Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Andrea Twelves

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Neflier cottage is een 17e eeuws traditioneel stenen Bretonse boerenhuisje. Het huisje is liefdevol gerenoveerd - met behoud van oude elementen en de zichtbare eiken balken, om een comfortabele ruime vakantiewoning te creëren. Aan de voorzijde van het pand is een grote binnenplaats, terwijl aan de achterzijde van het pand een eigen terras en een eigen omheinde tuin is die uitkomt op het gemeenschappelijke terrein.
De begane grond van het huisje heeft een open woonkamer en eetkamer die uitkomt op de privé patio, compleet met zitjes voor al-fresco dineren, en een hot-tub (Optioneel extra - hot tub ter plaatse te huren). Naast de open woon-/eetkamer is er een goed uitgeruste keuken. Het heeft een gasoven en kookplaat, koelkast met vriesvak, wasmachine, afwasmachine, afwasmachine, waterkoker, broodrooster, magnetron en koffiezetapparaat, samen met potten, pannen, kookgerei, enz.
De open woon/eetkamer heeft nog steeds de originele zichtbare eiken balken en heeft een stenen muur met open haard en houtkachel. Het heeft een grote comfortabele bank en een hangmat. Het heeft een flatscreen-tv compleet met tv in het Engels, Frans, Nederlands & Duits en een dvd-speler. Er is gratis onbeperkt wi-fi beschikbaar in het huisje.
Op de bovenverdieping is er een grote slaapkamer, eveneens met zichtbare eiken balken. De slaapkamer is voorzien van een kingsize bed en een eenpersoonsbed (geschikt voor maximaal 12 jaar). De slaapkamer heeft twee velux ramen en heeft verduisteringsrolgordijnen. Er is een aparte badkamer, met toilet, wastafel en massagedouche.
Een reisbedje, traphekken, kinderstoel en eventueel een kinderstoel kunnen wij zonder extra kosten leveren.
Het huisje heeft een eigen omheinde tuin en een eigen hot-tub/jacuzzi (het hele jaar door - optioneel extra). Gasten zijn ook welkom om gebruik te maken van de gemeenschappelijke ruimtes. Het gemeenschappelijke terrein beslaat meerdere hectaren en is voornamelijk aangelegd op grasveld en bevat ook het verwarmde zwembad (beschikbaar voor gebruik van juni tot en met augustus), kinderspeeltuin (geschikt voor 10 jaar), schommels, trampoline en jeu de boulesbaan. Badmintonsets en een voetbalnet zijn ook beschikbaar voor gebruik. De huisjes hebben een eigen parkeerplaats.
De cottages zijn een prima uitvalsbasis voor een vakantie om het beste wat Bretagne te bieden heeft te verkennen, met goede wegverbindingen en veel te doen in de omgeving voor alle leeftijden.

Faciliteiten

  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Jacuzzi
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Nefflier'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Gelegen op korte afstand van de hoofdwegen zijn de huisjes gelegen in een glooiend landschap. Ze bevinden zich in een klein gehucht op ongeveer 1,5 km van de dichtstbijzijnde winkel en bar en ongeveer 5 km van de dichtstbijzijnde stad.
De omgeving heeft veel te bieden, met meerdere attracties op korte afstand van de huisjes voor alle leeftijden. Ornithologen kunnen genieten van de verscheidenheid aan soorten die in dit gebied, met het Lac de Guerledan biedt een winter schuilplaats voor tal van rassen van zowel zee-en binnenvogels. Rondom de rivieren, meren en etangs van deze regio zijn reigers, zilverreigers, ijsvogels en andere watervogels een veelvoorkomend verschijnsel als ze van de goed gevulde waterwegen op stropen, net als de roofvogels in de hele regio.
Voor winkelen en koopjesjacht, ons gehucht ligt op tien minuten lopen van het dorp St Mayeux, waar er een postkantoor, kleine supermarkt en een bar. Naast onze lokale stad Mur de Bretagne, liggen we op slechts 15 minuten afstand van de grotere steden Pontivy, Loudeac en Rostrenen, en op ongeveer een uur rijden van de steden aan de zuidkust, waaronder Vannes, Carnac en Quiberon. De stad St Brieuc, 35 minuten naar het noorden, heeft uitstekende winkelmogelijkheden, waaronder een van de grootste hypermarkten van Bretagne en een bruisend geplaveid winkelgebied.
Lokale markten zijn goed georganiseerd, de meeste zijn een of twee keer per week, maar gespreid over de week. Deze bieden een uitstekende waarde voor lokaal geproduceerde groenten, kazen, brood, wijn en honing (waarvan de meeste verleiden bezoekers met gratis proevers!), en vaak ook kraampjes met lokale ambachtelijke items. In de zomermaanden heeft Mur de Bretagne ook elke vrijdag een uitstekende avondmarkt, met lokaal vermaak en meestal een gastronomisch thema (wederom met gratis proeverij!). Het gebied is ook rijkelijk bezaaid met antiekwinkels en Depot Vente, waar schatten vaak te vinden zijn tegen zeer goede prijzen, met name voor aardewerk, baksteen een brac en eiken meubilair. De vele Vide Grenier; (letterlijk vertaald als zolder leegmaken) verkoop zijn ook een rijke bron van goedkope lokale schatten en veel plezier om te bezoeken als u wilt proberen te onderhandelen met de lokale bevolking.
Voor de liefhebbers van de Franse keuken is er een ongelooflijke keuze, variërend van lokale crêpes en cider of traditionele gerechten op het platteland in de lokale dorpsrestaurants, tot heerlijke a la carte maaltijden voor die speciale gelegenheid in de prestigieuze restaurants aan het meer of in de grotere steden. We zijn minder dan een uur verwijderd van de zee, dus de zeevruchten die Bretagne is beroemd om is gemakkelijk beschikbaar, zowel in de winkels en in de restaurants, en is altijd prachtig fris.
Veel lokale restaurants zijn gespecialiseerd in visgerechten, waaronder een brede selectie van visgerechten in hun dagelijkse menu, en de beroemde fruits de mer schotel van schaaldieren kan worden gevonden in bijna elke stad in de buurt van de kust.
Het milde weer van Bretagne, met name in het binnenland, maakt dit gebied zeer geschikt voor een late of vroege vakantie. Vaak kunt u genieten van het vroege voorjaar en het late zomer-/vroege herfstweer, en natuurlijk zijn de winkels en restaurants in die tijd van het jaar veel rustiger!
Dit deel van Bretagne is bezaaid met gebieden van historisch belang, waaronder vele herinneringen aan vorige bewoners en indringers, zoals menhirs, megalieten, tumulii en gebeeldhouwde stenen. Het gebied is grotendeels ongerept door commerciële ontwikkeling, heeft ook vele mooie originele voorbeelden van kastelen, watermolens en huizen van architectonisch belang, waaronder een nabijgelegen bewaard gebleven gieterij dorp in Les Forges des Salles die kan worden bereikt met de auto, of door een schilderachtige wandeling door het historische Forest de Quenecan. De rust van een wandeling om de staande stenen op te zoeken of een bezoek aan een historisch monument, is misschien wel de perfecte manier om het Bretonse platteland te genieten op elk moment van het jaar. Dit is met name het geval in het najaar, wanneer de verscheidenheid aan kleuren en vaak heldere luchten het meest fotogeniek is.
Bretagne is gezegend met een warm en mild klimaat.
Naar ons toe:
Vliegen:
Er is een internationale dienst vanuit Rennes (ca 90mins) en een Europese dienst naar Dinard (ca 90 min) Beide luchthavens bieden autoverhuur aan.
Treinen:
St Brieuc en Loudeac (slechts 20 minuten van de gites) hebben stations, de TGV gaat naar Rennes. De Rennes-Parijs-spoorlijn is onlangs verbeterd. Treinen rijden nu van Rennes naar Parijs in slechts 90 minuten.

  • Landelijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

Lokale restaurants voor alle budgetten zijn beschikbaar in de lokale stad (5 km) - van een Michelin-restaurant tot een eenvoudige, maar van hoge kwaliteit pizzeria. In de omgeving zijn er tal van kleine familie gerunde restaurants en cafe's en bars. In de zomermaanden zijn er regelmatig foetussen en worden er vaak 'moules frites' (mosselen en frieten) geserveerd.
De lokale omgeving is bekend om zijn crêpes en zijn cider, maar Frankrijk, hoge kwaliteit, concurrerend geprijsd eten en wijn is nooit zo ver weg, en de lokale markten en goed uitgeruste supermarkten kunt u ook een goed aanbod van ingrediënten voor het koken in de huisjes te kopen. Omdat het centraal gelegen in Bretagne is het mogelijk voor u om gemakkelijk naar een aantal van de lokale havens om verse vis en zeevruchten te kopen, en veel van de lokale restaurants hebben verse vis op het menu, samen met moestuin-frites.

Wat is er te doen

Het Lac de Guerledan ligt op ongeveer 10 minuten van de huisjes. Het is een meer van 400 ha met een scala aan activiteiten, van vissen, zeilen, waterskiën, waterfietsen, en natuurlijk zwemmen vanaf de zandstranden. Het heeft ook twee toeristische boten die zorgen voor rondleidingen door het meer. Het meer is omgeven door bos met veel wandel- en mountainbikeroutes (ATB).
We zijn een paar minuten van de Tour de France "Guerledan" finish en de 15% heuvel die naar boven leidt wordt vaak gebruikt door professionele teams en enthousiaste amateur-fietsers voor de opleiding. De route is ook te zien tijdens de jaarlijkse Tour de Bretagne. We zijn ook slechts een paar minuten van bewegwijzerde fietspaden die deel uitmaken van het Europese en Franse nationale fietsnetwerk.
Naast vissen op en rond het Lac de Geurledan zijn er tal van kleinere meren en rivieren op korte afstand waar vissers van hun sport kunnen genieten.
Naast de wandeling rond het meer zijn er meerdere wandelroutes in de buurt van de huisjes - of het nu gaat om een kleine wandeling van rechts buiten de huisjes (cirkelvormige wandelingen mogelijk - ideaal voor lopers en hond wandelen) of langere afstand wandelen rond het meer of op lokaal heidelandschap, er is genoeg te doen. Voor de liefhebber van zachtere wandelingen of fietstochten is het jaagpad van het Nantes-Brest kanaal op ongeveer 15 minuten afstand van de huisjes te bereiken en is het mogelijk om te fietsen of te wandelen in een zeer aangename omgeving. De paden zijn spectaculair in de herfst, omdat de bomen die beschutting boden tegen de zomerzon verbazingwekkende kleurschakeringen laten zien.
Binnen de omgeving zijn er tal van cursussen ambacht, paardrijden, koken cursussen, terwijl het bezoeken van kunstenaars vaak lopen schildercursussen en aardewerk klassen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

De huisjes zijn goed gelegen om gemakkelijk toegang tot alles wat Bretagne te bieden heeft - gasten hebben dagtrips gehad naar Nantes, Mont St Michel en de Normandische stranden en D-Day musea ook. Dichter bij ons liggen de lokale middeleeuwse steden Pontivy, Josselin, Dinan en minder bekende steden als Morlaix en Concarneau. Brest, met zijn prachtige aquarium en andere attracties, of het Bretonse Nationaal Park zijn een makkelijke rit van ons. Bretagne is een kustgebied en met de huisjes centraal gelegen is het gemakkelijk om naar een deel van het voor een dagje uit, als stranden aan de zuidkust krijgen beter weer de ene dag - ga dan naar het zuiden, de volgende dag kan het zijn dat de noordelijke stranden het beste weer hebben, in welk geval het gemakkelijk is om er heen te gaan. Naast het aanbieden van een geweldige basis om Bretagne te verkennen de huisjes bieden veel te doen lokaal, maar ook veel te doen en veel ruimte op de site als u wilt gewoon een ontspannende pauze en genieten van de frisse landelijke lucht - het goed uitgeruste terrein zijn verschillende hectare in grootte.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

In Frankrijk, voor de self catering accommodatie, is er de verwachting dat het huisje schoon en opgeruimd achtergelaten wordt wanneer u vertrekt. Als het huisje vies wordt achtergelaten, worden de optionele schoonmaakkosten in mindering gebracht op uw borg.
Gas, water inbegrepen in de huurprijs
Elektriciteit - 12kWhr per dag inbegrepen in de prijs

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 500,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Nefflier heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Klaas Kooijman uit Amsterdam

    8 sterren

    Very fine appartment. Kitchen well equipped. Spacious bedroom. Very nice and big garden directly behind the house.

    Reactie van Andrea Twelves

    Thank you for your kind comments. We're try to ensure that our cottages are well equipped so that our guests can relax and enjoy their holiday.

Prijs per week vanaf

€ 659

Prijs per week vanaf

€ 659

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie