Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

Pavillon de chasse, Ooster- en Westervleugel

Geverifieerd door Gites
Bekijk album (73)
/
 • 14
 • 3
 • 5
 • 6
 • 3
9,1
Waardering
 

Over dit vakantiehuis

Legenda
* LOGO landgoed (acquarel) met kasteel en pigeonnier ( zeer zeldzame nog overgebleven houten duiventil, 18e eeuws statussymbool van de adel, voor vierhonderd duiven).

Het betreft een volledig gerestaureerd jachthuis op een eeuwenoud landgoed van thans nog 6 ha met kasteel, pigeonnier, en slotpark met bijzondere eeuwenoude bomen. Het geeft exclusieve toegang tot slotpark en riant zwembad, en is ingedeeld in twee vleugels van elk twee etages met een eigen voordeur. De Oostvleugel
(App I) telt drie slaapkamers, waaronder een met balkon; de Westvleugel (App II) 2 slaapkamers.

Het jachthuis is ideaal voor 6+4 personen, maar is uitherust voor 8 + 6 pp.

N.B. in 2014 wordt het begin van de Eerste Wereldoorlog herdacht, "La Grande Guerre," The Great War 1914 - 1918. Het jachthuis bevindt zich midden in het Oorlogsgebied met talloze gedenkplaatsen. Verdun, het Stalingrad van WO I, bevindt zich op 46km afstand.

VANAF OKTOBER 2014 IS OP 50 M AFSTAND NU EEN VOLLEDIG GEEQUIPEERDE ZEER RUIME DÉPENDANCE ALS STUDIO-LOFT BESCHIKBAAR, MET TOILET, DOUCHE EN DUBBELE WASTAFEL. DAARDOOR KUNNEN NOG 4 PERSONEN - GEZIN MET TWEE KINDEREN -IN HET STUDIO DEEL EN 5 JONGE PERSONEN IN HET LOFT DEEL EXTRA WORDEN GEHUISVEST, MET DE ZELFDE VOORRECHTEN VERBONDEN AAN DE WESTVLEUGEL VAN HET JACHTHUIS. HET STUDIODEEL: TWEE ONDERLING VERBONDEN KAMERS, EEN MET DUBBEL BED EN EEN MET STAPELBED. HET LOFT DEEL LIGT VOOR HET STUDIO DEEL ALS EEN ENORME RUIMTE OM TE CHILLEN. ZIE OP GITES,NL ONDER "LOFT EN CHAMPAGNE."

DE AFGELOPEN JAREN WERDEN VAAK BOEKINGEN AANGEVRAAGD VOOR WEKEN IN DE MAANDEN MEI EN JULI - AUGUSTUS. HELAAS WAS HET DAN TE LAAT. MEESTAL WAS IN IEDER GEVAL DE OOST- OF DE WEST VLEUGEL REEDS VERHUURD. HET ZELFDE GELDT VOOR DE KERST - NIEUW JAAR PERIODE

BOEKINGEN VOOR HET HELE JACHTHUIS GEDURENDE DIE PERIODEN IN 2015 VINDEN DAAROM HET BEST IN HET VOORAFGAANDE JAAR PLAATS OF IN HET VOORJAAR.

HET HUIS IS IDEAAL VOOR EEN VAKANTIE VAN 2 BEVRIENDE FAMILIES OF OUDERS MET HUN ZOON/DOCHTER + PARTNER EN (KLEIN) KINDEREN, DANKZIJ DE MOGELIJKHEID VAN EEN "LIVING APART TOGETHER," SAMEN ZIJN ALS MEN WIL VOOR ETEN OF SPELEN, ZWEMMEN, FIETSEN, WANDELEN, UITSTAPJES; ZICH TERUGTREKKEN NAAR EIGEN DOMEIN ALS MEN WIL OF EEN MOMENT RUST ZOEKT.

Open haarden, antieke meubelen en wandversiering uit familie bezit enerzijds; anderzijds alle moderne confort en luxe, zoals dubbele beraming (ook in de zomer aangenaam, waar de dikke muren het huis toch al relatief koel houden), extra isolering, electrische muurverwarming, in elk vertrek autonoom regelbaar, 3 badkamers (ligbad, douches), 4 WC’s, aparte koelkasten, aparte vrieskast, aparte wasmachines, aparte droogmachine, vaatwasmachines; TV’s, Video- en DVD apparatuur, telefoon; tuinmeubilair, ligstoelen, barbecues; fietsen (5 voor kinderen van 3 - 17 jaar en 2 voor volwassenen), huis en tuin spellen; een speeltuintje met PicNic tafel + banken, klimtoren, schommrels en glijbaan op 50 m afstand maar binnen (eventueel gewenst toe) zichtsveld, etc..]

De Oostvleugel (App I) geeft exclusieve toegang tot een hoger gelegen zwembad met telescopische overkapping, in 2011 geinaugureerd. Dit nieuwe zwembad van 10 x 5 meter bevindt zich op een riante, afgezonderde, plek in het slotpark op 50 meter afstand van het jachthuis.

Bij huur van het gehele jachthuis (Wester- en Ooster vleugel) hebben ook de gasten van de Westvleugel (App II) toegang tot dit nieuwe en indien nodig, overdekte zwembad; periode in principe mei - september.

Zie voor het overige, de beschrijving onder ID 1091 en ID 1029, Pavillon de Chasse Oostvleugel ( App I) en Pavillon de Chasse Westvleugel ( App II) . En voor reacties van eerdere gasten, de HOMEPAGE van onze eigen website:
www.chateau-de-villers.gites.nl

Er is hier zoveel te zien in de direkte zeer bucolische omgeving met uitgestrekte landerijen en pittoreske dorpjes, en in steden als Reims of Epernay en Nancy of Bar-Le-Duc; Chalons-en-Champagne en Verdun. terwijl men nu bij wandelingen in de bossen rondom gemakkelijk op het het grote wild stuit, herten en zwijnen, maar ook vossen en patrijzen. Voor de liefhebbers !

P.S. Ik was vanmorgen, zaterdag 14 december 2013, bij de officiele opening van een werkelijk spectaculair sportcentrum in Sainte Menehould (8 km van ons vandaan). Zelfs in New York, laat staan In Nederland ooit zo iets moois gezien, o.a. 3 zwembaden, een permanent verwarmd buiten, een groot binnen en een zeer ludiek kinder water paradijs, met een bar vanwaar de ouders alles kunnen overzien. Te gek in de kerst periode - water 31 graden - met name ook voor kinderen in de leeftijd rond 10 jaar, en voor fitness enthousiasten (zelden zoveel martel werktuigen bij elkaar gezien om al het Kerst en Nieuwjaars vet weg te branden).

Faciliteiten

 • Vrijstaand
 • Lokaal contact
 • Vaatwasser
 • Wasmachine
 • Wasdroger
 • Strijkijzer
 • Omheinde tuin
 • Huisdier welkom
 • Kinderbed
 • Kinderstoel
 • Speeltuin
 • TV
 • Internet
 • Fietsen bij huis
 • Open haard
 • Bad
 • Met zwembad

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het jachthuis ligt op een heuvel in de CHAMPAGNE regio, op 9 km van Sainte-Ménéhould , 35km van Chalons-en- Champagne, 45 km van Verdun (met vele oorlogs herinneringen uit 1914-1918), 80 km van Reims, 128 km van Nancy, 200 km van Parijs en 450km van Den Haag, in het hart van de Argonne streek.

Het maakt deel uit van een landgoed van thans nog 6 ha met park, stallen en ander bijgebouwen, en het op een heuvel gelegen 16de/18de eeuwse kasteel van Villers-en-Argonne dat drie honderd jaar toebehoorde aan de familie van de beroemde hier geboren (Duitse!) dichter, bioloog, ontdekking reiziger , en schrijver van ”Peter Schlemihls wundersame Geschichte,” Adelbert von Chamisso.

Het torent uit boven de rivier de Aisne, aan het begin van het dorp Villers, dat ca 250 inwoners telt, met een bakker die elke dag langs huis komt en een spotgoedkoop maar uitstekend dorps restaurant vlabij. Het ligt ingebed in een schitterend heuvelachtig landschap midden tussen de bossen.

De lente en de herfst zijn misschien wel de meest spectaculaire perioden van het jaar. De machtige bossen van de Argonne zijn dan veelkleurig op hun mooist. In de herfst vooral is de dierenwereld, zwijnen herten, veel meer dan anders volop zichtbaar - en hoorbaar : bronstijd.

Tegelijkertijd is het alsdan (overdekte) zwembad reeds / nog te gebruiken ondanks de koele nachten. Het water was op 6 oktober a.p. 25 graden en de lucht "binnenshuis" 30 graden celcius. In 2012 en 2013 is het van April tot begin November (water toen 20 graden) gebruikt.

N.B. in 2014 wordt het begin van de Eerste Wereldoorlog herdacht honderd jaar geleden, "La Grande Guerre," The Great War 1914 - 1918. Het jachthuis bevindt zich midden in het Oorlogsgebied met talloze gedenkplaatsen. Verdun, het Stalingrad van WO I, bevindt zich op 46km afstand.

 • Landelijk
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp
 • In/bij een stad

Culinair en wijn

De CHAMPAGNE is bekent om zijn voortreffelijke eetkultuur en goede wijnen.In de direkte omgeving zijn ook heel gezellige restaurantjes waar men heel goed eet voor verrassend weinig geld.

De Champagne route met wijngaarden, caves en champagne proeven begint in Bassuet, op 35 km van het landgoed. Oogsttijd vanaf medio Augustus - begin September.

Overigens komt de bakker elke dag bij u langs met vers brood, ook op zondag morgen.

En waarom niet eens de nieuwe TGV-Est uitproberen door vanuit dit hartje Argonne woud een dagje
te gaan flaneren in Parijs en ter afsluiting ’s avonds te dineren in Reims: 50 vertrektijden per dag naar centrum Parijs in drie kwartier vanuit Reims:afstand jachthuis-Reims bedraagt per auto eveneens slechts 3 kwartier.


Wat is er te doen

Wandelen, zwemmen, tafeltennis, paardrijen, crosscountry fietsen vormen op het landgoed het voornaamste tijdverdrijf buitenshuis.

Tip van onze gasten begin Juni 2014. In het Gastenboek schreven Harald, Eveline en Diederik als P.S
"Voor ons was het hoogtepunt te fietsen door de omgeving. Kaart bij de hand, maar het maakt niet uit waarheen je fietst: alles is erg mooi. De fietsen zijn goed!
Tip voor meneer Landman om het meer te promoten bij fietsliefhebbers en wielrenners !" Er zijn 9 fietsen beschukbaar, voor alle leeftijden.

Voor paardenliefhebbers is het hier een waar paradijs van wege de schitterende water-en bosrijke omgeving en het gevarieerde landschap, heuvel en dal. U kunt uw paard meenemen en bij het jachthuis stallen ; er is bovendien een manège (paarden/poney club) in Villers zelf.

Birdwatchers/vogelwachters kunnen hier ook volop genieten. En in september is het burlen van de herten in bronstijd in het Argonnewoud aan de voet van het landgoed een spectaculair en feeeriek mooi evenement, waar mensen van ver naar komen kijken.

N.B. Exclusieve toegang tot het Slotpark, waar ook het zwembad is gelegen. Geheel los daarvan, het jachthuis met tuin en boomgaard beslaat zelf 3ha om te ontdekken en in te wandelen - en voor het vrij vergaren van verse kersen, pruimen, noten, peren en appelen, al naar gelang het seizoen. Een kleine speeltuin met klimtoren, schommels en glijbaan is terzijde maar desgewenst in het gezichtsveld van het jachhuis gelegen;v erder treft u huiskamer spellen aan, boeken, kindervideos, kricket, badminton. Er zijn 5 kinderfietsen aanwezig voor leeftijd 3 - 17 jaar, en 2 fietsen voor volwassenen.

Het bestaande zwembad is medio vorig jaar op de zelfde riante plek vervangen door een luxe, verzonken zwembad van 5 x 10 meter; gedeeltelijk120 cm, gedeeltelijk 180 cm diep (waterniveau).
De overkapping (15 lang X 6.80 breed X 1.98/2.28 m hoog) is tijdens de zomermaanden gemakkelijk elektrisch (zonnen energie) in elkaar te schuiven, zodat het zwembad zelf geheel in de open lucht komt te liggen. Het zwembad is zo niet alleen in juli - augustus, maar zeker ook in de maanden juni en september en zelfs in mei en oktober te gebruiken.

Sinds medio vorig jaar is ook de renovatie van de rechter vleugel van de 'grande ecurie" voltooid met

- nieuwe fraaie hardhouten paardenboxen naar model van 18 e eeuwse boxen op landgoederen als deze, maar met elk 12m2 ruimte, en een

- top kwaliteit (Cornilleau outdoor 55) tafeltennis set-up met toebehoren.

De volgende aktiviteiten in de nabije omgeving:

Jagen (herten en zwijnen), vissen, zwemmen, wandelen, mountain/cross country biken, paardrijden, watersport, bird watching, tennis. Lac de Der (grootste kunstmatige meer van Europa met vogel natuurreservaat) op 50 km afstand.

Een 18 hole Golfcourse , de Chalons Champagne Golfclub te Courtisols, bevindt zich op nog geen 35 km afstand ; en op 90 km, vlak bij Reims, de bekende CHAMPIONSHIP GOLFCOURSE,Golf de Reims Champagne te Gueux(Kampioenschappen).

Voor jachtliefhebbers: dit is de enige streek in Frankrijk (buiten de Elsas), waar u individueel kunt jagen (met een gids), in juni,juli, augustus en september.(Collectieve)Drijfjachten met honden (ca 30 pers.) worden gehouden van oktober tot en met february.

 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Vissen
 • Watersport

Wat je ook moet weten...

De Oostvleugel is in principe bestemd voor 6, de Westvleugel voor 4 personnen. Echter, in beide huiskamers staat een canapé, die in een handomdraai om te zetten is in een heel comfortabel tweepersoonsbed.

Toegang tot het Slotpark, waar ook het zwembad is gelegen. Geheel los daarvan, het jachthuis met tuin en boomgaard beslaat zelf 3ha om te ontdekken en in te wandelen - en voor het vrij vergaren van verse kersen, pruimen, noten, peren en appelen, al naar gelang het seizoen.


Overige prijsinformatie / aanbiedingen

LAAGSEIZOEN : Oktober tot en met Mei, uitgezonderd vacantie perioden.

HALFSEIZOEN : De maanden Juni, September en de erkende vakantie perioden.

HOOGSEIZOEN : Juli - Augustus.
IN DE PERIODE VAN I OKTOBER TOT 1 MEI GELDT EEN VERWARMINGS TOESLAG VAN 25€ P.D. VOOR DE CENTRALE ELECTRISCHE VERWARMING.
Er zijn opties zoals hout voor de open haarden (2x20 euro) ; beschikbaarstelling lakens en handdoeken (9 euro p.p.), baby bedje (10 euro per bedje), schoonmaken na afloop (100 euro), Wifi 30 E.

Bij huur van langer dan een maand in laagseizoen, 50% reductie.

Voor meer dan tien personen geld een toeslag van 20 euro p.p. Voor honden geldt een toeslag van 20 euro per hond p.w.(Alleen goed getrainde honden toegestaan vanwege risico van schade).

N.B. VOOR BESCHIKBAARHEID ZIE ONDER PAVILLON DE CHASSE, Oostvleugel ( App I) EN ONDER PAVILLON DE CHASSE, WESTVLEUGEL ( App II).

VROEGBOEKKORTING: BIJ RESERVERINGEN VAN MINIMAAL 7 DAGEN DIT JAAR VOOR VOLGEND JAAR GELDT EEN 10 % REBATE OVER DE HUURPRIJS, OOK VOOR HET HOOGSEIZOEN,
De ervaring heeft geleerd dat voor Mei ,de maanden Juli en Augustus en rond de feestdagen eind December vaak te laat aanvragen binnenkomen voor huur van het hele jachthuis, Oost- & Westvleugel.

ZIE OOK ONZE EIGEN WEBSITE: chateau-de-villers-en-champagne.nl


Prijs exclusief

 • Borg € 600,00
 • Schoonmaakkosten (optioneel) € 100,00
 • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 6,00
 • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 3,00

Beschikbaarheid van 'Pavillon de chasse, Ooster- en Westervleugel'

Johannes C. Landman heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 14 jan 2019

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

Pavillon de chasse, Ooster- en Westervleugel heeft 23 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

9,1
Bezocht in september 2018

Het is weer de laatste dag van ons verblijf van een week. De tijd is voorbij gevlogen. We hebben genoten van de Oost- en van de Westvleugel van het Jachthuis met 7 personen. Verder heerlijk relaxed in en bij het zwembad. En een tafeltennis competitie gespeeld. Zondagavond hebben we op advies van de heer Landman in een restaurant in Beaulieu-en Argonne gegeten. We hebben genoten, zowel culinair als van de ambiance ( o.a. geweldig uitzicht over de Maas vallei). Ook het dorpje is leuk.
Uiteraard zijn we in Reims geweest met zijn indrukwekkende kathedraal en het Paleis van Tau er naast.
Ook op advies van dhr Landman zijn we in Bassuet geweest waar we een rondleiding in een champagne huis hebben gehad met daarop aansluitend een dégustation. De champagne vonden we zo lekker, dat we een doos ingeslagen hebben (zelfs meerdere).
Verder zijn we ook nog in het gezellige stadje Chalon-en-Champagne geweest. Op donderdag avond hebben we nog kunnen genieten van de verlichte tuin en château. Enorm sfeervol en we hebben ook in het château naar binnen kunnen gluren.
De treurbeuken komen door de verlichting nog meer tot hun recht. Onze dank hiervoor.

10
Bezocht in augustus 2018

We hebben heerlijk genoten van ons verblijf hier in de Argonne. Hartelijk dank voor de gastvrijheid, de zeer goede en bruikbare tips, en ook de flexibiliteit qua zwemtijden en de avond verlichting. Samen met de familie Ijzermans die in de Oostvleugel verbleef, hebben wij hier een bijzonder fijne tijd gehad. We hopen dat de volgende bezoekers net zoveel kunnen genieten van o.a bezoek champagne huis l’Hoste, boottocht in Chalons, kinderspelen in chateau de Braux, heerlijke lunches in Passavent en Ste Menehould. Nogmaals hartelijk dank en hopelijk tot ziens.

10
Bezocht in augustus 2018

Wij hebben met veel plezier een week doorgebracht samen met vrienden in beide huizen. We zijn zeer hartelijk ontvangen door dhr. Landman en de huisjes zijn goed onderhouden en comfortabel. Ook het zwembad viel in de smaak. Het gebied biedt genoeg mogelijkheden voor allerlei uitstapjes en ook Reims is met 45 min goed te bereiken. Absoluut voor herhaling vatbaar.

9
Bezocht in juli 2018

Een gezellige week gehad (juli 2018) met alle kinderen en aanhang plus onze hond! Wij hadden de Oostvleugel gehuurd! Wij werden zeer vriendelijk ontvangen door Johannes Landman de eigenaar van het hele landgoed! Prachtig onderhouden ! Mooi zwembad, mss zijn een paar parasols wel handig, ondanks dat je onder de bomen in de schaduw kon zitten! Verder mooi ingericht huis, het was erg warm in onze week, gezien er geen airco was, zou een fan/ventilator wel een welkome optie zijn!
Zwembad is heel prettig en mooi gelegen , mss is maximaal zwemmen tot 1700 wat aan de vroege kant, maar hier werd flexibel mee omgegaan !
Een heerlijke week! Leuke uitstapjes naar oa Reims , Moet et Chandon ( champagne rondleiding) ! Goed eten inde buurt! KORTOM
We raden iedereen om te gaan!

8
Bezocht in augustus 2017

Graag wil ik er u van op de hoogte brengen dat wij een uitstekende vakantie hadden in uw jachthuis . Het is een prachtige locatie , zowel het huis , de tuin als het zwembad .
Ook de huishoudster en haar man zijn heel vriendelijk en behulpzaam . Iedereen was dan ook zeer tevreden . U zal wel vernomen hebben dat er iets fout is gegaan met de TV maar daar hebben we niets aan gemist aangezien we elke avond buiten gezeten hebben .
Hartelijk dank en misschien tot ziens .

10
Reactie van Johannes C. Landman

Veel dank voor uw zeer vriendelijke bericht. Het doet ons werkelijk veel plezier dat u het naar uw zin hebt gehad in Villers en dat het jachthuis zo is bevallen. Voor wat betreft de TV's, de abonnements kaarten bleken verlopen. Normaliter is er een voor-aankondiging, maar ook uw voorgangers hebben de TV niet gebruikt en dus niets gemerkt en gesignaleerd. Gelukkig kon e.e.a meteen voor aankomst van uw opvolgers worden verholpen.

Hier geweest? Schrijf een recensie