Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

A house with a view , dit vakantiehuis is volgens het ancien cadastre te Bar-le-Duc oorspronkelijk gebouwd in 1839. De noodzakelijke en zeer ingrijpende renovatie met authentieke bouwmaterialen is afgerond omstreeks 1999. In dit gerestaureerde vakantiehuis bent u dus nu voorzien van hedendaags comfort.

In dit vakantiehuis staat een 6-persoons perenhouten eettafel uit omstreeks 1700. Naast een vierpits-kooktoestel is er een klassiek en goed werkend houtfornuis (ca. 1900) waarmee de liefhebber van slow cooking zijn hart kan ophalen (stookhout aanwezig). In de keuken is er een Nespresso apparaat en een kleine elektrische oven voor het warme stokbroodje. Er is een ijskast met drie sterren vriesvak. Tot uw beschikking is ook een kleine wijnvoorraad die u zelf na gebruik dient aan te vullen.

Op de televisie kunt alleen dvd's afspelen (30 speelfilms aanwezig waarvan twee kinderfilms), ook is er een stereo-tuner/versterker met cd-speler en aansluitmogelijkheid voor iPod/mp3 speler/smart phone/laptop.
Het antieke tweepersoonsbed is 140 cm breed, de twee eenpersoonsbedden zijn 80 cm breed en hebben een verstelbaar hoofdeinde. Kussens en dekbedden, dekens zijn aanwezig .

Voor het op het zuiden gelegen terras (zon van' s morgens tot zonsondergang) met bijzonder uitzicht -vakantie huis met een view volgens gasten- zijn er drie comfortabele rieten fauteuils plus tafel met parasol en ook een ligbed. Op de hoek van het terras is een barbecue/vuurplaats (hout aanwezig). Het vakantie huis is voorzien van een Solar Venti systeem dat werkt op zonneenergie waardoor het droog en geventileerd blijft. Tenslotte zijn er voor alle ramen horren aanwezig en vliegengordijn voor de voordeur. Mogelijkheden om de was te doen zijn in Stenay (6km.) wasserette La Lavandiere Rue du Port. De huurprijs is inclusief water, gas, elektra, wifi en eind schoonmaak. Stookhout is inbegrepen m.u.v. van 1 september tot 1 mei onbeperkt hout 30 euro per week.

Faciliteiten

  • Lokaal contact
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • TV
  • Internet

Beschikbaarheid van 'Maison la Vignette'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Uniek gelegen boven op de heuvel bij het dorp Brouennes met een legendarisch uitzicht over het dal en dorp. De weg gaat even voorbij het huis over in een klein landweggetje. Midden in de 'groene long van Europa', op de grens van de Departementen Ardennes en Meuse, in de driehoek Luxemburg-Reims-Nancy.
De directe omgeving is zeer heuvelachtig in afwijking met het overige landschap, evenals de dakpannen die, zoals mij verteld is door oude Italiaanse immigranten, doen herinneren aan Italie. De huizen zijn gebouwd van mooie gele natuursteen uit de groeven van dit gebied.
Brouennes is een klein dorp met 160 inwoners, het is een van de meest kenmerkende dorpen van het gebied met lintbebouwing langs het riviertje Baâlon. Deze kleine waterstroom verzorgt de toevoer tot de viskweekvijvers tussen het dorp en het kasteel van Bronelle.
De "wilde'' natuur is prachtig en toegankelijk, men vindt er vele soorten vogels en bijzondere bloemen en planten.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Maison la Vignette heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.4 sterren
  • 9 sterren

    Een heerlijke week gehad in deze gite, waar we voor de 2e keer waren. Mede dankzij het enthousiasme van eigenaar Ruud voel(d)en wij ons direct weer heel prettig in deze kleine, maar knusse gite in het Noord Franse land. Hou je van rust en wandelen/fietsen dan is deze plek een ideale uitvalsbasis.

  • 10 sterren

    Wat een leuk huisje en zoveel goedkoper dan een hotel .
    En dan die zeer originele kruiden annex moestuin waar wij met plezier gebruikt van hebben gemaakt .
    Heerlijk op het terras gezeten met z'n bbq en genoten van het panoramische uitzicht .
    Het was een heerlijke week en het huisje was super schoon het ontbrak ons werkelijk aan niets .
    Dit is een aanrader , met dank a/d eigenaar ,
    Frits & Karin

  • 10 sterren

    Ruud en Ank ,
    Op de morgen van ons vertrek uit " La Vignette " nog even een afscheidsberichtje . We hebben een onvergetelijke week achter de rug en niet alleen dat Pluvius verstek liet gaan maar mede door het aangeboden onderkomen . Bij verblijf in het huisje , is opgevallen , dat over het interieur goed is nagedacht , die een vriendelijke rust uitstraalt . Een aanmerkelijk tijdsdeel hebben we op het terras doorgebracht met z'n magnifieke vieuw . Nogmaals onze dank voor het verblijf ons geboden . Janna & Wim

Culinair en wijn

Voor uw dagelijkse boodschappen is er een intermarche in Stenay, (6 km) en elke dag komt er een brood en kruideniersbus in het dorp.
Er is een aantal eenvoudige restaurants in Stenay en Montmedy. Voorts goede restaurants in Herbeumont en Torgny in Belgie (ongeveer 30 km) en in Reims en Nancy (tot 100 km). Wekelijks is er een algemene markt (groente fruit, vlees, kaas, vis en kleding) in Stenay en Montmedy (6,14 km). In het departement van de Maas en in Torgny is er een aantal kleine wijnhuizen en truffelkwekerijen.

Wat is er te doen

Volop mogelijkheid tot fietsen, wandelen, zonnebaden, lezen en vuurtjes stoken. Vanuit het vakantie huis direct wandelen op de "Chemin de Vaches", of wat dacht u van met de fiets naar Stenay, door bossen, heuvels en dalen! Voor de vissers onder ons is er de mogelijkheid om voor 12,50 euro maximaal 8 forellen te vangen in de vijvers van Brouennes, verser bestaat niet! Ook de Maas biedt veel mogelijkheden voor vissers (met vergunning). In een van de oude steengroeves kan de klimsport beoefend worden. Voor winkels, musea, restaurants en champagne gaat u naar Reims of Nancy op een afstand binnen 100 km. Het hele zomerseizoen zijn er vele brocante markten -met goede prijzen- in de departementen. Zwemmen is mogelijk in de Maas en in de meertjes rond om de Maas.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Bij het vakantiehuis is ook inbegrepen het gebruik van een volwassen biologische kruiden/groentetuin. Dit is een 80 m2 ommuurde tuin -iets lager gelegen op de weg- waarin op het lage niveau ongeveer zeventig verschillende kruiden groeien. In deze kruidentuin tref je onder meer aan Amarant, Roomse Kervel, Oregano, Dictamus, Chinese Bieslook, Grove Bieslook, vijf soorten Salie, Tuinkers, Genepi, Citroenkruid, Franse, Mexicaanse en Siberische Dragon, Oesterblad, Bergamot, Onze Lieve Vrouwe Bedstro, Absint en vele, vele andere kruiden. Op het hogere gedeelte de vergeten of oude groente zoals: Aardpeer, Zeekool, Zeevenkel, Kardoen, Paarse Radijs en nog vele, vele anderen. Kortom een uitdaging voor experimentele koks; nieuwe smaken en mooie kleuren! Het is belangrijk om te weten dat de meeste kruiden en groente beschikbaar zijn in de periode mei tot en met oktober. Zie foto's.
Kruiden bepalen hetzelfde voor een gerecht als leestekens in de literatuur. De zin en de smaak volgens een huurder.
Op 7 september van dit jaar was het zover, de eerste chefkok was gekomen. Hij heeft zich helemaal kunnen uitleven in de kruidentuin, op zijn verzoek moest ik even iets proeven van "restjes" zoals hij dat noemde. Zelden zo lekker gegeten. 's Avonds gingen de boontjes en de tuinerwten op de hete as van het houtfornuis voor de salade van de volgende dag. Heerlijk! Je moet het maar weten.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Verhuur uitsluitend per week
van zaterdag tot zaterdag
Huurbedrag is inclusief stookhout m.u.v. februari/maart

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 450

Prijs per week vanaf

€ 450