Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Christel Engelberts

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 10 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Dit vriendelijke, comfortabele vakantiehuis is vrij gelegen tegen de zuidkant van pottenbakkerij La Prairie. Het is een gerenoveerd voormalig bakhuis, waar in vroeger tijd het brood werd gebakken in een houtoven.
U heeft vrij uitzicht over het weiland, alleen de koeien van boer Patrick komen af en toe nieuwsgierig buurten.
Er is geen televisie maar wel een snelle WiFi verbinding, waardoor u eventueel favoriete tv programma's eenvoudig via uitzending gemist, of films op Netflix, op uw laptop kunt bekijken. Verder waant u zich in op een plek waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan en is deze prachtige rustige omgeving de perfecte plaats voor een wandel, fiets en/of onthaast vakantie.

Op de begane grond is een compleet ingerichte, ruime wooneetkeuken met een inductie kookplaat (4 pitten) en een oventje.
Voor de wintermaanden of de koudere avonden in het voor of najaar staat er een houtkachel die de ruimte goed warm houdt. Er is voldoende hout voorradig!
Op de eerste verdieping bevindt zich de slaapkamer met een groot (180x 200), comfortabel tweepersoons bed. Hier is ook de badkamer met douche en toilet en een aparte wastafel.
Er is verder nog een entresol van 2x 5 meter waar eventueel nog slaapplaats gemaakt kan worden voor 1 persoon/kind. Kinderstoel en een kampeerbedje zijn aanwezig.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'La Prairie'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Perrusse is een klein rustig dorp met 35 inwoners. De vakantiewoning bevindt zich aan de rand van het dorp, het ligt tegen de pottenbakkerij aan, maar wel geheel vrij met een privé stuk tuin op het zuiden, van ca 80 m4. De enige buren zijn de koeien van boer Patrick. De dichtstbijzijnde bakker en supermarkt zijn op 12 km van het dorp.
Vanuit het dorp is het goed mogelijk om wandeltochten en fietstochten te maken. Voor officiële wandelroutes moet men enige km's rijden, maar vanuit huis kan men al prachtige wandelingen maken.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

La Prairie heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Prettige ontvangst en de locatie was fantastisch.
    Week lang genoten van de rust.
    Huisje was compleet ingericht,
    Bedankt voor de gastvrijheid!

  • 8 sterren

    Van 20 05 tot 3 06 waren wij in deze gite in Perrusse..Een fijn huisje waar je geniet van de stilte en de vogelzang.Veel gefietst in de omgeving.Ook een heel prettige gastvrouw en gastheer.We hebben ervan genoten.

  • 9 sterren

    Esther, Geert en Archie, bezocht in juni 2022
    De reis naar onze bestemming begon al fantastisch met prachtig weer, heerlijk rustig op de weg en naarmate we dichter bij La Prairie kwamen werd het landschap steeds mooier. Prachtige vergezichten, rustieke dorpjes en overal die zalige rust. Aangekomen bij ons vakantiehuisje werden we zeer vriendelijk ontvangen door de gastvrouw die ons een duidelijke rondleiding gaf door het huisje en toen kon het genieten beginnen. En genoten hebben we. Ons hondje kon fijn in de voor ons gereserveerde tuin spelen en wij gingen direct aan de voor ons klaarstaande wijn( nog bedankt Christel). Op het geblaf van een enkele hond, het geloei van de vreedzaam grazende koeien grenzend aan ons huisje, het gekwetter van de vogeltjes was er niets anders dan rust, zalige stilte .Deze werd enkel heel af en toe verbroken door een plaatselijk boer die met zijn trekker thuis kwam Stikdonker werd het na 22.30 uur, je zag niets. Gelukkig had de verhuurster een zaklantaarn klaar gelegd, zeer attent. Er was niets teveel beloofd, we werden er gelukkig van. De week vloog om met op het laatst een rondleiding door het atelier van Erik(pottenbakker) en Christel(ook pottenbakker). Dit was voor ons 1 van de hoogtepunten van ons bezoek aan La Prairie.
    Christel en Erik, bedankt voor een zalige week in jullie bakhuisje in Perrusse.

Culinair en wijn

Men bevindt zich hier in de Champagne Ardenne, de naam zegt het al. Er zijn verschillende proeverijen te bezoeken, ook van wijn. Perrusse ligt precies tussen Dijon en Nancy in. Wat kleinere steden die ook de moeite van het bezoeken waard zijn zijn oa Chaumont, Langres,Vittel en Neufchateau.

Wat is er te doen

In de omgeving van 15 tot 25 km zijn er een aantal meren waarin gezwommen kan worden. Er zijn uitgezette wandel en fietspaden en verder is het een heerlijke plek voor een onthaast vakantie.
Er zijn verschillende streekmusea zoals een mandenmakerij en het messenmuseum (deze streek staat bekend om de ijzerwinning en daarmee verbonden metaal verwerk fabrieken) en natuurlijk de pottenbakkerij!
Meer informatie over de Haute Marne, het meest zuidelijke district van de Champagne Ardenne, vindt u oa op de site van het office du Toerisme te Langres. Hier kunt u ook wandel- en fietsroutes vinden die u gratis uit kunt printen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

U kunt nog meer zien of lezen over het bakhuisje op de site: www.laprairie.weebly.com

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De prijzen zijn inclusief, ook het hout voor koudere dagen. Alleen voor een lakenpakket en handdoeken vragen we € 25,- en voor schoonmaken rekenen we 50,- extra als u dat aan ons over wilt laten.
Het huis is een tweepersoonshuis. Er is een eenpersoonsbed op de vide voor een extra loge. Wij rekenen hiervoor € 10,- per dag met een maximum van € 50,- per week.
Bij aankomst betaald u € 100,- borg die u terug krijgt aan het eind van uw vakantie.
Voor honden vragen we een bijdrage van € 25,-. Maximaal 2 honden toegestaan.
Wifi is gratis en voor het gebruik van de wasmachine vragen we een vergoeding van € 5,- per was.

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 50,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 8,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 8,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 390

Prijs per week vanaf

€ 390