Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving met enig verkeer

Indeling: Beneden: eethoek en keuken met koelkast, diepvries, fornuis, vaatwasmachine. 1e verdieping: grote kamer met 2-persoons slaapbank en 1-persoons slaapkamer met bad. 2e verdieping: slaapkamer met 2-persoonsbed, 1-persoonsbed op de vide, badkamer met douche.
Internet en wifi zijn aanwezig. Achter het huis is er een binnenplaats met zitje. We hebben ook een internetpagina met als naam de plaats crotoy en na de . nl.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Vakantiehuis Le Crotoy'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Le Crotoy is een vissersdorp dat aan de Sommebaai ligt (regio Picardië). Het huis staat in het permanent bewoonde gedeelte van het dorp op ongeveer 200 m van het strand, 100 m van het centrum met restaurants en winkels en 400 m van de haven (met dagelijks verse visaanvoer). De verse mosselen worden dagelijks door de plaatselijke mosselkwekers van de palen (moules du bouchot) gehaald.

In de omgeving zijn veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen, golfen, paardrijden, wadlopen, bezoek vogelreservaat, kastelen, etc..

Ook kent het departement van de Somme vele historische plaatsen, waar zich in de eerste wereldoorlog een grote strijd heeft afgespeeld. St. Valéry ligt aan de overkant van de Sommebaai en is een middeleeuws stadje. In 1066 vertrok Willem de Veroveraar er voor zijn tocht naar Engeland. In Le Crotoy verbleven vele bekende historische personen: Jules Verne schreef er tijdens zijn verblijf het beroemde boek "20.000 mijl onder zee" en Jeanne d'Arc werd er gevangen gehouden door de Engelsen.

  • Landelijk
  • In/bij een dorp
  • Aan strand
  • Aan zwemwater

Recensies

Vakantiehuis Le Crotoy heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Het verblijf in dit vakantiehuis in Le Crotoy is ons uitstekend bevallen. Het ligt fijn in het centrum. De zee is vlakbij en ook alle voorzieningen zijn vlakbij. Fietsen in de omgeving is prachtig. Voor onze heenreis kregen we tot onze verrassing nog een informatiepakketje thuisgestuurd. Erg attent. Het huis is van alle gemakken voorzien. Je moet er wel rekening mee houden dat je wat vaker moet traplopen, bijvoorbeeld als je naar het toilet wilt. die is in de badkamer op de 1e verdieping. Luxe is het dat er ook op de 2e verdieping een badkamer met douche en toilet is. Ook fijn is dat je geen tijdstip af hoeft te spreken voor de sleuteloverdracht, maar dat je een toegangscode krijgt. Dat betekent meer vrijheid om je reistijden zelf te bepalen. Het huis was schoon; de binnenplaats fijn om te zitten. Wij verbleven in dit huis met drie volwassenen en 2 kinderen (1 en 4 jaar). Wat we wat lastig vonden, was dat we onze e-bikes buiten op straat moesten parkeren, omdat de binnenplaats niet vanaf buiten toegankelijk was. Verder geen aanmerkingen. Tot slot: we hadden graag meer informatie gehad over hoe/waar we het gescheiden afval konden afvoeren. De informatie dat de 'tri' gewenst was, was duidelijk. Kortom: het huis is een aanrader om te verblijven, ook met warme dagen want er was een aangename zeebries. En de bedden slapen heerlijk.

  • 9 sterren

    In augustus zijn we twee weken in jullie fijne huis geweest. Midden in het dorp, alles op loopafstand, gezellige sfeer met een aantal echt goede restaurants, leuke markt. En wat een mooie natuur! De baai is prachtig, heel veel vogels zoals de lepelaar, maar ook zeehonden spotten, gewoon heerlijk wandelen. In de omgeving is van alles te doen, Saint Valery sur Somme is een mooie plaats, met een middeleeuws centrum en een grote markt, Le Hourdel om zeehonden te zien, Ault met de krijtrotsen, Le Bois de Cise voor een boswandeling, architectuur en een fantastisch restaurant. Jullie huis is prettig, werkelijk alles is aanwezig. We hebben een heerlijke vakantie gehad, bedankt en graag tot ziens!
    Hartelijke groet, Cees en Corine

  • Bas en Monica uit Eelde

    10 sterren

    We vonden het een heerlijk huis om in te logeren. We hebben het hier echt naar onze zin gehad. Gewandeld, genoten van de zee en de leuke plekjes in de omgeving.

    En de baai blijft boeien!

    Bedankt voor het verblijf in jullie huis en we komen zeker nog een keer terug.

Culinair en wijn

In Le Crotoy zijn diverse restaurants op loopafstand (variërend van 1 tot 5 minuten). Vis en schelpdieren staan op het menu van ieder restaurant. Met name "moules-frites" is zeer populair en goed betaalbaar (€ 8 - € 12 ). Uiteraard worden hiervoor de beroemde mosselen van de mosselkwekers uit het dorp gebruikt, de moules du bouchot.

Ook vleesgerechten zijn volop verkrijgbaar. Beroemd is de "agneau du pré salé" (lamsvlees van de lammeren die in de (zoute) kwelders grazen).
Andere specialiteiten uit de baai van Le Crotoy zijn zeekraal (salicorne) en lamsoor (oreille du cochon).

Wat is er te doen

Fietsen zijn in het dorp te huur, maar het is goedkoper de eigen fietsen mee te nemen. Er zijn fiets- en wandelroutes in de omgeving. Routes zijn in het huis aanwezig. Er zijn golfbanen op een halfuur rijden.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Het natuurpark "Marquenterre" (tussen zee en land) is op 20 minuten autorijden. Er zijn prachtige looproutes door de duinen en uitleg over de vogels, die er permanent verblijven, maar vooral ook op doortocht zijn (oiseaux de passage).

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

In de maanden juli en augustus wordt het huis uitsluitend per hele week verhuurd, waarbij zaterdag de wisseldag is. Aankomst: vanaf 15.00 uur; vertrek: voor 10.00 uur.
In de overige maanden zijn ook andere wisseldagen mogelijk.

Voor huur minder dan 1 week gelden aparte tarieven.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 490

Prijs per week vanaf

€ 490