Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

Moulin de Sardeix ( De Cottage )

Te boeken met SGR garantie
Bekijk album (12)
/
 • 6
 • 1
 • 2
 • 3
 • 1
 

Over dit vakantiehuis

Het vakantiehuis de cottage, bestaat uit een mooie gezellige leefruimte, aparte geïnstalleerde keuken, aparte badkamer en 2 slaapkamers.
Boek uw vakantie aan de oevers van de rivier!
Het landhuis “ Moulin de Sardeix “ gelegen in het hart van Frankrijk aan de romantische rivier La petite Creuse, ligt aan de voet van een afgelegen groene vallei. De slingerende landweg die leidt naar de woning eindigt in een “cul de sac”. ( doodlopende landweg ). Er is geen enkel doorgaand verkeer, waardoor de woning zeer rustig ligt. Een oase van rust, natuur en schoonheid. Het pand draagt nog de naam van de molen, maar de molen is reeds afgebrand in 1948. Het prachtige en statige gebouw ligt slechts op 50m van de kabbelende rivier. Het is meer dan 200 jaar geleden uit natuursteen opgebouwd, en de eigenaar van het pre-Napoleontisch landgoed heeft levenslang gebruiksrecht van de rivier.
Het landgoed heeft 3,2 hectare prachtig natuurgebied, waarvan 1,2 km rivierfront. De rivier is een goede locatie voor het beoefenen van vliegvissen, en in de zomer kan men afkoelen in de rivier, of een tochtje maken met de kano of roeiboot. Er is ook een mooi groot terras dat zich uitstrekt tot tegen de rivier, met een schaduwrijke zomerkeuken met ingebouwde pizzaoven en grill.
Er is een waaier van mogelijkheden, en wil je dan toch de gezellige drukte opzoeken, dan liggen de stadjes Guéret, Aigurande, Eguzon, La Souterraine, Gargilesse, La Chatre, Dun-Le-Palestel, Boussac enz… op korte afstand. Naast de vele grote meren met kristalhelder water om in te zwemmen en te vissen, is er een veelheid van mooie dorpjes, kerken, kastelen, maar ook golf-,tennis-, en paard faciliteiten. Omdat het landhuis in centraal Frankrijk ligt, zijn grote steden gemakkelijk te bereiken. Limoges Airport is een uurtje rijden, en de volgende grote stad Chateauroux heeft een non-stop treinverbinding naar Parijs.
Geniet van jullie vakantie!

Faciliteiten

 • Vrijstaand
 • Historisch pand
 • Back to basic
 • Vaatwasser
 • Wasmachine
 • Huisdier welkom
 • Kinderbed
 • Kinderstoel
 • TV
 • Internet
 • Boot bij huis
 • Open haard
 • Haardroger

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Als interieurarchitect werk ik intussen bijna 40 jaar, met veel passie en inzet, maar ook aan een hels tempo. Nu ik 60 geworden ben wil ik samen met Karien 2 dromen najagen. De eerste droom is om werk en genieten van het leven beter met elkaar te verzoenen. Minder hectiek en meer creativiteit in een inspirerende omgeving. Onze tweede droom is er ééntje van een grote renovatie van een Frans landgoed. Eigenhandig, steen voor steen renoveren, met respect voor tradities en de natuur.
We brengen al zo’n 10 jaar onze vakanties door in de wondermooie regio Limousin. De periodes thuis en Frankrijk wisselden elkaar soepel en alsmaar sneller af. Zo groeide het idee om de begrippen thuis en Frankrijk om te draaien. Met slechts 650 km tussen de twee blijven we relatief dicht bij de kinderen en kleinkinderen, om zo het beste van die 2 werelden te combineren. Afspraken met klanten worden gegroepeerd in België om nadien opnieuw te ontwerpen in Frankrijk. Dankzij de technologie merken klanten vaak niet dat ik hen bel of een ontwerp mail vanuit mijn bureau aan de rivier.
We willen niet onze gezondheid opofferen om meer geld te verdienen, om vervolgens met het geld onze gezondheid te moeten genezen, om dan weer bezorgd te zijn over de toekomst, en ondertussen vergeten te leven, en dan sterven zonder geleefd te hebben.
Een rustig en eenvoudig leven geeft meer zuurstof, en de natuur en de stilte zijn het beste geneesmiddel, het geeft ons meer rust en inzicht, wat zeker bijdraagt tot mijn creativiteit. Al die overwegingen hebben ons helpen besluiten om te investeren in het historische landgoed Moulin De Sardeix. We zijn als een blok gevallen voor de charmes van het huis en de rivier. Deze locatie beantwoordt helemaal aan onze filosofie. De restauratie en herinrichting van het molenhuis is ons gezamenlijk project geworden waarin mijn vrouw en ikzelf onze verschillende talenten kunnen samenbrengen. Mijn echtgenote Karien houdt zich bezig met gezonde orthomoleculaire voeding, piano spelen en de talrijke gasten ontvangen. Ikzelf kan er mijn creativiteit botvieren, interieurs vorm geven, wat uiteenlopende kunstwerken maken, enzovoort.
Wij willen dit mooie huis en domein met natuurgebied graag delen met anderen, op die manier leren we terug nieuwe mensen kennen en kunnen hen ondertussen een mooie tijd bezorgen. Wie eens een paar dagen luilekker wil genieten van de rust, ruimte, en het natuurschoon op een beeldig en romantisch landgoed is Le Moulin De Sardeix een uitgelezen plaats. Naast de rustige genieters kunnen de geoefende fietsers, wandelaars, en motorrijders kunnen er ook aan hun trekken komen.
Hopelijk ontmoeten we jullie binnenkort en zeggen elkaar bonjour, bonsoir, bonne nuit, à la prochaine 

 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • Aan zwemwater

Wat is er te doen

Aan de rechterkant van het gebouw bevindt zich een oorspronkelijke molenaarswoning van 2 verdiepingen, bestaande uit een leefruimte, een eigen keuken en badkamer, 2 slaapkamers, en een groot terras met tuimeubilair voor de rivier.
Het landgoed heeft ook 3,2 hectare prachtig natuurgebied, waarvan 1,2km privé rivier-front. De rivier is een goede locatie voor het beoefenen van vliegvissen, in de zomer kan men afkoelen in de rivier, of een tochtje maken met de roeiboot of kano die voorhanden is.
Er is ook een mooi groot terras dat zich uitstrekt tot tegen de rivier, met een schaduwrijke zomerkeuken met ingebouwde pizzaoven en grill.
Naast de vele grote meren met kristalhelder water om in te zwemmen en te vissen, is er een veelheid van mooie oude dorpjes, kerken, kastelen, maar ook golf-, tennis-, en paardrijd faciliteiten.
Omdat het molenhuis in centraal Frankrijk ligt, zijn grote steden gemakkelijk te bereiken. Limoges Airport is een uurtje rijden, en de volgende grote stad Chateauroux heeft een non-stop treinverbinding naar Parijs.

 • Bij wandelpaden
 • Vissen

Video

Overige prijsinformatie / aanbiedingen


Prijs exclusief

 • Borg € 100,00
 • Schoonmaakkosten (verplicht) € 80,00
 • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 10,00
 • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Beschikbaarheid van 'Moulin de Sardeix ( De Cottage )'

Dirk Lievens heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 04 jan 2019

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

De bezoekers van Moulin de Sardeix ( De Cottage ) hebben nog geen recensies geschreven

Hier geweest? Schrijf een recensie