Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

La vieille maison

Bekijk album (28)
/
 

Beschikbaarheid van 'La vieille maison'

Romana en Jan heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 07 jul 2019

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

La vieille maison heeft 87 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

9,0
Bezocht in juni 2019
Koen Frantzen

Wij zijn de laatste 2 weken van mei weer heerlijk in de Morvan geweest en wel in La Vieille Maison.
Net als vorig jaar was het een heerlijke periode en verblijf. Veel genieten van de rust, het fantastische uitzicht, de mooie wilde bloemen in de bermen en de weiden, de vogels met hun gezang en de mooie Charolais koeien met hun kalveren.
’s-Ochtends ontbijten op het naast gelegen terrasje in de zon met mooi uitzicht en daarna op het gras achter het huis in de luie stoelen genieten van het uitzicht over het dal met de bloemenweiden. Lezen, luieren, relaxen…, kortom leven als ‘God in Frankrijk’
Als het weer een keer wat minder is, is er in de omgeving ook genoeg te zien en te doen en ’s-avonds in het huis lekker de houtkachel aansteken.
Onze hond Odie had het ook reuze naar haar zin met Laika, de jonge hond van Romana en Jan. Ze hebben heerlijk kunnen ravotten met elkaar.
Het zal duidelijk zijn, we hebben weer enorm genoten! En aan onze gastheer en -dame, Romana en Jan jullie hebben een fantastische plek en huis daar!

10
Bezocht in mei 2019

Wat een heerlijke plek, wat een rust, wat een ruimte en stilte, in 1 woord ; geweldig!
We hebben een hele fijne week gehad, prachtig gewandeld in de omgeving.
Diverse plekken om het huis heen om te zitten. Wij hadden het geluk om iedere morgen
buiten te kunnen ontbijten. De tuin is volledig omheind zodat onze hond vrij kon rondlopen, super. Echt een aanrader.
Lieve eigenaren, heel erg bedankt!

10
Bezocht in september 2018
Truus en Nad

We hebben een prima week gehad. Alles ingredienten waren aanwezig waardoor we de vacantie hebben gehad zoals zoals wij die ons voorstellen: Houtkachel, ruime verblijf- en kookmogelijkheden, rust,, schaduw, grote tuin, plek om de honden fatsoenlijk uit te laten, Ruim uitzicht. Perfecte wandelmogelijkheden in de buurt, maar ook dankzij de adviezen en topo-kaart van Jan is het ook mogelijk een rondje gite te maken van 1,5 - 2 uur.
Goede buurman (Jan) die met bruikbare tips en leuk contact het verblijf nog aangenamer maakt.
Het is lang geleden dat we het hoefijzersverwisselen bij de paarden van dichtbij meegemaakt hebben.

Het is natuurlijk uitzonderlijk en zeer luxe om eind september vanuit de tuin in de korte broek, leesboek en een glas wijn te genieten van de zonsondergang.

Voor ons voor herhaling vatbaar.

9
Bezocht in september 2018

We hebben een heerlijke week gehad in La vieille maison. Dankzij het prachtige weer hebben we heerlijk achter buiten kunnen zitten in de schaduw van de bomen. Met als enige geluid soms het oer-geloei van de koeien en het kabbelende beekje. Elke dag op het terras kunnen ontbijten. Maar een dagje regen was ook niet erg. Gezellig binnen met de radio aan en genoeg boeken en spelletjes in de kast voor twee weken regen!

De lekkere ruime keuken was goed voorzien. Boxspringbedden hard, daar moet je van houden…

We hebben diverse wandelingen gemaakt, van een half uurtje tot bijna drie uur. Alles op kleine afstand van de gite. We hebben het museum Bibracte bezocht, met binnen de uitleg over de vondsten op de berg en buiten een mooie wandeling met de reconstructies van de archeologische opgravingen. Wij gingen pas rond de middag, maar hadden beter wat vroeger kunnen gaan. Als je de tijd neemt kan je er zo een paar uur doorbrengen.

Onze gastheer Jan was erg vriendelijk en gastvrij. We hebben ons best gedaan om hem een beetje van de vele appeltjes in de tuin af te helpen.

9
Reactie van Romana en Jan

Beste Jacqueline en Jan, Dank voor jullie leuke reactie. Het blijft een mooie plek. Inderdaad, de boxspring bedden zijn stevig. Daarom hebben we ook, voor mensen die het te hard vinden, een extra matras om er over heen te leggen. Had het even gezegd, en ik had het geregeld. We hebben tenslotte regelmatig contact gehad en regelmatig heb ik gevraagd of alles in orde was. Kom volgend jaar nog een keer, en van een iets te hard bed, hebben jullie geen last meer :). Groetjes, Romana en Jan

Bezocht in juli 2018

Terwijl in NL de temperaturen tot bijna recordhoogte opliepen, hadden wij het geluk een week in La Vieille Maison in de Morvan (ook warm) te mogen verblijven. Dankzij de dikke muren bleef het huisje de hele dag en vooral ook 's nachts heerlijk koel. Vanwege de ligging aan de weg waren we van tevoren een beetje bang dat we last zouden hebben van het verkeer, maar dat bleek volstrekt onterecht. Er passeert heel af en toe een auto. Wij hebben genoten van de rustige plek, het prachtige uitzicht, de vele wandelmogelijkheden, de verrassende bezienswaardigheden in de omgeving (Bibracte is zelfs bij 35 graden zeer de moeite waard) en niet te vergeten het geluier in en om het huis. Jan, heel erg bedankt voor je gastvrijheid, mooie verhalen en waardevolle tips!

9

Hier geweest? Schrijf een recensie