Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Monique Baan en Ed Santman

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Villa Bièvres is een opvallend huis aan de rand van het dorpje. De veldwachter heeft hier aan het begin van de vorige eeuw nog gewoond, maar toen zat de voordeur nog op een andere plek en was het karakteristieke bordes er nog niet.
Slechts een paar keer per dag komt er iemand voorbij over het weggetje dat aan de zijkant langs het huis loopt, een paar honderd meter verderop loopt het dood, heel toepasselijk bij de begraafplaats.
Wie het trapje van het bordes beklimt kan door de grote rode voordeur het statige huis binnen. Via de gang kom je links in de gezellige grote woonkeuken. de grote eiken tafel biedt plaats aan zes personen. De keuken is voorzien van alle gemakken: een modern 5 pits gasfornuis met afzuigkap, een koelkast, elektrische oven, een magnetron en uiteraard alle potten, pannen en schalen die je nodig hebt om een heerlijke maaltijd te bereiden.
Tegenover de keuken ligt de woonkamer, de moderne strakke bank en stoelen vormen een aangenaam contrast met de antieke kasten en lampen. De woonkamer is verder voorzien van een sfeervolle houtkachel. Er is een beeldscherm met een zgn. Chromecast, waarop je de films of televisieprogramma's die je op je eigen laptop of tablet ontvangt, kunt bekijken. Via de aanwezige bluetooth-speaker kun je overal in het huis je eigen muziek vanaf je tablet, laptop of telefoon afspelen, vanzelfsprekend is er in het hele huis Wi-Fi.
De dikke muren zorgen ervoor dat het huis in de zomer niet te warm is en door de centrale verwarming is het ook in het najaar overal aangenaam.
In de gang bevindt zich een modern toilet. Via de prachtige oude trap kom je op de eerste verdieping, waar twee grote slaapkamers zijn. Een voorzien van een groot Auping tweepersoonsbed en de ander van twee eenpersoonsbedden, beiden voorzien van zeer goede matrassen. Op deze verdieping is er ook een vernieuwde badkamer met een douchecabine en een wastafel.
Op de tweede verdieping is een sfeervolle zolderkamer waar twee eenpersoonsbedden staan.
In de kelder van het huis bevinden zich de wasmachine en de wasdroger, waar u desgewenst gebruik van kunt maken. Naast het huis vind je een gezellig terrasje, een groot stuk land en een boomgaard met oude appel-, kersen-, pruimen- en perenbomen. Er is ook een grote notenboom die waarschijnlijk nog ouder is dan het huis zelf.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Villa Bievres'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Voor veel Nederlanders is Noord Frankrijk nog steeds een vrij onbekende streek waar je doorheen rijdt op weg naar het zuiden. Wie hier zijn vakantie doorbrengt zal echter al snel ontdekken dat het een prachtig en gevarieerd gebied is.
Bièvres is een landelijk dorpje, dat niet meer dan 50 inwoners heeft. Het ligt in de Franse streek Ardennen-Champagne, niet ver van de Belgische grens. Vanaf de meeste plekken in Nederland is het binnen vier uur te bereiken.
Zodra je de Franse grens passeert lijkt het landschap te veranderen, de dichte naaldwouden in België maken plotseling plaats voor een vriendelijk landschap met glooiende heuvels. Weilanden en loofbossen wisselen elkaar af. Er wonen niet veel mensen, de meeste bewoners van de streek leven van de landbouw en veeteelt.
Aan de rand van het dorpje Bièvres vind je dit opvallende vakantiehuis. Omdat er geen doorgaande wegen in de buurt zijn is er vrijwel geen verkeer, bijna ongemerkt kom je er tot rust. Als er toch een auto of een tractor langskomt dan valt het op.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Villa Bievres heeft de afgelopen 4 jaar 9 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.555555555555555 sterren
  • 9 sterren

    Een leuk huis in een rustig klein dorpje. Het huis is voorzien van van alles en is leuk ingericht. We hebben veel gewandeld en gefietst in de omgeving. Vooral genoten van de rust en de stilte. Er is genoeg te doen in de omgeving. Wandelen bij de abdij van Orval vonden we een aanrader. Het rondje klooster vanuit het huis ook.
    Een fijne plek om even te genieten van rust!

  • 7 sterren

    We had a lovely, quiet week at Villa Bievres
    The hosts were very welcoming and were very informative. It serves as a great base for visiting Belgium, Germany, Luxembourg and The Ardennes.
    The villa itself is very rustic and rural in location. Beautifully set in the heart of this village with locals passing daily going around their business. The facilities were good - only problem we had were elderly parents and the toilet being downstairs - a problem in the night-time but fine during the day. We found ourselves sat outside on the shaded terrace most days and evenings and took advantage of the barbeque provided. The farmyard sounds are delightful if you're only used to the towns & cities. There are lovely walks around the village and its only 20 minutes from a town with supermarkets etc.

  • 9 sterren

    Hartelijk ontvangen, sfeervol oud Frans huis van alle gemakken voorzien. Rustig dorpje in een prachtige omgeving. Hebben genoten van de uitstapjes, veel gewandeld en heerlijk gefietst langs de Maas. Kortom het was een heerlijke week waar we met veel plezier aan terug denken.

Culinair en wijn

In de omgeving zijn een aantal goede restaurants te vinden.
In Margut bijvoorbeeld Les Romarins en café-restaurant Les Sports. In Carignan vind je La Gourmandière en zijn nog wat pizzeria's te vinden.
In Stenay kun je terecht bij o.a. Taverne Le Cygne en Auberge des Tilleuls. Montmedy heeft Le Panoramique, en in Avioth vind je La Grange.
In Florenville in België zijn veel terrasjes en restaurantjes te vinden.
Vergeet niet naar de Abdij van Orval te gaan voor het beroemde Orval bier, dat daar gekocht kan worden, net als de Orval kaas. Er is daar ook een restaurant en een groot terras langs de weg.

Het is ook mogelijk om producten bij de boer te kopen, vaak staan er bordjes langs de weg om je naar de boerderij te leiden.
Dichtbij Bièvres, achter de Ermitage Saint Walfroy, ligt La Ferme de Champel, waar o.a. kaas, yoghurt en boter gekocht kan worden.

De eerste zondag van de maand is er een biologische markt in Avioth.

Wat is er te doen

Villa Bievres is een prima beginpunt voor korte en lange wandelingen, voor urenlange fietstochten, of voor mountainbike tochten door de bossen op de omliggende heuvels.
In Florenville, in ongeveer 20 minuten met de auto te bereiken, kan je kanoën op de Semois. Vissen kan vlakbij in de Chiers en wie van golfen houdt kan zich uitleven in Margut dat in ongeveer tien minuten te bereiken is. Wie niet van heuvels houdt kan urenlang over het vrijwel vlakke fietspad langs de Maas fietsen.

Er is nog veel meer te doen in de omgeving, de citadel van Montmedy is zeker een bezoek waard, net als Sedan, waar zich het grootse middeleeuwse kasteel van Europa bevindt.
In het kleine dorpje Avioth staat een enorme gotische kathedraal midden in het landschap en in Marville zijn prachtige renaissancehuizen te bewonderen. Vlak over de Belgische grens wordt in het mooie oude klooster van Orval nog steeds bier en kaas gemaakt. In Stenay, is zelfs een biermuseum ook een bezoek waard is.
Herinneringen aan de gruwelen van de eerste en tweede wereldoorlog zijn ook op veel plekken in de omgeving te vinden, in Verdun natuurlijk, maar ook dicht bij Bievres waar onder andere in La Ferté bunkers van de van de Maginot linie te bezichtigen zijn.
Met de auto zijn grotere steden als Reims, Verdun, Metz en Luxemburg binnen anderhalf uur te bereiken.

In het voorjaar en in de zomer gaat er geen zondag voorbij zonder dat er ergens in een van de omliggende dorpen een brocante is, waar soms voor weinig geld de mooiste spullen te vinden zijn.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

In Margut, 5 km verderop, zit een een erg goede bakker, La Petrie, er is een kleine supermarkt - Au panier du Caroline-, een traiteur en een cafe met terrasje.
Voor grotere boodschappen kan je zo'n 15 km vanaf Bièvres terecht in Carignan, waar Carrefour en Aldi zijn. In Stenay is er een Intermarché, een Aldi en Lidl. In Montmedy is een grote Super-U.

De meeste winkels zijn ook op zondagochtend geopend.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Extra kosten:
Per huisdier per week vragen wij €15,00
Stookkosten in van november t/m april zijn €8,00 per dag.

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 75,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 7,50
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 7,50

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 425

Prijs per week vanaf

€ 425

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie