Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Het vakantiehuis La Gageure ligt in de regio Champagne Ardenne, het departement Haute Marne in Noord Oost Frankrijk op 600 km van Utrecht in het plaatsje Les Granges Huguet en is een authentieke verbouwde boerderij. Het huis is geschikt voor gezelschappen tot 6 personen met kinderen van vanaf 6 jaar oud.
De boerderij heeft aan de voorzijde een grote, gezellige woonkeuken (30 m²) met een houtkachel en is voorzien van een SMEG zespits gasfornuis met oven en een koelkast. De keuken is zeer goed uitgerust voor hobby koks. Er is geen afwasmachine. In de schuur staat een tweede grote koelkast. Achter de keuken liggen de (goedgevulde) bibliotheek en tuinkamer van elk 25-30 m² die comfortabel zijn ingericht. Boven zijn vier grote slaapkamers met op elke kamer een dubbel en op twee kamers ook een enkel bed. De enkele bedden zijn 90 x 200 cm. De dubbele bedden zijn tweemaal 160 x 200 (matrassen van 2 x 80 cm breed) en tweemaal 140 x 200. Wollen en synthetische eenpersoons en dubbele dekbedden (200 x 200) en kussens zijn volop aanwezig. Tevens zijn er kruiken en elektrische dekens. Beddengoed, handdoeken en keukenlinnen dient u zelf mee te nemen.
Van de slaapkamers hebben er drie een groot raam op het zuiden en mooi uitzicht. De vierde kamer heeft een dakraam op het westen. Boven is er eveneens een toilet en een ruime badkamer met wastafel, aparte douche en bad. In elke ruimte is een elektrische radiator aanwezig. Beneden (in de schuur) is een tweede badkamer. In het toilet beneden staat een uitstekende wasmachine. Het huis is comfortabel ingericht en biedt meer dan genoeg ruimte voor 6 personen. De warmwater voorziening is daarop ingericht.

Er staan een super tafeltennistafel, een muziekinstallatie met goede CD speler en I-POD dockstation en USB verbinding, evenals puzzels en allerlei spelen zoals scrabble en kolonisten. Er is geen TV, wel een uitstekende draadloze internetverbinding. Er zijn veel (wandel)kaarten en er ligt uitgebreide informatie over de omgeving.
Naast het woondeel zijn twee grote schuren over de diepte van het huis (15 meter).

De tuin achter het huis is zo’n 2000 m² met oude en jonge fruitbomen en is voor een deel gazon. Er lopen paadjes door het hoge gras tot onderin de tuin waar een intieme plek is gemaakt waar u zich kunt afzonderen. In de achtertuin heeft u de hele dag zon. Er is een grote vuurplaats met vaste barbecue. In juni kunt u kersen plukken en in augustus pruimen (kwetsen en madeleines) oogsten. Mocht u in het najaar komen dan kunt u volop genieten van appels, peren en walnoten. En in september ziet u de wijnboeren van Coiffy Le Haut en omgeving in de weer met de druivenpluk en het maken van wijn.
Voor het buitenleven zijn er stoelen en tafels, stretchers, twee hangmatten, parasols en een speedy pool opblaasbaar zwembad van 1,85 meter. Het zuidterras aan de zijkant van het huis en een pergola met terras in de tuin achter het huis, bieden u zowel zon als schaduw. De achtertuin ligt op het westen en biedt 's avonds een schitterende zonsondergang achter de heuvels. De sterrenhemel 's nachts laat zien dat lichtvervuiling in de Haute Marne onbekend is. De Melkweg is goed zichtbaar. Aan de voorkant van het huis kunt u 's morgens genieten van de eerste zonnestralen op een bankje voor het huis. Ook in de voortuin is een zitje.

Les Granges Huguet is een gehucht dat bestaat uit 22 huizen. Ons huis, ligt tussen de dorpen Coiffy Le Haut en Coiffy Le Bas. Het is één straat die op een kleine kam is gebouwd. Zowel voor als achter kijkt u op wijngaarden en heeft u een weids uitzicht. Onze Franse buurman heeft meer dan 2000 schapen die grazen in de weiden voor en achter het huis.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad

Beschikbaarheid van 'La Gageure'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Haute-Marne ligt in het Noord Oosten van Frankrijk en grenst aan de departementen Meuse, Vosges, Haute-Saône, Côte-d'Or, Aube en Marne. De omgeving is heuvelachtig (300-400 m hoog) en vlakbij het Plateau van Langres waar de rivier de Maas ontspringt. De Haute Marne is nog niet ontdekt door het grote publiek. Dit huis en de omgeving zijn een fantastische locatie om te onthaasten, tot jezelf te komen en te genieten van rust, ruimte en stilte.
In de jaren tachtig zijn enkele families opnieuw gestart met de wijnbouw. Daarnaast is het vooral een agrarisch gebied met veel koeien en schapen. Het dichtstbijzijnde grotere dorp is Bourbonne les Bains op 9 km afstand. Hier zijn winkels voor alle benodigde boodschappen en restaurants. Bourbonne is een thermen dorp waar nog steeds veel oudere mensen komen kuren in het vitaliserende water. Er zijn in de directe omgeving van het huis veel kleine wegen die uitnodigen het gebied fietsend of wandelend te verkennen. Wandelen kun je vanuit het huis en er zijn wandelingen in de omgeving uitgezet. Iets verderop loopt de GR 7 route. De bossen zijn licht en luchtig, langs de wegen tref je veel walnotenbomen aan en de herfst kleurt de wijngaarden prachtig. In de lente is de bodem bedekt met bosanemonen en sleutelbloemen. Een kilometer of vijftien ten noorden van Bourbonne Les Bains is een natuurlijke ven (Lac de Morimond) waar ’s zomers wordt gezwommen. Vlak achter Bourbonne beginnen de Vogezen naar het oosten toe. Naar het zuiden toe rijd je de Bourgogne in. Op weg naar het huis zijn de steden Metz (de hoofdstad van de regio Lotharingen met een grote kathedraal en prachtige dependance Centre Pompidou) en Nancy (de hoofdstad van het departement Meurthe et Moselle, een art nouveau stad) een stop waard. Een bezoek aan de geboortegronden van Jeanne d’Arc, in Domrémy is eveneens interessant. Westwaarts kom je in de Aube, een onbekende, heuvelachtige en rustige streek bekend om haar champagne.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

La Gageure heeft de afgelopen 4 jaar 6 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 10 sterren

    Wat een heerlijk huis en wat een geweldige tuin. We waren er met zijn tweeën plus hond. Het is een plek waar nog echte rust te vinden is. Het gebied is heel dunbevolkt, waardoor heel weinig verkeer. Daardoor is het er extra fijn om te wandelen en te fietsen. Het huis is erg groot, maar voelt niet te groot door de verschillende leefruimtes die het heeft. De tuin is echt heerlijk en enorm. Het was de hele week erg warm, maar overal is schaduw, of zon te vinden en voor de hond was er een hoop te beleven. Uitgebreide keuken en een heerlijk bed. Wij hebben genoten en zijn zeker van plan nog eens terug te komen.

  • 10 sterren

    Een hele fijne week gehad in dit mooie, ruime huis. Een enorme tuin met verschillende zitjes. Het staat in een rustig buurtje. We hadden prachtig weer en hebben genoten van de mooie rustige omgeving. Veel gefietst en gewandeld. Voor herhaling vatbaar!

  • 9 sterren

    weer thuis na een heerlijk week in jullie fijne huis.
    Gewandeld in de omgeving, een paar dorpen en plaatsen bezocht en met de goede wifi hebben we ook nog kunnen werken.
    Dankzij het verrassend lekkere weer ook genoten van de tuin; de cosmea bloeide nog volop, de rijpe druiven trokken een hoop vogels, insecten en deze kleine leukerd;
    Als toetje zwaaide een grote groene specht ons gisterochtend vanaf de kweepeer uit!
    Dank voor jullie heerlijke huis, we hebben genoten.

    Hartelijke groet,
    Machteld & Chris

Culinair en wijn

In de jaren tachtig zijn enkele families in Coiffy Le Haut opnieuw gestart met de wijnbouw. Er zijn vlak bij het huis twee caves te bezoeken waar rode, witte en mousserende wijnen geproefd kunnen worden. In Bourbonne Les Bains en Montigny le Roi zijn diverse restaurants, evenals in Langres
Beaune, in de Côte-d'Or is een uur en kwartier rijden van het huis. Het is een gastronomische plaats met diverse sterrenrestaurants en een mooie markt.
In Bourbonne les Bains is er wekelijks een kleine markt en maandelijks een grotere markt.

Wat is er te doen

Bourbonne Les Bains is een thermen dorp en vooral in minder warme maanden is het heerlijk om daar een dagdeel in de baden door te brengen. Tussen Les Granges Huguet en Bourbonne in ligt dierenpark De la Bannie waar het vooral zeer vermakelijk is om de wilde zwijnen te voeren. Dichtbij in Guyonvelle is een klimpark voor kinderen en in Velles is het mogelijk om paard te rijden.
Langres is gelegen op het Plateau van Langres waar verschillende rivieren ontspringen, zoals de Seine, de Marne, de Aube en de Maas. Langres is een mooie hooggelegen, ommuurde oude vestingstad. De stadsmuur biedt een mooie wandeling met schitterende vergezichten op de omgeving. Rond Langres liggen vier meren waar watersport mogelijk is.
Chatillon sur Saône is een prachtig historisch dorp op ongeveer 30 min rijden van Les Granges Huguet en ligt net in de Vogezen. Er zou daar zomaar een historische film opgenomen kunnen worden.
Dijon is de hoofdstad van het departement Côte-d'Or en van de regio Bourgondië (Bourgogne). Dijon is anderhalf uur rijden zuidwaarts en zeker een bezoek waard. Ook het nog iets zuidelijker gelegen Beaune is zeer de moeite waard voor een bezoek aan het Hospice en wijnverkenningen.
Oostwaarts bent u dichtbij de Vogezen. De Hoge Vogezen liggen op ongeveer anderhalf/twee uur afstand. De kerk van Le Corbusier in Ronchamps is zeker een rit waard als u interesse hebt in moderne architectuur. Het ligt ongeveer 100 km naar het Oosten in de Haute Saône.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Het huis wordt per 2 weken verhuurd. De huurdata lopen van zaterdag 16.00 uur tot zaterdag 10.00 uur. Aankomst tussen 16.00 en 18.00 uur tenzij daarover andere afspraken zijn gemaakt. U wordt ontvangen door onze contactpersoon die u wegwijs maakt in het huis. Wij vragen het huis netjes achter te laten. Onze contactpersoon maakt het huis schoon. Schoonmaakkosten zijn niet inbegrepen. Kosten voor kachelhout en internetgebruik zijn inclusief. De verbruikte electra boven € 25,- per week wordt achteraf ingehouden op de borg.

De reservering is definitief wanneer 50% van de huurprijs is ontvangen en de huurvoorwaarden ondertekend zijn. De overige 50% inclusief de waarborgsom van € 250 dient 8 weken voor vertrek te zijn ontvangen. Mocht u met meer dan 6 personen van het huis gebruik willen maken dan is dat in overleg mogelijk. We zullen in dit geval per persoon per nacht een extra toeslag in rekening brengen.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 80,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 550

Prijs per week vanaf

€ 550