Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Gabriele

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 8 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Ideaal vakantiehuis voor rustzoekers en liefhebbers van het Franse platteland! Een heerlijke plek met veel rust en ruimte in en om het huis. Met volop mogelijkheden voor uitstapjes in de Haute Marne en Bourgogne en tot activiteiten in de buurt.
Bij aankomst zijn de bedden lekker opgemaakt en staat een welkomstdrankje voor u klaar!
Vakantiehuis Maison La Resaigne is een typisch Frans plattelandshuis van deze streek en heeft op de begane grond een sfeervolle, volledig ingerichte keuken met een groot, luxe gasfornuis. Aangrenzend is de gezellige woonkamer (ca 25 m2) met een houtkachel en de eettafel. Badkamer met douche en toilet.
Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers en een werkkamer met bureau.
De grote slaapkamer (vroegere salon) heeft een tweeepersoonsbed 1,80 x 2,00, de bedden kunnen ook los van elkaar geplaatst worden. De grote slaapkamer is door de werkkamer te bereiken.
De tweede slaapkamer met tweepersoonsbed 1,80 x 2,00 en een tweede toilet bevinden zich eveneens op de bovenverdieping. Alle bedden zijn voorzien van kussens en dekbedden.
Op de begane grond aan de achterkant van het huis bevindt zich een bijkeuken met afwasmachine, vriezer, droger en een washok met wasmachine,
Aangrenzend is een grote schuur met zitgelegenheid; droog bij regen of als koele plek in de zomer. Bij het vakantiehuis hoort een laag ommuurde tuin met terras, het ligt aan aan beek (La Resaigne) met grasvelden en weilanden om het huis. Achter het huis bevindt zich nog een terras voor de ochtendzon of een heerlijke schaduwplek voor de warmere dagen.
Het vakantiehuis is vrijstaand aan de rand van het dorp.
De woonkamer en keuken kunnen worden verwarmd met een houtkachel.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Maison La Resaigne'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Maar 20 km van de Route du soleil A 31! Het rustige dorp ligt op 25 km van het pittoreske vestingstadje Langres in de Haute Marne. Het is omgeven door weilanden, velden en bossen, er zijn heerlijke wandelingen vanuit het huis te maken!
Er zijn twee zwemmeren in de buurt, Lac de Vingeanne op 13 km, met een strand met schaduwrijke bomen en de mogelijkheid om te vissen. En Lac de la Liez in de buurt van Langres. Bij Langres is een groot klimbos voor de grote en kleine waaghalzen.
Sinds november 2019 is het elfde nationale park van Frankrijk geopend op een steenworp afstand! Parc de fôrets de Champagne et Bourgogne met 2000 km wandelroutes, 700 km rivieren en kanalen voor watersporters en vissers en veel meer!
De Bourgogne, Dijon, de beroemde Route de Grand Cru, Beaune, Besançon, Chaumont, Vesoul... veel mogelijkheden voor dag-en stedentrips.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Maison La Resaigne heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

8 sterren
  • 8 sterren

    Een met zorg en smaak ingericht sfeervol oud (19e eeuw) huis. Schoon en ruimschoots voorzien van keukengerei en servies. Rustige plek die een leuke uitvalsbasis is voor wandelingen of een bezoek aan Dijon of andere plaatsen in de omgeving.

    Reactie van Gabriele

    Bedankt voor deze mooie recensie!

  • 8 sterren

    Maison La Resaigne is een heerlijk huis! Gabi heeft het huis heel prettig en sfeervol ingericht (en is daarvoor waarschijnlijk een hoop marktjes af geweest). Bij aankomt zijn de bedden opgemaakt en liggen de handdoeken voor je klaar. Dit voelt heel gastvrij en scheelt bagage. Ook de nodige keukendoeken zijn aanwezig. Het huis is overcompleet qua keukengerei; zo goed als alles is aanwezig. Het fornuis met oven zijn prettig in gebruik. De zojuist geïnstalleerde vaatwasser de kers op de taart. Een wasje draaien kan ook en de warme wind plaatst het zo droog. Door overdag de luiken dicht te houden blijft het huis heerlijk koel, toen wij er waren was het buiten tussen de 30 en 35 graden. Er zijn genoeg spelletjes en boeken aanwezig; de tv wordt niet gemist.
    Naast het huis ligt een riante tuin met altijd wel een schaduwplekje. Het dorpje Maâtz is super rustig, voor het meeste vertier moet je een beetje reizen maar over de glooiende wegen in de omgeving is dit geen probleem. Kortom: Wij hebben het heerlijk gehad!

Culinair en wijn

De nabije Bourgogne is bekend om haar prachtige wijnen en direct bij de wijnboer proeven is zelfs heel simpel: als er bij een huis of boerderij een wijnvat naast de poort staat met lege flessen erop, dan ben je welkom voor dégustation.
Al voor 20 euro heb je in deze streek een heerlijk driegangenmenu. Jambon persillé, bœuf Bougignon, en de lekkere Langreskaas zijn streekklassiekers. De Route de Grand Cru leidt door de prachtige wijngaarden en pittoreske Bourgondische dorpjes waar uw bij menig beroemd of kleinschalig Chateau de mooiste wijnen kan proeven.

Wat is er te doen

Vanuit het huis zijn prachtige wandelingen te maken door velden, weilanden en bossen. Uiteraard zijn er ook mooie wandel -en fietsroutes in de omgeving, bijvoorbeeld langs het Canal de Champagne-Ardenne of de groene fietsroute naar Langres. Achter Langres ligt het Parque National de Fôrets met vele wandelroutes.
In de buurt zijn twee zwemmeren, eentje op maar een kleien 15 minuutjes rijden voor een verkoelende duik!
Zomers zijn er in veel dorpen in de buurt gezellige vlooienmarkten, de vide greniers, lekker struinen in de gezellige dorpjes en lunchen met de frites en broodjes Merguez die er steevast geserveerd worden.
Er zijn spelletjes in huis voor jong en oud: jeu de boules, sjoelbakken, Lego, vliegers,...
Genoeg vermaak voor binnen en buitenshuis!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt, en de welkomstdrank staat koud.
Check-in is vanaf 17.00 uur, deze kan helaas niet vervroegd worden.

Check-out tot 10.00.
Tenzij in onderling overleg anders afgesproken.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Wisseldag hoogseizoen is bespreekbaar.

Huisdieren in overleg, extra kosten 35 euro per verblijf.

Het gebruik van de derde slaapkamer
( ruim eenpersoonsbed 1,35 breed) is
€ 10 per nacht.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 85,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 750

Prijs per week vanaf

€ 750

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie