Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Domaine la Vignette is een gezellig, gerestaureerd huis uit 1830. A house with a view . In de semi professionele keuken van het vakantiehuis staat een eettafel voor acht personen een acht-pits-kooktoestel (alles r.v.s.) en ook een klassiek en goed werkend houtfornuis (ca. 1920) met ovengedeelte, waarmee de liefhebber van slow-cooking alle kanten op kan (stookhout aanwezig). In de keuken is een espresso apparaat en een grote elektrische oven. Er is een zeer royale koelkast met drie-sterren-vriesvak. Voorts is er een planeetmenger, weegschaal, snijmachine, broodrooster, Dualit tosti maker, vacumeeraparaat, dubbele spoelruimte r.v.s., vaatwasser en warmhoudlampen. En verder alle pannen r.v.s. en potten die nodig zijn in een professionele keuken. In de cour (binnenplaats) staat een frituur en een rookoven voor: vis,vlees en groente (warm roken). Tevens is er in de keuken een tuner versterker met cd speler en aansluitmogelijkheid voor iPod/mp3/smart phone/laptop.

De woonkamer beschikt over een legendarisch mooie schouw, met open HR Deense houtkachel en een tweezits bank en twee chaises longues en een schrijftafel. In de slaapkamers staan antieke bedden van 140 cm breed en nog een op de vide van 130 cm, met stoel en antiek bureau. De badkamer gelegen tussen de slaapkamers heeft een douche, wastafel, wc. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Het vakantiehuis is voorzien van een Solar Venti systeem dat werkt op zonneenergie waardoor het huis droog en geventileerd blijft en alle ruimtes hebben een afzonderlijk ecologisch verwarmingselement. Mogelijkheden om de was te doen zijn in Stenay (6km.) wasserette La Lavandiere Rue du Port. .

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Ecologisch
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Internet
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'Domaine la Vignette'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Uniek gelegen boven op de heuvel bij het dorp Brouennes met een legendarisch uitzicht over het dal en dorp. Midden in de 'groene long van Europa', op de grens van de departementen Ardennes en Meuse, in de driehoek Luxemburg-Reims-Nancy.
De directe omgeving is zeer heuvelachtig in afwijking met het overige landschap, evenals de dakpannen die, zoals mij verteld is door oude Italiaanse immigranten, doen herinneren aan Italie. De huizen zijn gebouwd van mooie gele natuursteen uit de groeven van dit gebied.
Brouennes is een klein dorp met 160 inwoners, het is een van de meest kenmerkende dorpen van het gebied met lintbebouwing langs het riviertje Baâlon. Deze kleine waterstroom verzorgt de toevoer tot de viskweekvijvers tussen het dorp en het kasteel van Bronelle.
De "wilde'' natuur is prachtig en toegankelijk, men vindt er vele soorten vogels en bijzondere bloemen en planten.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Domaine la Vignette heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Alles aan deze prachtige gite klopt. Het is door de eigenaar met ongelooflijk veel liefde ,smaak en oneindig geduld vanuit een vervallen staat opnieuw opgebouwd . De schatplichtigheid aan de geschiedenis en het oog voor detail , zie je niet alleen maar dat voel je vooral . Het is een comfortabele volkomenheid die je de hele dag ervaart , waar je ook in of om het huis bevindt : het klopt . Het huisje is groot genoeg voor een gezin van 4 personen , heeft een heerlijke grote woonkeuken , fijne bedden en plekjes te over (binnen en buiten) om te verpozen. Ik kan (en zal) dit met klem aan iedereen aanraden.

  • 10 sterren

    Parfait , charme et authenticité pour cette belle maison , une expérience mémorable

  • Joke & Jan uit Utrecht

    10 sterren

    Beste Ruud ,
    Wat een fantastisch huis heb je .
    We hebben genoten en bewonderen je smaak bij de inrichting van het huis !
    We voelen ons erg thuis en willen graag in 2018 een week terug komen.,
    Hartelijke groet , Joke & Jan
    Bericht achtergelaten in gastenboek

Culinair en wijn

Voor uw dagelijkse boodschappen is er een hypermarche in Stenay, (6 km) tevens Aldi & Lidl en elke dag komt er een brood en kruideniersbus in het dorp.
Er is een aantal eenvoudige restaurants in Stenay en Montmedy. Voorts goede restaurants in Herbeumont en Torgny in Belgie (ongeveer 30 km) en in Reims en Nancy (tot 100 km). Wekelijks is er een algemene markt (groente fruit, vlees, kaas, vis en kleding) in Stenay en Montmedy (6,14 km). In het departement van de Maas en in Torgny is er een aantal kleine wijnhuizen en truffelkwekerijen.

Wat is er te doen

Volop mogelijkheid tot fietsen, wandelen, zonnebaden, lezen en vuurtjes stoken. Vanuit het vakantie huis direct wandelen op de "Chemin de Vaches" of wat dacht u met de fiets naar Stenay, door bossen, heuvels en dalen! Fietsen zijn te huur in nabij gelegen plaats , zowel E-bikes als mountain bikes .Voor de vissers onder ons is er de mogelijkheid om voor 12,50 euro maximaal 8 forellen te vangen in de vijvers van Brouennes, verser bestaat niet ! Ook de Maas biedt veel mogelijkheden voor vissers (met vergunning). Voor winkels, musea, restaurants en champagne gaat u naar Charleville-Mezieres (50 km), Reims of Nancy (100 km) Het hele zomerseizoen zijn er vele brocante markten-met goede prijzen- in de departementen. Zie site Broc a Brac . Zwemmen is mogelijk in de Maas en in de meertjes om de Maas.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Bij het vakantiehuis is ook inbegrepen het gebruik van een biologische kruiden/groentetuin. Dit is een 80 m2 ommuurde tuin waarin op het lage niveau ongeveer zeventig verschillende kruiden groeien. In deze kruidentuin tref je onder meer aan Amarant, Roomse Kervel, Oregano Dictamus, Chinese Bieslook, Grove Bieslook, vijf soorten Salie, Tuinkers, Genepi, Citroenkruid, Roomse Kervel, Franse, Mexicaanse en Siberische Dragon, Oesterblad, Bergamot, Onze Lieve Vrouwe Bedstro, Absint en vele, vele andere kruiden. Op het hogere gedeelte de vergeten of oude groente zoals: Aardpeer, Zeekool, Zeevenkel, Kardoen, Paarse Radijs en nog vele, vele andere. Kortom een uitdaging voor experimentele koks; nieuwe smaken en mooie kleuren! Het is belangrijk om te weten dat de meeste kruiden en groente beschikbaar zijn in de periode mei tot en met oktober.
Er liggen in het vakantiehuis ook adressen van biologische boeren in de nabijheid waar u uw groente kunt kopen.
Achter het huis is een cour (27 m2) die zeer geschikt is voor't ontbijt, uit de wind en in de ochtendzon-met volledige privacy.
Voorbij de cour is een grote tuin (170m2) met een privé terras voorzien van hardhouten tuinmeubilair (ligbed- ligstoel-) kussens, buitendouche, buitenbad (houtgestookt).

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Toeslag € 45,00 euro voor stookhout verplicht.. Schoonmaken € 95,00 verplicht.
De huurprijs is inclusief water, gas, elektra en wifi. Exclusief hout & schoonmaak.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 95,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 725

Prijs per week vanaf

€ 725