Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 5 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

In het oudste huis van het dorp heb ik afgezien van mijn eigen woonhuis in 2019 ook een vakantiehuis gerealiseerd. Uw huis heeft een eigen entree en bestaat uit een hal, slaapkamer, keuken, badkamer en woonkamer. Bovendien heeft u een overdekt terras van circa 15m2, dat uitkijkt op mijn grote tuin en waar u natuurlijk ook gebruik van mag maken. Naast mijn huis is een flink parkeerterrein. U beschikt over een prima wifi verbinding.
Uw appartement heb ik Chatrou genoemd. Zo noemen de bewoners hun dorp omdat de naam nogal lang is. Uw huis is een prima uitvalsbasis voor een wandeling, fietstocht, champagneproeverij, stranddag bij het Lac du Der enzovoort. U zult verbaasd zijn over de enorme vergezichten waar leuke landweggetjes doorheen lopen.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Chatrou'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Chatelraould Saint Louvent ligt op het randje van het kalkplateau van de Champagne. Daarnaast ligt "de Der". Deze streek ligt wat lager en in het midden ligt het Lac du Der. Dit is een enorm groot stuwmeer, dus kunstmatig aangelegd. Het is als waterberging bedoeld om het waterniveau in de rivier de Marne te regelen. Ieder jaar in de periode van februari tot april stroomt de Marne over in gebied waar dat geen kwaad kan. Maar de Marne komt uit in de Seine, die door Parijs loopt. En daar is die wateroverlast ongewenst en vooral daarom is het meer aangelegd. Het waterpeil in het meer varieert door de seizoenen. Van oktober tot december staat het droog en daarna vult het zich weer geleidelijk met water uit de Marne. Door dat droogvallen van het meer hebben we hier ieder najaar een prachtig fenomeen: De vogeltrek en overwinteren van de kraanvogels. Het hoogtepunt van de kraanvogeltrek is half november. Dan zijn er tussen de 100 en 200.000 kraanvogels in en om het meer. Prachtig om te zien!

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

Chatrou heeft de afgelopen 4 jaar 7 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.428571428571429 sterren
  • 10 sterren

    Prima vakantiehuis, van alle gemakken voorzien. Uitstekend gastheerschap. Bedankt!

  • 10 sterren

    Uitstekende vakantie gehad in een mooie rustige omgeving.
    Leo is vriendelijk, erg behulpzaam, en geeft veel (praktische) info/tips over de omgeving.
    Heeft ook interesse in de bezoekers ook om het verblijf aangenaam te maken, top.
    Bedden zijn prima, net zoals het appartement.
    Onze fietsen mochten in de garage, zonder er zelf om te vragen.
    Leo heeft alles wat een goede gastheer nodig heeft, bedankt.

  • 10 sterren

    Leo is een vriendelijke gastheer, met oprechte aandacht voor de bezoekers.
    Zelfs onze fietsen konden ongevraagd in de garage, top.
    Weet genoeg te vertellen over het huis, de omgeving en heeft tips voor dagtripjes
    Prima, schoon verblijf in een rustige omgeving, kompleet met goede bedden.
    Een aanrader met een eigenaar die moeite doet voor zijn gasten.

Culinair en wijn

De meeste restaurants hebben een traditioneel franse keuken en zijn niet duur. In Vitry le François zitten een paar prima restaurants, waarbij het beter is om vooraf te reserveren. Dat wil ik natuurlijk ook met plezier voor u doen.
Over champagne kan ik u heel veel vertellen en ik geef u graag adressen/reisjes waar u prima champagnes kunt proeven, maar waarbij u ook van de reis er naartoe zult genieten.
Ik help u graag op weg en ik vind het ook leuk om een paar flessen te openen en u de verschillende smaken te laten ervaren en uit te leggen. Champagnes zijn hier natuurlijk goedkoper. Een prima champagne van een klein huis (ik ga/ stuur u het liefst naar de wijnboer die alles in eigen beheer doet) begint bij € 14,- en eindigt bij € 25,-

Wat is er te doen

Uw huis is een goede uitvalsbasis om het enorme meer, het Lac du Der te bezoeken. Veel bossen en natuur, maar ook prachtige stranden met goed zwemwater en veel watersportmogelijkheden. Bijzondere steden in de buurt zijn Troyes, Verdun. Alle winkels vindt u ongeveer op 5 kilometer in Vitry le François. Een leuk stadje met een gezellig centrum. Op 100 meter afstand van uw huis zit een prima restaurant. U kunt ook kiezen om te gaan wandelen of fietsen bij de kanalen die in de 19de eeuw langs de rivier de Marne zijn aangelegd en om om daar een picknick te doen. En natuurlijk kunt u een champagnewijnboer gaan bezoeken en daar hun champagnes te proeven en kopen. Ik kan u natuurlijk vooraf uitleggen waar u dan zoal op kunt letten en ik ken genoeg adressen waar u zich goed ontvangen zult voelen. Het dorp heeft het aan het begin van de eerste wereldoorlog, maar ook tijdens de oorlogen onder Napoleon en de eerste Frans/Duitse oorlog in 1869/70 zwaar te verduren gehad. Als u meer over de eerste wereldoorlog wilt weten dan vindt u tal van monumenten in de buurt. De slagvelden bij Verdun zijn daar de gruwelijkste getuigenis van, maar er zijn nog tal van andere in de geschiedenis onbekende plekken te vinden waar u zich een beeld kunt vormen van het onmenselijke drama dat zich hier heeft afgespeeld.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Het huis heeft een tweepersoonsbed in de slaapkamer en in de woonkamer staat een één persoonsbed. Voor kortere verblijven en in overleg kunt u daardoor ook met 3 personen verblijven. Ik vraag daarvoor dan 7,50 per dag per extra persoon.

ALS U ALS GEVOLG VAN DE COVID EPIDEMIE NIET KUNT KOMEN DAN KUNT U ALTIJD OMBOEKEN!

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Er is eventueel een kinder-eetstoel en babybedje aanwezig.
Bij een verblijf vanaf de 8-ste nacht geldt een extra korting van 5%

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 35,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 399

Prijs per week vanaf

€ 399

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie