Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Bianca Huiskamp

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Vakantiehuis Villa La Prele is een 'maison de maitre' uit 1883, maar geheel aangepast aan de wensen van nu. Zo is er een volledig ingerichte keuken met alle benodigde spullen (nespresso incl. melkopschuimer, vaatwasser, groot smeg gasfornuis inclusief 2 elektrische ovens (groot en klein) combimagnetron, grill, broodrooster, staafmixers etc). De inrichting hoort bij het huis met een mix van sfeervolle klassieke antieke meubels en moderne accessoires. Ook is er een TV waarmee dmv een chromecast de gewenste zenders via de eigen telefoon of tablet te streamen zijn. En er is natuurlijk internet met WIFI (super snel glasvezel internet). In de kast zijn voldoende handdoeken en theedoeken. Maar er zijn ook verschillende spellen, voor zowel groot als klein. In de schuur staan verschillende fietsen (kinderfietsen en volwassenen fietsen) en ook hier voldoende 'buitenspeelgoed' incl. een grote tafeltennistafel. Beneden is een buiten WC en als je de trap omhoog gaat zijn er ruime slaapkamers. twee slaapkamers hebben tweepersoonsbedden (180 bij 200) en een kamer heeft twee eenpersoonsbedden. Op de grote slaapkamer (die voorzien is van airco) is er een babybedje (incl. babybadje; boxkleed; potje etc) en er is een ook een peuterbedje.
De badkamer is voorzien van een badmeubel met wastafel en een nieuwe douche (regendouche; waterval en zij-stralers), een toilet en wasmachine.

Tevens hebben we een mini 'wellness'. Bestaande uit een tweepersoons infrarood sauna en een 2e douchecabine met een regendouche en jetstreams.

Het (verwarmde 28 graden) privé zwembad is geopend in de maanden april tot en met september. Het zwembad heeft een diepte van 1,20 m tot 2,20 m. Duiken is verboden. Het zwembad is voorzien van een alarm dat natuurlijk uitgezet kan worden bij het zwemmen. Indien het huis wordt gehuurd door mensen met kleine kinderen wordt er een hekje om het zwembad geplaatst (zie foto). Dat geeft wel zo'n veilig gevoel!
Kortom: Zoek je niet een toeristische trekpleister maar een sfeervol huis midden in de rustige 'campagne' waar je volledig tot rust komt dan ervaar je in dit huis met recht het fijne franse leven!! 'Vive La France'.

Honden zijn niet toegestaan

Bijgaand aantal korte filmpjes om een impressie te geven!
https://youtu.be/cI2M1Q1SPR4

https://youtu.be/dJgRpKvQgIo

https://youtu.be/uHqPqMztWHU

https://youtu.be/8vqXTOSqwXE

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger
  • Sauna
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Villa La Prele'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Villa La Prele ligt aan een doodlopende weg. Omdat de tuin naar achteren gesitueerd is heeft u geen last van de buren die tegenover de villa wonen. Op 200 meter afstand zitten de andere buren waar u geen last van heeft. De buren hebben een hondenpension. Mogelijk hoort u af en toe honden. De tuin is omringd door weilanden en bomen. Mogelijk ziet u schapen verplaatst worden van het ene weiland naar het andere weiland. Dit is leuk om te zien, want dit gebeurt met zeer getrainde honden. Omdat het een doodlopende weg is en er alleen door bewoners gebruikt wordt is het heel rustig qua verkeer.

Villa la Prele ligt aan de rand van het dorp. De bakker is op 5 minuten met de auto (de fiets kan natuurlijk ook). En in het dorp is er ook een supermarkt: U-express. Dat is heel prettig voor de dagelijkse boodschappen.

Op 20 minuten rijden ligt St. Amand Montrond. Dit is een redelijk stadje met restaurantjes, grote supermarkten, watersport mogelijkheden en winkeltjes. Op 20 minuten rijden de andere kant op ligt La Chatre. Dat is een vergelijkbaar stadje als st Amand Montrond maar iets sfeervoller qua dorpskern.

Op 60 minuten rijden ligt de grote stad Bourges met de Cathedrale St. Etienne. Een werkelijk prachtige kathedraal die op de wereld erfgoedlijst van Unesco staat.
De andere kant op 60 minuten rijden ligt een andere grote stad: Montlucon waar je erg leuk kunt shoppen. zowel in de oude binnenstad als in de nieuwe shopping area.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp
  • Op de boerderij

Recensies

Villa La Prele heeft de afgelopen 4 jaar 7 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.714285714285714 sterren
  • 10 sterren

    We hebben een heerlijke week gehad in jullie prachtig huis. Bij aankomst zat er een hek om het zwembad, super handig voor de kleine kinderen. Aan alles is gedacht in het huis en alles is aanwezig. Ook was het schoon en fris in huis bij aankomst. De kinderen hebben uren kunnen spelen met al het speelgoed in de ’schuur’. De tuin was tevens prachtig om in te spelen. De trampolines waren een groot succes. Het weer was iets minder, waardoor we op bepaalde momenten konden zwemmen. Het plezier was er niet minder om. Het water was goed van temperatuur. Elke dag buiten gegeten. De bbq is flink gebruikt. De wijn smaakte goed en ook het fruit in de tuin hebben we geproefd! Er zijn super veel plekjes in en om het huis waar je gezellig kan zitten. We voelden ons helemaal thuis, wat een rust en komen graag een keertje terug!

    Reactie van Bianca Huiskamp

    Ahhh wat weer een mooie recensie! Heel erg bedankt voor deze fijne woorden! Daar doen we het voor! Fijn dat jullie zo hebben genoten!

  • 9 sterren

    Wij hebben genoten van dit rustige verblijf. Leuk om met een persoonlijke brief verwelkomt te worden. De map met alle info was ook heel handig. Wij hadden heel mooi weer dus het zwembad was geen overbodige luxe! Op het nieuwe houten terras naast het zwembad hebben we dagelijks gegeten en in de ligzetels gelegen om te lezen of gewoon te genieten. De schommelstoel is ook heel aangenaam om in te liggen. We willen er thuis zo ook één! De lounge hielden we voor 's avonds om nog eens samen te zitten. De airco was dan ook heel aangenaam in de grootste slaapkamer. De andere kamers hadden een molen maar echt afkoelen deed het daar niet. Misschien kan dit in de toekomst nog voorzien worden. Jullie huis is vast en zeker een aanrader!

    Reactie van Bianca Huiskamp

    Beste familie Van Eenoo,
    Bedankt voor jullie mooie reactie! Ja, dat zonneterras is idd erg fijn (vinden wij ook!). En die schommelstoel is mijn Moederdag cadeau! Maar laat mn gasten ook graag genieten van de mooie dingen. Tja, die airco’s op de andere kamers…. Moeten we nog even over nadenken….. is niet zo goed voor het milieu heb ik mij laten vertellen…. Maar we zullen ons erin gaan verdiepen.
    Groetjes Bianca

  • 10 sterren

    Een heerlijk plek om tot rust te komen. Overal op het terrein zijn plekken waar je in de zon of in de schaduw kan zitten. Het nieuwe zonneterras was onze favoriet. Door het vele speelgoed, het zwembad en de trampolines hebben de kinderen zich geen moment verveeld. Tevens het snelle en stabiele internet een fijne bijkomstigheid. Het prachtige huis waar je je tijdens de vakantie fransoos waant bied alles wat je kan wensen. Arie en Bianca zijn goed te bereiken, en reageren snel. Ik kan iedereen hier een vakantie aanbevelen!

Culinair en wijn

Er zijn veel kleine echt franse restaurantjes in de omgeving waarvan restaurant in Chateaumeillant 'La goutte noir' een hele goede prijs kwaliteit verhouding heeft. (Assiette Michelin) http://restaurant.michelin.fr/restaurant/france/18370-chateaumeillant/hotel-restaurant-la-goutte-noire/e7f5y3l . Chateaumeillant is ook een wijndorp waar U deze heerlijke wijn kunt proeven.
In la Châtre zitten ook een aantal heerlijke restaurants alsmede in st. Amand montrond. Heerlijk voor de gastronomische liefhebbers

Wat is er te doen

In de buurt veel mooie tuinen als o .a. de kloostertuin van Orsan. In Nohant het huis van George Sand, de kastelenroute van Jaques Coeur,het kasteel van Culan etc.
Op 20 km afstand is het meer van Sidialles voor watersport als zwemmen, kano en zeilen, er is ook een strand aanwezig. En een prachtig klimpark tussen de bomen en een kabelbaan over het meer van wel 400 meter! In de omgeving zijn voldoende fiets mogelijkheden (let op; wel glooiend landschap!!). Ook zijn er verschillende visvijvers (5 euro betalen voor de hele dag) in de omgeving te vinden.
Op 15 km afstand is het wijndorp Chateaumeillant. Hier zit een heerlijk restaurant (had eerder een michelin goute) 'La goutte noir'. In de omgeving wordt op de boerderijen veel geitenkaas gemaakt (ook boerderijen bezoeken en mee eten is mogelijk).
Er zijn meerdere golfmogelijkheden in de buurt als le golf des Dryades (27 holes) , le golf de Nassigny.
En in Ligniere (20 km) is een ezelmuseum waar de kinderen 'ezeltje kunnen rijden' : http://www.polechevaletane.fr/sites/default/files/plaquette_pca_2015.compressed.pdf
In Montlucon (ca 60 km) kun je erg leuk shoppen. Zowel in het oude centrum als in het 'shopping area'

  • Bij wandelpaden
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Handdoeken (per persoon 1 grote handdoek en 1 kleine handdoek per week) en bedlinnen is inclusief. De bedden zijn opgemaakt zodra u aankomt. Indien u 2 weken verblijft kunt u indien gewenst uw bedden verschonen. Er is namelijk een wasmachine aanwezig. Bij vertrek graag het beddengoed afhalen en op 1 plek neerleggen in de badkamer. Zoals eerder gezegd mag alles gebruikt worden. Wij gaan uit van vertrouwen en van mensen die netjes met de spullen omgaan (spelletjes; playstation etc)

Het zwembad is verwarmd (max 28 graden). Er mag NIET gedoken worden in het zwembad! En er mogen geen harde voorwerpen in het zwembad meegenomen worden (ivm het zeil in het zwembad). Het zwembad is voorzien van een alarm, dat natuurlijk uitgezet kan worden als men gaat zwemmen. Indien er kleine kinderen bij zijn dan zal er een hek om het zwembad geplaatst worden (zie foto). Dat is wel zo'n veilig gevoel.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

In de maanden: mei t/m september is het verwarmde zwembad geopend (mogelijk ook in oktober maar dat is afhankelijk van de buitentemperatuur)
In de overige maanden is het zwembad gesloten.

Zaterdag is de wisseldag:
aankomst na 16:00
vertrek voor 09:00

Buiten de schoolvakanties is het huis ook te huur voor een lang weekend. De prijs is dan 175 euro per dag (excl. de verplichte schoonmaak van eenmalig 150 euro). Aankomst vrijdags na 10:00 uur en vertrek maandags 12:00 uur

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 150,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 995

Prijs per week vanaf

€ 995