Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Johannes C. Landman

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Sinds eind 2016 op het landgoed in een van de andere bijgebouwen van het eeuwen oude kasteel van Villers in de Champagne beschikbaar na zeer grondige renovatie/restauratie: de Loft-en-Champagne. Deels high-end studio met twee kamers, ideaal voor 1 tot 4 personen (48m2). Deels extended loft met:

- a. een derde grote voorkamer, de Fox Hunting Lounge, naar de wand decoratie met vier grote Britse 19e eeuwse jachttaferelen. De oppervlakte is maar liefst 54m2, met eigen balkon aan de voorzijde en eigen toegang tot het grote terras achterzijde. Aan deze voorkamer is een nieuwe, zeer ruime, extra badkamer toegevoegd met douche, dubbele wastafel en toilet. Boven dien is nu het trappenhuis, uitkomend in deze voorkamer, geheel geïsoleerd, zoals ook muren ramen en plafond. Deze vernieuwing en uitbreiding is sinds 20 Augustus 2018 operationeel, waardoor de Loft geschikt werd voor 1 - 10 personen dankzij een extra dubbel bed, een bed-bank ( canapé-lit, 2 p.p.), een eenpersoonsbed en een reservebed;

- b. sinds mei 2020 een vierde slaapkamer van 38m2, de Japanse Kamer, met een Japans dubbel bed (Tatami frame + futon matras), en een kinder video hoekje met talloze tekenflms (Disney, Jodokus Kwak, etc).
Bovendien is een solide kinderledikant beschikbaar en een houten baby box + een mini-tafeltennis.

In geval van verhuur tot 4 personen is de grote Voorkamer (Fox hunting Lounge) inbegrepen. De Japanse kamer en de tweede badkamer zijn inbegrepen vanaf vijf personen., of een toeslag van 60€.

Aan de voorkant op de eerste verdieping met een schitterend uitzicht op velden en bossen. Aan de achterkant parterre, met groot (26m2) terras en uitzicht op eigen parkachtige privé tuin. Geheel vrijstaand, volledige privacy. Modern in een klassiek kader. Young Urban Professionals and Dinkies (Double Income,No Kids (Yet) will feel instantly at home for a mid-week adventure or a long week-end, while families with kids will want to stay much longer: so much to see, so much to do !

Voor jonge mensen of zij die zich in deze categorie thuisvoelen.
In detail gaat het om:
1) een grote voor/speelkamer van 54m2 met een bureau, boekenkast, plenty kinderstrips/boeken, mini-tafel tennis, puzzels, familie spellen, waaronder schaken en dammen; 1 dubbelbed, een bed-bank 2 pp, 1 eenpersoons bed (en desgewenst een reserve bed en 1 stalen kinderledikant) en 1 houten baby box + mini table tennis
2) een kleine hal met een grote opberg kast met spiegel glijdeuren, waarin een groet wasmachine en strijktafel met toebehoren.
3) een kamer met 2 stapelbedden van 2m lang en een bureautje (11.5m2),
3) een grote L vormige ruimte met
a. slaapruimte met separabel dubbelbed van 2m lengte en balkon,
b. living met TV + DVD speler (en aantal DVD's),
c. keuken met keuken eiland waaraan gemakkelijk 8 pp kunnen eten.
d. openslaande deuren naar
e. groot balkon/ terras (26m2) met directe toegang tot een bosachtige eigen tuin.
f. badkamer met king size douche en dubbele wastafel,
g. WC met kleine wastafel met warm en koud water
4) (Nieuw 2019) extra zeer ruime 2e badkamer met king size douche, dubbele wastafel en WC
5) Nieuw 2020) 4e slaapkamer (38m2), de Japanse Kamer, met een Japans twee persoonsbed, een verplaatsbare eettafel voor 10 pp en een video corner met ondermeer talloze Disney klassieken

De Loft bevindt zich
- op de eerste etage aan de voorzijde met uitzicht op weilanden en bossen, en met parterre een centrale (privé) hall van 52 m2, met een baby foot en mogelijkheid privé fietsen te stallen. En direkte toegang tot speeltuintje & picnic corner, PinPong kamer en afval ophaalruimte, en
- min of meer gelijkvloers aan de achterzijde met uitzicht op en toegang tot parkachtige eigen tuin.

De totale beschikbare ruimte beslaat bij elkaar meer dan 225m2

De gote Voorkamer van 54m2 ( The Fox Hunting Lounge), biedt ook de mogelijkheid voor lunches of diners voor speciale gelegenheden tot 40 personen (4 ronde tafels voor 10 pp beschikbaar).

N.B. Samen met de Oost en Westvleugel van het Jachthuis, (zie desbetreffende advertenties op gites.nl) kunnen 24 - 26 personen gelijktijdig vakantie houden op dit mooie landgoed, met behoud van eigen privacy, midden tussen de bossen van het Argonne woud, met 3 ha voor eigen gebruik, waaronder een boomgaard (appels, peren, kersen, pruimen, noten), een kinderspeeltuintje, picnic corner, 10 fietsen voor alle leeftijden en een speelkamer met professionele Ping Pong tafel. Er zijn ook klassieke paarden boxen voor vier paarden,

The studio-loft is in fact situated at the first floor of the Great Stable (60 x 7 m) at the estate. Underneath the Loft are a storage room, a bicycle room (12 bicycles for all ages), a games/multipurpose room with a professional quality table tennis, and four purpose built classical horse stables. Annexed are a tack (saddle) room and a car port for two cars.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis

Beschikbaarheid van 'Loft en Champagne'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Loft ligt op een heuvel in de CHAMPAGNE regio, op 9 km van Sainte-Ménéhould met een nieuw en spectaculair sport & wellness centrum (o.m.4 zwembaden waaronder een buiten bad), 35km van Chalons-en-Champagne, 45 km van Verdun (met vele oorlogs herinneringen uit 1914-1918), 80 km van Reims, 128 km van Nancy, 200 km van Parijs en 450km van Den Haag, in het hart van de Argonne streek.

Het maakt deel uit van een landgoed met park, stallen en andere bijgebouwen, en het op een heuvel gelegen 16de/18de eeuwse kasteel van Villers-en-Argonne dat drie honderd jaar toebehoorde aan de familie van de beroemde hier geboren (Duitse!) dichter, bioloog, ontdekking reiziger , en schrijver van ”Peter Schlemihls wundersame Geschichte,” Adelbert von Chamisso.

Het torent uit boven de rivier de Aisne, aan het begin van het dorp Villers, dat ca 250 inwoners telt, met een bakker die elke dag langs huis komt en een spotgoedkoop maar uitstekend dorps restaurant vlabij. Het ligt ingebed in een schitterend heuvelachtig landschap midden tussen de bossen.

De Champagne route met wijngaarden, caves en champagne proeven begint in Bassuet, op 35 km van het landgoed.
De Oogsttijd voor de Champagne druiven begint medio Augustus - begin September

Afgezien van de zomer met zijn bijzondere attracties, is de herfst misschien wel de meest spectaculaire periode van het jaar. De machtige bossen van de Argonne zijn dan veelkleurig op hun mooist en de dierenwereld, zwijnen herten, veel meer dan anders volop zichtbaar - en hoorbaar in deze bronstijd.

N.B. In 2017 werd hier de Eerste Wereldoorlog herdacht, in het bijzonder het begin van de deelname aan geallieerde zijde van Amerikaanse troepen honderd jaar geleden. "La Grande Guerre," The Great War 1914 - 1918. Het jachthuis bevindt zich midden in het Oorlogsgebied met talloze gedenkplaatsen. Verdun, het Stalingrad van WO I, bevindt zich op 46km afstand.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Loft en Champagne heeft de afgelopen 4 jaar 22 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.727272727272727 sterren
  • 9 sterren

    Opnieuw (3e keer) een heerlijke week genoten van de omgeving, de Loft en de gastvrijheid. Bedankt !

  • 10 sterren

    We had a fantastic stay. Johannes was the perfect host. Enough space for a relaxing time with two teens and a setter. Great base to explore the region. Trip highlights.

    Nancy, beautiful, great shops. Drive, parked in street or underground car park. Remember to take roof pod off!

    Strassbourg, « Cuiller au Pot « , Palais de Rohan. Drive was little far for one day.

    Reims, « Alba » Lovely and quiet to visit on a Sunday.

    Paris, Bistro « Polissons » 20eme, « Chez Prune » 10ème. Drive to Val d‘Europe Park and Ride, RER to canal St Martin (station for Père la Chaise) or central Paris. Easier than Strasbourg!

  • 10 sterren

    Voor de tweede keer hier een fijne vakantie doorgebracht. Ontvangst was hartelijk, loft prima, omgeving mooi….. maar daarnaast persoonlijk! Johannes heeft ons ook deze keer weer nieuwe tips gegeven! We hebben o.a. wandelingen gemaakt, de Abbaye de la Chalade bezocht (wordt momenteel gerenoveerd en dus precies te volgen hoe de restauratie gaat), Champagne geproefd en gekocht in Bassuet, net zoals de vorige keer maar nu met een verlanglijstje, vide greniers bezocht (4) en heerlijk gedineerd in het stadje. Ook heel leuk was dat we tijdens ons verblijf een bericht ontvingen van Johannes dat er appels en mirabellen geraapt konden worden. Op de enige regenmiddag hebben we dan ook jam gekookt en mirabellenlikeur opgestart. Toevallig, maar voor ons leuk, was dat de Perseidenzwerm met “vallende sterren “ zichtbaar was. In deze omgeving zonder lichtvervuiling een fantastisch fenomeen. Heerlijke vakantie!

Culinair en wijn

De CHAMPAGNE is bekent om zijn voortreffelijke eetkultuur en goede wijnen. In de direkte omgeving zijn ook heel gezellige restaurantjes waar men heel goed eet voor verrassend weinig geld.

De Champagne route met wijngaarden, caves en champagne proeven begint in Bassuet, op 35 km van het landgoed. Oogsttijd vanaf medio Augustus - begin September.

Overigens komt de bakker elke dag bij u langs met vers brood, ook op zondag morgen.

En waarom niet eens de nieuwe TGV-Est uitproberen door vanuit dit hartje Argonne woud een dagje
te gaan flaneren in Parijs en ter afsluiting ’s avonds te dineren in Reims: 50 vertrektijden per dag naar centrum Parijs in 40 minuten vanuit Reims:afstand landgoed - Reims bedraagt per auto ongeveer 3 kwartier.

Wat is er te doen

Wandelen, zwemmen, tafeltennis, paardrijen, crosscountry fietsen vormen op het landgoed het voornaamste tijdverdrijf buitenshuis.

Tip van onze gasten. In het Gastenboek schreven Harald, Eveline en Diederik als P.S
"Voor ons was het hoogtepunt te fietsen door de omgeving. Kaart bij de hand, maar het maakt niet uit waarheen je fietst: alles is erg mooi. De fietsen zijn goed!
Tip voor meneer Landman om het meer te promoten bij fietsliefhebbers en wielrenners !"

Vlakbij, in het pittoresque stadje Sainte Ménehould, bevindt zich een nieuw spectaculair sport & wellness centrum met o.m. 4 zwembaden.

Voor paardenliefhebbers is het hier een waar paradijs van wege de schitterende water-en bosrijke omgeving en het gevarieerde landschap, heuvel en dal. U kunt uw paard meenemen en bij het jachthuis stallen; er is bovendien een manège (paarden/poney club) in Villers zelf.

Birdwatchers/vogelwachters kunnen hier ook volop genieten. En in september is het burlen van de herten in bronstijd in het Argonnewoud aan de voet van het landgoed een spectaculair en feeeriek mooi evenement, waar mensen van ver naar komen kijken.

3ha prive om te ontdekken en in te wandelen - en voor het vrij vergaren van verse kersen, pruimen, noten, peren en appelen, al naar gelang het seizoen. Een kleine speeltuin met klimtoren, schommels en glijbaan is terzijde van de garçonnière gelegen; verder treft u huiskamer spellen aan, boeken, kindervideos, kricket, badminton. Er zijn 7 kinderfietsen aanwezig voor leeftijd 3 - 17 jaar, en 3 fietsen voor volwassenen.

Sinds medio 2013 is ook de renovatie van de rechter vleugel van de 'grande ecurie" voltooid met

- nieuwe fraaie hardhouten paardenboxen naar model van 18 e eeuwse boxen op landgoederen als deze, maar met elk 12m2 ruimte, en een

- top kwaliteit (Cornilleau outdoor 55) tafeltennis set-up met toebehoren.

De volgende aktiviteiten in de nabije omgeving:

Jagen (herten en zwijnen), vissen, zwemmen, wandelen, mountain/cross country biken, paardrijden, watersport, bird watching, tennis. Lac de Der (grootste kunstmatige meer van Europa met vogel natuurreservaat) op 50 km afstand.

In Sainte Menehould, op 9 km afstand van de Loft, bevindt zich een nieuw sportcentrum, Aquarelle, waar Amsterdam jalours op zou zijn, met 4 zwembaden, van baby bad tot zwembad voor volwassenen, met sauna, Hamman, Fitness ruimte, tennisbaan en wellness centrum.

Een 18 hole Golfcourse , de Chalons Champagne Golfclub te Courtisols, bevindt zich op nog geen 35 km afstand ; en op 90 km, vlak bij Reims, de bekende Championship Golfcourse, Golf de Reims Champagne te Gueux (Kampioenschappen).

Voor jachtliefhebbers: dit is de enige streek in Frankrijk (buiten de Elsas), waar u individueel kunt jagen (met een gids), in juni,juli, Augustus en September.(Collectieve) Drijfjachten met honden (ca 30 pers.) worden gehouden van oktober tot en met Februari.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

SAMENGEVAT. Een luxe 4 sterren verblijf voor hen die willen leven als God in Frankrijk; voor een actieve vakantie met veel wandel en fiets (9 fietsen) genot, en in de buurt zwemmen, kajakken, windsurfen, zeilen, waterskien, jagen, paardrijden, tennissen en golfen; een bijzonder en romatisch verblijf op een historisch landgoed met een bijzondere geschiedenis,; voor het hele gezin of één ondernemende vrijgezel, voor Yuppie of Dinky, met of zonder vrienden en/of familie.
Voor wat betreft de sleutels en praktische wenken, U wordt persoonlijk ontvangen door de eigenaar zelf, of bij diens afwezigheid door de huishoudster die op het landgoed woont.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Bij vroegboekingen, boekingen dit jaar 2023 voor volgend jaar 2024, geld een korting van 10% op de huurprijs

Bij meer dan vier personen geldt een toeslag van 40€ - 50€ Laag- en Halfseizoen) of 60€ ( Hoogseizoen) per persoon per week of 7€,10€ of 15€ p.d. op de basisprijs van 450€ (laagseizoen), 550€ - 650 (half seizoen/ schoolvakanties) en 850€ (hoogseizoen).
(hoogseizoen).

Huisdieren zijn welkom, mits goed afgericht, 40€ p.w of 10€ p.d.

In het laagseizoen, buiten de zomer en schoolvakanties, gelden veel lagere week tarieven, terwijl er ook een zeer attractief maandtarief mogelijk is in de wintermaanden.

Met uitzondering van 15€ p.d. verwarmingstoeslag in de periode 1 Oktober - 30 April, en een lokale verblijfsbelasting (Taxe de Séjour) zijn er geen andere verplichte kosten
Er zijn wel een aantal opties
- 45 E schoonmaken bij vertrek; 55€ bij meer dan 4 personen
- 12 E p.p voor bed- en handlinnen
- 20 E pw WiFi of 3 € p.d.
- 10 E baby bedje,
* baby bad voorhanden op verzoek
* kleuterstoel voorhanden
* kleuterbox voorhanden
* kleuter ledikant voorhanden
*PingPong + baby foot gratis
* 15€ forfait voor 12 fietsen (4voor volwassen)
Tot slot: een borg van 300€ wordt gevraagd door de huishoudster bij aankomst.
Bij de check-out ontvangt u die weer terug. In geval van huisdieren vindt restitutie plaats door overmaking binnen een week na vertrek.

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 45,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 9,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 3,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 450

Prijs per week vanaf

€ 450