Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Onze gîte ligt à la campagne, midden tussen de weilanden, aan het eind van een kleine landweg zonder verkeer. Rust en ruimte is wat u hier volop kunt ervaren. Officieel geclassificeerd met 2 sterren is onze gîte geschikt voor maximaal 4 personen. U komt binnen in de woonkamer waar u heerlijk kunt zitten in de comfortabele fauteuils bij de houtkachel of op de bank bij de tv. De dikke muren zorgen ervoor dat het op warme dagen een fijne koele ruimte is. Als het wat frisser is, geven de houtkachel en beschikbare plaids in een mum van tijd een behaaglijke warmte. De vele schemerlampen geven ‘s avonds een gezellige sfeer en goed leeslicht. In een boek of op de e-reader, want de gîte heeft een goede internetverbinding (glasvezel). Er is Franse (Orange) tv en heeft u een abonnement op o.a. Netflix of een app van uw televisieabonnement dan kunt u met behulp van onze Chromecast tv kijken. In de boekenkast vindt u diverse Franse en Nederlandstalige boeken en toeristische informatie over de streek. Evenals boekjes met fiets- en wandelroutes.

Naast de woonkamer is een slaapkamer met een tweepersoonsbed (180×200). Ook op zonnige dagen blijft deze ruimte lekker koel.
De tweede slaapkamer op de eerste verdieping is bereikbaar via een open trap. De trap heeft aan de boven- en onderkant een kinderveiligheidshekje. In deze slaapkamer staan twee eenpersoonsbedden (90×200). Op verzoek plaatsen we een babyledikant en babybadje.
Alle bedden zijn bij aankomst opgemaakt.

De keuken naast de woonkamer heeft openslaande deuren naar het terras. In deze volledig uitgeruste keuken (oven, magnetron, 4-pits inductiekookplaat, broodrooster, grillpan, koelkast met vriesvak) kookt u zoals thuis. Dek de eettafel in de keuken of op het terras en geniet van een panoramisch uitzicht. Op verzoek plaatsen we een kinderstoel.
Vanuit de keuken is de badkamer met douche, wastafel en toilet bereikbaar. Handdoeken zijn aanwezig.

De keuken heeft openslaande deuren naar het terras waar u buiten kunt eten en barbecueën. Achter de gîte ligt een tweede terras met lounge set met weids uitzicht over het heuvellandschap, de weilanden en het bos. Dit is de perfecte plek om de rust van het platteland te ervaren. Hier zijn regelmatig hertjes te zien die vanuit het bos in de weilanden komen grazen. Of de witte Charolais koeien die de hele dag voorbij sjokken.

Zomers kunt u gebruik maken van het privé zwembad en in het voor- en najaar is er een vuurschaal om buiten een vuurtje te stoken. Alles afhankelijk van het seizoen.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'gîte Aux Petits Bonheurs'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Ons vakantiehuis in Frankrijk ligt heerlijk rustig, in het heuvelachtige Bourgogne midden tussen de weilanden aan het eind van een kleine landweg zonder verkeer. Er zijn diverse zitjes waar je kunt genieten van een weids uitzicht over het heuvellandschap en de Charolais koeien die iedere dag in de weilanden rondom de gîte voorbij sjokken. Of van de hertjes die vanuit het aangrenzende bos de weilanden in lopen. Het zwembad (beschikbaar mei-september) is privé voor onze gasten en wordt niet door ons gebruikt.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig

Recensies

gîte Aux Petits Bonheurs heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Wat een prachtige locatie is dit. Zo heerlijk rustgevend met al die mooie uitzichten. Het huis is gezellig en smaakvol ingericht. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Er zijn gezellige terrassen aangelegd vanwaar je een mooi uitzicht op de omgeving hebt. Leuk om te zien zijn ook de witte Charolais koeien die de hele dag in het weiland heen en weer sjokken. We hebben ook een paar keer de reeen tevoorschijn zien komen. De verhuurders zijn ook lieve mensen die altijd voor je klaar staan indien je vragen hebt of tips wil krijgen of om gewoon een praatje te maken. Wij hebben genoten van ons verblijf en raden het zeker aan.

    Reactie van Serana Stockmann

    Bedankt voor jullie mooie beoordeling. Altijd goed om te weten dat onze gasten een fijne vakantie hebben gehad bij ons. Daar doen we het tenslotte voor. Jullie waren fijne gasten.

Culinair en wijn

Natuurlijk zijn er in de omgeving voldoende restaurants te vinden. Zoals in ons dorp, een restaurant met een traditionele Franse keuken met lokale producten.

Wat is er te doen

Het departement Saône-et-Loire waar onze gîte ligt, is de bakermat van de Voie Verte; de eerste Groene Weg van Frankrijk. “De “Voie Verte” zijn exclusief bestemd voor niet-gemotoriseerde voertuigen, voetgangers, fietsers, skeelers, mindervaliden en soms ruiters. Ze maken gebruik van oude jaagpaden langs kanalen en rivieren, ongebruikte spoorlijnen, kustpromenades, bospaden en de lanen van stadsparken. In Bourbon-Lancy kun je elektrische fietsen huren om de Voie Verte te fietsen. Deze stad heeft een oude middeleeuwse wijk, parken, een bekend kuuroord, een meer met zijn kleine ” gezondheidspad “, een casino en een paar musea. Het wellness centrum CeltÔ opent elke dag van de week haar deuren voor u. Een balletje slaan is ook mogelijk op de golfbaan met 9 holes. Een bezoek aan de middeleeuwse stad Cluny met haar Abdij is zeker de moeite waard. Voor de kleintjes tot 12 jaar is Le Petit Robinson een leuke plek. Een attractiepark met dieren, een mini golf, karten en nog veel meer. In Digoin vind je een mozaïekmuseum, de kanaalbrug over de Loire en een museum gewijd aan de Loire, zijn fauna, zijn flora. Ook zonder vaarbewijs kunt u in Digoin boten huren voor een dagje varen op het kanaal. Paray-le-Monial Paray-le-Monial is vooral bekend om zijn Basiliek van het Heilig Hart en zijn paardenrennen.
Binnen een straal van zo’n 30 minuten rijden, vind je diverse activiteiten voor kinderen waarvan Le PAL de grootste is. Een dieren- en attractiepark van 50 hectare met 25 attracties en 600 dieren uit vijf continenten. Association Le Domaine des Lionnes is een kinderboerderij. Opgezet door liefhebbers van dieren in het algemeen en Shetlandpony’s in het bijzonder. Het vrijetijdspark Diverti Parc met Travellers’ Choice 2021, biedt talrijke activiteiten voor jong en oud. Perrigny-sur-Loire ligt op de grens Bourgogne/Auvergne waar de Loire de grens vormt. Perrigny is dan ook een prima vertrekpunt voor uitstapjes in de Bourgogne én de Auvergne. Zoals Moulins en de badplaats Vichy. Het regionaal natuurpark Morvan is een klein uurtje rijden.

  • Pretpark in de buurt

Wat je ook moet weten...

Perrigny-sur-Loire is een klein dorp op het Franse platteland, gelegen in het departement Saône-et-Loire, regio Bourgogne. Bijna grenzend aan de rivier de Loire waar aan de overkant van de rivier de regio Auvergne ligt. De gîte ligt buiten de dorpskern, tussen de weilanden, waarvandaan je via de smalle heuvelachtige landweggetjes naar de bossen of richting de dorpskern wandelt voor een mooi uitzicht op de Loire.

Het heuvellandschap biedt mooie vergezichten en rustige landwegen om te fietsen. Perrigny ligt nog net in het heuvellandschap voordat het overgaat in het lagere en vlakke landschap van het Loire gebied. De Loire vormt de grens tussen de Bourgogne en de Auvergne. Hier zijn vele fietstochten uitgezet die te combineren zijn met de Voie Verte, de eerste Groene Weg van Frankrijk.

Dit gedeelte van de Bourgogne is een combinatie van natuur, rust en ruimte waar het heerlijk fietsen en wandelen is met leuke stadjes op rij afstand in de Bourgogne en de Auvergne. Garanties op het weer geven we niet, maar ook in oktober valt nog volop te genieten van zonnige (mid)dagen.

Leuke plaatsen om te bezoeken zijn Bourbon-Lancy waar u elektrische fietsen kunt huren om de Voie Verte te fietsen. Deze stad heeft een kleine middeleeuwse wijk, een kuuroord, een meer met park en speeltoestellen en een parfum makerij. Digoin heeft o.a. een mozaïekmuseum en het Pontcanal: een kanaal over de Loire. Iets dichterbij ligt Saint Aubain sur Loire waar u met een gehuurde kano de Loire kunt afzakken. Het middeleeuwse stadje Cluny met de abdij is zeker ook de moeite waard om te bezoeken. Door de ligging op de grens met het departement Allier zijn Moulins en Vichy ook goed bereikbaar.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en liggen de handdoeken klaar. De handdoeken zijn alleen voor gebruik in de gîte, badhanddoeken voor gebruik bij het zwembad graag zelf meenemen.
Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting: € 0,60 per nacht per persoon vanaf 18 jaar.
De gîte wordt verwarmd met een houtkachel en elektrische radiatoren. Hout is voldoende aanwezig en bij de prijs inbegrepen.
U betaalt de borg voor uw aankomst rechtstreeks aan de verhuurder via bankoverschrijving. Binnen 7 dagen na inhouding van eventuele schade ontvangt u de borg retour op uw rekening.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 595

Prijs per week vanaf

€ 595

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie