Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

La Classe

Bekijk album (46)
/
 

Beschikbaarheid van 'La Classe'

Let op! Ab en Elsa Verkerk-Telder heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 28 aug 2020

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

La Classe heeft 5 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

7,3
Bezocht in juli 2020

Wat een heerlijke anderhalve week hebben wij met onze 4 kleine jongens gehad in Ternant en de gite van Ab en Elsa. Het huis ligt in een heel klein en rustig dorp in een prachtige omgeving. De tuin is fantastisch en de gite van alle gemakken voorzien. Wij vonden het een echt familiehuis waar we ons thuis voelden.

10
Bezocht in september 2019

Wij hadden 2 weken geboekt, maar zijn na enkele dagen weggejaagd vanwege geluidsoverlast van de bouwwerkzaamheden bij de buren. Eigenaren waren hiervan op de hoogte: "stond al maanden op de planning", maar waren 'vergeten' om hiervan melding te maken voordat geboekt werd. Nu hadden wij geen keus meer. Het was een kleine moeite geweest om vooraf te melden, dat de mogelijkheid bestond dat er gebouwd zou worden. Dan heeft iedere potentiele huurder de keuze of je dit risico wel/niet wilt aangaan. Daarnaast moesten wij steeds weer vragen om duidelijkheid te krijgen of het bouwen gedurende onze hele vakantie zou zijn of niet. Dat lieten ze steeds in het midden.. Eigenaren vonden het zelf niet zo belangrijk kennelijk (“ach ja, overal is wel geluid en wordt gebouwd. En jullie buren hebben er geen last van”).. dat hadden ze dus wel degelijk, maar zouden snel weer vertrekken, hun vakantie zat erop. Die van ons was net gestart en omdat wij onze vakantie niet wilden laten vergallen hebben we elders een mooie gite gevonden.

Qua tegemoetkoming in de kosten voor La Classe zijn we er bekaaid afgekomen. Ze waren meer aangedaan door "derving van inkomsten" dan het bederven van onze vakantie. We zouden iedere dag weggejaagd worden door de geluidsoverlast en niet lekker kunnen ontspannen buiten. Plus het feit, dat nu extra kosten gemaakt hebben en opnieuw naar een locatie moesten rijden. Navraag bij de bouw gaf namelijk duidelijkheid, dat ze gedurende onze gehele vakantieperiode zouden bouwen. In hun teruggaveberekening werd voor een hele week toeristenbelasting berekend; we moesten nu ineens wel voor de hond betalen (ondanks andere afspraken). Wij hadden de gehele 2e week terugbetaald willen krijgen, vooral ook omdat ze geen enkele moeite deden om het voor ons aangenamer te maken. In eerste instantie had Elsa Verkerk nog gezegd: “we zullen in alles met jullie meedenken, helpen en tegemoet komen”. Toen puntje bij paaltje kwam was daar dus niets van over…

Kortom, een onaangename ervaring voor ons dus! De zogenaamde vriendelijkheid en gastvrijheid die genoemd worden, zijn wij niet tegengekomen. Aperitief bij hen thuis? Geen uitnodiging ontvangen.
Hout voor houtkachel was niet aanwezig (vond ze maar overdreven gezien de temperatuur?), kussen voor de hond en voerbakken, nergens gezien.
Overdekte terras kijkt uit op de oprit en de weg, zit ongezellig. Trap op naar de grote tuin, eveneens grote, kale ruimte. Wel met veel speeltoestellen, dus voor gezin met kinderen een oase. Ga je echter zonder, dan is dit huis een afknapper. Binnen zijn de ramen hoog en voel je je opgesloten.

1
Reactie van Ab en Elsa Verkerk-Telder

Wij vinden het bijzonder jammer en vervelend dat juist in de week dat Marjolein en Niek in La Classe logeerden de verbouwing van de buurman startte. Een half jaar na afgesproken datum. Het is zo spijtig dat wij hen niet van tevoren daarover konden waarschuwen. Wanneer een aannemer start met de werkzaamheden blijft altijd weer een grote vraag. En dat deze mensen dit moest treffen vinden wij buitengewoon vervelend. Marjolein en Niek waren op zoek naar rust en boekten ons huis midden in het dorp en werden geconfronteerd met bouwgeluiden, precies de geluiden waar ze heel slecht tegen konden. Omdat wij begrip hadden voor hun situatie zijn wij hen tegemoet gekomen door een deel van de huur terug te betalen. Wij doen altijd ons uiterste best om het al onze gasten naar de zin te maken zoals te lezen in de overige reviews. Gelukkig schiet de verbouwing goed op en nadert zijn eindstadium, ook bij de andere buren zijn er geen bouwplannen. Het blijft rustig in ons mooie dorpje Ternant.

Bezocht in augustus 2019

La Classe is een mooie woning, ruim genoeg voor 8 volwassenen en sfeervol gerestaureerd en ingericht. Behalve tuin is er ook een overdekt terras. Gelegen in een rustig dorpje. Ab en Elsa wonen een paar kilometer verderop, houden zich afzijdig maar staan voor je klaar als je ze nodig hebt. Ook een leuke wijnproeverij gehad. Veel wandelmogelijkheden rondom het dorp en in de omgeving.

9
Bezocht in juni 2019

Verblijven in La Classe, in de Vieille Mairie, is een klasse apart. Je huurt namelijk niet alleen een huis, je voelt je ook te gast bij Ab en Elsa.

Grootste pluspunten:
+uitermate goed uitgerust
+super kindvriendelijk (van verkleedkist tot schommel en glijbaan)
+extra diensten: eten (van simpel tot uitgebreid), boodschappen en wijnproeverij!

Minpuntje
-20 min rijden naar bakker en supermarkt. Ik loop liever. Evt kan Elsa wel brood op bestelling leveren.

Huis:
Het huis loopt over van de charme en is uitermate goed uitgerust. Zeker niet dat vakantiehuisje gevoel dat je nog allerlei basisspullen moet gaan kopen. Sterker nog, een goed gevuld wijnrek staat voor je klaar bij aankomst, evenals een welkomsmandje met wat basis proviand.

De twee ouder slaapkamers zijn ruim en twee kinderkamers gezellig ingericht.
Woonkamer is ruim door de hoge plafonds. Fijne grote eettafel. Twee badkamers en wc's zijn functioneel. Heerlijke douches!
Ten slotte de tuin. Heerlijk ruim met genoeg te doen voor iedereen.

Omgeving:
Het huis(je) ligt in een oud agrarisch gebied in een klein dorpje. Denk heuvels, koeien, heggen en holle weggetjes.

Onze zoon was erg blij met de paarden en koeien om de hoek.

In de omgeving zijn diverse stadjes en restaurantjes, maar wij waren met een gezin met kleine kindjes dus veel meer dan boodschappen en liggen bij het meertje hebben we er niet gedaan.

Kortom, de streek is heerlijk, het huisje ook. Ik zeg doen! Wij komen (hopelijk) snel weer terug.

9
Reactie van Ab en Elsa Verkerk-Telder

Ontzettend bedankt voor jullie mooie recentie. Jullie waren geweldige gasten. Tot ziens, Ab en Elsa

Bezocht in juni 2015

2 dagen mogen verblijven in La Classe, donderdagavond heerlijk gegeten bij de eigenaren en iedere ochtend een heerlijk ontbijtje. Fijne super grote huiskamer en keuken . Prima slaapkamer en heerlijk bed. Eigenaren Ab en Elsa zijn heel vriendelijk en gastvrij. De omgeving van Ternant is prachtig. Echt een aanrader !

9

Hier geweest? Schrijf een recensie