Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Ton en Jeannine

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

De gîte bestaat uit een woonvertrek beneden en het slaap- en douche gedeelte op de entresol. Vanaf je privé terras stap je de keuken binnen; je hebt meteen zicht op het gehele woonvertrek. De vier persoons-eettafel staat in de nabijheid van het keukenblok en de keuken zelf is zeer volledig ingericht met o.a. een vaatwasser, een Bosch (Tassimo) espressoapparaat, koelkast met vriesvak en een volwaardige oven met magnetron. De gîte heeft een grote leefruimte met een gemakkelijke zitbank en twee losse fauteuils. Een klein boekenkastje en wat bijzettafeltjes completeren het geheel. Is het wat fris in de avond, dan kan je de houtkachel stoken en vanuit de bank in de vlammen staren
Een smaakvol vormgegeven ijzeren wenteltrap geeft toegang tot een ruime entresol waar een comfortabel Queen size boxspring staat, Tegenover het bed staat een kledingkast met voldoende kledinghangers, er hangt ook een handdoekrek mocht je nog meer haakjes nodig hebben. Een ventilator kan voor wat verkoeling zorgen.
De ruime badkamer heeft twee moderne wastafels en een inloop- regendouche. Het toilet is apart gesitueerd.
Het huisje heeft een privé terras, dat grenst aan een grasveld met diverse zitjes/ligstoelen. Uiteraard kan je ook op het vlonder terras plaatsnemen, waar een grote (eet)tafel staat Wil je wat actiever zijn? We hebben een leuke jeu de boules baan waar je je kunsten kunt vertonen. In de avond kan je bij de mooie vuurplaats een beetje mijmeren en de sterrenhemel (Melkweg) bewonderen. Aan het einde van ons weiland kan je van het uitzicht genieten, heerlijk zittend op een bankje met je kopje koffie of je glaasje wijn.

Goed om te weten: De verdieping is bereikbaar via een smalle (55 cm) ijzeren wenteltrap. De toegang tot het toilet op deze verdieping heeft eveneens een smalle toegang (slechts 41 cm). Vanwege de wenteltrap is deze gîte niet geheel geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Omheinde tuin
  • Table d'hôtes
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Domaine Pouzoult gîte l'Escalier'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Domaine Pouzoult valt onder de gemeente Sazeray, liggend in Centre-Val de Loire, departement Indre op twintig minuten afstand van het historische bezienswaardige stadje La Châtre, De regio, de Berry, is heuvelachtig en omgeven met kleine landweggetjes en heeft een zogenaamd coulissen landschap: bossen en landerijen wisselen elkaar af. De regio Centre ligt midden in Frankrijk en is nog niet door de massa toerisme ontdekt. De kleine dorpjes ademen een typische Franse sfeer uit, heel vaak zie je de Fransman nog met stokbrood onder zijn arm geklemd en ook de plaatselijke bewoners bij de jeu-de-boule-baan zorgen voor spektakel. Elk dorp heeft wekelijks een markt, veelal vinden deze plaats onder de oude overdekte markthal. Zoek je culturele dingen, dan is er voldoende te zien. We hebben mooie toeristische kaarten die elk bezienswaardigheid aantonen.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Domaine Pouzoult gîte l'Escalier heeft de afgelopen 4 jaar 13 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.307692307692308 sterren
  • 9 sterren

    Zeker voor herhaling vatbaar!!
    Een hele rustige en klassieke franse omgeving waar je lekker tot rust kan komen. Heel erg gastvrije eigenaars en top service als het aankwam op de kleine dingetjes. Beide gites zijn heel mooi in franse stijl gerenoveerd zonder dat het afbreuk doet aan hedendaagse gemakken. Al met al een mooie locatie waar we zeker nog een keer terug komen.

  • 9 sterren

    Fantastisch verblijf
    Een prachtige gite voorzien van alle gemakken op een mooie plek in de streek de Berry. Ton en Jeannine zijn zeer gastvrij en zorgen voor een heerlijke tijd waarin je kunt ontspannen, wandelen in de mooie streek, leuke stadjes bezoeken en nog veel meer. Er is een mooie rustige tuin bij waar je heerlijk kunt zitten lezen. Wij komen zeker terug.

  • 10 sterren

    Super!
    Perfecte plaats voor rustzoekers. Heerlijk om in de enorme tuin zitten met een glaasje wijn of om te wandelen in de omgeving. Sympathieke en zorgzame hosts. Kortom een aanrader!

Culinair en wijn

Geen zin om te koken? Je kan bij ons aanschuiven voor een 'table d'hôtes" (twee gangendiner), uiteraard tegen een vergoeding. Of verwen jezelf helemaal en bestel een continentaal ontbijt. Wij serveren deze laatste bij je gîte.
Het is ook heel leuk om een halve dag in het gezelschap van een Engelse gids een wijn tour te doen in de omgeving van Chateaumeillant. Ook een hele dag is mogelijk, behalve de wijngaard breng je dan ook een bezoek aan een kaasboerderij. En uiteraard, genoeg gelegenheid een wijntje te proeven.

Liever er zelf op uit? Je kan een picknickmand bij ons bestellen zodat je zorgeloos op pad kunt gaan.

Wat is er te doen

Vooral in de zomermaanden kan je diverse brocantes en/of vide greniers bezoeken, die in allerlei dorpjes gehouden worden. Heerlijk slenteren langs de kraampjes of ga ergens op een terrasje zitten en geniet van de omgeving. Zoek je inspiratie voor je tuin, ga dan naar de kloostertuinen van Prieuré d’Orsan, waar je heerlijk kan rondstruinen; neem ook een kopje koffie of thee in het prieel. Ook andere tuinen zijn zeer zeker een bezoek waard. Op cultureel vlak is er eveneens genoeg te zien, zoals bijvoorbeeld het Maison de George Sand in Nohan-Vic, diverse musea, maar ook oude historische stadjes zoals La Châtre en kastelen en burchten (Sarzay). In Nohan worden er regelmatig mooie concerten gegeven.
Wil je actief bezig zijn, dan kan je naar hartenlust wandelen of fietsen. Routekaarten zijn bij ons verkrijgbaar maar ook via Office du Tourisme in La Châtre. Paardrijden of golfen behoren ook tot de mogelijkheden. In Pouligny Notre Dame ligt een 18-holes golfbaan met genoeg uitdagingen voor een ervaren en onervaren golfer. Houd je van vissen? Er zijn genoeg visvijvers in de omgeving. Liever toch actief in het water? In de buurt, maar ook wat verder weg zijn er voldoende recreatiemeren met allerlei activiteiten.

  • Bij wandelpaden
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

De streek Le Berry is nog ongerept en ruimtelijk. Als je lekker wandelt of fietst in de natuur kom je weinig mensen tegen, puur genieten dus! Door het ontbreken van industrie, zegt men dat Le Berry de schoonste lucht heeft.
Wij wonen zelf op het terrein, zodat je altijd bij ons terecht kunt voor een vraag, praatje of anderszins.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Bij gebruik van elektrische radiatoren moeten we helaas stookkosten (elektra) van €10,00 per nacht in rekening brengen. Maak je gebruik van de houtkachel dan rekenen we voor de houtblokken € 7,50 per kruiwagen (ongeveer 10 houtblokken). Deze kosten dienen ter plaatse te worden afgerekend.
De borg (€ 200,=) dient vooraf aan de verhuurder worden overgemaakt.
De toeristenbelasting is verplicht bij boeking.
Mocht je gebruik willen maken van een Table d'hôtes dan rekenen wij € 22,50 per persoon (twee gangen menu inclusief wijn/koffie/thee). Zin in een geserveerd ontbijt? Wij brengen het bij de gite voor€ 9,50 per persoon. We stellen het op prijs als een dag van tevoren wordt aangegeven of je gebruik wilt maken van één van deze services.
Een extra badhanddoekenpakket (optioneel) kost € 8,50 per persoon. Tegen een geringe vergoeding is het mogelijk een was te (laten) draaien.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 750

Prijs per week vanaf

€ 750

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie