Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Marleen Bartels

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Deze door A Tout France geclassificeerde 3 sterren gîte La Buse ligt midden in Frankrijk 300 km onder Parijs in Le Berry in het departement Indre (vernoemd naar de rivier die er doorheen stroomt) vlakbij La Châtre het hart van La Vallée Noire, een toeristisch stadje met een uitzonderlijk architectonisch erfgoed.
In deze comfortabele gîte bevindt zich bij binnenkomst de keuken voorzien van een 4 pits-gasfornuis met elektrische oven, koelkast met vriezer, vaatwasser, nespresso-apparaat,magnetron en een gezellige ruime eettafel. De keuken heeft alle benodigdheden zoals mixer, broodrooster, compleet servies en pannen. Op de 1e verdieping is de woon- annex slaapkamer met een 2 persoons-hemelbed en een 2 persoons-bedbank (2 kinderen of 1 volwassene), voor als het erg warm is heeft deze ruimte een royale plafondventilator. Er is een gezellige zithoek met televisie voorzien van alle Nederlandse zenders. De aangrenzende badkamer heeft een wastafel /ruime douche/ toilet en elektrische wandradiator.
Naast de gîte gelegen is een prachtige tuinkamer waar u heerlijk kunt relaxen, deze ruimte is geheel tot uw beschikking waar u een houtkachel kunt aansteken, eventueel uw oefeningen kunt doen, naar muziek kunt luisteren, een muziekinstrument bespelen ( keyboard en gitaar staan er) of gewoon de deuren openzetten en in het zonnetje zitten. Er is eventueel volop mogelijkheid om een tent op het terrein neer te zetten, als u met meerdere personen bent.
En voor de gîte heeft een ruim terras waar u alle mogelijkheden heeft om te zonnen en te barbecueën of s'avonds een kampvuur te maken.
Wat huisdieren betreft is 1 hond welkom.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'La Buse'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

La Buse ligt in een kleine gemeenschap van 6 huizen, op 5 minuten afstand zijn er dorpjes met alle voorzieningen en op een kwartier afstand vindt u 2 sfeervolle stadjes met uitgebreide voorzieningen en weekmarkten.
De Indre is de streek waar schrijfster George Sand (1804-1876) geleefd heeft, zij was de minnares van Chopin. Het is daarom ook dat in de zomermaanden hier openluchtconcerten worden gegeven. In het dorpje Nohant bevindt zich het familie domein van George Sand waar zij haar beroemde romans "Les Petite Fadette" en "Les Maîtres Sonneurs" schreef, welke romans zich afspelen in deze regio. Het is tevens het beginpunt van de George Sand - route die naar Gargilesse, het kunstenaarsdorp leidt en naar plekken waar de schrijfster haar inspiratie vond.
Er zijn vele kastelen in de omgeving zoals in Sarzay / Mers sur Indres/ Lignac of het Kasteel van Drulon deze heeft een prachtige beeldentuin en waar exposities worden gehouden van hedendaagse kunst. In Neuvy Saint Sépulchre is een Romaanse Basiliek (11/12e eeuw)naar het model van het Heilig Graf van Jeruzalem (World Heritage Site UNESCO) en waar de weg naar St Jacques de Compostela loopt.
Behalve de prachtige landelijke omgeving met voor de liefhebber een overvloed aan cultuur, kunt u ook vanuit Chateauroux de trein pakken naar Parijs waar u binnen 2 uur bent.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Recensies

La Buse heeft de afgelopen 4 jaar 14 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.785714285714286 sterren
  • 10 sterren

    We hebben een heerlijke vakantie gehad. Prachtig huis, zeer compleet, keurig verzorgd en sfeervol ingericht. Marleen is echt een heel fijne gastvrouw.

  • 10 sterren

    Een prachtige gites. Alles was aanwezig. Heerlijk bed. Een fantastisch zwembad. En marleen heel gastvrij
    Gewoon een top vakantie

  • 10 sterren

    We hebben een heerlijke vakantie gehad in gîte La Buse. Genoten van de vlinders in de mooie tuin, van het zwembad, en de gîte met z’n mooie keuken. Marleen is een geweldige gastvrouw. Check ook op instagram: gite_la_buse

Culinair en wijn

Natuurlijk is eten in Frankrijk heel belangrijk en door de weeks kunt u een 4 gangen lunch nuttigen voor een bedrag van gemiddelde ca.15 euro inclusief wijn op veel plekken in de naaste omgeving. In La Châtre bevinden zich ook de Italiaanse en Chinese keuken dus voor ieder wat wils.

Wat is er te doen

Vanuit de gîte loopt u zo de stilte in met een prachtige uitzicht over het glooiende landschap, het is een wandel- en fietsgebied bij uitstek. Er zijn vele wandelingen in de directe omgeving vanaf 4 km tot 25 km. De natuur is hier nog ongerept, u kunt hier regelmatig een ree zien wegspringen, wilde zwijnen en vossen spotten. Ook voor de vogelaars onder u ; hier ziet u in de omgeving de zwarte wouw, de wespendief, de hop, de wielewaal en meer bijzondere vogels. Ook voor de muziekliefhebber is het genieten in La Grange aux pianos in Chassignolles waar in de zomermaanden klassieke concerten worden gegeven door gerenommeerde musici. In het nabij gelegen Crozon sur Vauvre kunt u tegen een redelijke prijs een elektrische fiets huren.
In Pouligny Notre Dame bevindt zich Les Dryades met een 18-holes golfbaan en een spa, tevens kunt u daar téle-skiën. La Châtre is een prachtig stadje met op zaterdag markt en natuurlijk gezellige terrasjes. Ook is daar een binnen en buiten zwembad, maar er zijn natuurlijk ook schitterende meren waar u kunt zwemmen. Op 1 uur afstand vindt u hier het indrukwekkend mooie natuurgebied De Brenne (16.000 ha); het land van de duizend vennen. Maar er zijn meer meren met kleine strandjes, zoals bij Le Val de Creuse (Eguson) met daarlangs de mooiste dorpjes van Frankrijk, waaronder het kunstenaarsdorp Gargilesse. Bezoek vooral het stadje Argenton-sur-Creuse, het Venetië van de Berry en de vele brocantes en vide-greniers in de wijde omgeving. Bij het schilderachtige plaatsje Crozant kunt u met een kano of kajak de wilde natuur van de Creuse ontdekken vanaf het water. U kunt kiezen voor een tocht op het stuwmeer of op de rivier. U zult genieten van rotspartijen, kabbelende beekjes, een overweldigende natuur. Maar ook van de kasteelruïne van Crozant en andere bijzondere uitzichten. Op 1 uur afstand is het Boom klim Parcours Toulx-Sainte-Croix, dit klimparcours is een verzameling platforms in bomen die onderling verbonden zijn door touwen,touwladders, bruggen en tokkelbanen. Het park bestaat uit 4 verschillende parcoursen van uiteenlopende niveaus. Zo is er een speciaal parcours voor kinderen, waar ouders een oogje in het zeil kunnen houden, maar ook een zwart parcours voor de gevorderde klimmer. Daardoor is het park geschikt voor iedereen die op zoek is naar een sportieve of avontuurlijke dag. De bezoeker is altijd gezekerd, krijgt een uitgebreide veiligheidsinstructie . Ook is er een mogelijkheid om te waterskiën op het meer van Eguzon (Club Nautique Eguzon). Cluis is een landelijke en authentieke gemeente die wordt overspoeld door weelderig groen, waardoor het de ideale achtergrond is voor sensatiezoekers die bungeejumpen vanaf het 50 meter viaduct. Het Viaduc de l'Auzon biedt een prachtig panorama van de stad en de omliggende gebieden. Deze voormalige spoorweg van 499 meter lang is een emblematisch symbool van de regio. Op een half uur rijden is de manege Calypso in La Berthenoux.
Al deze activiteiten zijn dus binnen een acceptabele afstand te bereiken.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route

Wat je ook moet weten...

U zit hier middenin een prachtig landschap, perfect voor wandelaars, fietsers, vissers, vogelaars, fotografen, schilders, lezers en muziekliefhebbers, een actieve vakantie of gewoon niets doen en genieten van de stilte.
Ook is er zo weinig lichtvervuiling dat je hier fantastische sterrenluchten kunt bewonderen. Hier is donker nog echt donker !

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijzen zijn inclusief schoonmaakkosten, lakens en handdoeken.
In midden- en laagseizoen kan de aankomst- en vertrekdag in onderling overleg geregeld worden.
Ook in het hoogseizoen is de aankomst- en vertrekdag flexibel, dit vooral i.v.m. de drukte op de Franse wegen op de zaterdag.
Aankomst tussen 16.00 uur en 20.00 uur
Vertrek voor 10 uur.
(een ander tijdstip in overleg)

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 585

Prijs per week vanaf

€ 585

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie