Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Susan

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Hartelijk welkom in Le Tailleur du Morvan, ons heerlijke vakantiehuis dat van alle gemakken voorzien is. Gelegen in het zuiden van natuurpark Le Morvan is het in alle seizoenen fijn verblijven hier.

Het huis biedt ruimte aan maximaal 8 gasten en heeft beschikking over 4 slaapkamers, 2 badkamers, een keuken, een ruime lichte woonkamer met eethoek en open haard en een fantastische tuin (5000m2) met verwarmd zwembad. Vanuit het huis is er zowel via de keuken als via de woonkamer direct toegang tot het ruime terras.

Het terras is voorzien van een eettafel met stoelen en een grote parasol. Een heerlijke plek om bij zonnige dagen te ontbijten, te lunchen of te dineren. Grenzend aan het terras bevindt zich het (verwarmde) zwembad (9,60 x 4,80), waar het heerlijk toeven is op een ligbedje, al dan niet in de schaduw onder een parasol.

De tuin heeft een fenomenaal uitzicht op de glooiende heuvels van de Morvan. De tuin is deels met een hek omheind en voor een groot deel met dicht bossage en bomen. Privacy gegarandeerd. Tijdens warme dagen is het heerlijk zitten (of liggen in de hangmat) in de schaduw van een van de prachtige eiken-, essen- of berkenbomen die de tuin rijk is.

Indeling huis:
Als je via de voordeur binnenkomt, kun je in het halletje gelijk je jas en (wandel)schoenen kwijt.

Aan de linkerkant bevindt zich de toegang tot de ruime keuken waar de kookliefhebber zijn/haar hart ophalen en die van alle gemakken voorzien is, inclusief een potkachel met stoofplaat. De keuken is voorzien van o.a. een vaatwasser, koelkast, diepvries, keramische kookplaat, magnetron, oven, nespresso-koffiezetapparaat, waterkoker, blender, airfryer en meer dan voldoende potten, pannen, servies en bestek. Aan de royale keukentafel is het heerlijk zitten tijdens het ontbijt, de lunch of met een glas wijn als er wordt gekookt. Via de keuken is het terras bereikbaar.

Rechtdoor vind je de ruime, lichte woonkamer (m2) met openslaande tuindeuren naar het terras. De woonkamer is ingericht met comfortabele stoelen, een heerlijke bank en natuurlijk een haardkachel waar je, als het weer wat frisser is, lekker een vuurtje kunt aanleggen. Verder vind je hier de eettafel met voldoende zitplaatsen voor het hele gezelschap. Vanuit de woonkamer heb je ook toegang tot een 2 persoons slaapkamer (m2) met 2 eenpersoonsbedden en een 2 persoonsslaapkamer met een stapelbed.

Aan de rechterkant vanuit het halletje kom je in de badkamer, hier bevindt zich een douche met massagestralen, een wasbak en een toilet.

Via de trap in de woonkamer kom je op de eerste etage. Hier bevinden zich 2 ruime slaapkamers met op iedere kamer een 2-persoonsbed (180x200). De eerste slaapkamer is voorzien van een wastafel, de tweede slaapkamer beschikt over een badkamer en suite met massagedouche, toilet, wasbak en een romantisch ligbad op pootjes. Hier staat ook de wasmachine. De tweede slaapkamer heeft een aparte ingang/uitgang waar je uitkomt op een klein balkonnetje (heerlijke plek voor een kop koffie in de ochtendzon) en is via de trap aan de buitenkant van het huis dus ook bereikbaar.

Alle ramen op de slaapkamers zijn voorzien van horren en (verduisterende) gordijnen, ook de veluxramen op de eerste etage. Op de begane grond kunnen de slaapkamers extra verduisterd worden door de luiken te sluiten.

Registratienummer

8400993860002 (MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Le Tailleur'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

In 1970 werd de status Parc Naturel Régional aan de Morvan toegekend. De Morvan is dun bevolkt, maar 14 inwoners per km2. Doordat industrie in de Morvan ontbreekt, is er nauwelijks luchtvervuiling. Ook is er weinig lichtvervuiling zodat je ’s nachts bij heldere hemel een adembenemende blik op de sterren hebt!

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Tailleur heeft de afgelopen 4 jaar 8 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.375 sterren
  • 8 sterren

    Prachtig huis in een mooie rustige omgeving.
    Van alle gemakken voorzien en met comfortabele meubels en bedden.
    Zwembad is heerlijk gelegen met een prachtig uitzicht.
    Voor ons is de Morvan iets te rustig maar voor de rust zoekers is dit een heerlijke plek

  • 9 sterren

    Heerlijk ruim huis met grote tuin en fijn (verwarmd) zwembad. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Wij koken heel graag en waren blij met de zeer uitgebreide keukenuitrusting. Heerlijk (verstelbaar) bed en prima douche.
    Alles was ook netjes en schoon bij aankomst. De grote tuin heeft volledige privacy en was voor onze hond en voor ons een genot! We zijn bekend met de streek en genieten vooral van de rust en het natuurschoon hier. Als er dan toch een dingetje is wat het huis nog completer zou maken is een permanente overkapping of veranda waar je ook bij warm weer met een regenbuitje nog lekker buiten zou kunnen zitten. Dat is het enige wat wij een beetje misten. Maar verder tophuis op toplocatie! We zouden het zeker aanbevelen. We komen graag nog een keer terug.

  • 9 sterren

    Le Tailleur

    Naam:
    Ingrid van Erk

    Emailadres:
    [email protected]

    Woonplaats:
    Schijf

    Van:
    10-09-2022

    Tot:

    Bericht:
    Heerlijk ruim huis met grote tuin en fijn (verwarmd) zwembad. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Wij koken heel graag en waren blij met de zeer uitgebreide keukenuitrusting. Heerlijk (verstelbaar) bed en prima douche. Alles was ook netjes en schoon bij aankomst. De grote tuin heeft volledige privacy en was voor onze hond en voor ons een genot! We zijn bekend met de streek en genieten vooral van de rust en het natuurschoon hier. Als er dan toch een dingetje is wat het huis nog completer zou maken is een permanente overkapping of veranda waar je ook bij warm weer met een regenbuitje nog lekker buiten zou kunnen zitten. Dat is het enige wat wij een beetje misten. Maar verder tophuis op toplocatie! We zouden het zeker aanbevelen. We komen graag nog een keer terug.

    Dank u wel voor u mooie recensie , en idd de permanente overkapping is zeker een idee deze staat bij ons nog op de verlanglijst, we hebben zelf het idee om het bij het zwembad te plaatsen dat lijkt ons de beste plek met een buitenkeuken en koelkast , maar dit is nogal een kostenplaatje en gezien het feit dat het onderhoud van huis ,tuin en verwarmd zwembad behoorlijk wat kosten met zich mee brengt zal het nog even op onze verlanglijst moeten blijven staan.
    We hopen u in de toekomst nog een keer terug komt in ons mooie Le Tailleur.

    Met vriendelijke groet Lex&Monique.

Culinair en wijn

Het vakantiehuis ligt in de zuidwesthoek van de Bourgogne. De Bourgogne is één van de meest geliefde streken van Frankrijk dankzij het weidse coulisselandschap, de ongereptheid en de gastronomie. Het land van Asterix en Obelix waar je nog echt als een Bourgondiër kunt leven! In vrijwel elk café en restaurant kun je een heerlijke maaltijd nuttigen. De lokale Charolais koeien die de grazige heuvels bevolken, staan uiteraard veelvuldig op het menu.
Ook een wijntour is zeer de moeite waard. De wijngebieden van Beaune, Meursault, Sancerre en Chablis liggen op ca. 1 uur rijden.

Wat is er te doen

De (zuidelijke) Morvan is een prachtig heuvelachtig gebied voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Ons vakantiehuis Le taiileur du Morvan*** is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen, (race)fiets- en mountainbiketochten, Verder zijn op een goed half uur afstand vele soorten van watersport mogelijk op het Lac de Pannecière en het Lac des Settons. Historische steden zoals Autun, Dijon, Beaune en Vezelay zijn zeker een bezoek waard.

Ontdek de 821m hoge Mont-Beuvray met overblijfselen van het Keltische Bibracte, of het kasteel van Châtillon-en-Bazois. Bekijk in Autun eens het amfitheater, de Janustempel en de oude stadsmuren.en natuurlijk mag historisch Vezelay met zijn kathedraal niet ontbreken. Hou je van een dagje welness? In het kuuroord in St. Honoré-les-Bains kun je je heerlijk laten verwennen. Er zijn prachtige chateau’s in de regio en liefhebbers van brocantes en markten kunnen - in het hoogseizoen - bijna dagelijks hun hart ophalen. In de buurt (Luzy, Millay, Larochemillay, Moulins-Engilbert) vinden in voorjaar en zomer diverse (muziek)festivals plaats.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route

Wat je ook moet weten...

Wat je ook nog moet weten:
Boodschappen haal in Moulin Engilbert (13 minuten rijden) bij de B1. Hier bevinden zich ook een bakker, slager en diverse horecagelegenheden met terrasjes. In Chateau Chinon (25 minuten rijden) kun je terecht bij de Lidl en een geheel vernieuwde B1-supermarkt waar je ook vers brood, verse vis en vers vlees kunt kopen en waar je op de wijnafdeling een prima aanbod aan bourgondische wijnen vindt

We rekenen een borg van € 250,00. Dit loopt niet via Gites, we nemen hiervoor rechtstreeks contact op.

Het verplichte linnenpakket (€15,00 pp) bestaat uit beddengoed en keukendoeken, vergeet dus niet zelf (bad)handdoeken mee te nemen. Tussendoor wassen is geen probleem: wasmiddel en de wasmachine staan tot je beschikking.

De kosten voor een hond zijn € 25,00 per hond per week
Het huis beschikt over een glasvezel internet aansluiting.
Het opladen van je elektrische auto is mogelijk, zie voor meer informatie hierover de instructie in de informatiemap

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

We rekenen een borg van € 350,00. Dit loopt niet via Gites, we nemen hiervoor rechtstreeks contact op.

Het verplichte linnenpakket (€ 15,00 pp) bestaat uit beddengoed en keukendoeken, vergeet dus niet zelf (bad)handdoeken mee te nemen. Tussendoor wassen is geen probleem: wasmiddel en de wasmachine staan tot je beschikking.

De kosten voor een hond zijn € 25,00 per hond per week.
LET OP: normaal electriciteitsverbruik (tot 175 Kwh per week) is inclusief. Daarboven wordt 50 cent per Kwh gerekend. Dit wordt verrekend met de borg.
Het opladen van je elektrische auto is mogelijk, zie voor meer informatie hierover de instructie in de informatiemap.

Zelf meenemen

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 350,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 85,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 15,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.050

Prijs per week vanaf

€ 1.050

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie