Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Simon en Liesbeth Kogenhop

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

In het het historische pand is de meubilering klassiek en landelijk, met modern sanitair en ook de eetkeuken is eigentijds met een antiek accent.
De eerste vermelding van de molen dateert uit 1640 in de aktes. In de tijd van de Romeinen is er een heiligdom geweest. De stenen in de molen zijn uit de de heerbaan naar Autun ¨geleend¨ en lijken erg op die van Pompeï. Het hoofd van Hermes, de god van reizigers, de handelaren en de dieven is uit de bedding van de rivier opgevist en staat nu in het plaatselijke museum.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Watermolen Moulin du Montet'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De watermolen van Le Montet, die dateert uit 1640 is gebouwd op de fundamenten van een Romeinse tempel. De molen grenst aan het riviertje La Bourbince en ligt vlak naast het Canal du Centre. Landelijk, maar niet in "the middle of nowhere". Het terrein van ongeveer een hectare wordt doorsneden door de rivier. In de rivier met 4 watervalletjes kunnen zelfs kleine kinderen lekker poedelen en in "le trou du moulin" kan gezwommen worden, met een opblaasboot kun je een stuk zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts peddelen. Hengelaars kunnen op eigen grond een visje verschalken. Op verzoek verzorgen we een avonturentocht c.q. fossielenjacht, interessant voor oud en jong. In de volledig ommuurde voortuin zijn er een heuse draaimolen, een hobbelkoe, een tot kinderhuisje omgebouwde wijnton en schommels. Met ingang van mei/juni is er ook een verwarmd zwembad in deze voortuin. Om de uitdaging wat groter te maken kunnen we een ingebouwde jetstream aan zetten.
's Avonds kun je een lekker (kamp)vuurtje stoken op het eigen terras, hout genoeg ter beschikking, maar je mag altijd een wijntje komen drinken op het terras van de bewoners van het andere huis, hier kun je ook barbecuen zowel met gas als houtskool.
Er zijn winkels in het stadje op 2 km afstand. Pindakaas en hagelslag zijn niet te koop, maar er zijn heerlijke alternatieven.
In de omgeving kun je leuke tochten maken. Er zijn oude stadjes o.a. Chalon-sur Saône, Cluny, Autun, Macon en Beaune, met het wereldberoemde hospice.
Een letterlijk hoogtepunt is de Mont Saint Vincent, het hoogste punt van de omgeving met een oriënteringstafel. Op heldere dagen zie je zelfs de Mont Blanc en de Puy de Dôme. Als u op Google Maps de ligging van het huis zoekt, ziet u in de rivier een witte v-vorm. Het huis aan de ene kant, plus het terrein aan de overkant kan uw vakantiebestemming worden.
De huurprijs is mede afhankelijk van het aantal gasten.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Recensies

Watermolen Moulin du Montet heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.4 sterren
  • 10 sterren

    Eind augustus 2023 met onze dochter en haar drie kinderen een prachtweek doorgebracht ! Door Simon en Liesbeth als goede vrienden onthaald en verwend. De kinderen wisten niet wat eerst doen : alle verrassende hoekjes van het domein ontdekken, gaan zwemmen in het eigen zwembad, gaan vissen in de rivier of toch maar meegaan met de grote mensen om de prachtige streek te ontdekken. Een heerlijke week !

  • 9 sterren

    Wat een fijne plek is de Watermolen in Palinges.
    Wanneer je daar zoals wij een week vertoeft, ben je er echt even 'uit'...
    De gastvrijheid van Simon en Liesbeth, hun tips voor uitstapjes, en niet te vergeten, het het haardvuur
    om 's avonds gezellig bij te zitten, hebben we enorm gewaardeerd.
    Ook onze kleinkinderen hebben enorm genoten van het buiten spelen, de rivier, de lieve honden en zoveel meer....
    Het prachtige Bourgondie!
    Nogmaals dank en we hopen tot ziens!

  • 9 sterren

    We hebben een heerlijke tijd gehad in de molen. Het huis was van alle gemakken voorzien en perfect voor ons. We hebben elke nacht heerlijk geslapen. Onze jonge hond heeft de hele week heerlijk enthousiast gespeeld in de omheinde tuin en als wij een dagje weg wilden zonder hond, pasten Liesbeth en Simon graag op. Het verwarmde zwembad en de ruime, zonnige tuin waren heerlijk. Zeker met het mooie nazomerweer dat we hadden! Maar in de regen (het was toch september) was het binnen ook prima vertoeven.

    De directe omgeving is erg rustig, voor tripjes stap je altijd in de auto. Niet dat dat een straf is, want rijden door de Bourgondische heuvels is een uitje op zich! De stadjes Cluny, Paray-le-monial en Chalon vonden we erg leuk. Je kunt overal heerlijk eten voor weinig geld (zeker tussen de middag). Verder zijn de vele kastelen in de buurt een aanrader (vooral het kasteel in Palinges zelf en het dorpje/kasteel Briancon vonden we erg mooi). Dank Liesbeth en Simon voor de gastvrijheid!

Culinair en wijn

Bourgogne is de droom van wijnkenners. Er zijn veel wijnhuizen te bezoeken. Van Beaune tot ver voorbij Mâcon. Om maar een paar namen te noemen: Pommard, Meursault, Clos Vougeot, Saint Vérand, Chablis, Pouilly Fuissé en Saint Amour. Er zijn diverse wijnroutes bij Beaune, bij Givry, langs de Côte chalonnaise, Mâcon en de Beaujolais
Maar ook voor gastronomen heeft La Bourgogne veel te bieden. De keuken is eerlijk, maar heerlijk. Escargots, oeufs en meurette ( ei met rode wijnsaus), kip met roomsaus uit de Bresse of een lekkere coq au vin, een boeuf bourguignon met rundvlees van de witte Charollaiskoeien en natuurlijk nog veel meer lekkere gerechten.
We kunnen heel veel betaalbare restaurantjes, maar ook ster(ren)restaurants aanbevelen.

Wat is er te doen

Zwemmen kun je in de rivier naast het huis. In Montceau-les-Mines is een zwembad van Olympische afmeting met o.a een glijbaan en speciale kinderbadjes. In maart is een verwarmd zwembad met jetstream geplaatst in de voortuin naast het huis. De sauna staat in het huisje naast het zwembad.
Wandelen kan vanuit de gîte evenals fietsen. Voor golf en paardrijden moet er wel even met de auto gereden worden. In de buurt zijn 2 bomenklimparadijzen, een karting en kun je kayakken in de Loire.
Voor mensen, die in geschiedenis geïnteresseerd zijn Bibracte, het museum van de Keltische beschaving met interessante opgravingen, Autun met Romeinse oudheden en de Roche de Solutré, een mooie archeologische plek binnen bereik. Verder zijn de grotten van Azé en Blanot heel interessant om te bezoeken.
In de directe omgeving is voor kinderen o.a. Divertiparc, met allerlei buiten- en binnenactiviteiten. Iets verder zijn er een aantal pretparken,o.a. le Parc des Combes in Le Creusot en de dierentuinen le Pall in de Allier en Touroparc Zoo in Romanèche-Thorins .

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Er is een eigen terras voor de gasten dat grenst aan een vrije tuin van ongeveer 2000 vierkante meter.
Een vuurkorf staat op het terras en er is hout in overvloed ter beschikking.
Er is een gewone barbeque maar ook een gasbarbeque te gebruiken
Onze 3 honden houden van naast onze eigen katten ook van alle andere dieren .

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Bij een lastminute aanbieding wordt de prijs met €100 verminderd
Er staat een fles wijn klaar om te klinken op een goede vakantie!
Voor eindschoonmaak rekenen we 75 euro.
In de wintertijd/stookseizoen komen er € 75 euro stookkosten bij.
In geval van meer dan acht personen rekenen wij op inschikkelijkheid, daar er 4 echte slaapkamers zijn. Op twee kamers staat een derde bed.
Maar de oplossingen, zelfs voor een eventueel elfde persoon, zijn aanwezig.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 600

Prijs per week vanaf

€ 600