Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Hanneke en Bert

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

"Le Champcery" is een vakantiehuis gelegen vlak buiten het gezellige dorpje Issy-l'Évêque. Dit voormalige boerderijtje, genesteld tussen de glooiende heuvels van de Bourgogne, is een prima plek voor mensen die op zoek zijn naar rust en ruimte.
U komt binnen in de goed uitgeruste keuken/eetkamer. Aansluitend vindt u de ruime woonkamer, een uitnodigende plek om te ontspannen, een spelletje te spelen of televisie te kijken. Pal daarnaast komt u in de voormalige “varkensstal” die nu omgebouwd is tot een heerlijk vertrek met uitzicht op de tuin en waar u in de avond kunt genieten van de ondergaande avondzon.
Buiten op het terras bevinden zich diverse zitjes en picknick tafels om te genieten van een hapje of een drankje. In de grote omheinde tuin kunt u ontspannen met een goed boek onder de schaduw van oude bomen, een spelletje “jeu des boules” spelen op de “Petanque-baan” of gewoon genieten van het rustgevende geluid van de natuur.
De badkamer in "Le Champcery" beschikt over een ruime inloopdouche voorzien van glazen wanden en een regendouche. Het huis beschikt over een comfortabele slaapkamer.
Het huis beschikt over een supersnel glasvezel wifi netwerk.

Met zijn witgekalkte buitenmuren, houten balkenplafonds en smaakvolle inrichting straalt "Le Champcery" warmte en karakter uit. "Le Champcery" is de perfecte uitvalsbasis om dit prachtige deel van Frankrijk te verkennen. Voor degenen die avontuur zoeken, is de regio Bourgogne rijk aan mogelijkheden. Verken de nabijgelegen wijngaarden en proef enkele van 's werelds beste wijnen, bezoek historische kastelen en pittoreske dorpjes, of maak ontspannen wandelingen en fietstochten in de omgeving.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Back to basic
  • Ecologisch
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'Le Champcery'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Le Champcery is gelegen op 3 kilometer van het dorp Issy l"Eveque. In Issy l’Eveque vindt u alle eerste levensbehoeften. Er is een kleine supermarkt, een bakker die heerlijke croissantjes bakt, een apotheek, een gezellig eetcafe etc. Kortom, een ideale plek voor mensen die rust en ruimte zoeken, maar die ook houden van een beetje levendigheid om zich heen.

Issy-l’Evêque ligt in een prachtige streek die de Zuid-Morvan wordt genoemd en bekend staat om haar lieflijke ‘bocage’-landschap, de witte Charolais-koeien en Romaanse kerkjes.
Op acht kilometer ten noorden van Issy-l’Evêque begint het bekende regionaal natuurpark de Morvan. De Morvan is een prachtig natuurpark in de Bourgogne. Het is een bergachtig gebied waar je nog echte ongerepte natuur kunt vinden. Het landschap wordt gekenmerkt door bergen, heuvels, uitgestrekte bossen, blauwe meren en kabbelende riviertjes. Er is van alles te doen en te beleven in deze regio.
Ook zijn er talloze leuke stadjes. Vézelay heeft nog een middeleeuws karakter en je vindt er de leukste restaurantjes en winkels. Ook Château-Chinon en Autun zijn fantastisch en mag je zeker niet missen. Even bijkomen aan een lekker zwemmeer? Breng dan een bezoekje aan Lac des Settons.
Kortom, er is van alles te doen in de Morvan!.

Maar ook dichtbij is er veel natuurbeleving. Op honderd meter van het huis loopt u zo het bos in, waar reeën, vossen en wilde zwijnen uw pad kunnen kruisen. Even verderop, aan de oevers van het riviertje de Somme, leeft een populatie van bevers.
Daarbij komt dat de Bourgogne een rijke en heerlijke streek is, die bijzonder veel te bieden heeft.
Plaatsen als Beaune, Autun, Nevers en Mâcon zijn makkelijk aan te rijden.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Op de boerderij

Recensies

Le Champcery heeft de afgelopen 4 jaar 8 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Hartelijke ontvangst door Marque en Mirjam. Een mooie nette woning, alles prima verzorgd. We zijn helemaal tot rust gekomen hier, het was heerlijk om te fietsen en te wandelen en te genieten van de omgeving.

  • 10 sterren

    Na 3 dagen Lyon te hebben bezocht zijn we bij Le Champcery geheel tot rust gekomen. We werden gastvrij ontvangen door Marque en Mirjam.. Het huis is van alle gemakken voorzien. Een luxe badkamer, een gezellige woonkamer, een keuken waar alles aanwezig is wat je nodig hebt en slaapkamer met heerlijke bedden maakt dat je je thuis voelt. We hadden prachtig weer waardoor we heerlijk buiten konden ontbijten en dineren. Door de ligging van het huis heb je vanuit de tuin een magnifiek uitzicht over de heuvels. Kortom we hebben elk moment genoten en achteraf gedacht waarom zijn we niet langer gebleven. Wie weet gaan we nog een keer.

    Reactie van Hanneke en Bert

    Dank jullie wel voor de mooie recensie. Jullie zijn van harte welkom om in de toekomst vaker te komen genieten van Le Champcery. Voor verder vragen kunnen jullie ons altijd bereiken via 0031647161007

  • 8 sterren

    Het huis is van alle gemakken voorzien. Heerlijke bedden. Wat er uitspringt is de ligging. Helemaal vrij, midden in de natuur. Er liep zelfs een ree in de gigantisch grote tuin. We hebben een hond en die kon vrij loslopen. Heerlijk. Super mooie omgeving en mooie wandelingen te maken. Een leuk restaurantje in de buurt voor een lunch en een kop koffie in de ochtend. Aardige mensen. We hebben genoten!

    Reactie van Hanneke en Bert

    Dank jullie wel voor de mooie recensie. Jullie zijn van harte welkom om in de toekomst vaker te komen genieten van Le Champcery. Voor verder vragen kunnen jullie ons altijd bereiken via 0031647161007

Culinair en wijn

Vanuit Issy-l’Evêque zijn alle wijnstreken goed aan te rijden: de Chablis in het noorden, de Loire-wijnen (Sancerre en Pouilly-Fumé) in het westen, de Beaujolais in het zuidoosten en de fameuze Bourgognes in oostelijke richting. Volop mogelijkheden voor een interessante wijnroute en een proeverij bij één van de vele wijndomeinen en ‘cave coöperatives’.

In de omgeving zijn volop restaurants aanwezig; van goede maar eenvoudige eetgelegenheden tot culinaire toprestaurants en alles wat daar tussen zit. In plaatsen als Luzy, St. Didier-sur-Arroux, Autun en Bourbon-Lancy zijn leuke eetadresjes te vinden.

Wat is er te doen

In het gebied rondom "Le Champcery" zijn interessante dagtripjes en uitstapjes te maken.

Elke zondag zijn er gezellige vide-greniers in de omgeving, waar leuke en verzamelwaardige spullen te koop worden aangeboden.

Van de gîte uit kunt u in alle windrichtingen heerlijk wandelen; u zult genieten van de vergezichten en het verstilde, lieflijke landschap.
Le Champcery ligt aan een pelgrimsroute. De Bourgogne is een uitstekend gebied voor fietsliefhebbers. Met veel fietspaden langs de kanalen, door de wijngaarden, door de groene Morvan en over de Voie Verte van Chalon-sur-Saône tot Mâcon. In weinig streken kom je zo veel verschillende soorten en bovendien goed onderhouden fietsroutes tegen.

De Bourgogne is een landelijke streek maar wel eentje die doordrenkt is met geschiedenis. Dat zie je in mooie plaatsen als Dijon, Beaune of het middeleeuwse Semur-en-Auxois , Vézelay, en natuurlijk Cluny, met zijn indrukwekkend abdij.

De Bourgogne heeft veel verschillende gezichten, met platteland, wijngaarden, kanalen, rivieren en bossen. Een van onze favoriete delen is het zuiden van de Bourgogne. Waar de wijngaarden van de Côte d’Or geleidelijk overgaan in de weidsere valleien van de Clunisois en de Maconnais. Aan alles – het licht, de begroeiing, de bouwstijl – merk je dat hier het Zuiden begint!

In de Bourgogne worden de beste wijnen ter wereld gemaakt
Chardonnay en pinot noir. De 2 lekkerste druivensoorten ter wereld groeien op dit unieke terroir en zorgen voor ongeëvenaarde wijnen. Toch is de Bourgogne een opvallend toegankelijke wijnstreek. Direct bij de wijnboer proeven is zelfs heel simpel: als er bij een huis of boerderij een wijnton naast de poort staat met lege flessen erop, dan ben je welkom voor een dégustation.

Tussen velden, bossen en wijngaarden liggen beeldschone dorpen, zoals Flavigny-sur-Ozerain, Semur-en-Brionnais en Châteauneuf-en-Auxois… Huizen met houten luiken en pierres apparentes waarin je zo zou willen wonen.

De Bourgogne heeft hele mooie bezoekkastelen die opvallen door hun gemoedelijke uitstraling. Geen strenge oprijlanen of statige ommuurde domeinen zoals in andere Franse streken, maar bescheiden kasteeltjes, verstrooid over het platteland. Zoals Château de Couches in de vallei van de Creuse, het kasteel van Rochepot, niet ver van Beaune, of het fort van Berzé le Chatel vlak bij Cluny.

Al voor 20 euro heb je in de Bourgogne een driegangenmenu om te zoenen. Met streekklassiekers als jambon persillé, slakken of œufs en meurette (ei in rodewijnsaus) als voorgerecht. Gevolgd door bœuf bourguignon, Bresse-kip of snoekbaars. En als dessert: cassis-ijs of lokale kazen, zoals de fabuleuze époisses!

Asterix woonde volgens Goscinny in Bretagne, maar in de Bourgogne lag de hoofdstad van de Kelten: Bibracte. Er is een heel aardig museum aan gewijd (bij Autun) en nog grootster is de aanpak bij Alésia (het Waterloo van de Galliërs…). Interessant museum! ’s Zomers spelen acteurs hier bovendien de man-tegen-man-gevechten van de slag na, op en om de nagebouwde aanvalslinie van Julius César.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Huisdier per dag € 5,-

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Last-minute prijs van € 650 voor€ 625

€ 625

Last-minute prijs van € 650 voor€ 625

€ 625

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie