Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Ton en Jeannine

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Onze fleurige gîte Orange bestaat uit een woonvertrek beneden en de slaap- en badkamer op de eerste verdieping. De gîte heeft een grote leefruimte met twee fauteuils naast de houtkachel, eettafel met vier stoelen en een open volledig ingerichte keuken met o.a. espressoapparaat, koelkast met vriesvak, oven en magnetron. Via een 'luie' trap kom je uit in de slaapkamer, met twee aparte bedden die tegen elkaar aangeschoven kunnen worden. De badkamer heeft een grote wastafel, inloopdouche (met regendouche) en ophanghaken. Het toilet bevindt zich in een aparte ruimte. Aan de achterkant van de gîte is een privé veranda met wat luie stoelen en een grote eettafel, dus mocht er een verfrissend zomerbuitje vallen, dan kan je toch heerlijk buiten zijn. Overal in de tuin tref je wat zitjes aan, Wat dacht je van een sportief spelletje jeu de boules? We hebben een mooie baan aangelegd. In de avond kan je mijmeren bij de vuurplaats en de sterrenhemel aanschouwen. Aan de rand van ons weiland kan je op een bankje aan de rand van het weiland met je kopje koffie of je glaasje wijn van het prachtige uitzicht genieten.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Alleen volwassenen
  • Omheinde tuin
  • Table d'hôtes
  • Internet

Beschikbaarheid van 'Domaine Pouzoult, gîte Orange '

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Domaine Pouzoult valt onder de gemeente Sazeray, liggend in Centre-Val de Loire, departement Indre op twintig minuten afstand van het historische bezienswaardige stadje La Châtre, We liggen precies tussen twee kleine dorpjes in: Sazeray en St. Sévère sur Indre. In het laatstgenoemde dorpje heb je een klein supermarktje, een bakker, slager, apotheek en een leuk restaurantje.
De regio, de Berry, is heuvelachtig en omgeven met kleine landweggetjes en heeft een zogenaamd coulissen landschap: bossen en landerijen wisselen elkaar af. Perfecte omgeving voor een mooie wandeling of een lekkere fietstocht. De kans dat je iemand tegen komt is niet zo groot. Bezoek de kleine dorpjes die nog een typische Franse sfeer uitademen, zoals de Fransman met stokbrood onder zijn arm geklemd of de plaatselijke jeu-de-boules-baan. Elk dorp heeft wel een markt, veelal vindt deze plaats onder de oude overdekte markthal. Een kerkje, burcht, kasteel? Ook dat is hier te vinden.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Domaine Pouzoult, gîte Orange heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Een heerlijk huisje om wat langer in te verblijven. Goede kookgelegenheid, een sfeervolle inrichting. Zelfs met temperaturen boven de 30 graden bleek het goed uit te houden in en rond dit huisje, met de ruime tuin die tot onze beschikking stond waar altijd wel wat schaduw te vinden was. Ton en Jeannine zijn uitstekende gastheer en -vrouw, en hun table d'hôte en ontbijt waren niet te versmaden--een aanrader, zeker voor een eerste dag. Alles is hier wat verder weg, zodat boodschappen wel een hele expeditie is (auto noodzakelijk!); maar daarvoor in ruil krijg je een bijzondere rust die in Nederland haast ongekend is. Een goede omgeving dus om tot rust te komen, en ook om te wandelen, o.m. met behulp van de adviezen van Ton en Jeannine. Ook een aanrader: de concerten in de open lucht bij la Grange aux pianos, die een bijzondere sfeer bieden naast artistieke kwaliteit van hoog niveau. Een plek waar we graag nog eens terug komen!

  • 10 sterren

    Een fantastisch verblijf op een geweldige plek
    Jeannine en Ton,
    ons verblijf op Domaine Pouzoult was genieten van een fantastische plek, genieten van rust en stilte, genieten van rustige dorpjes, stille wegen en een fraai landschap, genieten van een tikkende boomklever, een mauwende buizerd en de roep van de nachtuil, genieten van een heerlijk wandel- en fietsgebied en Genieten van een prima keuken. Hartelijk dank voor jullie Gastvrijheid.
    Merci bien!

  • 9 sterren

    Fantastisch verblijf gehad bij Ton & Jeannine.
    Prachtig, sfeervol ingericht en goed uitgerust huisje (lekkere bedden, volledig uitgeruste keuken en goede douche) op een net zo mooi stukje land met grote tuin vol leuke plekjes waar je je terug kan trekken.
    Eigen oprit en veranda waar je heerlijk buiten kunt eten en van de avondzon kan genieten.
    Supervriendelijke en behulpzame eigenaren. We zouden het iedereen aanbevelen!

Culinair en wijn

Geen zin om te koken? Tegen een geringe betaling kan je bij ons aanschuiven voor een 'Table d'hôtes"; we serveren een twee gangen menu. Of verwen jezelf helemaal en bestel een continentaal ontbijt. Wij serveren deze laatste bij je gîte.
Als je geïnteresseerd bent in wijn, is het ook leuk om een halve dag in het gezelschap van een Engelse gids een wijntour te doen in de omgeving van Chateaumeillant. Uiteraard is er gelegenheid voor een mini proeverij. Het is eveneens mogelijk een wijngaard en kaasboerderij te bezoeken, deze excursie neemt een hele dag in beslag.
Heb je zin in een picknick? We kunnen een leuke picknick mand voor je verzorgen, mee te nemen op de fiets, wandeling of in de auto.

Wat is er te doen

Vooral in de zomermaanden kan je diverse brocantes en/of vide greniers bezoeken, die in allerlei dorpjes gehouden worden. Langzaam slenteren langs de kraampjes of ga ergens op een terrasje zitten en geniet van de omgeving. Zoek je inspiratie voor je tuin, ga dan naar de kloostertuinen van Prieuré d’Orsan, waar je heerlijk kan rondstruinen; neem ook een kopje koffie of thee in het prieel. Ook andere tuinen zijn zeer zeker een bezoek waard. Op cultureel vlak is er eveneens genoeg te zien, zoals bijvoorbeeld het Maison de George Sand in Nohan-Vic, diverse musea, maar ook oude historische stadjes zoals La Châtre en kastelen en burchten (Sarzay). In de zomermaanden zijn er vooral in Nohan veel mooie concerten te bezoeken.
Wil je actief bezig zijn, dan kan je naar hartenlust wandelen of fietsen. Routekaarten zijn bij ons verkrijgbaar maar ook via Office du Tourisme in La Châtre. Paardrijden of golfen behoren ook tot de mogelijkheden. In Pouligny Notre Dame ligt een 18-holes golfbaan met genoeg uitdagingen voor een ervaren en onervaren golfer. Houd je van vissen? Er zijn genoeg visvijvers in de omgeving. Liever toch actief in het water? In de buurt, maar ook wat verder weg zijn er voldoende recreatiemeren met allerlei activiteiten.

  • Bij wandelpaden
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

De streek Le Berry is nog relatief onbekend bij toeristen, dus je kunt rekenen op rust en ruimte. Het schijnt zelfs, dat deze streek de gezondste lucht heeft! Door het afwisselende landschap is het heerlijk te wandelen of te fietsen. Bedenk wel, dat het landschap heuvelachtig is en er weinig bankjes op je route staan. We hebben een aantal leuke wandel- en fietsroutes voor je die vanaf de gîte beginnen,
De beide gîtes staan haaks op elkaar, je hebt geen last van de andere huurders. Wijzelf wonen ook op het terrein (uit het zicht), zodat je altijd bij ons kan aankloppen voor een vraag, een praatje of anderszins.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Toeristenbelasting is verplicht bij boeking (€ 1,10 pppn)
Bij gebruik van elektrische verwarming worden er extra elektra kosten berekend (€ 10,00 per dag)
Het is mogelijk hout bij ons af te nemen voor € 7,50 per kruiwagen.
Een extra handdoekenpakket (bij verblijf van een week of meer) is op aanvraag verkrijgbaar voor € 8,50 per persoon per pakket
Indien je aan wilt schuiven bij het tweegangendiner dan kost dat € 22,50 per persoon (incl. koffie/thee/wijn).
Ontbijt kunnen we verzorgen voor € 9,50 per persoon.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 700

Prijs per week vanaf

€ 700

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie