Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Maison du Bucheron betekent “het huis van de houthakker”, is vrijstaand en ligt aan het begin van het dorp vlakbij een pad naar het bos. Het is een mooi authentiek huis, recent gerestaureerd met smaak voor de oude details. Het ademt historie. Het huis is zeer geschikt voor kinderen. De tuin is groot, er kan in worden gevoetbald, er zijn schommels en er is een groot speelhuis. Onder de overkapping op het “boerenterras" kan men in de schaduw heerlijk buiten eten. Wat een rust!
Het huis is van alle gemakken voorzien. Beneden heeft het een mooie entree, is er een uitgeruste keuken met grote schouw en kleine eettafel. In de salon kunt u op stand dineren aan de grote eettafel of uitrusten en TV kijken in de zithoek. Op de begane grond bevindt zich ook de badkamer en de wc. Boven zijn er drie slaapkamers waarvan twee met ruime tweepersoonsbedden en een kamer met 3 éénpersoonsbedden. De masterbedroom heeft een kleine eigen badkamer in de oude grote linnenkast.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Back to basic
  • Ecologisch
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Table d'hôtes
  • TV
  • Fietsen bij huis

Beschikbaarheid van 'Maison du Boucheron'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De velden kleuren met steeds verschillende bloemen naarmate de seizoenen vorderen. Eerst het geel van de paardebloemen in de lente, dan de boterbloemen, het paars van de klaver, het wit van de margrieten en het rood van de klaproos. Hele weiden vol. In de vroege warmte van de lente ontwaken de dieren. Je zult ze regelmatig tegenkomen in dit gebied. In de hitte van de zomer schuilen de koeien onder de bomen bij de rivier. Zoveel ongerepte en eerlijke natuur zie je niet meer in Nederland, maar hier lijkt het alsof de mens er nog weinig grip op heeft en dat ook zo laat. Het is beter zo. De tijd staat stil. De huizen zijn oud en authentiek en zijn gebouwd toen het dorp nog zeer welvarend was en leefde van de wijnbouw. Ze zijn gemaakt van de steen uit oude groeven in de buurt. Het eikenhout kwam uit het omliggende bos. Lokale ambachtslieden maakten de deuren en ramen. Zij waren zeer bedreven in hun vak gezien de vele mooie details van de huizen. De huizen waren gebouwd voor te werken aan huis. Men was bijvoorbeeld (heren) boer of wijnhandelaar of beiden tegelijk. Boven het dorp lagen de wijngaarden. De druivensap ging rechtstreeks naar de Champagne. Dat is allemaal niet meer. In het dorp Melay resten slechts enkele wijngaarden, de overige zijn overgenomen door het bos waarin men nu heerlijk kan wandelen of fietsen en genieten van de vele vergezichten.

Het dorp Melay ligt op de splitsing van 3 departementen en zo’n 30 kilometer van de Autoroute du Soleil; de snelweg naar het zuiden. Het dorp zelf ligt in de Haute-Marne, maar even over de heuvel ligt de Haute-Saone en aan de andere kant liggen de Vogezen. Je hoeft er eigenlijk niets te doen, niets te bezichtigen, rust er uit of geniet van een gezellig samenzijn met familie of vrienden. In de directe omgeving kun je goed wandelen in de vele velden en bossen (kaarten beschikbaar). Loop eens over het pad door de wijngaarden, in het voorjaar bloeien daar de wilde orchideeën. Of bezoek de ruïne met de gietijzeren deur in het bos op de heuvel. Wandel door het dorp en maak een praatje met de kleurrijke vriendelijke inwoners. Wie weet nodigen zij u uit voor de aperitief! Fietsen (beschikbaar) over de smalle wegen kan pittig zijn, de heuvels zijn soms nogal stijl. Veel auto’s rijden er niet, de Haute-Marne is één van de dunbevolkte gebieden van Frankrijk.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Op de boerderij

Culinair en wijn

Het is leuk om je producten lokaal in te kopen. Zo zie je wat de streek te bieden heeft. Op dinsdag in Jussey is de markt. Wij kunnen u hier vooral de kraam van “ferme de Ligny” aanbevelen met haar eigen gemaakte worsten, hammen, vlees, (geiten) kaas, eieren, honing, etc. Op vrijdag middag is er in Jussey een biologisch marktje met goede zuivel, een goede bakker en ander biologische producten. Biologische wijn is te vinden bij monsieur Pelletier in het dorpje Coffy le Haut. Je kunt er proeven van hun verschillende witte, rode en mousserende wijnen. Wie weet geven monsieur of madam Pelletier een rondleiding door hun cave. Tegenover hen is de wijncooperatie van het dorpje Coffy gesitueerd ook daar kan men proeven. Een stuk verderop in het mooie stadje Champlitte zijn meerdere wijnhuizen te vinden waaronder de biologische wijn van Pascal Henriot. Pluk je eigen onbespoten groenten (sla, courgette, artisjok, verschillende soorten wortel, aubergine, etc.) in de grote pluktuin in het plaatsje Barges, met één kas compleet gereserveerd voor allemaal verschillende tomatensoorten. Oogst ze zelf! Wil je ook wel eens lekker bedient worden? Dan kunnen wij de lokale ferme-auberge (la Ludore) in het dorpje Aboncourt-Gesincourt aanbevelen, hier wordt alleen met lokale producten gekookt, het restaurant L’Agriculture in Bourbonne Les Bains of "le trois D” in het dorpje Fresnes-sur-Apance zijn ook leuke restaurants. Wilt u het dorp niet uit, dan kunt u lopend naar de table d'hôtes van uw Nederlandse gastvrouw Rita. Zij kookt 2 a 3 keer per week lekker en gezond met lokale producten en groenten uit haar eigen tuin (dieetwensen zoals gluten- of zuivelvrij zijn mogelijk).

Wat is er te doen

In Blondefontaine op ongeveer 3 kilometer ligt een openbaar buitenzwembed met schitterend uitzicht over de omgeving. Je kunt vissen en barbecuen in het etang (meertje) van Voisey (vergunning kan van tevoren worden aangevraagd). Er is een mooi gelegen moderne manege vlakbij Jussey om paard te rijden door het bos (meer informatie is beschikbaar). Nabij Langres liggen verschillende meren alwaar je kunt zwemmen, zeilen en surfen. Ook het stadje zelf is een bezoek waard. Loop over de muur het hele stadje rondom en geniet van het wijdse uitzicht. Andere steden liggen op ongeveer een uurtje rijden. Files zijn er niet zelfs niet in de zomer. Bijvoorbeeld Dijon (de hoofdstad van de Bourgogne), Vesoul (de hoofdstad van de Haute-Saone) bekend van het liedje van Jaques Brel, Epinal (de hoofdstad van de Vogezen) en Chaumont (de hoofdstad van de Haute-Marne) met haar beroemde brug. Dichter bij huis liggen de oorsprong van de rivieren Maas en Saone. Ook de omliggende dorpen zijn een bezoekje waard zoals bijvoorbeeld het middeleeuwse Chatillon sur Saone. Het is hier alsof de tijd heeft stil gestaan. Verschillende dorpen houden in het voorjaar en de zomer de zogenaamde “vide greniers” (brocantes of rommelmarkten) alwaar je leuke (oude) snuisterijen kunt kopen voor weinig geld. Die van Melay zelf is ieder jaar zo rond half augustus. Er is dus veel en niets te doen in dit mooie land.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Maison du Boucheron heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 690

Prijs per week vanaf

€ 690