Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

Onze Plek

Bekijk album (14)
/
 

Beschikbaarheid van 'Onze Plek'

Let op! Dico Sprokkereef heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 01 jul 2020

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

Onze Plek heeft 8 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

8,4
Bezocht in augustus 2018
Fam. Schoenmakers

Het huisje is helemaal volgens verwachting. Na het vriendelijke welkom en de uitvoerige rondleiding/uitleg voelden we ons er al snel thuis. De keuken is prima, met grote oven, inductiefornuis en het extra vriezertje was erg welkom in de hittegolf van zomer 2018! De opgeknapte badkamer met stortdouche is een groot genot. De woon/eetkamer is erg comfortabel en met prima werkende Wifi en TV met NL zenders (grote zorg van onze pubers..!). De tuin is groot en er is altijd wel een aangenaam plekje te vinden met schaduw en wat wind (zie foto). 's Avonds is het heerlijk toeven en sterrenkijken op de omloop van het huis. In de omgeving is veel te doen. Het dorpje Oisly zelf stelt niets voor maar op 5 minuten rijden is Contres met twee supermarkten (de Super-U was onze favoriet). Om te zwemmen zijn we enkele malen naar Montrichard gegaan, waar een strandje in de Cher is gemaakt (bij de brug, met cafe, bomen, etc.), echt een aanrader! En stadjes als Blois en Chambord (markt op zondagochtend) niet overslaan, natuurlijk!
Voor het huisje zelf hebben we nog twee suggesties: Horretjes voor de slaapkamerramen, en een/twee ventilators in de standaarduitrusting (wij hebben er zelf maar twee gekocht, erg aangenaam met de warme dagen!). Verder is het ons prima bevallen hier. Oh ja, de geitenkaasjes van de dame aan de overkant zijn inderdaad erg lekker!

9
Bezocht in juni 2018

Na dat wij verleden jaar in dit leuke huis waren geweest besloten we nogmaals te boeken, wat al snel tegen viel was de prijs die fors omhoog was gegaan, de reden daarvan zou zijn dat de vorige beheerder veels te weinig vroeg (???) Bij aankomst bleek de Wifi en de TV het niet te doen, de tuinmeubelen stonden vies van de blubber onder een afdak, de tuin lag er verwaarloosd bij en er was geen moeite gedaan om bedden op te maken. Na overleg werden er op onze eerste dag wat reparaties verricht in huis aan de Wifi, TV en werden de tuinstoelen gesopt. Dat gaf een onrustig gevoel en weinig privacy op onze eerste vakantiedag. De TV was niet te maken en werd af gedaan met het verhaal dat er ook helemaal geen Ned. TV aangeboden mocht worden en als wij een serie wilde kijken dat wel bij de eigenaar 15 km verderop mochten komen doen.
Een tegenvaller na het eerste jaar waarin we zo hadden genoten van dit huis, jammer en was naar onze mening niet nodig geweest! Wij waren dus duidelijk teleurgesteld dat er zo weinig aandacht vooraf was besteed aan zaken die niet op orde waren, je verwacht meer voor deze prijs. De omgeving is en blijft prachtig, en om te eindigen met iets positiefs: prima bedden en fijn dat er een vriezertje geplaatst is.

6
Reactie van Dico Sprokkereef

Beste Nel, Wat jammer dat je bezoek op Onze Plek deze keer tegenviel. Alle in je recensie genoemde negatieve punten, zijn tijdens je verblijf naar je tevredenheid opgelost en na uitleg akkoord bevonden. Het verbaasd ons dan ook deze negatieve zaken hier te lezen. Door de snelle manier van service aan zowel de wifi, de TV en het reinigen van de ligbedden, wordt je privacy geschonden??? Leg mij dan eens uit hoe we service moeten verlenen? De tuin was wel degelijk onderhouden, maar wij zijn een stuk zuiniger met water dan de beheerder van vorig jaar, waardoor sommige delen misschien wat minder groen waren dan vorig jaar. Ook het warme droge weer heeft hier invloed op en dit valt niet altijd te compenseren. Er is het afgelopen jaar veel aan het huis gedaan. Zo is de warm water voorziening verbeterd, zijn er rookmelders en een brandblusser geplaatst en zijn er meerdere kleine verbeteringen in de slaapkamers aangebracht. Daarnaast is zoals je meld een vriezer in de keuken geplaatst. In de tuin is een lang hek aan de voorzijde van de tuin geplaatst en achter het huis is de rommelige tuin van de vorige beheerder opgeruimd en voorbereid op de toekomst. Er is veel gesnoeid in de tuin aan bomen en heggen en er is op het terras een groot vast dubbel zonnescherm geplaatst. Wij zijn dan ook van mening dat we een goede prijs/kwaliteit verhouding bieden en we staan altijd open voor verbeteringen en opbouwende kritiek. Problemen die zich voordoen worden altijd zo snel mogelijk opgelost, maar soms zijn we afhankelijk van andere techneuten die niet hals over kop kunnen komen opdraven. Daarnaast zijn wij ons zeker bewust dat we het niet iedereen 100% naar het zin kunnen maken, ondanks alle inspanningen.

Bezocht in september 2017

Na een prettige en vooral welkome begroeting door de eigenaren hebben wij twee weken verbleven in een buitengewoon vakantiehuis. Buitengewoon omdat het meer een woonhuis was dat voorzien is van veel meer faciliteiten dan wat men elders kan vinden. Het huis is verdeeld in twee delen: een deels in een souterain liggende woning en een bovenwoning. Wij hebben met z'n tweeën en een hond voornamelijk de bovenwoning gebruikt. Het huis is het eerste of zo men wilt het laatste huis van het dorp en ligt op een behoorlijk groot stuk grond dat verdeeld is in een separate tuin, enkele moestuinen en een vrij gebied. Tegenover het huis ligt aan de andere kant van de weg een boerderij met van alles wat vrij loopt op de erfen (ganzen, geiten, kippen, hanen, honden etc). Zoals gesteld het huis is van alle gemakken voorzien, met uitzondering van een vaatwasser, maar met vele jaren ervaring met een handafwas was dat geen probleem. De keuken en de badkamer is geheel gerenoveerd. De woonkamer is ruim met wel wat enigszins gedateerde inrichting, tv kent vooral NL zenders. Het huis is rondom beveiligd d.m.v. rolluiken. Op enkele meters afstand (linksaf slaan) kun je met enig rekenwerk duim 2 uur door wijngaarden en andere landbouwvelden lopen met een loslopende hond zonder dat je verder een weg over hoeft te steken. Op het erf zelf is het verstandig een hond aan de lijn te laten, dat geldt in ieder geval voor een jachthond zoals wij die hebben. De locatie is prima voor tochten met fiets, lopend of met de auto. Binnen straal van 40 km zijn veel interessante kastelen of stadjes te bezoeken. Het dorpje zelf biedt weinig vertier en zoals gebruikelijk in Frankrijk liggen de dichtstbijzijnde supermarkten ongeveer op 6 km. Aan het einde van het verblijf zijn we nog ontvangen door de eigenaren die 12 km verwijderd wonen en die hadden de attentie om kennissen van hen uit te nodigen met eenzelfde rashond (Drentsche patrijs) zoals wij die hebben. Dat niet wetend hadden wij onze Moa in de bench thuis gelaten.
Het huis is ruim voor zes personen, maar huis en terrein is ook al eens gebruikt door een gezelschap van 50 personen met eigen tenten, caravans en campers. Kortom een prima plaats om enkele weken door te brengen.

9
Bezocht in augustus 2017

Met heel veel plezier hebben wij van Onze Plek kunnen genieten. Het is een heel fijn huis, heerlijk koel tijdens het heel warme weer. Wat wij er fijn hebben gevonden is het warme onthaal van de eigenaren. Als er wat zou zijn zouden zij met raad en daad terzijde gestaan hebben. Wij hebben ze met rust kunnen laten, alles was perfect. We konden met een gerust hart groente en fruit uit de tuin halen. De tomaten waren voortreffelijk.
Het huis heeft voor ons als uitvalsbasis gediend om de kastelen in de omgeving te bezoeken.
Een paar kastelen zijn Chambord, Blois, Valencay en Monpoupon, Zou je bij b.v. Intermarché een atlas met gedetailleerde kaarten kopen en je ziet er alle kastelen op genoemd.
Al met al is het vakantiehuis een ideale plek om er te vertoeven. In de avond is de sterrenhemel heel mooi.
Tot slot is er de stilte............

9
Bezocht in augustus 2017

Compleet vakantiehuis
Echt een plek om uit te rusten!
Ideale omgeving om te fietsen
Kortom een geweldige vakantie bestemming

8

Hier geweest? Schrijf een recensie