Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Saskia Rasenberg

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Welkom bij Vakanthuis la Mare! Een heerlijke landelijke boerderij uit 1928 in de mooie Champagne-Ardennen streek voor wie houdt van puurheid, vergezichten en terug naar de natuur. In deze authentieke boerderij in brocante stijl voelt iedereen zich meteen thuis! Het vakantiehuis is gerestaureerd met behoud van de oude ziel en van alle gemakken voorzien.

Je hebt deze unieke alleenstaande boerderij voor jezelf en je hebt hier alle pricacy. Vakantiehuis La Mare is gelegen op een groot terrein van een hectare met een prachtig weids uitzicht over de velden. Het huis heeft een een grote lichte zonnige woonkamer met veel ramen, een fijne open keuken met een keukenblok en een houtkachel. Er zijn acht slaapkamers en een ruime badkamer. Er is nog een tweede doucheruimte onder de overkapping. In de zomer zijn er nestjes met boerenzwaluwen, een helaas bedreigde vogelsoort, die je hier nog kunt bewonderen. De boerderij is een ideale plek om te fietsen en wandelen in de Franse natuur of om gewoon lekker met een boek in de hangmat schommelen of om bij het kampvuur in het knetterende vuur te staren. Kortom, een authentiek onderkomen waar je kunt genieten van de rust van het platteland.

Het huis ligt op het zuiden en door de vele ramen is het eenlicht huis. De royale woonkamer van 4 x 12 m heeft een open keuken,. Er is een boekenplank vol boeken, een cd speler en een aantal gezelschapsspellen. De keuken met keukenblok heeft een 4 pits kooktoestel, een combi oven, twee grote koelkasten, een vriezer en een vaatwasser. Ook is er olijfolie, balsamico, peper, zout, kruiden, suiker, wasmiddel, toiletpapier, afwasblokjes op voorraad, zodat u dit niet allemaal uit Nederland mee hoeft te nemen.

U kunt uw boodschappen doen in Grandpre op 16 km of in twee grotere plaatsen Vouziers en St Menehould die op 24 km liggen. De bakker vindt je op 8 km in Vienne les Chateau.

Het vakantiehuis in La Mare aux Boeufs ligt heel landelijk, heeft nog een boerse sfeer en het is vooral erg geschikt om heerlijk te onthaasten en ontspannen in en rondom het huis. Het is gelegen in een gehuchtje met 5 andere huizen. Je hebt een weids uitzicht en alle privacy! In de tuin bevindt zich naast fruitbomen ook een klein bos. Op het terrein staat vanaf eind Juni een opzetzwembad. Er is een vuurplaats voor kampvuur dat zorgt voor een gezellige sfeer op zomeravonden. Er staat ook een grote trampoline voor de kinderen. Naast het woonhuis is een patio met een eettafel en een hangmat, en daarnaast vindt U nog de oorspronkelijke koeien- en paardenstal en buiten staat een oldtimer tractor Ford-Dexter uit 1962 waar het weiland nog mee gemaaid wordt. Boven bevindt zich de hooischuur, een grote ruimte waar een lange kloostertafel en de pingpongtafel staat. In de oude stallen vindt u de barbecues en fietsen. Als U wilt heeft U de hele dag de zon maar U kunt ook kunt ook op warme zomerdagen lekker in de schaduw zitten op de open patio met uitzicht op de velden..

Recensie: " Afgelopen weekend hebben wij enorm genoten van dit geweldige vakantiehuis! Er zijn bijna geen woorden te vinden die dit fantastische huis en de mooie omgeving beschrijven. Een poging: Als je op zoek bent naar een huis dat je omarmt en je verwelkomt, naar een huis met een ziel dat met liefde is ingericht, naar een huis dat het mooiste uitzicht heeft dat je kunt bedenken, naar een huis met ruimte waar je echt tot rust komt, naar een huis in een prachtige omgeving waar je eindeloos kunt wandelen of fietsen, naar een huis dat uitnodigt voor lange avonden rond het kampvuur, zoek dan niet langer, want je hebt het huis gevonden! La Mare is het ultieme vakantiehuis voor voor met z’n tweeën, met vrienden of met je familie! .

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'La Mare aux Boeufs'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Dit vakantiehuis maakt deel uit van een klein gehucht en de omgeving bestaat uit heuvels, landerijen en veel bos. In deze streek kun je uren geweldig wandelen en fietsen door het mooie glooiende heuvellandschap zonder dat je een auto tegenkomt. Je fietst langs meanderende riviertjes en door een prachtige valleien.

Tevens zijn de omliggende bossen zijn uitermate geschikt voor een tocht met een mountainbike. Er is een sportfiets, racefiets en een mountainbike aanwezig. Er zijn ook een een aantal natuur zwemplekjes in de buurt voor afkoeling op hete dagen.

De boerderij ligt midden in de WO I linie en binnen een paar honderd meter vind je nog authentieke bunkers en loopgraven. In la Mare aux Boeufs en in de plaatsen verderop kun je ervaren wat er zich 100 jaar geleden heeft afgespeeld.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Op de boerderij

Recensies

La Mare aux Boeufs heeft de afgelopen 4 jaar 7 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.857142857142858 sterren
  • 8 sterren

    Een leuk en gezellig huis van alle gemakken voorzien. Het waren natte dagen maar ondanks dat hebben wij veel plezier gehad met wandelen in de omgeving en het bezoeken van de monumenten van de eerste wereld oorlog. Het huis biedt ruimte en rust. We zijn er geweest met het oud en nieuw en ondervonden totale rust voor onze trouwe vriend Brandy. Heerlijk om een hond te hebben die nu een keer niet naar vuurwerk moest luisteren.
    Houtkachel deed het goed maar niet helemaal voldoende om alles goed te verwarmen als het zou gaan vriezen. Er is dan wel de mogelijkheid om andere warmtebronnen te gebruiken.
    Het huis is zeker aan te raden.

  • 10 sterren

    Een erg leuk echt Frans huis, gelegen op een mooie rustige plek. Het was wel een beetje koud in oktober maar de houtkachel doet het uitstekend. Van alle gemakken voorzien. Een heerlijke plek om uitstapjes te maken.

  • 5 sterren

    Wij waren hier als opa en oma , onze dochter en schoonzoon en 4 kinderen in de leeftijd van 9-7-4 en 2. Er varen veel problemen met het zwembad dat niet schoon was en ook na leeg laten lopen en weer vullen niet schoon te krijgen. Er waren ook veel niet bruikbare kamers als je niet buiten het hoofdgebouw wilde slapen ( waardoor je ‘ s nachts niet gemakkelijk naar een toilet zou kunnen) uiteindelijk moesten er dus op ieder slaapkamer twee kinderen en dit terwijl wij het huis uitgezocht hadden op de hoeveelheid kamers. De buitendouche was onbruikbaar door de zwaluwnesten boven in zat alles onder de poep. Zo ook alles wat zich in de schuren bevond - parasols ( bijna allen defect) bbq, fietsen etc alles te vies en ondergescheten om aan te pakken. De woonkamer was dan weer prima geschikt voor een gezin met kinderen, hier kon een blind paard geen kwaad met de tv was er een “ probleempje, deed het niet)Er was een overvloed aan keukenspullen , kasten puilden uit van pannen ( waaronder ook veel onbruikbare) serviesgoed etc. De badkamer boven was lekker groot, douchekraan was geen thermostaat kraan en niet goed te mengen. Gevaarlijk met kinderen omdat het water snel te heet werd. De overloop was gevaarlijk met een kleuter en twee jarige die gemakkelijk door de trapspijlen konden vallen. En zo was er nog veel meer aan te merken op dit verblijf , met wel weer een fantastische tuin.
    Ik kan me voorstellen dat het huis goed bevalt als je alleen met volwassenen bent. Het was heet en het ( de meeste dagen)niet kunnen gebruiken van het zwembad was een fixe tegenvaller met alle kinderen. Wij hebben persoonlijk contact gehad met Saskia over dit alles. In de meeste bezwaren kon ze zich niet vinden . Wij hebben een financiële compensatie van haar gestort gekregen van een paar honderd euro ( een uit de lucht gegrepen bedrag) Verder was met haar geen contact mogelijk. Wij zijn eerder vertrokken dan gepland en hebben er bij haar op aangedrongen de extra tijd die ze hierdoor had te gebruiken om enkele dingen in ieder geval veiliger te maken voor de volgende gasten! Er was bv kortsluiting geweest in de kist naast het zwembad waarin de te lichte pomp voor het zwembad zich bevond) dingen waren verkoold. - dit kwam door een ondeugdelijk snoer vanuit het huis. Ook in de ruimte van de wasmachine en droger waren de apparaten niet goed en veilig aangesloten . BRANDGEVAARLIJK! Eerst waren we er zo klaar mee dat een recensie schrijven zinloos leek. Maar net toen ik weer mail kreeg van Gites en ik naar de website van La Mare keek borrelde alles weer op. Wij hopen werkelijk dat Saskia in ieder geval verschillende zaken veiliger heeft gemaakt.

    Reactie van Saskia Rasenberg

    Ik vind het spijtig om uw review te lezen. Mijn gite heb ik de afgelopen jaren met veel zorg en liefde opgeknapt en ingericht in een authentieke en charmante stijl. De Franse sfeer is daardoor bewaard gebleven. Zoals de foto’s op de site laten zien is het geen nieuw gestyled huis maar een authentieke gite die mensen juist vanwege zijn charme waarderen. Ik vind het erg jammer dat dat in uw geval niet zo is geweest. Ik vind het belangrijk dat mensen een fijn verblijf hebben, ik heb u steeds geantwoord, de beheerder is elke dag langsgekomen en ik ben naar U toe gereden vanuit Nederland.
    Veel van mijn gasten die u zijn voorgegaan zijn, vielen voor de gezellige en warme uitstraling, zoals u in de overige reviews kunt zien. Ze komen vaak opnieuw terug, ook de gezinnen met kinderen. Ze zoeken niet de perfectie maar een authentiek huis met een ziel, een prachtig weids uitzicht met veel rust en privacy en waar kinderen ongestoord hun gang kunnen gaan. Jammer dat mijn huis niet aan uw wensen en verwachtingen heeft kunnen voldoen.

Culinair en wijn

Je kunt een leuke dagtrip maken naar de Champagne streek. Er zijn twee Champagne routes via de champagne steden Epernay en Reims. Ramen open, muziekje op, en de picknickmand achterin! Je rijdt over rollende heuvels, dwars door eindeloze wijnvelden.

Wat is er te doen

De boerderij maakt deel uit van een klein gehucht en de omgeving bestaat uit heuvels, landerijen en veel bos. In deze streek kun je uren geweldig wandelen en fietsen door het mooie glooiende heuvellandschap zonder dat je een auto tegenkomt. Je fietst langs prachtige meanderende riviertjes en door een prachtige vallei. Tevens zijn de omliggende bossen zijn uitermate geschikt voor een tocht met een mountainbike. Er zijn twee sportfietsen, twee mountainbikes en twee ouderwetse wielrenfietsen aanwezig. Er zijn ook een een aantal natuur zwemplekjes en riviertjes in de buurt waar je In de zomer heerlijk kunt afkoelen. De boerderij ligt midden in de WO I linie en binnen een paar honderd meter vind je nog authentieke bunkers en loopgraven. In la Mare aux Boeufs en in de plaatsen verderop kun je ervaren wat er zich 100 jaar geleden heeft afgespeeld. Je kunt ook een leuke dagtrip maken naar Reims en de Champagne streek. Ramen open, muziekje op, en de picknickmand achterin! Je rijdt over rollende heuvels, dwars door eindeloze wijnvelden, langs statige champagnehuizen en charmante dorpjes.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Er is olijfolie, balsamico, peper, zout, kruiden, suiker, wasmiddel, toiletpapier, afwasblokjes op voorraad, zodat u dit niet allemaal uit Nederland mee hoeft te nemen. We gaan ervan uit dat mocht er toch iets op raken, het door de gasten word aangevuld, zodat de volgende niet mis grijpt.

Er staat 1 volle kist gratis brandhout klaar voor het kampvuur.

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 90,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 3,75
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 2,25

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 770

Prijs per week vanaf

€ 770

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie