Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Maison Monchablon

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Op minder dan 6 uur rijden van Utrecht staat in het Renaissance dorpje Châtillon-sur-Saône het huis van de landschapsschilder Jean Monchablon (1854-1904). Dit op de heuvel gelegen huis kijkt uit over het dal waardoor de Apance stroomt. Zowel voor als achter is er een fantastische tuin. Direct aan de overkant is een groot voetbalveld. Het huis is zeer ruim en is van alle gemakken voorzien ook voor (kleine) kinderen.

Het huis bestaat uit drie verdiepingen en omdat het huis in de heuvel is ingebouwd is de bovenste verdieping gelegen aan de straat.
Door de voortuin met terras en eettafel komt u binnen in de volledig uitgeruste eetkeuken met een houtkachel, zespitsfornuis met oven en afwasmachine. Tevens is in een aparte ruimte een vriezer en wasmachine aanwezig. De keuken grenst voor aan de tuin met avondzon ideaal voor buiten eten. Aan de achterkant is een ruim balkon over de gehele lengte van de keuken met een schitterend uitzicht over het historische dorp, de tuin en het dal.
Naast de keuken is een zitkamer met houtkachel. Hier kunt u op gemakkelijke banken en stoelen lezen of tv kijken (inclusief Nederlandse zenders).

De zitkamer grenst aan een zeer grote zit-en eetkamer met een hoog plafond, gebeeldhouwde schouw met houtkachel en hout gesneden deuren. Deze ruimte is uitermate geschikt voor een groot diner of eindeloos knutselen aan de grote tafel.
Naast gelegen is een grote badkamer met douche en ligbad. Op deze verdieping is een apart toilet.

Een verdieping lager zijn de slaapkamers. In de eerste drie slaapkamers staan twee bedden van van 90 bij 200 cm. De laatste slaapkamer is met een stapelbed uitermate geschikt voor kinderen. Tevens is hier voor de kleinste kinderen een kinderbed aanwezig. Alle kamers zijn zeer ruim opgezet met openslaande ramen met uitzicht over de tuin. Op deze verdieping is een badkamer met douche en toilet.

De onderste verdieping komt uit op de grote achtertuin. Hier is een grote zomer eetkeuken met een zespitsfornuis, oven, magnetron en koelkast aanwezig. Grote openslaande deuren leiden direct naar de tuin.
Naast de zomerkeuken is er nog een aparte kamer met een onderschuif bed (2x ) 90 bij 200cm. Ook op deze verdieping is een apart toilet en “zomerdouche”.

De tuin heeft twee terrassen en is aflopend waardoor er een mooi uitzicht ontstaat over het dal. Voor de kinderen is er een boomhuisje en een trampoline voor eindeloos speelplezier. .
Tevens is er een klein opblaasbaar zwembadje aanwezig.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Chatillon'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het huis is gebouwd tegen een rotswand en kijkt aan de achterkant uit op de prachtige vallei van de rivier Apance en heeft met een schitterend vergezicht op het dorp Chatillon sur Saone.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

De champagne regio staat natuurlijk bekend om haar champagne. Een bezoek aan een champagne huis kan niet worden overgeslagen. Een aantal huizen zit in Epernay, hier zit onder andere het wereldberoemde Moët & Chandon. In de omgeving van Chablis zijn er voldoende mogelijkheden om wijn te proeven. In de kelders van Coiffy-le-Haut en Vaux-sous-Aubigny zijn de lekkerste landwijnen te koop. Nieuw: ontdek de Bloemenwijn!
Langres en omgeving staat bekend om de kwaliteit van zijn streekprodukten. In Langres, Saulxures en Andilly en Bassigny vindt u kaasmakerijen die overheerlijke Langres kaas, Gruyère, Emmentaler, Carré de l'Est, Saulxurois en geiten kaasjes maken en de beroemde Caprice des Dieux komt uit Illoud.
Voor les bières de Haute Marne kunt u terecht in Giey sur Aujon. Hier kunt u de bierbrouwerij Brasserie de Vauclair bezoeken. Bezoek de stokerij van Fougerolles, waar eau-de-vie wordt gemaakt van onder andere pruimen en peren. Bezoek een truffelveld en kijk naar een demonstratie van het truffelzoeken met truffelhonden. Bronforel en zalm in Marmesse, Rivierkreeften in Thonnance-lès-Joinville, Slakkenboerderij in Meures, Duivenfokkers in Richebourg.

Wat is er te doen

Architectuur, cultuur, historie en waterrecreatie vindt u in en in de omgeving van de oude vestingstad Langres. Op de vier meren van Langres worden tal van activiteiten beoefend: zwemmen, zeilen, watersporten, varen, vissen, ... Ontmoet Voltaire in het kasteel van Cirey-sur-Blaise, Renoir in zijn atelier in Essoyes, Rimbaud in de oude molen van Charleville-Mézières. Het Tuffière van Rolampont hier vindt u de omvangrijkste bewaarplaats van versteende turf van de Haute Marne, een bijzonder en beschermd ecosysteem. Vanuit Rolampont kun je een uitgezette wandelroute volgen. De route leidt onder andere langs de overblijfselen van het Gallo Romeins mausuleum in Faverolles en de archeologische werkplaats. In Chaumont vindt u het grootste viaduct van natuursteen uit de 19e eeuw van heel West-Europa. In Andelot-Blancheville is een nederzetting uit de jongere steentijd Fort Bévaux. De eerste nederzetting gaat terug tot 3000 v. Chr. De 16e eeuwse glas-in-loodramenroute en vakwerkkerken vertrekt bij de abdijkerk van Montier-en-Der. Een tocht van 60 kilometer door schilderachtige dorpen met de meest fraaie kerken. En niet te vergeten de prachtige oude stad Nancy met het Stanislasplein, werelderfgoed. Colombey les deux Eglises: woonplaats van de Général de Gaulle.En de stad Dijon met mooie oude huizen, verhandelcentrum, bourgognewijnen en mosterdfabricatie.

Welness: verwen uzelf in de natuurlijke warmwaterbronnen van Bourbonne-les-Bains. La Station Thermale is geopend van maart tot november. Naast een kuur kun je er lekker eten of een gokje wagen in het Casino. Golven kan in Vittel, 2 x 18 holes. Contrexéville (thermaal centrum, waterwinning Contrex)

Wandelen en tochten: met meer dan een hectare bos per inwoner is de Haute-Marne een paradijs voor de wandelaar. Langeafstandspaden (GR) staan bij elkaar voor zo'n 1900 kilometer paden door berg en dal, langs kanalen of meren en diepe bossen. Ook historische routes vindt u in de Haute Marne: Via Francigena, van Clairvaux (Aube) naar de Haute-Saône via Langres. En het Jeanne d'Arc pad, een deel van de route naar Santiago de Compostela

Ambachten: Nogent de messenmakerstad, Gietijzerfabriek in Osne-le-Val, Mandenwerk in Fayl-Billot, Pottenbakkerskunst in Luzy-sur-Marne. In Passavant-la-Rochère kunt u glasblazers aan het werk zien en hun prachtige werkstukken bewonderen en/of aanschaffen in de gezellige winkel. Er is een gevarieerde keus en er zijn ook diverse kleine glasartikelen te koop.

Smakelijke producten: De champagne regio staat natuurlijk bekend om haar champagne. Een bezoek aan een champagne huis kan niet worden overgeslagen. Een aantal huizen zit in Epernay, hier zit onder andere het wereldberoemde Moët & Chandon. In de omgeving van Chablis zijn er voldoende mogelijkheden om wijn te proeven. In de kelders van Coiffy-le-Haut en Vaux-sous-Aubigny zijn de lekkerste landwijnen te koop. Nieuw: ontdek de Bloemenwijn!
Langres en omgeving staat bekend om de kwaliteit van zijn streekprodukten. In Langres, Saulxures en Andilly en Bassigny vindt u kaasmakerijen die overheerlijke Langres kaas, Gruyère, Emmentaler, Carré de l'Est, Saulxurois en geiten kaasjes maken en de beroemde Caprice des Dieux komt uit Illoud.
Voor les bières de Haute Marne kunt u terecht in Giey sur Aujon. Hier kunt u de bierbrouwerij Brasserie de Vauclair bezoeken. Bezoek de stokerij van Fougerolles, waar eau-de-vie wordt gemaakt van onder andere pruimen en peren. Bezoek een truffelveld en kijk naar een demonstratie van het truffelzoeken met truffelhonden. Bronforel en zalm in Marmesse, Rivierkreeften in Thonnance-lès-Joinville, Slakkenboerderij in Meures, Duivenfokkers in Richebourg.

Nigloland is een must voor de kinderen!. Of neem ze mee naar het natuurpark Lla Bannie van 102 hectaren bij Bourbonne-les-Bains, dieren uit de plaatselijke fauna leven er in alle vrijheid. Tussen Andelot en Bologne kunt u een activiteit beoefenen die Cyclo-rail wordt genoemd. Deze activiteit wordt op onbruik geraakte spoorwegen gedaan. Een traject van 14 kilometer is voor deze gezinsactiviteit ingericht.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Vissen

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 80,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Chatillon heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • te Raa uit Nuenen

    8 sterren

    Twee fijne (en warme) weken doorgebracht in dit maison, wat bijna het formaat heeft van een chateau! De foto's laten de grootte van het huis niet goed uit komen. Doordat het tegen een heuvel aangebouwd is, ligt ter hoogte van de straat 1 verdieping, maar vanaf de tuinzijde kan je de 3 verdiepingen van het huis goed zien. Het huis is goed uitgerust met allerlei keukenbenodigdheden en staat in een mooie en rustige omgeving. Onze dochters hebben genoten van de grote trampoline. Ook zijn er heel wat mogelijkheden om verstoppertje te spelen en om uit te rusten in de hangmat.
    In de omgeving hebben we geklommen in een klimpark, afgekoeld in het open lucht zwembad van Blondefontaine, het blote voetenpad van La Ferme Aventure gelopen, maar ook een bezoek aan Langres is zeker de moeite waard!
    We hebben een heerlijke vakantie gehad.

Prijs per week vanaf

€ 1.200

Prijs per week vanaf

€ 1.200