    Onderweg naar Chateau-Chinon, o.a. voor de dagelijkse boodschappen, is het ook weer genieten van fraaie uitzichten. Zo ook de route naar Vézelay, een fraai gelegen plaatsje met indrukwekkende basiliek.
    Ook Autun, een gezellig stadje om een bezoekje aan te brengen, is goed bereikbaar.

    Naast de uitstapjes die we gemaakt hebben en een enkel fietstochtje ( de heuvels zijn een uitdaging!) hebben we heel erg genoten van onze boeken en de boeken uit de boekenkast van Le Coquelicot.
    De weldadige rust die van dit huisje en de omgeving uitgaat is er één die we niet snel vergeten!

    Het contact met de eigenaren, Eveline en Stein, was heel fijn en de informatie die we van hen kregen superduidelijk.
    Ook het contact met “Gites”verdient een pluim!

    Wij zijn heel dankbaar dat we twee heerlijke weken van Le Coquelicot gebruik hebben mogen maken!

    Reactie van Eveline Muller-Smulders

    Dankjewel voor de mooie recensie en wie weet tot de volgende keer!

Culinair en wijn

In de omgeving zijn diverse restaurantjes te vinden met een uitstekende keuken.

Wat is er te doen

De Morvan is een regionaal park waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Vlakbij het huis is een manege.
Zwembaden vind je in Villapourcon en Saint Honoré les Bains. Bij het Lac des Settons en Lac de Panneciere zijn vis- en watersportmogelijkheden.
Bezoek Bibracte, de hoofdstad van onze voorouders, een Gallische stam. In de zomer kun je tijdens een rondleiding langs het graafwerk kennismaken met deze uitzonderlijke plek, met zijn eeuwenoude beuken met kronkelige vormen, zijn mythische rotsen en zijn heilige bronnen.
Autun, een stad met kunst en geschiedenis, nodigt u uit voor een wandeling langs Romeinse en Romaanse bezienswaardigheden.
In het noorden ligt Vézelay boven op een, naar zeggen, eeuwige heuvel die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco is geplaatst. In de zomer wordt de pelgrimsstad Vézelay druk bezocht door artiesten, schilders en muzikanten.
Ook Beaune, op anderhalf uur rijden, is zeker de moeite van het bezoeken waard.
Elk weekend is er wel ergens een vide grenier (rommelmarkt) te bezoeken.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute

Wat je ook moet weten...

Honden zijn in overleg welkom.
Roken in de gîte is niet toegestaan.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijzen zijn inclusief verbruik elektra, water en kachelhout.
Linnengoed en handdoeken zijn optioneel tegen betaling bij te boeken.
Toeristenbelasting € 0,84 per persoon per nacht vanaf de leeftijd van 12 jaar.
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je eigen linnengoed en handdoeken mee te brengen.

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 65,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 10,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 475

Prijs per week vanaf

€ 475

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie