Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Stefan Vanbergen & Inge Vanluyd

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Deze gezellige vakantiewoning ligt in het rustig, typisch Frans boerendorpje ‘Autreville Saint Lambert’; gelegen even voorbij de Franse grens in de Champagne-Ardennes.

Je verblijft hier in een gezellige, comfortabele vakantiewoning met een sfeervol interieur vol charmante details. De woning is onderdeel van een grote gerenoveerde boerderij met 2 andere gites.

Indeling:
Beneden vindt u een sfeervolle open keuken voorzien van alle comfort (fornuis met 4 pits-gasvuur en oven, koelkast, kleine vriezer, vaatwasmachine, microgolfoven, nespresso-apparaat), een comfortabele zitkamer met open haard en een apart toilet.

Op de verdieping vindt u twee ruime slaapkamers, een gang en een mooie badkamer met wasbak, wc, en douche. De hoogwaardige boxspring-bedden zijn voorzien van donsdekens.
Op slaapkamer 1 vind je een 2-persoonsbed.
Op slaapkamer 2 vind je twee 1-persoonsbedden.
Er is ook een babybedje beschikbaar.

Er is WIFI, een smart-TV met Netflix (geen TV zenders) en een DVD-speler met meerdere DVD's.

Keukenlinnen en (bad)handdoeken zijn aanwezig.
Voor bedlinnen kan indien gewenst gezorgd worden.
In het huis zijn boeken en gezelschapsspelen aanwezig.

In het hele huis is er verwarming, daarnaast is er nog een gezellige houtkachel in de living.

Verder is er aan de voorzijde van de gite een eigen terras met eettafel en barbecue.
Je kan de wagen parkeren op het grasveld voor de woning.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'L'autre maison'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Autreville wordt omringd door weilanden en bossen, ideaal voor heerlijke, eindeloze wandel- en fietstochten. Je ontmoet er vast een hert, vos, everzwijn of één van de vele roofvogels. Op slechts enkele minuten van de woning stroomt ‘La Meuse’, waar je kan gaan zwemmen, picknicken of vissen in een prachtig groene omgeving.
In de buurt vind je diverse mooie dorpjes waar wekelijks gezellige markten en volkse brocantes plaatsvinden. Er zijn ook talrijke kasteel- en abdijroutes.
Je vindt diverse restaurants en supermarkten in de omgeving o.a. in Stenay en Mouzon. Ontdek dit zalig ongerepte gedeelte van Frankrijk, vlakbij België en Nederland.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

L'autre maison heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Van het ene platteland naar het andere platteland, maar dan wel met heuvels en dalen en geweldige luchten. Helaas was onze week de koudste en natste. Het verblijf in l'Autre Maison 11 bood bescherming tegen het slechte weer. Goed geoutilleerd voor de thuisblijver en thuiskoker. Met de ruim aanwezige sfeerverlichting en de brandende houtkachel (gratis hout) wordt al snel een knusse ambiance gecreëerd. Nabije en wijdere omgeving laten zich goed exploreren, in Frankrijk en België. Zelf kozen we voor een max. actieradius van 40 autominuten.
    Met name Montmedy was een bezoek alleszins waard.

  • Frank uit Varsseveld

    9 sterren

    Zeer gezellig huisje met alle gemakken die je nodig hebt. En fijne kachel, rustige omgeving en details zoals genoeg handdoeken, kruiden en olijfolie gewoon aanwezig. Ook met kinderen is de ligging aan de weg heb problerm er komt vrijwel geen verkeer! De omliggende plaatsen zijn ook mooi, vooral Mouzon is een aanrader en in Stenay zijn alle winkels te vinden die je nodig hebt. Wij hebben het als erg prettig ervaren en raden het huisje zeker aan.

  • Kees en Ria uit Ouderkerk aan den IJssel

    9 sterren

    We hebben een fijne week gehad in dit schone huisje wat van alle gemakken voorzien is. De omgeving is landelijk en heerlijk rustig. Een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van Verdun en veel andere leuke plaatsen in de omgeving. De Maas stroomt op een paar kilometer afstand door het naburige dorpje. Dit huisje is een echte aanrader voor rustzoekers die van cultuur en natuur houden.

Wat is er te doen

Uitstapjes en bezienswaardigheden in de omgeving:

Je kan vanaf de vakantiewoning je wandel- of fietstocht starten en eropuit trekken langs een glooiend landschap vol uitgestrekte velden en bossen.

Via deze link vind je ook enkele uitgestippelde wandel- en fietstochten in de onmiddellijke omgeving: www.tourisme-stenay.fr/balades.html

Pouilly: mogelijkheid tot vissen, picknicken, zwemmen… aan/in de Maas

Mouzon: twaalfde-eeuws stadje gelegen aan de Maas en zeer de moeite waard om te bezichtigen. Behalve een stadswal en een gotische kerk is er een viltmuseum. U vindt er ook tennisbanen en een verwarmd openlucht zwembad.

Douzy: meer met diverse zwem- en watersportmogelijkheden, indoor-karting en bowling.

Stenay: biermuseum, jachthaven voor plezierboten, VVV-kantoor, restaurants, markt op vrijdagochtend.

Florenville: Toeristisch stadje net over de grens in België, elke laatste zondag van de maand (met uitzondering van december, januari, februari en juli) vindt er een grote rommel- en brocantemarkt plaats.

Montmedy: vestingstadje met mooie citadel.

Sedan: Gezellige markt elke woensdag- en zaterdagochtend. Je kan er het kasteel van Sedan bezoeken, één van de grootste kastelen van Europa. Elk jaar vindt hier in mei een grootschalig middeleeuws festival plaats.

Verdun: De Slag om Verdun tijdens de eerst wereldoorlog kostte aan honderdduizenden soldaten het leven. Het Ossuarium van Douaumont in de nabijheid van de stad is een indrukwekkend herdenkingscentrum. Verder kan je in de omgeving ook de forten van Douaumont en Vaux, verwoeste dorpen en de imposante Amerikaanse militaire begraafplaats in Romagne-sous-Montfaucon (52ha) bezoeken.
Orval: Abdij uit de 12de eeuw.
Avioth: Gotische basiliek.
Charleville-Mézières: Autovrij winkelstadje, mooie ‘Place Ducale’, Ardennenmuseum, Vieux Moulin met het museum van Arthur Rimbaud, het marionettenuurwerk (dagelijks tussen 10 en 21 uur wordt er elk uur een fragment gespeeld uit de legende van de ‘Vier Heemskinderen’).
Reims/Epernay: Op een uurtje rijden van Autréville bevindt je je in de bakermat van de Champagne. Geniet van heerlijke bubbels en breng een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal van Reims.
Luxemburg: Een uurtje rijden van Autréville. Bezoek het MUDAM of shop till you drop in de binnenstad.
Metz: Ongeveer anderhalf uur rijden - breng een bezoek aan het Centre Pompidou en geniet van de gezellige stad.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Let op: huisdieren zijn niet welkom.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Laagseizoen 545 euro/week
Tussenseizoen 575 euro/week
Hoogseizoen 645 euro/week

Aankomst/vertrek: zaterdag 16u/zaterdag 10u.

Eindschoonmaak: 70 euro (verplicht)
Waarborg 150€ (wordt binnen de twee weken na verblijf teruggestort)
Kosten voor verwarming, water, elektriciteit en hout voor de kachel zijn inbegrepen.
Huisdieren en roken niet toegelaten.
Keukenlinnen en (bad)handdoeken (1 grote + 2 kleine/pp/week) zijn aanwezig.

Prijs is inclusief

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 70,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 15,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 545

Prijs per week vanaf

€ 545