Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jo Young

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Gite de la Foret ligt op het terrein van ons huis in het prachtige glooiende landschap van de zuidelijke Loire-vallei en we staan indien nodig voor u klaar. Het is volledig omheind en is omgeven door gazons en ononderbroken lichtinval.
Wij zijn Pete en Jo en we werden verliefd op de rustige omgeving van ons gehucht La Foret in de gemeente St Plantaire, dus in 2018 hebben we de sprong gewaagd en besloten om te verhuizen, sindsdien hebben we de tijd genomen om onze typische Berrichonne schuur te renoveren in een vakantiehuis met 3 slaapkamers. Gite de la Foret opende haar deuren in 2020 voor gasten.

De gite is zeer goed uitgerust, gemeubileerd en gedecoreerd.
Kinderen en uw trouwe viervoeters zullen genieten van de ruimte in de grote omheinde tuin.

De gite is geschikt voor stellen die er een weekendje tussen uit willen of op vakantie weg van de snelheid van werk en alledaags leven.
Het is ideale vakantieplek voor gezinnen die een rustige locatie zoeken maar er is voor kinderen genoeg te doen.
Helaas is de gite niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

De gite heeft een open uitstraling met een volledig uitgeruste keuken en een gecombineerd zit- / eetgedeelte. Er is elektrische verwarming voor de wat frissere avonden.
Er zijn 3 slaapkamers waarvan twee met een 2-persoonsbed en de derde slaapkamer heeft 2 éénpersoonsbedden. En is er een opvouwbaar ledikantje beschikbaar voor baby's en peuters.

We hebben een uitstekende wifi-verbinding en Franse tv.

Buiten is er een prachtig terras wat uitkijkt over de grasvelden, perfect om buiten te dineren en om te barbecueën.
En er is een bovengronds kinderzwembad om af te koelen na een dag hard ontspannen!

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Back to basic
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Gite De La Foret'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

We zijn zeer dicht gelegen bij het regionale natuurpark Brenne en dat biedt u prachtige fietsroutes en wandelingen,
Op 6 km afstand ligt het Eguzon-meer met mogelijkheden voor waterskiën, varen, waterskiën en riviertochten. Dichtbij is de waterkrachtcentrale Eguzon en de dam gebouwd in de jaren 1920 en jarenlang de grootste dam van Europa

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Gite De La Foret heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.333333333333334 sterren
  • 10 sterren

    Gîte très bien arrangé dans une vieille bâtisse au calme et parfait pour découvrir la belle campagne aux alentours. L'hôtesse a été d'une très grande gentillesse et toujours soucieuse de notre confort.
    Nous recommandons sans réserve.

  • 10 sterren

    We hebben hier een heerlijke week gehad, ondanks het wat wisselvallige weer. Er zaten gelukkig ook mooie dagen tussen. We hebben heerlijk kunnen zwemmen in het zwembad.
    Het huis was superschoon en netjes, er is een hele grote tuin waar we heerlijk buiten hebben kunnen zitten.
    Jo heeft ons ook nog verwend met heerlijke wijn, brood, zelfgemaakte bramenjam en Franse kaas bij aankomst. En later in de week kregen we ook nog zelfgebakken koekjes.
    Kortom: een aanrader voor iedereen, maar als je van rust en ruimte houdt nog meer.
    Je komt hier volledig tot rust.
    Dank je wel Jo!

    Johan, Jacqueline, Peter en Ank

    Reactie van Jo Young

    Thank you, Jacqueline for your lovely comment's and feed back.
    It was a pleasure having you all.
    Best wishes
    Jo

  • 8 sterren

    Wij hadden een heerlijke tijd in Gite de la Foret. Het was een mooi huisje met een ruime keuken annex woonkamer twee slaapkamers beneden en een slaapkamer boven (die we niet gebruikte) Het weer was, zeker die eerste week warm tot zeer heet en daarom was het prettig dat in de grote tuin schaduw was en een zwembadje die dagelijlks door de vriendelijke eigenaren werd schoon gehouden. De hond had alle ruimte om achter ballen aan te hollen. Verder was het lekker rustig en groen. Kortom een echte aanrader.

    Reactie van Jo Young

    Thank you Rob for your lovely review.
    It was a pleasure having you both and hope maybe one day you will return to Gite de la Foret for a visit.
    Best wishes
    Jo & Pete

Wat is er te doen

Het gebied biedt een overvloed aan dieren in het wild, groepen herten die grazen in aangrenzende velden, rode eekhoorns en het is een genot voor vogelaars; rode en zwarte wouwen, hop, buizerds, spechten, zowel groen als grote gevlekte, reigers, uilen en zelfs de ongrijpbare gouden wielewaal zijn te zien.
Er is hier zeer weinig lichtvervuiling en dat zorgt voor een
schitterende nachtelijke sterrenhemel voor sterrenkijkers. In augustus zijn er verbazingwekkende meteorietbuien die plaats maken voor vallende sterren.
Het regionale natuurpark Brenne is dichtbij en biedt u prachtige wandelingen, zowel te voet als met de fiets.
Binnen een paar kilometer is er vis in overvloed te vangen en op 6 km afstand ligt het meer van Eguzon, waar u kunt eten en ontspannen op het strand van Fougères of zelfs een groot aantal wateractiviteiten kunt ondernemen, zoals kanoën, paddleboarden, waterskiën, windsurfen,
De golfer kan zijn hart ophalen op de golfbaan van Hotel les Dryades, ongeveer 20 km verderop tevens biedt het hotel ook spafaciliteiten.
De wegen zijn ideaal voor motorrijders die hun eigen tour de France willen doen en Gite de la Foret is een ideale tussenstop.

Château de Crozant en ruïnes
Het landschap te zien vanaf de kasteelruïne is spectaculair met uitzicht op de samenvloeiing van de rivier de Creuse en Petite Creuse. Geen wonder dat het Claude Monet inspireerde om zijn beroemde schilderijen te maken, waarvan er één te zien is in het museum in Gueret.
Crozant ligt in een spectaculair landschap, bekend als de Vallei van de Kunstenaars. Bezoek de ruïnes van het kasteel en na een heerlijke lunch in Hotel du Lac kunt u genieten van een plezierboottocht over de rivier naar Eguzon of u kunt een kajak huren.
Het Lac de Chambon (Chambon-meer) is een kunstmatig meer aan de rivier de Creuse (met ski-nautique, wakeboard en restaurants) is ontstaan door de Eguzon-dam, een hydro-elektrische dam. Rondom het meer zijn stranden aangelegd, de grootste in de regio Centre. Op het meer bij Eguzon is een zeilschool. In het hoogseizoen kunnen kano's, kajaks en waterfietsen worden gehuurd. Het meer is ook erg populair bij waterskiërs en vissers.
Klimmen op les pierres des jaumatres is erg leuk voor kinderen en is ongeveer een uur rijden. Er is daar een café en restaurant en binnen nog eens 5 kilometer is er een uitkijktoren, gebouwd in 1932 door Abbé Aguillaume in Toulx Sainte Croix en geweldig om te beklimmen. 7 departementen in Frankrijk zijn vanaf de top te zien, waaronder de Puy Dome in het Central Mastiff.

Een andere leuke dagtocht voor de kinderen is naar le Lac de Sidialles, het is een soortgelijke opzet als "go ape"

Ook zeer de moeite waard om te bezoeken zijn de kastelen in de naaste omgeving waaronder Culan, Sarzay, Chenonceau en er wordt een nieuw kasteel gebouwd in Guedelon. Het is een project van 25 jaar en ik geloof dat ze er al ongeveer 18 jaar mee bezig zijn, het is iets verder weg, zeker een dagtocht. Hoewel het wordt gebouwd volgens de gezondheids- en veiligheidsnormen van de 21e eeuw, is er geen moderne machine in zicht.

  • Bij wandelpaden
  • Vissen
  • Watersport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 665

Prijs per week vanaf

€ 665

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie