Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
E.Hagen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 8 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Vakantiehuis Tranzault is heel sfeervol. Het huis ligt in hartje Frankrijk van Le Berry in het departement Indre (vernoemd naar de rivier die er doorheen stroomt) in de driehoek van de steden Châteauroux, La Châtre en Argenton. In dit comfortabele vakantiehuis bevindt zich beneden een huiskamer/eetkamer met haard en een bedbank, televisie en radio/c.d./MP3 speler.
In de ruime open keuken is een keramische kookplaat, koelkast met vriesvak, oven en magnetron.
Boven is een w.c., en aan elkaar grenzend een lichte slaapkamer met twee één-persoons bedden met een badkamer met douche en wastafel en een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een ingebouwde ruime hang/legkast.
Achter het huis grenzend aan de keuken is een overdekt terras met een zitje waar de ochtendzon komt en waar u ook met regenachtig weer heerlijk kunt zitten. De tuin heeft een groot grasveld met een ruïne waar ook een groentetuin is en daarachter grazen mooie witte Franse koeien.
Voor het huis is een stenen ronde tafel onder een boom, waar 's-avonds gezellig gegeten kan worden en een parkachtige tuin.

Het huis ligt in een vriendelijke streek met glooiende landschappen, weilanden, bossen met meren en pittoreske dorpjes waar u nog onontdekt door het grote toerisme kunt genieten van kleinschalige antiek- en rommelmarktjes.
Ideaal voor rustzoekers, wandelaars, fietsers, maar ook inspirerend voor tekenaars, schilders en cultuurliefhebbers.

Registratienummer

0514986096296 (RP)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Ecologisch
  • Alleen volwassenen
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • TV
  • Internet
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'Tranzault'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Indre heeft een zeer gedifferentieerd landschap en is een wandel- en fietsgebied bij uitstek. Er zijn vele wandelingen in de directe omgeving vanaf 4 km tot 25 km. En meer dan 150 dorpen in de omgeving bieden u hun fiets-en wandelroutes aan. Er zijn bossen en glooiende velden met grazende koeien en schapen, zonnebloemvelden, graanvelden en vele meertjes en riviertjes. Op loopafstand bevinden zich leuke ondiepe riviertjes waar het goed baden is met kleine kinderen. In de buurt vindt u ook het indrukwekkend mooie natuurgebied De Brenne (16.000 ha); het land van de duizend vennen. Maar er zijn meer meren met kleine strandjes, zoals bij Le Val de Creuse (Eguson) met daarlangs de mooiste dorpjes van Frankrijk, waaronder het kunstenaarsdorp Gargilesse.

De Indre is het ook land van schrijfster George Sand (1804-1876). In het dorpje Nohant bevindt zich het familie domein waar zij haar beroemde romans "Les Petite Fadette" en "Les Maîtres Sonneurs" schreef, welke romans zich afspelen in deze regio. Haar landhuis was het toevluchtsoord en het zomerverblijf van de grote componisten Chopin en Liszt en schrijvers waaronder Balzac, Flaubert, Toergenjev en de schilder Delacroix.

Behalve de prachtige landelijke omgeving met voor de liefhebber een overvloed aan cultuur, bent u hier vandaan binnen twee uur in PARIJS.
Met de snelle trein bent u er in 1 uur en 50 minuten! Goed te doen voor een afwisselend dagje uit. Voor rond de € 75,- heeft u voor twee personen een retourtje als u tijdig boekt.

KASTEELTJES
De kasteeltjes Lys-Saint-Georges, Sarzay of Valencay zijn vlak in de buurt en erg mooi.
Maar u kunt ook één van de andere honderd kastelen/woningen uit de middeleeuwen bekijken (Loire)
Onder andere zijn de kastelen Bouges en Azay-le-Ferron absoluut de moeite waard.


Ontdek ook de fresco's en muurschilderingen in 10 kerken in de Indre (Boischaut Sud) :

LANDGOED GEORGE SAND
Behalve dat het de moeite waard is om dit landgoed te bezoeken is het tevens het beginpunt van de George Sand - route die naar Gargilesse, het kunstenaarsdorp, leidt en naar plekken waar de schrijfster haar inspiratie vond.
Het meertje van de duivel "La mare au diable" is op loopafstand van hier. De wat spookachtige tocht naar deze poel is schitterend beschreven in haar gelijknamige boek "La mare au diable"

BEELDENTUIN
Het Kasteel van Drulon heeft een uitbundige en fantastische bloemenrijke tuin vanaf de lente tot en met de herfst waar een plaats gecreëerd is voor hedendaagse kunst.

MUZIEKFESTIVALS
Festivals zoals Fête Romantiques, Rencontres Fréderic Chopin, Rencontres des luthiers et maîtres sonneurs (muziek en romantische literatuur), Festival de Harpe, Rencontres de la Prée te Ségry, de Pierre qui chantent en Vallée Noire en de Septembre Musical te Valencay, zijn gezellig, kleurrijk en voor de muziekliefhebbers een must!

DIERENPARK
Het dierenpark van de Haute-Touche (180 ha.) tussen Azay-le Ferron en Obterre is het meest uitgestrekte park van Europa met een echte Ark van Noach uit de 21ste eeuw waar verschillende bedreigde diersoorten uit de hele wereld rondlopen.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

Tranzault heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.8 sterren
  • 8 sterren

    Samen met onze hond hebben wij twee fijne weken gehad in de Franse gite van Liesbeth. Ondanks het weer konden we goed buiten zitten op het terras onder de druifjes. Het huis is koel binnen en van alle gemakken voorzien. Prettige ruimtes en een fijne slaapkamer. De omgeving is erg leuk en ouderwets Frans. Elke dag kregen we leuke tips om te gaan doen, zoals mooie concerten in de omgeving, kunstenaarsdorpjes (zoals Gargilesse), het landgoed van schrijfster George Sand ook zeer de moeite waard, restaurantjes voor diners tijdens de lunch wat hier de gewoonte is. Na het eten kun je een mooie stille avondwandeling maken vanuit huis door de weilanden! Je komt er niemand tegen.
    Dankjewel Liesbeth voor je gastvrijheid en Flo voor het geven van de vele lieve kopjes , het wijzen van de weg en het spelen met Nitsa. Oh, er is geen zwembad meer, maar dat mag de pret niet bedreven.

  • 9 sterren

    Eind augustus ben ik met een vriendin nog een keer naar Tranzault terug geweest. Ik hou erg van de omgeving in de Indre. Er is veel te zien, zoals een mooi kasteel, een kunstenaarsdorpje, een grote mooie markt in Boussac enz. Tijdens wandelingen kom je hooguit koeien tegen. Veel uit eten geweest wat zeer betaalbaar is. Liesbeth was weer zeer hulpvaardig en leuk haar weer te ontmoeten. Wie weet kom ik nog weer een keer terug voor de heerlijke Franse wijn, het zwembad en natuurlijk Flo de hond.

  • 9 sterren

    Fijn huisje, mooie omgeving, mooie tuin met kipjes, poes en hond...
    Liesbeth is een attente gastvrouw waar het prettig toeven is kortom een heerlijke vakantieplek

Culinair en wijn

Op 2,5 km. afstand in Lys St. Georges vindt u het zeer gerenommeerde restaurant La Forge:
Maar u kunt ook in o.a. Neuvy St. Sépulcre, waar zich ook een supermarkt bevindt (op 2,5 km. afstand) en in Sarzay (op 4 km. afstand) met uitzicht op een prachtig kasteeltje, genieten van een goede simpele Franse maaltijd.
In de Berry wordt er overigens tussen de middag uitgebreid gegeten en in de directe omgeving zijn er dan ook vele leuke dorpsrestaurantjes waar de buurtbewoners nooit een warme maaltijd overslaan.

Wijn kunt u onder andere proeven in:
Chateaumeillant
Domaine des BERRYCURIENS

Wat is er te doen

In de buurt (max 30 minuten per auto) kunt u onder andere: klimmen, zwemmen, Langlaufen, golfen, wandelen, mountainbiken, paardrijden, watersport, tennis, (zweef)vliegen.
Hieronder een greep uit het vele aanbod:

GOLFEN
Golf Club Val de l'Indre in Villedieu-sur-Indre

Domaine des Dryades
Pouligny-Notre-Dame

KANOEN
Kano tocht op de Creuze

BOOMKLIMMEN
Boom klim Parcours Toulx-Sainte-Croix
Een klimparcours is een verzameling platforms in bomen die onderling verbonden zijn door touwen,touwladders, bruggen en tokkelbanen. Het park bestaat uit 4 verschillende parcoursen van uiteenlopende niveaus. Zo is er een speciaal parcours voor kinderen, waar ouders een oogje in het zeil kunnen houden, maar ook een zwaar parcours voor de  gevorderde klimmer.

WATERSKIEËN
Club nautique Eguzon

PAARDRIJDEN
Concours hippiques - Les Ecuries de Boiscouraud

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Beneden is een huis/eetkamer met een hoekbank waar ook op geslapen kan worden (200 x 80) en er staat een t.v. waarop u nederlandse zenders kunt ontvangen. Er is een zeer goede houtkachel en hout is bij ons te koop.
De keuken is goed uitgerust met een koelkast met vriesvakje, koffiezetapparaat, keramische kookplaat, oven en magnetron.

Boven is de w.c. en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden (200 x 80). In deze kamer is een badkamer met wastafel en douche en vanuit deze kamer komt u in een slaapkamer met een tweepersoonsbed (210 x160)
Boven is eveneens een goede houtkachel + electrisch element.

Beneden achter aan het huis is een aanbouw waar de wasmachine staat. Er is een ook een strijkplank en strijkijzer.

Aan de voorkant is een mooie parkachtige tuin met fruitbomen en met een zwembad (4x 10 mtr.) met een groot terras er om heen. Voor 's-avonds is er een lamp in het zwembad dat het water verlicht.
Achter het huis is een tuin met groot grasveld en een landelijk uitzicht op de ruïne en een vallei.
Voor het huis is een stenen ronde tafel met bankjes (avondzon) en achter het huis een terras met een zitje met vier stoelen (ochtendzon)
Er zijn drie ligstoelen, een stretcher en twee makkelijke tuinstoelen en een (simpele) barbecue.

Kleine kinderen:
Er is een kinder/babybedje en een kinderstoel, schommel en wat kinderspelletjes voor buiten.

De gite is in hetzelfde huis als onze privéwoning, maar is geheel zelfstandig en heeft een eigen ingang.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De prijzen zijn excl. electriciteit (deze wordt apart afgerekend via een electriciteits meter)
Voor een hond wordt € 10,- per week in rekening gebracht
Bij aankomst wordt € 150,- borg gevraagd. Dat krijgt u terug bij vertrek als alles in orde is. Mocht er iets kapot/gebroken zijn dan worden de reparatiekosten/aanschaf verrekend met de borg.
In midden- en laagseizoen kan de aankomst- en vertrekdag in onderling overleg geregeld worden.

Aankomst tussen 16.00 uur en 20.00 uur
Vertrek voor 9.30 uur.
(een ander tijdstip in overleg)

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 545

Prijs per week vanaf

€ 545

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie