Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Emile en Yann

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 5 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Noord Oost Frankrijk is een weldaad aan rust. Het gebied is heuvelachtig met verspreid liggende bossen. Op slechts drie uur rijden vanaf Maastricht vindt u deze ruime, gezellige en comfortabele vrijstaande vakantiewoning met volledig ingerichte keuken. Gelegen op het rustige platteland van de Argonne in de Lorraine ( Lotharingen) in het dal van het riviertje "La Buante". Hier zijn de nachten nog donker en de lucht is er schoon en helder. U wordt 's nachts wakker van de stilte. Er is geen lichtvervuiling en bij nieuwe maan ziet u werkelijk geen hand voor ogen.
De woning beschikt over een grote woonkamer, slaapkamer met naastgelegen badkamer met douche, wc en wastafel. De woonkamer is 40m2, de keuken en de slaapkamer zijn elk 20m2 groot. In de slaapkamer staat een tweepersoons boxspring bed van 1.60 x 2.00 met een tweepersoons dekbed. Het bed wordt voor u opgemaakt.
De keuken is compleet ingericht met vaatwasser en combimagnetron. Koken kan op het vierpits gastoestel. U beschikt over een grote Samsung koel vries combinatie. Een Senseo- en filterkoffiezetapparaat en waterkoker zijn aanwezig. De vakantiewoning is self-catering en er is dus voldoende keukenmateriaal aanwezig.
Vanuit de woonkamer en de keuken komt u in de tuin met kiezelterras waar u kunt genieten van het uitzicht en het geluid van het kabbelende riviertje direct naast de woning.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Omheinde tuin
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'La Forge'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Gelegen net buiten het kleine dorpje Cheppy (152 inw) met uitzicht op heuvelachtige weilanden met koeien. U waant zich 50 jaar terug in de tijd. Midden in de Argonne, een gebied dat over drie departementen verspreid ligt. Het departement Meuse is nog niet ontdekt door het grote toerisme zodat het er erg rustig is.
Op 10 meter van de gîte ligt het kabbelende riviertje La Buante waar direct uitzicht op is vanaf de tuin en het terras. U heeft uitzicht op de weilanden met typisch Franse koeien zoals de Charolais en de Blonde d'Aquitaine . Het vakantiehuis heeft een eigen afgesloten tuin (behalve aan de rivierkant die open is) en een parkeerplek . De toegang tot het riviertje kan via de eigen tuin waar een trapje is. De tuin ligt pal op het zuiden.
De eigenaren wonen vlak tegenover/naast de gite.
Op slechts 2 kilometer van La Forge ligt het plaatsje Varennes-en-Argonne met een authentieke "boulanger", een supermarktvan Carrefour met een tankstation, restaurants en een hotelletje. Er is ook een museum over de Argonne. in Cheppy zijn geen winkels.
De Argonne kenmerkt zich door de vele herinneringen aan de eerste wereldoorlog (La Grande Guerre 14-18). Op 30 kilometer ligt de stad Verdun met musea, winkels, terrassen langs de Maas en restaurants. De historische stad Reims bevindt zicht op ca 100 kilometer van Cheppy en is zeker een bezoek waard.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

La Forge heeft de afgelopen 4 jaar 17 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.764705882352942 sterren
  • 10 sterren

    Fijn en schoon huis op een prachtige lokatie aan een stromende beek. Veel klein vee om het huis, prachtig.
    Fietsen viel tegen aangezien het toch behoorlijke heuvels zijn

  • 10 sterren

    Yan en Emile zijn attente en gezellige gastheren bij aankomst lag er stokbrood, kaas en eigen gemaakte jam op de keukentafel en in de koelkast stond een fles wijn en water.
    La Forge is sfeervolle huisje in een mooie, rustige omgeving waarvan de tuin grenst aan een riviertje . Aangezien het een warme week was, 30 graden of meer, hebben we een luie vakantie gehad en extra genoten van de heerlijke tuin. We komen zeker nog eens terug en hopen dan vaker lange wandelingen te maken en de omgeving meer te verkennen.

  • 10 sterren

    Alle andere recensies vertellen wat ik ook heb ervaren.
    Van meet af aan persoonlijk contact met 2 lieve gastheren, die een op alle terreinen heel goed uitgeruste gîte bieden, prima bed, keuken, badkamer, heerlijke romantische tuin met veel privacy aan de Buante.
    Supermarkt op 2 km.
    Prachtige omgeving van glooiende graanvelden, velden met zonnebloemen, heerlijke koele bossen met veel varens, kleine typisch Franse dorpen langs landelijke binnenwegen.
    En op heel prettige afstand van Nederland. Aanrader!

Culinair en wijn

In de buurt bevinden zich een paar restaurants. La Forge ligt in het departement Meuse (bekend van de mirabellen) direct naast de departementen Champagne-Ardenne en Marne, met wijnvelden. In Reims en Épernay bevinden zich de beroemde champagnehuizen die bezichtigd kunnen worden.

Wat is er te doen

In de omgeving zijn talrijke plekken waar de herinnering aan de eerste WO bekeken kunnen worden. Zoals de "Butte de Montfaucon", Butte de Vauqois, Romagne-sous-Montfaucon, met het grootste amerkaanse oorlogskerkhof WO 1 van Europa (14.000 slachtoffers zijn hier begraven).
Het gebied is heuvellachtig en geschikt om te fietsen of te wandelen. In het riviertje La Buante grenzend aan de tuin is op forel vissen mogelijk (Franse visvergunning nodig).
De tuin van de eigenaren (1,8 ha groot) kan gebruikt worden om te wandelen of van het fruit (appels, bessen, pruimen, frambozen, druiven) te genieten voor eigen gebruik. De dieren van de eigenaren lopen vrij rond zoals de twee bordercollies, de kippen en enkele pauwen en eenden. Ook zijn er een paar Ouessants (minischaapjes) aanwezig. Als de kippen goed leggen zijn er verse eieren te krijgen.

    Wat je ook moet weten...

    De Argonne is een rijk natuurgebied met wilde zwijnen, herten, wasbeertjes en ook treft u hier wilde katten aan. Veel roofvogels en bijv. het ijsvogeltje worden regelmatig in de tuin gespot. Vanuit het terras kunt u veel vogelsoorten spotten. In het voor- en najaar kunt u genieten van de trek van duizenden kraanvogels (zie ook "Lac du Der") die o.a. over ons huis trekken. Een spektakel om te zien en te horen.

    Overige prijsinformatie en aanbiedingen

    Verwarming is in elke kamer voorzien met elektrische radiatoren. Bij verbruik in de koude periode (meer dan 25 Kwh/dag) worden extra kosten (€ 0.40 per Kwh) over het meerdere in rekening gebracht en van de borg afgetrokken.
    In de woonkamer is een houtkachel aanwezig. . Op verzoek wordt door de eigenaar hout voorzien.
    Er is satelliet televisie aanwezig met gebruik van een Canal Digitaal abonnement (inbegrepen ) met Nederlandse zenders, Engelstalige (BBC) en Duitstalige zenders. Internet via Wifi is inbegrepen.

    Prijs is inclusief

    Handdoeken, Linnengoed

    Prijs is exclusief

    • Borg € 200,00
    • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00

    Heb je vragen?

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Met hoeveel personen?

    Prijs per week vanaf

    € 485

    Prijs per week vanaf

    € 485

    • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
    • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
    • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
    • De host doet mee aan de Omboekgarantie