Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jeroen en Karlijn

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Welkom in ‘la petite maison’! Het kleine huisje op ons terrein 'Sous les trois Tilleuls' in de prachtige Morvan!
Het kleine huisje, welke een 2 sterren classificatie heeft, ligt apart van het grote huis en heeft een eigen terras, volop privacy dus! Het huisje is in 2021 volledig gerenoveerd, waarbij de authentieke details bewaard zijn gebleven of zelfs naar voren zijn getoverd (zoals de muren ‘en pierre’). Het huisje is 40 m2 groot en beslaat twee verdiepingen en is geschikt voor 2 personen (eventueel met baby/peuter).
De entree is boven, daar is ook het houten terras dat helemaal voor jullie alleen is. Via de voordeur kom je binnen in de keuken en woonkamer. Via de smalle trap ga je naar beneden, waar de slaapkamer (2 persoons bed, 160x200 zonder voeteneind), badkamer en wc is. Beide verdiepingen hebben de beschikking over een elektrische kachel, boven is de houtkachel de primaire warmtebron.

Het kleine huisje heeft dus alle ingrediënten voor een heerlijk verblijf in de Morvan; vier seizoenen lang!

Keuken-, bed- & badlinnen zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen. Er is een verplichte eindschoonmaak.
Het gehele huisje is rookvrij. Huisdieren in overleg. Op aanvraag is het ook mogelijk om een babybedje en kinderstoel te plaatsen.

Eigen parkeerplaats vlak bij het huisje. Indien gewenst kunnen fietsen/moutainbikes en motoren veilig gestald worden. Voor het opladen van een electrische auto kan men het beste naar Quarre les Tombes (5km), Indien nodig kunnen we u halen/brengen, of combineer het laden met een mooie wandeling of het doen van boodschappen of een uitgebreide lunch :)
Het huisje is voorzien van snelle wifi/internet (glasvezel)

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Alleen volwassenen
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'la petite maison'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Saint-Leger-Vauban is een klein dorp, maar met een bar annex restaurant annex epicerie in op loopafstand. Het is de geboorteplaats van maarschalk Vauban, het genie achter de forten van bijvoorbeeld Besançon en Saint-Malo. Dichtbij in Quarre les Tombes vindt u slagers, chocolatier, kleine supermarkt, bakker en andere kleine winkels en restaurants..

We zijn slechts 20 minuten verwijderd van Lac Saint Agnan, 30 minuten van Vezelay met zijn prachtige basiliek, 25 minuten van Avallon, enz. Als je van rust, vrede en natuur houdt: hier moet je zijn!

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

la petite maison heeft de afgelopen 4 jaar 7 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.428571428571429 sterren
  • 8 sterren

    Een prachtig huisje op een relatief afgelegen plek. Alles was nieuw en netjes. Een geweldige vakantie gehad! Een paar kleine aandachtspuntjes: de trap is verschrikkelijk stijl ( achterste voren van de trap is een advies), de deur van de wc/ badkamer sluit niet af je kan iemand zien zitten.

    Reactie van Jeroen en Karlijn

    Dank voor je bericht. We gaan even naar de deur kijken, want dat hoort niet zo te zijn.

  • 8 sterren

    fijne plek: vriendelijke ontvangst, alles netjes, leuk terras, mooie ligging

  • 9 sterren

    Heerlijk huisje, comfortabel en modern ingericht. Voldoende privacy bij gastvrije eigenaar. Prachtige omgeving, leuke dorpjes in de buurt en een prachtige omgeving waar het goed wandelen en fietsen is.

Culinair en wijn

Op ongeveer 20 minuten rijden vanaf ons huis begint de wijnstreek rondom Avallon en Vezelay. Daar kun je genieten van heerlijke witte en rode wijnen. Op een uurtje rijden kun je in de buurt Tonnerre of Auxerre (Irancy, Vermenton) ook lekkere wijnen scoren! Leuk om te proeven en te kopen. De prijzen in deze regio’s zitten ongeveer tussen de 10 tot 20 euro per fles. Het is hier minder toeristisch dan bij Beaune of Chalon-sur-Saone in de buurt, de proeverijen zijn daarom vaak gratis, maar men verwacht wel dat je ook weg gaat met een paar flessen. In het huis liggen kaartjes van verschillende wijnboeren waar wij zelf al onze wijnkelder mee hebben gevuld.

In ons dorp Saint-Léger-Vauban ligt een kroeg annex winkeltje annex restaurant dat in het hoogseizoen bijna elke dag open is voor lunch en diner. Het is klein, dus reserveren is aan te bevelen. In de omgeving zijn verschillende restaurants, we hebben kaartjes liggen van de restaurants waar we zelf zijn geweest. Ook in de informatiemap hebben we wat tips verzameld.

Wat is er te doen

Als je zin hebt in een dagje cultuur, terrasjes, lekker eten en winkelen dan zijn er leuke, mooie steden en stadjes in de omgeving. Auxerre, Autun en Dijon, allen op ongeveer 1 uur rijden, zijn wat groter en bieden leuke musea, prachtige kerken, fijne terrassen en goede restaurants. Avallon, Saulieu, Vezelay en Semur-en-Auxois zijn iets kleiner en liggen allen op maximaal 20-30 minuten rijden. Semur is een prachtig middeleeuws stadje dat helemaal ommuurd is en Vezelay is echt het bezoeken waard vanwege de prachtige basiliek (Unesco Wereld Erfgoed) die hier staat. Ook het bezoeken waard is de adbij van Fontenay op zo’n uur rijden van ons huis (goed te combineren met een bezoek aan Semur).

Je bent in Frankrijk en ook in de Morvan zijn genoeg kastelen om te bezoeken. Bezoek het Chateau de Bazoches waar Vauban, de man waar ons dorp naar is vernoemd, heeft gewoond en gewerkt, of Chateau de Chastellux. Chateau de Epoisses heeft een mooi terrein om te bezoeken, maar de rondleiding vonden wij niet echt de moeite waard, bezoek je het dorpje toch? Vergeet dan vooral niet langs fromagerie Berthaut te gaan, daar komt de beroemde Epoisses (kaas) namelijk vandaan.

Morvan is super groen en dus ook super geschikt voor een heerlijke wandeling. Je kunt vanaf ons huis al fijne wandelingen maken door de omgeving. Maar als je de auto pakt, ligt er een hele wandelwereld aan je voeten. In ieder dorp staat eigenlijk wel een informatiebord met wandelingen en de routes zijn eigenlijk altijd wel goed aangegeven. We hebben in het huisje wat boekjes/kaartjes met routes beschikbaar. Kort en lang, voor ieder wat wils dus. Neem zeker in het laagseizoen wel een knapzak mee met proviand, want de eetgelegenheden zijn onderweg spaarzaam.

Morvan is super groen en dus ook super geschikt om te mountainbiken. Je kunt vanaf ons huis al routes maken door de omgeving. Maar als je de auto pakt, kun je vanaf veel plekken (Saint Brisson bijvoorbeeld) diverse routes volgen. In Saint Brisson is ook de mogelijkheid om fietsen te huren (location vtt). Neem zeker in het laagseizoen wel een knapzak mee met proviand, want de eetgelegenheden zijn onderweg spaarzaam.

De Morvan is rijk aan meren, maar je kunt niet overal zwemmen omdat het stuwmeren zijn. Meest dichtbijzijnde zwemmeer is Lac de Saint Agnan, op 10-15 minuten rijden. Het water is vrij helder, het is wel handig om waterschoentjes mee te nemen. Voor (kleine) kinderen is het Lac de Settons, op 50 minuten rijden, echt ideaal. Er zijn wat bredere strandjes en het meer loopt geleidelijk af. Ook is er een soort beachbar en aquapark. Voor Morvan-begrippen vrij toeristisch, maar niet te vergelijken met de Franse zuidkust :-). Andere optie is Lac de Chaumeçon of een riviertje (de Serein) bij Angely. Alle meren kun je goed kanovaren, bij Lac de Settons kun je ze huren, bij Lac Saint-Agnan zijn hier geen mogelijkheden voor. Bij de laatste twee zijn wij nog niet geweest. In Epoisses is er een openlucht zwembad dat open is in juli en augustus en Avallon heeft een in 2020 gerenoveerd overdekt zwembad dat het gehele jaar open is

Naast bovengenoemde activiteiten kun je nog paardrijden, kanovaren, raften, klimmen, etc: het kan allemaal in de buurt. In de informatiemap, die je bij je boeking ontvangt, hebben we veel informatie verzameld. Maar als je op zoekt bent naar een actieve vakantie, dan ben je zeker aan het goede adres! Ben je een kind op vakantie? In de buurt is een mooie dierentuin mét zwembaden waar we veel enthousiaste verhalen over horen, een klimbos en een Ecomuseum gericht op de middeleeuwen (geschikt vanaf bovenbouw basisschool). Niemand hoeft zich dus te vervelen!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Langlaufen

Wat je ook moet weten...

prive parkeerplaats
laadpaal electrische auto in Quarre Les Tombes (5km)
veilig stallen van fiets/ebike/mountainbike/motoren
Hout voor kachel ingebrepen bij de prijs
Meestal verse eitjes van onze kippen :)

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Huisdieren zijn in overleg welkom, wij rekenen hiervoor 20 euro extra per verblijf

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 495

Prijs per week vanaf

€ 495

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie