Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 8 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

De boerenhoeve dateert uit de 19e eeuw. Het woongedeelte van de boerenhoeve is tussen 2005 en 2007 volledig gerenoveerd met behoud van alle mooie oorspronkelijke details.
Het vakantiehuis ligt rustig, aan een privéweg, maar niet afgelegen op 3 kilometer afstand van het natuurpark de Morvan in de Bourgogne. Het dorp Vandenesse ligt op 1 kilometer afstand, Saint-Honoré-les-Bains ligt op 7 km en Moulins-Englibert op 10 km. Cercy-la-Tour ligt op 12 km afstand en heeft een treinstation met directe verbinding naar Nevers. Rond het huis grazen de bekende witte Charolais koeien.

La Metairie heeft ruimte voor 6 volwassenen. Daarnaast staat er een peuterbed en een babybedje. Er zijn 3 slaapkamers met tweepersoons-aupingbedden, een kinderslaapkamer (1-persoonsbed, kinderbed en ledikantje), een zitkamer met spelletjesnis, een ruime eetkamer en een keuken. Het huis is ingericht met een knipoog naar de jaren vijftig. Buiten bevindt zich een veranda waar overdekt gegeten kan worden. Het huis is van vele gemakken voorzien zoals een centrale verwarming, een houtkachel in de huiskamer en een houtkachel in de eetkamer. In de goed ingerichte keuken bevinden zich onder andere een vaatwasser, een broodbakmachine en een magnetron. Verder zijn er leesboeken, spelletjes en DVD's voor alle leeftijden aanwezig.

La Metairie is een astma-vriendelijk huis; er mag niet gerookt worden, dieren zijn niet toegestaan, overal zijn gladde vloeren (parket of plavuizen) en er hangen geen gordijnen (alle ramen zijn voorzien van luiken).

Aanwezig in huis: afwasmachine, wasmachine, centrifuge, strijkijzer, kinderledikant, 2 TrippTrapp-kinderstoelen, commode met aankleedkussen, bad, DVD-speler en stereo-installatie. Wij hebben recent ons internet abonnement opgezegd vanwege de belabberde kwaliteit van het Franse netwerk maar 4G werkt hier prima.

Aanwezig buitenshuis: zwembad van 11x5 meter (inclusief zwembadrobot voor schoonmaken), trampoline met veiligheidsnet, voetbaltafel, tafeltennistafel en 2 mountain bikes.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'La Metairie'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Vandenesse ligt op 3 km afstand van de zuidelijke Morvan. Dit 'Parc Regional du Morvan' is een glooiend heuvelland, met op veel plekken de kenmerken van een gebergte. Een wandelgebied bij uitstek en in 1970 uitgeroepen tot nationaal park (Parc Naturelle). Het natuurgebied ligt in de meest noordelijk gelegen uitloper van het hooggelegen bergplateau van de Auvergne. Het bestaat uit graniet en vulkanisch gesteente in zwaar geërodeerde vorm. Het meest noordelijke gedeelte in de buurt van Vézelay is kalkrijk en vruchtbaar: veel fruitbomen en wijnbouw. Het centrale gedeelte is waterrijk, met veel meren (Lac de Panneciere, Lac des Settons). In het zuiden is de helft van de streek bebost (gemengd beuken-eiken-naaldwoud) en verder zijn er veel weilanden, akkers, riviertjes en meertjes. Het noordelijke deel Bas-Morvan is met maximaal 600 m. wat lager dan de zuidelijke Haut-Morvan, waarvan de platte toppen reiken tot 827 m. (Mont Beuvray) en 901 m. (Haut-Folin).

  • Landelijk
  • Heuvelachtig

Culinair en wijn

In de nabij gelegen dorpjes bevinden zich diverse kleine bourgondische restaurantjes.

Wat is er te doen

Er zijn diverse week- en maandmarkten in de omgeving. Ook worden er in het zomerseizoen regelmatig antiek/rommelmarkten (de zgn. "vide greniers") georganiseerd.

De omgeving leent zich prima voor mooie wandel- en fietstochten. In het huis zijn kaarten/routes aanwezig voor wandel- en fietstochten.

Bij de hoogste berg van de Morvan, de Mont Beuvray (34 km), is een museum met oude Romeinse opgravingen (Bibracte). Het uitzicht over de Morvan is hier prachtig.

De vele riviertjes en Canal de Nivernais (4 km) lenen zich prima voor vissen. Iets meer naar het noorden ligt Lac de Pannecieres (37km) en Lac des Settons (46 km). Hier is bij mooi weer watersport mogelijk.

In Moulins-Englibert is elke week een veemarkt (Marché au Cadran) die leuk is om te bezoeken. Het is de grootste veiling van jongvee in Frankrijk.

Saint-Honoré-les-Bains is een oud kuuroord met thermale baden, een casino, een openbaar zwembad en een midgetgolfbaan.

    Overige prijsinformatie en aanbiedingen

    Hoogseizoen: zomervakantie
    Halfseizoen: voor- en najaar en weken waarin feestdagen vallen
    Laagseizoen: overige weken

    ZWEMBAD OPEN TOT EN MET EIND SEPTEMBER (bij goed weer)

    Huurprijs is inclusief gas, water, electriciteit en haardhout maar exclusief schoonmaakkosten à € 90,- per week.
    Bed- en linnengoed is bij te huren.

    De huurprijs is gebaseerd op een maximale bezetting van 6 personen. In overleg is een grotere bezetting mogelijk. Er wordt dan een vierde slaapkamer beschikbaar gesteld.

    Zelf meenemen

    Handdoeken, Linnengoed

    Prijs is exclusief

    • Borg € 450,00
    • Schoonmaakkosten (verplicht) € 90,00

    Heb je vragen?

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Met hoeveel personen?

    Recensies

    La Metairie heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

    Prijs per week vanaf

    € 1.100

    Prijs per week vanaf

    € 1.100