Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Guus en Julie van Hoof

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Een charmant vakantiehuis met veel authentieke elementen in een zeer rustig Frans gehucht in het Loiredal. ‘Het diepe hart van de Cher’

Le Charme du Cher is een ruime en mooi gerestaureerde boerenwoning met een oppervlakte van 150m2. Deze vakantiewoning heeft een stijlvolle woonkamer met grote haard en toegang tot terras, ruime eetkamer/keuken en een toilet op begane grond. Op de bovenverdieping bevinden zich 3 slaapkamers voor maximaal 6 personen, een badkamer met douche, wastafel en 2e toilet.

Veel authentieke elementen zijn bewaard gebleven, zoals: tomette vloeren, balkenplafond, natuurstenen muren en balkenconstructies in de slaapkamers. Er is een terras om in alle rust te lezen, lekker te barbecueën of gezellig met gezelschap te verblijven. Het buitenterrein (terras en tuintje) is omheind.

De woonkamer heeft een comfortabel bankstel en porte-fenêtre naar het terras op de binnenplaats. Op de binnenplaats staat een royale eettafel met 6 stoelen op een terras om in de buitenlucht van uw maaltijd met een wijntje te genieten, of om gewoon met een heerlijk boek weg te dromen. Dankzij de glasvezelverbinding is er prima en snel internet mogelijk.

De grote stenen schuur uit 1887 biedt plaats om fietsen en eventueel uw auto in te stallen. U hoeft geen eigen fietsen mee te nemen, deze staan ter beschikking! Parkeren van auto's kan ook voor de schuur, er passen meerdere auto's naast elkaar. Bij vakantiehuis 'le Charme du Cher' huis hoort ook nog een weide (op 30mtr. afstand) met uitzicht over het Loiredal en bij helder weer is het Fôret de Bertranges aan de overzijde van de Loire te zien.

De Franse buren in het gehucht vinden het leuk om contact te maken met de 'étrangers', maar alleen indien u dit ook wil (dus, indien u uw Frans wilt ophalen, is dit dé kans, al is het maar om verse eieren bij hen te kopen!).

Indien het buiten wat koeler wordt in voor- en naseizoen is het huis gezellig te verwarmen met een houtkachel in de woonkamer, en een comfortabele pelletkachel in de eetkamer/keuken. De badkamer wordt verwarmd met een elektrische kachel.

In het huis is ook toeristische informatie aanwezig omtrent mogelijkheden in de omgeving.

Aangezien we restaurant vergunning hebben kunnen we onze gasten ook 'table-d'hôtes' aanbieden. U eet dan samen met ons mee tijdens een 4-gangen maaltijd voor €25 p.p. Dit vindt plaats in onze andere gîte (Le Corbier), gelegen op 4 km afstand van Le Charme du Cher.

Wij zijn geclassificeerd volgens het Franse officiële systeem met 3 sterren !

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderstoel
  • Table d'hôtes
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'le Charme du Cher'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Vakantiehuis 'le Charme du Cher' ligt in het Loiredal, in het hart van 'le Berry', la France profonde. Département 18, le Cher. In een klein en rustig gehucht op 1 km van het dorp Herry met een kleine dorpskruidenier en een bakkerij voor het krakend verse stokbrood of het croissantje bij het ontbijt .

Voor grote supermarkten (Aldi, Spar, Auchan en InterMarché) gaat u naar la Charité-sur-Loire (10km) waar ook een gezellig Middeleeuws centrum met leuke winkeltjes, speciaalzaakjes, restaurants en terrasjes te vinden is.

Ook is la Charité-sur-Loire bekend vanwege haar status als 'ville du livre et du mot' met regelmatig boekenmarkten van oude boeken en natuurlijk het enorme kloostercomplex dat sinds enige jaren opgeknapt wordt en uiteraard te bezoeken is.

Het vakantiehuis 'le Charme du Cher' ligt op ca. 5 km van de Loire, waar zwemmen en kanoën favoriete bezigheden zijn. Fietsen langs de Loire via de routes "la Loire à vélo", deze route loopt op 3 km van het huis.

Grote steden in de omgeving Nevers (30km) en Bourges (40km). Bezoek vooral ook de kathedraal en het bekende Palais Jacques Coeur in Bourges, en de gezellige binnenstad van Nevers.

Voor wijnliefhebbers: de wijnvelden van Sancerre en Pouilly-sur-Loire liggen op ca. 10km. Hier zijn de prachtige en wereldbekende wijnen bij menige wijnboer te proeven. Natuurlijk mag een bezoek aan Chavignol niet ontbreken. Het karakteristieke dorpje waar de bekende geitenkaas zijn naam aan ontleent ligt tussen de wijnvelden verscholen.

En natuurlijk, wie aan de Loire denkt, denkt aan de vele kastelen. In de directe omgeving liggen 'Chateau Tracy' en 'Chateau du Nozet' wellicht beter bekend als 'Chateau de Ladoucette'.

Ook zeker de moeite waard is een ritje naar Briare (ca. 60km ten noorden van onze gîte) naar 'le pont canal'. Een meesterwerkje van Gustave Eifel, die het met een grote stalen constructie mogelijk maakt voor de scheepvaart om de Loire te kruisen. Een leuke activiteit is ook de "vélorail" waar men via een verlaten treinspoor per spoorfiets de omgeving tussen Cosne-sur-Loire en Sancerre kan verkennen.

In het achterland van Sancerre ligt het dorpje 'La Borne', bekend vanwege de pottenbakkers- en ceramistenbedrijvigheid. Een prachtig museum met hedendaagse keramische kunst is er ook te vinden.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

le Charme du Cher heeft de afgelopen 4 jaar 6 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.333333333333334 sterren
  • 10 sterren

    We zijn erg tevreden over Le Charme de Cher. Guus en Julie hebben zo een sfeervolle plek gecreëerd, voorzien van alle gemakken. En hun gastvrije onthaal was een perfect begin van een ontspannen vakantie met mijn gezin en hond in de mooie Gite. 5 sterren, dikke 10.

  • 8 sterren

    Leuk huis wat goed compleet is. Heel rustig gelegen en je loopt zo tussen de velden door een eind weg. De omgeving is vooral voor de actieve mensen zeker een aanrader. Er zijn veel fiets mogelijkheden en goede fietspaden. Er is voor de wijnliefhebber is er ook dichtbij veel te beleven. Ook de zeer aangename eigenaren maken dit tot een fijn vakantiehuis.

  • 10 sterren

    We hebben heerlijk 10 dagen genoten in Gite “Le Charme du Cher.”
    Het huisje was van alle gemakken voorzien en zeer schoon. De bedden waren heerlijk. We hebben gebruik gemaakt van de fietsen en zeer mooie tochten gemaakt door de Sancerre wijnstreek en langs de Loire.
    Leuke dorpjes en steden in de buurt.

Culinair en wijn

Sancerre, een grote naam in wijnen. De knisperend frisse wijn van de Sauvignon-blanc staat bekend over de hele wereld. Met als tegenhanger natuurlijk de Pouilly-Fumé aan de andere oever van de Loire. Daarnaast heeft ook la-Charité-sur-Loire z'n eigen wijn. Menige wijnboer stelt zijn cave graag open om u zijn product te laten proeven. Proef daarbij een 'crottin de Chavignol', de heerlijke geitenkaas die een prachtige combinatie vormt met de Sancerre. Heel interessant is ook 'le domaine de la Perrière' een wijnkelder in de grotten, nét ten noorden van Sancerre. In het huis ligt een voorstel voor een leuke wijnroute die u langs een aantal vignerons leidt voor een proeverij.

Voor restaurants is er uitgebreide keuze in de omgeving: in de gemeente Herry is een speciaal-restaurant 'La Ferme des Barreaux'. Alle gerechten met eendenvlees, in een mooie boerderij-omgeving. In la Charité-sur-Loire zijn vele restaurants in verschillende prijsklassen te vinden, Maar ook in de vele dorpjes in de omgeving vind je de gezellige dorps-restaurants, waar je vaak plezierig verrast wordt door de eerlijke en goedkope gerechten van de regio.

Wat is er te doen

Fietsen langs de Loire (zie ook: la Loire à vélo); kanoën en kajakken op de Loire, wandelen door pittoreske plaatsen als Sancerre of Chavignol, golf spelen in Saint Satur. Vlakbij Cosne-sur-Loire ligt een kartbaan. Openlucht zwembad bij St.Satur.

Voor culturele uitstapjes lenen zich bij uitstek de stad Bourges (denk o.a. aan 'Palais Jacques Coeur, de Middel-Eeuwse binnenstad en de kathedraal Saint Etienne) en la-Charité-sur-Loire, 'ville du livre et du mot' (denk daarnaast ook o.a. aan het gigantische kloostercomplex). In augustus is het een drukte van belang in la Charité-sur-Loire vanwege het blues festival 'Blues en Loire', met veel optredens van veel verschillende artiesten door de hele stad. Prima sfeertje!

Doet u het liever wat rustiger aan, wandelroutes passeren op ca. 200 mtr. vanaf vakantiehuis 'le Charme du Cher'. Wijnproeverijen in de ontelbare wijnhuizen van Sancerre en Pouilly-sur-Loire en alle omringende dorpjes (aanrader is 'domaine de la Perrière' in een grottencomplex in de heuvels buiten Sancerre).

Voor sportieve fietsers is een tochtje door het achterland van Sancerre aan te bevelen: pittige heuvels met magnifieke vergezichten. De bekende film 'Zadelpijn en ander damesleed' met Monique van de Ven is hier opgenomen!

Aan de overkant van de Loire, in de Puisaye, vindt u 'Guédelon'. Men bouwt hier sinds 1998 een kasteel met dezelfde technieken en materialen zoals dit vroeger in de 13-de eeuw gebeurde. Dus geen elektrisch gereedschap, maar alles op de oude manier: de stenen uit de eigen steengroeve, het hout voor de fantastische houtconstructies uit de omliggende bossen, de nagels uit de eigen smederij, dakpannen worden met de hand gemaakt uit klei, etc. Alles is te zien op het grote terrein. Zeer leerzaam en interessant voor jong en oud!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Vakantiehuis 'le Charme du Cher' is natuurlijk ook een ideale uitvalsbasis om begin oktober de 'vendange' (druivenpluk) in de Sancerre en Pouilly-sur-Loire van dichtbij mee te maken!

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Eventueel benodigd brandhout in een koude periode wordt apart berekend, € 40,- per week.
Bij boeking vragen wij 20% aanbetaling.
Restbedrag uiterlijk 1 week voor begin huurperiode.
Borg à € 250,- te betalen samen met aanbetaling.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 595

Prijs per week vanaf

€ 595

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie