Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Mevr Christiane Leys-Lamers

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

Ons luxe vakantiehuis, Ti ker kozh, in Saint-Nic is zo geweldig dat wij het graag met u willen delen. Het vriendelijke huis uit 1933 ligt op 15 min te voet van de Atlantische kust, parkeren aan het strand is gratis.
Het huis is grondig gerenoveerd, het is verrassend ruim van binnen (140m2) en van alle modern comfort voorzien.
BEGANE GROND : Een prachtige, zeer volledige leefkeuken staat tot uw beschikking (zie foto's). Buiten is een berging met wasmachine, een extra toilet en een garage voor het stallen van fietsen en surfgerief. Twee parkeerplaatsen naast het huis en achter een poort. Een prachtig houten zonneterras met voldoende tuinmeubilair (zie foto's).
In de garage beschik je over een ruime 4-persoons therapeutische ir-sauna met licht- en aromatherapie. Je eigen muziek kan je er beluisteren via een Bluetooth installatie die krachtig genoeg is om ook op het terras te weerklinken.
Infrarood ontspant de spieren na een wandeling en zet de longen open, in tegenstelling tot een klassieke sauna waar vocht je ademhaling kan belemmeren. Meer info op aanvraag.
De toegang tot het huis is geschikt voor kinderwagen of rolstoel. Het salon is uitgerust met een 49inch smart TV met satelietverbinding Astra 1 en Astra 2 via schotelantenne. U kunt genieten van Nederlandse en Vlaamse TV-kanalen via TV-Vlaanderen. Je kan ook je abonnementen meebrengen (Netflix enz,,,) die kan je direct op de smart TV bekijken, of je kan casten van een smartphone.
Comfortabele lederen zetels zorgen voor volledige ontspanning. Een PC hoek met WIFI en een leeshoek met behoorlijk wat boeken en gezelschapsspelen zijn ook ter beschikking..
SLAAPCOMFORT : De eerste verdieping telt twee slaapkamers elk voor twee personen, twee badkamers en dus 2 toiletten : De eerste badkamer met regendouche, toilet en wastafel, en de tweede badkamer met tweepersoons ligbad, twee wastafels en toilet..
De tweede verdieping bestaat uit een ruime kinderkamer met 1 dubbel en 1 éénpersoonsbed + apart toilet en wastafel, Achter een dubbele openslaande deur bevindt zich een grote slaapkamer met XXL bed van 2.20x1.80. Die kamer is uitgerust met breedbeeldTV en een livehub met een oude filmcollectie die niet meer te streamen is, massa DVD's van alle genres en er kan ook gegamed worden zonder wifi, wel je eigen consoke meebrengen. Ter beschikking voor zowel twee gasten als voor een heel gezin.
Een bed van die afmeting is in Frankrijk onmogeijk te krijgen, we hebben het moeten importeren vanuit Nederland. Wij vragen hiervoor geen meerprijs, het is pure service omdat wij goed slapen belangrijk vinden. Ook op deze verdieping is er een toilet en wastafel.
Daardoor is het voor gezinnen, van grootouders tot kleinkinderen ideaal voor een multigeneratie vakantie. Maar ook koppels zonder kinderen en bevriende stellen, kunnen hier heerlijk vertoeven. Onze eigen bakker is drie huizen verder om de hoek. Feestende jongeren worden echter wel geweigerd.
Omdat wij Noorderlingen iets groter (langer) zijn dan de doorsnee Fransman, vertaalt dat zich ook in de uitrusting van ons huis. Aanrecht, wastafels, toiletten, allemaal net dat ietsje hoger. Stevige bedden 1.60x2.00m en 1.80x2.20m met kwaliteits matrassen, degelijke sofa's, dingen die het leven voor grotere of langere mensen comfortabel maken. Op elke verdieping bevindt zich een toilet, elk toilet heeft een verschillende hoogte zodat zowel klein als groot de iedeale troon kan vinden.
Bretagne kent slechts drie seizoenen, lente zomer en herfst. De lente begint er vroeger dan bij ons, en de zomer duurt er langer. Onze winter is hun herfst, bijgevolg vriest het er nooit. Veel bomen houden hun bladeren. In Oktober is daar zelfs een été Indien en is de golfslag van de Atlantische oceaan hoog genoeg om lekker te surfen tot Pasen! Het regent er van november tot eind februari. Dan zijn wij ook gesloten. Maar vanaf maart/april heb je mooi lenteweer. In ieder seizoen is het er beter dan bij ons in het Noorden. Vanaf april lopen de campings vol.
Het strand van La Palue is zeer gekend in surfkringen en een prachtig stuk natuur waar de GR34 langs komt.
In September zijn de weersomstandigheden precies hetzelfde als in Augustus, maar de prijzen halveren omdat de Fransen dan stoppen met feesten. De natuur en het patrimonium blijven hetzelfde als in Augustus, er komen dan geen toeristen met schoolgaande jeugd.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Historisch pand
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger
  • Bad
  • Sauna

Beschikbaarheid van 'Ti kêr kozh'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De onderstaande kaart van Google earth is 10 jaar oud, het huis is dus zoals het op de fotocaroussel staat, niet op de map!
St Nic is een heel klein dorpje, je nachtrust is er onverstoord. Geen markt 's morgens vroeg voor je deur, geen toeristen die je dorp plat lopen. Slechts het luiden van de kerkklokken in de verte en de roep van een occasionele uil, niet meer dan dat. Het zijn de omliggende dorpen die volop bezoek krijgen van toeristen bij de avondllijke Fest Noz (plaatselijke folkloristische festivals met pannekoeken). De enige toeristische attractie in ons dorp is de mooie kerk van St Nicaise. Op het strand vind je in het hoogseizoen een gezellige strandbar met prima cocktails, wafels pannenkoeken, ijscoupes en zelfs warme maaltijden met frietjes. 's Avonds komt daar ook de jeugd bij elkaar en zit er dikwijls een orkestje. Wil je meer animo dan ga je naar het prachtige Quimper (markt op zaterdag) met winkeltjes en boetiekjes in de verkeersvrije oude binnenstad. De ommuurde binnenstad van Concarneau is een must, evenals het historische Locronan. Een dorp dat geclasseerd is en de titel draagt van mooiste dorp van Frankrijk. Het dankt zijn internationale faam mede aan Roman Polanski die daar zijn film „Tess of the d'Urbervilles" gedraaid heeft. Voor een zicht hierop, zoek op Youtube naar de combinatie Locronan Roman Polanski. Ook Wikipedia geeft meer uitleg.
Dichter bij is het immer gezellige Morgat, dat met zijn "les mardis de Morgat" de dinsdagen van Morgat, veel publiek trekt.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan strand

Recensies

Ti kêr kozh heeft de afgelopen 4 jaar 9 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Wil je als nieuweling In deze streek zoveel mogelijk ontdekken , dan bied dit super-vakantiehuis en zijn zeer vriendelijke gastvrouw en gastheer een uitstekende startpositie aan ! Alles is voorhanden , tot in het kleinste detail . De liefde en de kennis die zij beiden koesteren voor Bretagne
    Willen zij graag met je delen door een overvloed aan informatie beschikbaar te stellen , zowel in de aangeboden documentatie als persoonlijk ! Wij hebben enorm genoten van onze vakantie ! En “ Ti Kêr Kozh” en zijn eigenaars hebben daar een zeer groot aandeel in gehad !
    Een echte aanrader !

  • 10 sterren

    Es ist soweit, wir haben uns in die Bretagne verliebt. Zum zweiten mal jetzt da gewesen, das Haus wie im Vorjahr sauber und gepflegt. Kleine Details / Verschönerungen zeigten dass die Inhaber die nicht-Ferienzeit genutzt haben das Haus noch angenehmer zu machen.
    Die Bretagne ist sowohl landschaftlich als auch kulinarisch eine klare Empfehlung !
    Wir kommen wieder ;.)

  • 10 sterren

    Uitstekend. Niets op aan te merken.
    Ongelooflijk netjes.Een ongelofelijke fantastisch vakantie gehad.

    Reactie van Mevr Christiane Leys-Lamers

    Onze eerste gasten in 2022 en dan een 10/10 krijgen doet deugd. Zeker vanuit de wereld van de podiumkunsten! We hopen jullie nog eens terug te zien (-:

Culinair en wijn

Natuurlijk kan je hier wijn kopen van over heel Frankrijk, maar hun specialiteit is Cider. Sprankelend diepgeel met een alcohopercentage dat schommelt rond een pils. Het lievelingsontbijt van Louis de Funes is trouwens croissants met Cider. Pannenkoeken zowel hartig (blé noir of galettes) als zoet (froment), allerhande koekjes, Kouign-amann, en niet te vergeten Fruits de mer. Verse schaaldieren zijn hier overal verkrijgbaar. Oesters (creuses) in calibres 0 tot 5 recht uit zee (nooit uit kwekerijen). Je koopt op de dagelijkse markt in Crozon rechtstreeks van de Visser. Ook in Plomodiern (5km) waar de Intermarché is kan je verse vis krijgen, Intermarché heeft zijn eigen vissersboten. Eveneens in Plomodiern, kan je op vrijdag (marktdag) bij het begin van de markt, terecht bij een visser die vanuit zijn huis, de vangst van de nacht verkoopt. Zondag is rustdag ook voor vissers, dus maandag geen aanbod.
Bretagne is op culinair vlak erg hoogstaand, restaurantjes zie je overal en Plomodiern heeft zelfs een 2-sterren restaurant.

Wat is er te doen

Alles wat met water en natuur te maken heeft kan je vinden in St Nic. Pentrez plage (ons familiestrand) is gekend voor kitesurfen (kijk eens naar "Kiting Pentrez" op Youtube). Plankzeilen, golfsurfen, kitesurfen, windsurfen, skimboarden, peddelsurfen, kayakken, alles kan hier op het schiereiland beoefend worden. En van dit alles kan je een plaatselijke cursus volgen. De golfslag van de Atlantische oceaan is erg groot vanaf oktober tot Pasen, en het schiereiland Crozon heeft altijd wel een strand dat de juiste golfslag heeft. Vooral het strand van La Palue en Pentrez is zeer geliefd bij surfers. Je kan ook een cursus zeilkarretjes (char a voile) volgen op Lestrevet, het strand aansluitend aan ons familiestrand. Pentrez-plage (ons familiestrand) heeft een hele beroemde surfschool voor jong en oud, école de surf Pentrez. Ideaal voor de kinderen in de herfstakantie.
Alles met boten en varen is er aanwezig. Bezoek ook per pleziervaart de talrijke eilanden in de buurt als je het wat rustiger wilt doen, eilandhoppen heet dat. Het pays du Ménez hom is een uitgelezen wandel en hike paradijs. Veel fietsers beklimmen de Ménez Hom (330 meter 4% helling) over het asfalt. Wij hebben twee fietsen ter beschikking. Ons familiestrand is in de zomermaanden uitgerust met een redderspost en bewaking. Klimmers kunnen overal terecht want de natuur is hier echt nog ruw en ongeschonden. Het Parc naturel régional d'Armorique begint op het einde van onze straat en strekt zich tot diep in de zee D'Iroise. Geocaching is een zeer populaire bezigheid in deze regio, je staat ervan te kijken hoeveel schatten (cache) je hier kan vinden. Tal van uitgestippelde wandelingen vind je in ons infohoekje.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport
  • Overige cursussen

Wat je ook moet weten...

Buitenruimte : Het afgesloten terras zonder inkijk, van 68m2 is kind-en hondveilig. Wij hebben er een 40m2 houten zonneterras geïnstalleerd, de rest is kiezel. Er is ook een modern buitentoilet (zie foto's). Tuinmeubelen en ligstoelen bevinden zich in de remise of de garage. Wij hebben ook twee citybikes en een BBQstel ter beschikking. In de afgesloten garage kan je fietsen en kajaks veilig stallen. Er zijn ook 2 parkeerplaatsen naast het huis op de oprijlaan, achter de poort.
Wij beschikken ook over een "remise" een buitenruimte waar zich de brander, de mazoutvoorraad en de wasmachine bevinden. Op de foto's is dat het huisje met de schouw en de twee stenen banken. GEEN fossiele brandstoffen in huis. Koken doen we elektrisch (induktie en heteluchtoven).
Gezelschapsspelen en boeken voor alle leeftijden, een reeks van Agatha Christie is ook ter beschikking.
Saint-Nic, een stadje met nog geen 800 inwoners, ligt in het departement Bretagne, Zuid Finistére. De ruige natuur van het “Pays du Ménez Hom Atlantique” nodigt uit voor ecotoerisme. Er zijn enorm veel sportmogelijkheden en niet alleen in en op de Atlantische Oceaan!
Ons vakantiehuis was vroeger het gemeentehuis en is perfect gelegen voor de ideale mix van natuur en cultuur. Saint-Nic is omringt door schilderachtige dorpen met rijke cultuur van historische aard (villes d’art et d’histoire) en u vindt nog veel sporen van de Kelten (menhirs). Er zijn talloze bezienswaardigheden in de buurt: de grote marinehaven van Brest, interessante musea, het grote attractiepark Océanopolis, Pointe du Raz, Pointe de Penhir...

Waarom Saint Nic ?
We hebben gekozen voor deze streek omdat het hier nooit te warm of te koud is. Het strand is er vooral voor de kleintjes, fietstochten, surfen en stevige wandelingen voor hun ouders, bezienswaardigheden en feestelijke uitjes, lekkere restaurantjes voor grootouders en overgrootouders. Wifi en TV-Vlaanderen met alle internationale zenders en alle Nederlandstalige zenders van zowel Vlaanderen als Nederland, en dat vind je niet snel in Frankrijk.
De regio biedt voor elke leeftijd wat. Zo dicht bij de kustlijn is er erg veel zon, meer dan de regio laat vermoeden. Het huis is groot, bij aankoop werd er ons op gewezen dat we een verantwoordelijkheid droegen tov de bevolking omdat het hun oude gemeentehuis was. Velen van hen hebben nog herinneringen aan de trouwzaal, wat nu twee slaapkamers geworden zijn.

We hebben het huis langs de binnenzijde verbouwd en aangepast aan alle moderne noden van onze kinderen en kleinkinderen. De plaatselijke bevolking is heel erg vriendelijk en doen hun uiterste best om je te begrijpen indien je het Frans niet machtig bent. De meesten spreken een mondje Engels. Alles is hier voorhanden, vooral gemakkelijk is de warme bakker achter de hoek. Alle omliggende dorpen hebben ook een warme bakker met zeer lekkere croissants en overheerlijk brood, ook de intermarché in het volgende dorp, dit alles draagt bij aan het comfort.
Er is hier geen overhoop aan toerisme, zelfs in het hoogseizoen vind je gemakkelijk een parkeerplaatsje aan het strand. In het voor- en het najaar zie je hier meestal goed uitgeruste wandelaars, fietsers en surfers, In de zomermaanden mensen met kinderen.

De gezonde lucht was ook een van de punten die ons deed besluiten hier een vakantiewoning te hebben. Nergens in Europa is er zoveel natuurlijke jodium in de lucht voor alles wat hier ademt, graast, groeit, en geconsumeerd wordt. Ademen alleen is al een gezondheidskuur op zich. Tot diep in de zee D'Iroise strekt zich het natuurgebied. Er mag niet op industriële schaal gevist worden. Bootjes die je ziet zijn enkel pleziervaart. De zee is blauw en helder, bij pootje-baden zwemmen de jonge visjes tussen je tenen. Ga je wat dieper zwemmen, dan zwemmen grote scholen vissen met je mee.

Wat maakt dit vakantiehuis zo uniek? Lichte en luchtige slaapkamers met hoge plafonds en hoge ramen, nieuwe comfortabele en grote bedden. Heerlijk lederen salon met veren gevuld om in weg te zakken voor je Smart-TV, na een dagje hiken. Goed uitgeruste keuken. Traphal in hout, lijkt wel de binnenzijde van een schip. Voor huren in het laagseizoen heb je CV op mazout met fonten (gietijzeren) radiators die je onmiddellijk comfort bezorgen. Je hoeft zelf geen vuurtje aan te steken, draaien aan een knop is voldoende.
De prachtige GR34 en GR37 komen langs ons strand. Voor een omschrijving en foto's van deze unieke wandelroute, raadpleeg (googel) de website van Piet Smulders, klik op Frankrijk, daarna op Bretagne: Presqu`île de Crozon (GR 34) Piet is een sportieve Nederlander die prachtige foto's en omschrijvingen van zijn trektochten maakt.

Roken niet toegestaan, huisdieren welkom na overleg en zonder meerprijs, de begane grond is geschikt voor rolstoelgebruikers, de slaapkamers bevinden zich op de verdieping (trap zonder traplift)

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Wij hebben 9 comfortabele slaapplaatsen in ons huis, verdeeld over 4 slaapkamers zodat je keuze hebt welke kamer je neemt. Wegens tekort aan bandbreedte op deze site kunnen wij maar tot 6 personen reclame maken en prijzen invullen. Kom je met meer, dan maken wij graag een offerte.
VROEGBOEKKORTING : 5% op de huurprijs voor het volgende jaar, geldig tot 1 januari van het volgende jaar.
Wij ontvangen enkel families met of zonder kinderen en huisdieren. Party's voor groepen jongeren zijn niet toegelaten. Op dat laatste is plaatselijk controle.
Kinderen tot 3 jaar logeren gratis indien ze in een zelf meegebracht reisbedje slapen.
Linnengoed en handdoeken hoef je niet mee te sleuren die krijg je gratis ter beschikking.
Optioneel : Voor elke volwassene een badjas in badstof en een hamamdoek voor in de sauna aan 5€ per persoon per periode.
Wij bieden een gedekt bed aan tegen 15€ per persoon (30€ voor een tweepersoonsbed, ook al wordt dit grote bed gebruikt door 1 persoon), om praktische redenen is het verplicht hiervan gebruik te maken. De bedden zijn gedekt bij aankomst.
Bedden worden gedekt met dekbedden, behalve in juli en augustus, dan worden mooie lakens met kantwerk en een zomerdeken met sprei voorzien. Steeds extra dekens en kussens ter beschikking.
Naast een koffiezet is ook een Nespresso machine en een waterkoker ter beschikking. Koffiecapsules ter plaatse verkrijgbaar.
Water, milieutax , kijk- en luistertax, sateliet (drie Astra's) en Wifi zijn inbegrepen in de prijs. De hele wereld inclusief Duitse nationale en regionale zenders, Nederlandstalige TV-zenders uit Nederland en Vlaanderen gratis ter beschikking via TV-Vlaanderen, Nederlandstalige zenders zijn een grote uitzondering in Frankrijk. Op onze smart TV (49inch) kan je je abonnementen gebruiken, of direct casten vanaf je smartphone, b.v. Netflix. Blu-ray met bijpassende films is ook ter beschikking.
Een extra TV toestel in de familiekamer, met een collectie oudere films op de livehub, films die niet meer te streamen zijn, ook een grote voorraad DVD's, om groot en klein te bekoren.
Variabele kosten :
- huur van badjassen en hammamdoeken, aantal personen.
- Toeristentax wordt berekend voor een 3-sterren verblijf, zijnde 1€10 per persoon boven de 18 jaar, per dag.
- Verbruik van stookolie noteer je zelf met behulp van een meter en wordt verrekend aan de dagprijs voor stookolie, terug te vinden op de website Prixfioul.fr, waar je de dagelijkse schommelingen kan zien.
- Elektriciteit aan 0.40ct/kWh.
We hebben een digitale meter die we via een app kunnen raadplegen, en die jullie kunnen controleren op het verbruik. Frankrijk heeft de elektriciteitsprijzen geblokkeerd omdat de staat een meerderheidsaandeel heeft in energie. Spotgoedkoop dus in vergelijking met België, Nederland.en Duitsland.
Huurprijzen worden berekend per overnachting, NIET per dag zoals op de kalender staat.
Een voorschot van 25% op het totaalbedrag (incl waarborg, linnen, toeristentax en poetsdienst) wordt gevraagd bij reservering, restbedrag 14 dagen voor je vakantieperiode.
Prijzen voor het volgende jaar zijn onderhevig aan schommelingen zo lang niet gereserveerd is.
Wij verhuren met een minimum van telkens 1 week.
- Surfen : Vanaf oktober tot Pasen, is de golfslag op Crozon geschikt om alle soorten surf te beoefenen. Crozon is een schiereiland en gelijk van waar de wind komt, er is altijd een kant waar een vorm van surfen en kiten mogelijk is met of zonder wind.
Het strand van Pentrez en La Palue is gekend in surfkringen en een prachtig stukje natuur naast de GR34.
- Mindervaliden : enkel de begane grond (terras, keuken, woongedeelte, toilet en sauna) is geschikt voor rolstoelgebruikers, slaapkamers en beide badkamers zijn op de verdieping zonder traplift.
- Roken niet toegestaan, maximum twee huisdieren welkom na overleg
Beschikbaarheid voor de diverse seizoenen kan je vinden door met je cursor over onderstaande kalender te scrollen..
Meerdere maanden worden zichtbaar door bovenaan de kalender, het pijltje rechts te gebruiken.
Lees onze recensies, helemaal beneden na de kalender.

Prijs is inclusief

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 70,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 15,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 517

Prijs per week vanaf

€ 517