Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

Charbilly en Pré Long

Bekijk album (31)
/
 

Beschikbaarheid van 'Charbilly en Pré Long'

Henry en Annita de Dood heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 26 jul 2019

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

Charbilly en Pré Long heeft 12 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

8,5
Bezocht in augustus 2019
familie Korevaar

Op vrijdag voor vertrek van ons verblijf elders in Bourgondië nog snel een huisje regelen voor een onverwachte verlenging van onze vakantie ... waar begonnen we aan!
Gelukkig bleek het huisje van Henry en Annita nog beschikbaar en mb.v. het internet, email en de telefoon was het die avond nog geregeld!
Helaas voor ons zat het weer die zaterdag niet mee. Wolken en geregeld regen, bijna herfst. Dan is een locatie als dat van Henry en Annita in het bos niet één van de aantrekkelijkste. Waarschijnlijk had het ook de dagen daarvoor al het nodige geregend, want het leek er op, dat het huisje nauwelijks gelucht was, want het rook er muf en er lag best wel stof m.n. in de slaapkamer ('schoonmaak' door vorige huurders …), waar wij geen van allen echt goed tegen kunnen. In een reactie op een eerdere recensie hadden Henry en Annita gezegd, dat er gasten rechtsomkeert hadden gemaakt. Eerlijk gezegd was dat ook onze eerste reactie … maar gelukkig hebben we geen gehoor gegeven aan die impuls, want met wat luchten en een doekje voor het ergste stof, was het leed binnen gauw geleden, en het weer zat de dagen erna ook weer in de lift.
Want eerlijk is eerlijk … wat een mooie locatie! Heerlijk rustig (en daar kwamen we per slot voor), een grote tuin (ideaal voor onze hond), een hele mooie omgeving en uitstapjes naar Autun (o.a. de kathedraal), het omringende bos en diverse dorpjes langs de rivier de Arroux maakten alles weer goed. En als extraatje kregen we op de laatste avond nog bezoek van een hert (zie foto) … onvergetelijk!

8
Reactie van Henry en Annita de Dood

Dank voor de 'per saldo positieve' recensie. Zo heel last-minute verhuren we niet vaak.., de beheerster was inderdaad zelf op 'n weekje met vakantie net vóór en in de periode dat u er was, daardoor kon er ook tevoren geen 'check' of 'extra schoonmaak' uitgevoerd worden.., dat was besproken. We blijven afhankelijk, over het algemeen gaat het goed. Lekker weer maakt het verblijf binnen en buiten ook direct aangenamer. De reactie van de huurders vóór u was: 'We hebben genoten van de locatie en een hele fijne week gehad. Alleen regen op de laatste dag, verder was het inderdaad erg warm.' (In NL was het ook 38+ graden..). En naast wat praktische info o.a. omtrent hout en meterstand: 'De Hottub vonden wij erg leuk.' Fijn dat u hebt genoten van de rust, locatie en omgeving. De mensen die niet waren gebleven vorig jaar konden de hoge dosis 'natuur' niet aan, en weinig te doen voor 10-jarige zoon.., maar er is van alles te ontdekken, 't is maar net wat je verwacht, zoekt en vindt. Ben benieuwd naar de reactie van huidige huurders, die er met 3 kinders verblijven; de vorige huurder was er met een 7-jarige dochter overigens met plezier verbleven). Aan u: dánk voor de foto van het hert in onze tuin, die hebben wijzelf nog nooit mogen aanschouwen! Dat is werkelijk bijzonder, en dan ook nog vereeuwigd :-) én gedeeld. Erg leuk.

Bezocht in juli 2019

Opnieuw een heerlijke week gehad in Charbilley-en-pre-long.
Prachtig weer in een prachtige omgeving. Heerlijk rustig met diverse vogelgeluiden. Veelvuldig gebruik gemaakt van de hottub die we met de hoge temperaturen overdag als coldtub gebruikte om af te koelen. Het huis blijft heerlijk koel door de dikke muren. Jammer genoeg dit jaar maar een weekje maar wie weet volgend jaar weer langer.
groetjes Dorine en Erik

9
Bezocht in juli 2018

Wat een heerlijk huis en wat een prachtige omgeving!!!
Bij aankomst stond de hottub klaar waar we s'avonds heerlijk gebruik van hebben gemaakt.
Wat is het hier donker en wat een mooie sterren hemel (vanuit de hottub) kun je hier zien.
Het enige wat je hoort zijn de vogels, krekels en in de verte hoor je water stromen. Kortom echt geweldig.
In de omgeving genoeg dorpjes, Autun voor grote supermarkt om boodschappen te doen. Heerlijk kunnen vissen in Etang sur Arroux en Lac de Panneciere. Wij hebben echt ontzettend genoten. Dank jullie wel voor alles!!! Groetjes Dorine en Erik

9
Reactie van Henry en Annita de Dood

Beste Dorine en Erik, U had een beetje geluk met de hottub die verwarmd klaar stond bij uw aankomst, omdat wij zelf vóor u in het huisje waren. Normaliter mogen huurders zélf (je moet er wat voor over hebben..) even aan de slag met bezem en nieuw water en hout(skool)vuurtje in de kachel, :-), de hottub móet nu eenmaal met water vol staan, anders valt hij in duigen, maar niet elke huurder maakt gebruik van de tobbe. Heel fijn te lezen dat u ons huisje en de omgeving zo heeft gewaardeerd. De huurders die thans zouden huren maakten rechtsomkeerd, ... zoveel mensen zoveel wensen en smaken verschillen blijkbaar nogal :-). Erg fijn, dat u het goed naar uw zin hebt gehad. Daar doen we 't voor :-). Groetjes, Annita de Dood-Matze Aanvullende reactie van Erik en Dorine: "Goedemiddag Annita., Graag gedaan natuurlijk maar het is ook echt gemeend. Ongelooflijk dat er zoveel verschil in reactie's zit. Wij hebben jullie aanbevolen in de familie en daar komt zeker een boeking uit😁. Fijne zomer nog. Met vriendelijke groeten, Erik en Dorine

Bezocht in augustus 2016
fam. van Gelderen

Wij hebben een prettige vakantie gehad in Charbilly en Pre long. Vooral het weer was prachtig, maar 1 dag regen in de hele week dat wij er zaten. Met name de stilte rondom het huis was er heerlijk. Van de tobbe hebben we geen gebruik gemaakt, te ingewikkeld, naar ons idee. We zijn een paar keer de heuvel opgereden waar het vakantie huis aanlag, helemaal bovenop de heuvel, had je een fantastisch uitzicht over de omgeving, hier was recent een gedeelte van het bos gekapt, vandaar het prachtige uitzicht!
Achter een van de luiken van het huis zat een vleermuis verscholen, ook zagen we een paar keer een hagedis op de muur lopen.

8
Bezocht in augustus 2014

Heerlijke rustige omgeving, genieten van de stilte, mijmeren in de ochtendzon, zwemmen in diverse meren in de buurt, wandelen met de hond.....
Wijn, kaas, worst en een heerlijke BBQ maakt alles compleet.
Kortom...wij hebben genoten !!

7

Hier geweest? Schrijf een recensie