Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Hans Veld

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Sfeervolle boerenhoeve met grote tuin en mooi uitzicht in de Morvan

In ons driesterren vakantiehuis / gîte Domaine de Sanglier*** kom je helemaal in de sfeer van de Franse campagne. De begane grond wordt vrijwel geheel in beslag genomen door de woonkamer annex open keuken (in totaal ruim 50 m2). In de gezellige woonkamer staan twee comfortabele banken, een fauteuil en een grote eettafel. Ook is er een tv met Nederlandse en Franse zenders, een dvd-speler, een cd-speler en een goed gevulde boekenkast. In de zeer ruime keuken met groot 5-pits gasfornuis en vaatwasser vind je alles wat je nodig hebt om lekker te koken. Voor als het weer even niet meezit zijn er twee houtkachels en elektrische radiatoren. De badkamer met ruime douche, wastafel en wc is beneden.

Boven zijn er twee ruime en lichte slaapkamers. Eén met een authentiek spijlenbed (1.60x2.00m), de tweede met een typisch Frans tweepersoonsbed (1.40x2.00). Het huis is dus geschikt voor maximaal vier personen. Op de overloop boven is er een extra wastafel.

Het huis bevindt zich in het gehucht Sanglier (Frans voor 'everzwijn') in de gemeente Villapourçon, gelegen in de zuidelijke Morvan. In de grote beschutte tuin met weids uitzicht en verschillende mooie plekjes om te eten en te relaxen voel je je op en top op het Franse platteland. Onze prachtige boerenschuur met stallen herinnert je eraan dat je je op een plek bevindt waar vroeger een Franse boer de kost verdiende.

Het huis is een ideaal vertrekpunt voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en paardrijders. Er zijn diverse (uitgezette) routes in de onmiddellijke omgeving. Mocht je zelf op zoek zijn naar een huis in de Morvan dan is ons huis ook een mooie plek om het Franse leven uit te proberen, de omgeving te ontdekken en huizen te bekijken.
Huisdieren zijn bij ons niet toegestaan.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Domaine de Sanglier'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Sanglier, waar je via smalle slingerweggetjes naartoe rijdt, is een gehuchtje middenin een prachtig heuvellandschap met weilanden en bos. Het huis wordt omringd door een grote beschutte tuin met weids uitzicht op de heuvels. Een heerlijke plek om te luieren, te spelen en tot 's avonds laat van de stilte en de schone lucht te genieten. Op heldere avonden raak je niet uitgekeken op de sterrenhemel. Direct vanuit huis kun je wandelen en fietsen; in de onmiddellijke omgeving zijn er gemarkeerde wandel-, VTT- en ruiterroutes.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

Domaine de Sanglier heeft de afgelopen 4 jaar 15 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.733333333333333 sterren
  • 10 sterren

    Heerlijk vakantiehuis in het knusse gehuchtje Sanglier in de Morvan. Eigenaar woont ernaast en is zeer vriendelijk en behulpzaam. Het huis is voorzien van alle gemakken en voelt al snel als thuis.

  • 10 sterren

    Net terug na een heerlijk verblijf op Domaine de Sanglier. Prachtig huis en een heerlijke tuin met prachtig uitzicht. Diverse leuke plaatsjes bezocht en brocante markten. Het meer, Lac de Panneciere is ook een aanrader. Dank je wel Hans voor je adviezen en hulp, We gaan weer boeken voor volgend jaar !

  • 10 sterren

    We hebben twee heerlijke weken doorgebracht in Domaine de Sanglier. Een comfortabel en gezellig huis, prachtige tuin rondom met diverse zitjes en een gastvrije gastheer, we voelden ons erg welkom. De stilte en het uitzicht nodigen uit om buiten te zitten en echt tot rust te komen. In huis ook diverse fijne stoelen en banken en een zeer goed ingerichte keuken waar alles aanwezig is om uitgebreid te kunnen koken met al het heerlijks dat in de omgeving op marktjes en in winkels te krijgen is. Boeken, spelletjes, muziek, leesvoer, het is er allemaal. We zijn hier al meerdere keren geweest en kennen ook de omgeving maar toch is er steeds weer iets nieuws te ontdekken en de natuur blijft altijd prachtig. Wij gaan zeker nog een terugkomen hier.

Culinair en wijn

In de omgeving vind je eerlijke eenvoudige restaurants (driegangen menu rond de 15 €) en restaurants met een verrassende en creatieve kaart (driegangenmenu vanaf 26 €). Wat verder weg vind je restaurants met Michelinsterren. Zeg je Bourgogne, dan zeg je wijn! Richting Beaune zijn er veel caves waar je wijn kunt proeven en kopen. Een tocht langs de grote wijnhuizen van de Bourgogne maak je via de Route Des Grands Crus. Voor een proeverij van frisse witte wijnen ga je richting de Loire-vallei.

Wat is er te doen

De (zuidelijke) Morvan is een prachtig heuvelachtig gebied voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Ons driesterren vakantiehuis Domaine de Sanglier*** is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen, (race)fiets- en mountainbiketochten, Verder zijn op een goed half uur afstand vele soorten van watersport mogelijk op het Lac de Pannecière en het Lac des Settons. Historische steden zoals Autun, Dijon, Beaune en Vezelay zijn zeker een bezoek waard. Liefhebbers van brocantes en markten kunnen - in het hoogseizoen - bijna dagelijks hun hart ophalen. In de buurt (Luzy, Millay, Larochemillay, Moulins-Engilbert) vinden in voorjaar en zomer diverse (muziek)festivals plaats.

Meer over de activiteiten in de buurt staat op onze eigen website www.domainedesanglier.nl

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De huurprijs is inclusief (bijna) alles: beddengoed, handdoeken, keuken- en tafellinnen. Elektra, (buta)gas, hout en houtpellets voor de kachels zijn ook inbegrepen. Wifi is gratis. Alleen de verplichte eindschoonmaak brengen we nog apart in rekening (50 euro per verblijf).

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 595

Prijs per week vanaf

€ 595