Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Maison du Bonheur (letterlijk het huis van geluk!) is een prachtig stenen huis in het hart van het landelijke Bretagne, op slechts een paar minuten lopen van het mooie dorpje Plésidy.
Het huis is gerenoveerd en ingericht naar een hoge standaard en is volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt voor je vakantie.
ACCOMMODATIE IN MEER DETAIL:
Via de voordeur kom je binnen in een hal met toilet.
WOONKAMER: Links is de gezellige zitkamer met comfortabele zithoek voor 5 personen. Ook een houtkachel voor de koelere avonden.
Er is een flatscreen-tv met Britse en Franse zenders.
KEUKEN/DINER
De goed uitgeruste keuken is voorzien van een ingebouwde elektrische oven en magnetron, gaskookplaat, koelkast/vriezer en vaatwasser. Ook een ingebouwd koffiezetapparaat.
Rond de eettafel staan zes stoelen.
EERSTE VERDIEPING:
De fraaie houten trap (zonder vloerbedekking) leidt naar de eerste verdieping. Hier bevinden zich drie slaapkamers.
Slaapkamer 1: tweepersoonsbed en inbouwkasten met veel kast- en lades. Ook een kaptafel.
Slaapkamer 2: tweepersoonsbed en wastafelmeubel in de hoek
Slaapkamer 3: Eenpersoonsbed
BADKAMER:
Douchecabine, toilet en wastafel.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • TV
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Maison du Bonheur'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Op slechts een paar minuten lopen van het huis ligt het mooie dorpje Plésidy.
Hier vindt u een bakker voor uw ochtendcroissants en gebakjes. Ook is er een bar/restaurant en een kleine kruidenierswinkel.
Iets verder weg ligt het stadje Bourbriac, waar een supermarkt is.
De stad Guingamp is zeker een bezoek waard. Op slechts 15 minuten rijden van het huis. Veel mooie gebouwen zijn hier te vinden, sommige in de "colombage" stijl. Ook de basiliek Notre-Dame-de-Bon-Secours.
Op minder dan een uur rijden ligt de prachtige roze granietkust. De prachtige stranden, met name Paimpol en Perros Guirec, staan ​​bekend om de kleur (roze) van de ongewone steenformaties. Ook aan de noordkust ligt Plage des Rosaires, een uitgestrekt zandstrand met verschillende bars, restaurants en cafés.
Het stadje Saint Brieuc, aan de noordkust, heeft een kathedraal en tal van winkels. Perfect voor wat winkeltherapie. Er zijn hier tal van bars en restaurants. Of u kunt een bezoek brengen aan het nabijgelegen Binic, een mooie badplaats met een jachthaven.

  • Landelijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Maison du Bonheur heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.5 sterren
  • 7 sterren

    Wij dachten La maison du bonheur van Christine te huren, maar zij is een medewerker van het commerciële bedrijf Prestige Marketing dat huizen voor eigenaren verhuurd. De eigenaren worden nooit genoemd. Het zijn Michael en Sharon Sturland. Waarom zij alleen genoemd worden als ‘the owners’ vinden wij wat vreemd. Wij hadden dat graag van tevoren geweten.
    Het huis zelf is een stenen huis van drie verdiepingen. Het kijkt uit over de begraafplaats van de plaatselijke kerk en ligt op een heuvel, die voor mensen die moeilijk ter been zijn onneembaar is. Dat willen huurders toch wel graag weten.
    Wij hadden erg veel moeite met het huis te vinden. Google maps is hier niet 100% betrouwbaar. Ook de ‘service d’urgence’ die wij helaas nodig hadden, vonden ons alleen toen wij hen opvingen op het kerkplein. Dat is makkelijk te verhelpen door betere instructies en wellicht een bordje aan het begin van de weg omhoog.
    Het huis beneden bestaat uit een Engels ingerichte woonkamer en een keuken met een grote goed geoutilleerde keuken. Kookspullen in overvloed. Daardoor wordt het eetgedeelte wel wat krap als je met meer dan twee mensen bent.
    Beneden is een toilet ingebouwd in een oude opbergkast onder de trap. Vernuftig, maar het toilet boven biedt in de prima badkamer meer ruimte. Op de eerste etage zijn drie slaapkamers. Een ruime ‘master bedroom’, de badkamer met douche en toilet, en twee kleinere slaapkamers, die beide op slot waren, maar nogal klein oogden. Waarschijnlijk gesloten omdat wij slechts met z’n tweeën waren. Op de tweede etage is een grote zolder met ruimte voor een tweepersoons en een eenpersoons bed. Deze zolder is niet geschikt als slaapkamer, want terwijl het buiten ongeveer 20-22 graden was, was het op zolder benauwd en heet.
    Wat we vervelend vonden waren de vele vliegen. De vriendelijke ‘caretaker’ Tina loste dit probleem voor ons op door ons te wijzen op de vliegenvangers. Twee vliegenvangers en de deur dicht houden loste het grondig op. Een betere oplossing zou zijn horren in de ramen en een vliegengordijn voor de deur.
    De huissleutel vind je in een sleutelkastje naast de voordeur. Dit is afgeschermd met een rubberen hoes, die bij warmte afgeeft. Het huis betreden met volkomen zwarte handen geeft geen fijn gevoel.
    De netheid was niet volgens onze standaard. Er waren nogal wat keuken spullen die wij toch maar eerst afgewassen hebben alvorens ze te gebruiken. De vloer moet nodig eens gedweild worden.
    Het is zeker een huis met charme, maar voor minder geld huurden wij in precies dezelfde periode een ruimer en meer comfortabel huis in Normandië en in september in de Loirestreek. Bij beide huizen woonde de eigenaar ook op het terrein wat ons een erg welkom gevoel gaf.

    Reactie van Christine

    Het spijt me dat u wat problemen had in de gite tijdens uw vakantie. Ik heb deze opmerkingen namens de eigenaren beantwoord.
    U was in de war over de rol van Christine. Zij is geen werknemer van Prestige, maar een zelfstandig reserveringsagent. Zij adverteert woningen namens eigenaren in heel Frankrijk die een contract hebben met Prestige Property Services.
    Het gebied rond het huis is vrij vlak met slechts een kleine helling. Niemand heeft dit eerder als een probleem genoemd.
    De slaapkamers op de bovenste (zolderverdieping) zijn niet voor gebruik door gasten. De slaapkamers op de eerste verdieping moeten allemaal beschikbaar zijn, of er nu één gast is of vijf. De slaapkamers op deze verdieping mogen niet op slot zijn. Ik zal dit melden aan de huismeester.
    Vliegen zijn vaak een probleem op het Franse platteland tijdens warm weer en vrijwel buiten onze controle! De eigenaren hebben echter erkend dat dit een probleem is en stellen voor om zo snel mogelijk vliegenhorren te installeren.
    Excuses voor de sleutelkluis. We hebben ongewoon warm weer gehad deze zomer en dat heeft het probleem veroorzaakt, zoals u zegt.
    De opmerkingen over netheid zijn doorgegeven aan het schoonmaakteam. Het is jammer dat u geen contact heeft opgenomen met de Property Manager toen u dit voor het eerst opmerkte. Zij zou ervoor gezorgd hebben dat er extra schoongemaakt werd.
    Ik hoop dat het bovenstaande niet teveel afbreuk heeft gedaan aan uw vakantie en dat u heeft kunnen genieten van dit prachtige deel van Bretagne.
    Sue O'Grady, Reservations Manager, Prestige Property Services.

    Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

  • 10 sterren

    Beautiful, well equipped holiday home in Brittany
    Home from home is how we would describe this lovely holiday home. Situated in a pretty village in the heart of the Brittny countryside. The house is very well furnished and equipped to cater for a family including a little one. Lots of information about the house and surrounding area. We shall certainly recommend it to family and friends and hope to be back!

Culinair en wijn

De keuken in de omgeving omvat pannenkoeken en wafels en natuurlijk de zeevruchten! Mosselen en oesters zijn vooral in de zomermaanden in de hele regio verkrijgbaar. Hier wordt ook cider geproduceerd en lokale varianten zijn verkrijgbaar in alle supermarkten en restaurants.
Tijdens de zomer vieren tal van dorpen en steden de "Pardon", die voornamelijk een religieuze dankzegging is, maar altijd wordt gevolgd door een feestelijke maaltijd (met een drankje of twee!) en Bretonse dans.

Wat is er te doen

In Saint Connan, op maar 6 km afstand ligt het vismeer, Etang Neuf, voor wie van sportvissen houdt.
Het huis ligt dichtbij de prachtige Bretonse kust, waar je stranden vindt zoals de Plage de Rosaires en de Roze Granietkust, binnen een gemakkelijke autorit bereikbaar.

  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De borgsom wordt gevraagd na uw laatste huurbetaling.
Zodra het huis na uw vertrek is nagekeken en in orde, wordt het bedrag aan u teruggestort.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 45,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Last-minute prijs van € 758 voor€ 683

€ 683

Last-minute prijs van € 758 voor€ 683

€ 683

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.